Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Chernobylite 2 İçin Yeni Oynanış Fragmanı Yayınlandı

 
 
The Farm 51 stüdyosu tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan ve kıyamet sonrası ortamda geçen aksiyon rol yapma oyunu Chernobylite 2: Exclusion Zone için yeni fragmanlar yayınlanmaya devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan yepyeni bir video, oynanış kesitlerini bizlere sunuyor.
 
Chernobylite 2 ilk oyuna göre daha gerçekçi olacak
 
 
 
Devam oyunu Chernobylite 2: Exclusion Zone, geliştirici ekibin belirttiğine göre devasa ve son derece gerçekçi bir açık dünyayı bizlere sunacak. Oyun içerisinde etrafı özgürce keşfedebilecek, zorlu savaşlara katılabilecek, işçilik mekaniği sayesinde farklı unsurlar üretebilecek ve kendi bölgemizi özelleştirebileceğiz.
 
Doğrusal olmayan hikaye anlatımının yer aldığı yapımda kıyamet sonrası bir ortamda hayatta kalma mücadelesi vereceğiz. Oyunda Chernobylite adlı değerli bir madde yer alıyor. Bu maddeyi ele geçirmek için bir gezgin olarak buradaki yerimizi alıyoruz. Farklı kaynaklar toplayabileceğimiz her ulaştığımız bölgede yeni zorluklarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda yapacağınız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
Chernobylite 2: Exclusion Zone açıklanan detaylara göre 2025 yılında PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Chernobylite serisi neler sunuyor?
 
Kıyamet sonrası hayatta kalma oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapım ile beraber elbette devam oyunun niteliğinde bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve aksiyon ve rol yapma deneyiminin bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Çernobil bölgesinde bulunduğumuz yapım içerisinde buradaki radyasyonun gitgide artış gösterdiğini ve her ortama girdiğimizde oldukça dikkat etmemiz gerektiğini aktarmakta fayda var.
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz kurak bölgelerde hayatta kalmaya çalıştığımız ve tuhaf anomalilerin bulunduğu yapım içerisinde elbette tüm bu bölgeleri keşfetmek durumunda kalıyor ve elimizden geldiğince etrafı keşfederek, kaynakları toplayarak ve çok daha fazlasıyla beraber dikkat ederek hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Bu tarz eserlerle beraber gizemli açık dünyayı keşfetmek durumunda kalıyor, bu dünyada neler olup bittiğini görmeye çalışıyor ve arka plan hikayesiyle beraber dikkatli bir şekilde ilerlememiz gerekiyor.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette Çernobil bölgesinde bulunduğumuz esnada canavarlarla, yaratıklarla ve tuhaf anomalilerle beraber yüzleşmek durumunda kalıyoruz. Tüm bunları ortadan kaldırmak için hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana atılabiliyor ve gidişatımıza yön verebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre devasa bir açık dünya bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabiliyor; ürettiğimiz silahlarla ve kaynaklarla beraber elbette gidişatımıza yön verirken ne kadar zorlu bir yapıyla karşı karşıya kaldığımıza aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda kaynak toplamak bir hayli önemli. Bu kaynakları topladıktan sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, kaynakları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve üretim sistemi ile beraber bu kaynakları yenisini ekleyebiliyoruz. Zanaatkarlık mekaniği sayesinde silahları üretebiliyor, becerilerimizi geliştirebiliyor, takım arkadaşlarımıza destek olabilir ve öfkeli yaratıkları ortadan kaldırmak için en iyi şekilde araçları elimize alabiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyundaki yerimizi alırken elbette ne kadar çok kaynak elde edersek o kadar hızlı bir şekilde gelişebiliyor ve hayatta kalma şansımızın da bu denli artış gösterdiğini aktarabiliyoruz.

Aksiyon ve rol yapma deneyimiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz yapım içerisinde açık dünyada gezip tozabiliyor, özgürlük hissiyatını doğrudan yaşayabiliyor ve yüksek enerjili maddeyi aramak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunun adından da anlaşılacağı üzere oyun içerisinde çernobilit adlı bir madde bulunuyor. Bu madde oldukça değerli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyunun zaten temelinde bu madde yer alıyor. Bu maddeyi elde etmek ve aynı zamanda teknolojileri ele geçirmek için büyük bir mücadele veriyoruz. Ancak bu maddeyi ele geçirmeye çalışan sadece biz değiliz; buradaki yerimizi almıyor. Bir diğer unsurların, grupların, düşmanların ve anomalilerin de bu maddeyi ele geçirmek için türlü mücadeleler verdiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla büyük bir mücadeleye atılıyor ve aynı zamanda kendimizi korkutucu ve gerilim dolu ortamlarda bulabiliyoruz.
 
Geliştirdiğimiz becerilerle beraber türlü düşmanlara karşı gelebiliyor, her bir düşmanın burada farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve bunların ortadan kaldırma sistemlerinin de oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Farklı grupların yardımlarıyla veya yanımıza çağırabildiğimiz takım arkadaşlarımızın yardımıyla beraber ilerleyebildiğimiz yapımda kendi bölgemizi korumak durumunda da kalıyor ve oyun içerisinde inşa etme ve geliştirme mekaniklerinin de bir hayli ön planda olduğunu aktarmakta fayda var. Bununla beraber yapım içerisinde elbette kendi bölgemizi kurabiliyor, en iyi şekilde korumak için bu bölgelerdeki malzemeleri geliştirebiliyor, uyumak için kendi yatağımıza koyabiliyor ve üretim yapmak için yine buraya tezgahımızı yerleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir detayın olduğundan bahsedebilir ve kendimize bu sayede oyuna kaptırabiliyoruz.
 
 
 
Benzersiz zanaatkarlık mekaniği sayesinde oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor, kabus gibi yaratıklardan kaçıp onlardan kurtulmaya çalışabiliyor ve saldırıya uğramış ve hayatta kalmak için direnen grupları da yanımıza alabiliyor veya onları kurtarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde gerçekten de büyük bir mücadele sarf ediyor ve elimizden geldiğince buradaki deneyimlerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde daha çok karanlık ve gerilim dolu bir atmosfer bulunuyor. Kendi deneyimlerimizi ön plana çıkarabileceğimiz yapımda hangi detaylarla beraber yer almak istiyorsak ona göre yönelebiliyor, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve akabinde ise bu kısımlarda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Hayatta kalmak için her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Hayatta kalmanın ne demek olduğunu anlayabileceğimiz yapım içerisinde açık dünyayı istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve Çernobil bölgesinde bulunduğumuzdan dolayı radyasyon seviyesinin gitgide artış gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
Açık dünyada bir şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde aynı zamanda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor, kendimizi savunmak için türlü teknolojilerden ve silahlardan yararlanabiliyor ve karakter gelişim ekranının burada oldukça ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda kendi karakterimizi oluşturabiliyor ve her bir oyuncu farklı bir karakter yaratarak kendine özgü bir kahramanı ortaya çıkarabiliyor. Karakter gelişim ekranı oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve kendi karakterinizin niteliklerini, becerilerini, istatistiklerini ve çok daha fazlasını yükseltebiliyorsunuz. Dövüş yeteneklerinizi ve konuşma tarzınızı geliştirebileceğiniz ve her açtığınız yeni beceri kilidi ile beraber farklı bonuslar elde edebileceğiniz yapım içerisinde büyük bir askere mi dönüşeceğiniz yoksa farklı rollerle beraber ön plana çıkan bir karakter mi olacağınız tamamen size ait bir şekilde değişkenlik gösterebiliyor.
 
Oyunda isterseniz yakın dövüş silahlarıyla beraber ilerleyebiliyor, isterseniz de uzaktan keskin nişancı tüfeğini alabiliyor ve düşmanları gafil avlayabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde istediğiniz şekilde yerinizi alabiliyor ve hangi aksiyona dahil olmak istiyorsanız ona göre seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde öfkeli gruplardan ve yaratıklardan sağa çıkmak ve sağ kurtulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve akabinde ise yapacağımız hamlelerin tamamen bizim hayatta kalmamızı sağlayacak unsurlar arasında olduğunu aktarmakta fayda var. Tek bir ayrıntıyı bile kaçırmayacağımız yapımda Çernobil bölgesini keşfetmeye hazırlanıyor, çorak topraklarda ilerlemeye başlıyor veya çimenli bölgelerde kendi yolumuza bakmak durumunda kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette her bir bölge farklı şekillerde temasıyla, ortamlarıyla ve düşmanlarıyla karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla atmosferinin de değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliyoruz.
 
 

Farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde heyecan verici ekip kurma yolculuğunda elbette arkadaşlarımızın her birinin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Arkadaşlarımızın her biri farklı bilgi ve becerilerle beraber yer alabiliyor ve onların ustalığından yararlanmak durumunda kalabiliyoruz. Ekibimizi kurabileceğimiz ve onların getirdikleri benzersiz eşyalarla beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde güçlü yönleri keşfetmeye çalışıyor, yeteneklerimizi ön plana çıkarabiliyor ve onların güvenini kazanmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalabiliyoruz. Kendi bölgemizi ve üssümüzü geliştirmek için elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımız yapımda farklı şekillerde yapılar inşa edebiliyor, koruma alanımızı daha da genişletebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda yakın dövüş aksiyona dahil olabiliyor veya tamamen menzilli silahlarla beraber ön plana atılabiliyorsunuz. Bu durum tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve aynı zamanda her bir oyuncu kendi deneyimlerini ön plana çıkarabiliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
The Alters Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi Yepyeni Bir Kozmik Macera Starfield: Shattered Space'de Seni Bekliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız