Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sinematik Korku Oyunu Retrieval İçin Yeni Fragman Yayınlandı

 
 
333Studios tarafından biz oyun severlere sunulacak olan sinematik korku ve gerilim oyunu Retrieval için yeni bir fragman yayınlandı. İlk olarak Gamescom 2023'te tanıtılan oyunun Gamescom 2024 fuarına özel yepyeni bir video ortaya çıktı. Bu video sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve beklentilerinizi buna göre ayarlayabilirsiniz.
 
Retrieval dikkat çekici sinematik deneyim sunuyor
 
 
 
PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC'de yayınlanması planlanan Retrieval dikkat çekici içerikleri beraberinde getiriyor. Fragman detaylarına bakacak olursak, NVIDIA RTXDI ile çekilen gerçek zamanlı görüntülerin yer aldığından bahsedebiliyoruz. Bunun yanı sıra Dolby Atmos teknolojisinin kullanıldığını da aktarabiliyoruz.
 
Uzak bir gezegen olan Ryhalian'da yer aldığımız yapımda mahsur kalan bir araştırma ekibinin cesur komutanı Hana Loshe'nin rolünü üstleniyoruz. Oyuncular burada hayatta kalmak için harap olmuş bölgelerde gezinebiliyor, her fırsatta amansız zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda korkusuz düşmanlarla mücadele ediyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Sinematik korku deneyimiyle beraber karşı karşıya kalabileceğimiz ve üçüncü şahıs bir kamera bakış açısının yanı sıra aynı zamanda omuz üstü bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz PlayStation'ın ödüllü korku macerası ile beraber deneyim yaşayabileceğimiz yapım, karanlığa doğru tehlikeli bir yolculuğa bizleri çıkarmayı hedefliyor. Oyun içerisinde akıcı animasyonlar, grafikler, sinematik bir deneyim, korku unsurları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
Yapının içerisinde zaten korku ve gerilimin arşa çıktığı bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda farklı bir gezegende burada yerimizi almaya çalışıyoruz. Hikaye odaklı yapı ile beraber sinematik anlatımla kendimizi ilerletmeye başlıyor ve aynı zamanda korkunç zorluklara karşı göğüs germek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca çeşitli sırları açığa çıkarmaya çalışıyor, tehlikeli bir yolculuğa doğru çıkış yapıyor ve aynı zamanda derin drama hikayesi ile yüzleşmek durumunda kalıyoruz. PlayStation'ın ödüllü hayatta kalma ve aksiyon-macera oyunu içerisinde yer alabileceğimiz yapım, beklenmedik dönemeçlerle dolu arka plan hikayesini bizlere aktarmak istiyor. Bu tarz detaylarla oyuncular gerçekten de o gerilim dolu atmosferi ve hikayeyi hissedebiliyor.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu arka plan hikayesinin oldukça güçlü olmasını istiyor ve zaten oyunun bizlere anlatmak istediği tamamen sinematik ve hikaye anlatımı ile beraber korku unsurlarının sunulması. Bunun yanı sıra yapım içerisinde hikaye içeriği ile beraber arkadaşlık, aşk, sadakat ve korku temaları işleniyor ve bu duyguların aynı anda işlenmesi ile kendimizi duygu karmaşası içerisinde bulabiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde ilerlerken kendimizi sürekli olarak diken üstünde hissedebiliyor ve o gerilim hissiyatını oyun içerisinde dolu dolu yaşamak durumunda kalıyoruz. Farklı dönemeçlerle ve gidişatımızı değiştirebileceğimiz unsurlarla dolu yapılan içerisinde derin bir anlatım içeriğiyle karşı karşıya kalıyor ve etrafı keşfederek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek bir hayli önem arz ediyor ve keşif unsurlarına da bu oyun içerisinde bir hayli ön planda olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
 

Sinematik bir deneyimle beraber korku dolu unsurlara atılabileceğimiz yapım içerisinde beklenmedik bir retrofuturistik metro içerisinde kendimizi bulabilecek ve aynı zamanda mahsur kalan Hana adlı bir karakteri kontrol edeceğiz. Ana karakterimizle beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde sağdan soldan korku unsurlarının olduğunu söyleyebiliyor ve onları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda onlardan gizlenmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz yapımda metro içerisinde mahsur kalarak burada gizlenen ürkütücü sırları açığa çıkarmak durumunda kalacak ve aynı zamanda burada yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve farklı karakterlerin de burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Karakterler burada elbette sinematik bir deneyimle beraber bizlere sunulduğundan dolayı diyalogların oldukça önemli olduğunu burada biliyor ve bu diyaloglarla beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve metro bölgesinin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda farklı kısımlara doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Farklı duyguların ve sinematik unsurların bulunduğu yapımda beklenmedik olayların olduğundan bahsedebilir ve hayatta kalmanın ön planda olduğu harap olmuş bir dünyada yer aldığımızda da aktarmakta fayda var. Ürkütücü ortamları geçiş yapabileceğimiz ve daha fazla detayla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda farklı zorluklarla karşı karşıya kalır ve her köşede acımasız zorlukların olduğunu söyleyebiliyor ve tuhaf yaratıkların ve insan düşmanlarının burada olduğunu görebiliyoruz. Durum böyle olunca elbette onlardan istediğimiz şekilde saklanabiliyor, rayların, yapıların ve daha fazla kısımların arasına geçiş yapabiliyor ve kendimizi burada hayatta tutmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz.
 
Tuhaf düşmanlarla karşı karşıya kaldığımız yapımda onları nasıl ortadan kaldırmak istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor ve oyun içerisinde yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda yapacağınız hamlelerin nasıl bir sonuca ulaştığını doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamlarda yer alabileceğiniz yapım, aynı zamanda yapabileceğimiz hamlelerin de değişkenlik göstereceğini vurgulayabiliyoruz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimlerinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde elbette tuhaf ortamlar doğru geçiş yaparken buralardaki gizemleri çözmeye çalışıyor ve sürükleyici bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Etkileyici hikaye anlatımından da yer aldığı, yakında zengin karakter gelişim ekranı ile karşı karşıya kalabiliyor ve burada farklı yeteneklerim ve becerilerin kilidini açabiliyoruz. Ek olarak yeni teknolojilerle desteklenen oyunda elbette sinematik bir deneyimle harmanlandığı için üst düzey bir grafik animasyon stili ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu tarz bir deneyimle beraber hem atmosferin hem de etkileyici görsellerin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Ürkütücü ses tasarımları bu tarz korku ve gerilim oyunlarında oldukça önem arz ediyor, aynı şekilde bu oyunda da üst düzey bir ses ve efekt sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla gergin ortama eklenen bu sesler ve efektlerle kendimizi daha da diken üstünde hissedebiliyor ve bu tarz oyunlarda ses tasarımı bir hayli ön plana çıkabiliyor.
 
Büyüleyici maceranın ürpertici atmosferine kendimizi kaptırabileceğimiz hakkında yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve burada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Zaten onun içerisinde sürekli olarak gergin ortamlarda kendimizi bulabileceğimizden dolayı adeta korku dolu unsurlarla karşı karşıya kalırken bir anda karşımıza çıkan tuhaf yaratıkların ve canavarların olduğunu söyleyebilir ve burada hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu vurgulamak gerekiyor. Oyun içerisinde gergin ortamların bir yandan bizlere sunulması bir kenara dursun, arka planda yer alan hikayeyi umuyoruz ki güzel bir şekilde bizlere aktarılır. Çünkü bu oyunlarda sinematik bir deneyim olduğundan dolayı arka plan hikayesi oldukça güzel bir şekilde bizlere aktarılmak durumunda ve oyuncular zaten bunu bilerek oyuna giriş yapıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten güzel ortamlarda kendimize bulmak istiyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, sinematik korku deneyimi, PlayStation'ın ödüllü korku-macera oyunları arasında yer alıyor ve üçüncü şahıs omuz üstü kamera bakış açısıyla oyunculara korku dolu bir yolculuk sunmayı hedefliyor. Akıcı animasyonlar, yüksek kaliteli grafikler ve gerilim yüklü sinematik anlatımıyla dikkat çeken oyun, oyuncuları karanlık ve tehlikelerle dolu bir gezegende hayatta kalma mücadelesine çekiyor. Hikaye odaklı yapısı, derin bir drama ve korku unsurlarıyla zenginleştirilmiş bir macera sunuyor. Oyun boyunca, oyuncular hem fiziksel hem de duygusal zorluklarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Korku ve gerilimin zirveye çıktığı bu yapımda, çeşitli sırları açığa çıkarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkacak ve derin bir hikayenin içine çekileceksiniz. Oyunda, sürekli olarak diken üstünde hissettiren bir atmosfer ve beklenmedik dönemeçlerle dolu bir hikaye işleniyor. Hikayede, korku temasının yanı sıra arkadaşlık, aşk, sadakat gibi duygular da öne çıkarılıyor, bu da oyunun duygusal yoğunluğunu artırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
NBA 2K25 MyTEAM Moduna Gelecek Büyük Güncellemeler Açıklandı Starfield: Shattered Space Ek Paketinin Çıkış Tarihi Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız