Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The First Berserker: Khazan'dan Derinlemesine Oynanış Videosu Geldi

 
Yayıncılığını Nexon ve geliştiriciliğini Neople stüdyosunun üstlendiği aksiyon rol yapma oyunu The First Berserker: Khazan için yepyeni bir fragman yayınlandı. Derinlemesine dalış fragmanı ile beraber oyunun silahlarını, aksiyonunu ve dövüşünü öğrenebiliyor ve böylece oyun hakkında daha fazla detay sahibi olabiliyoruz.
 
Zoru seven oyunculara hitap ediyor
 
 
Rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen oyun, zoru seven oyunculara hitap ediyor. Oyuncular, ölümün üstesinden gelmeye çalışırken aynı zamanda düşmanlardan intikam almak için yola çıkıyor. Ayrıca Pell Los İmparatorluğu'nun büyük generali Khazan olarak rolünü üstleniyor.
 
The First Berserker: Khazan, açıklanan detaylara göre 2025'in başlarında PlayStation 5, Xbox Series ve PC için çıkışını gerçekleştirecek. Oyunun PC sürümü ise Steam platformu üzerinden yayınlanacak. Ayrıca PlayStation 5 ve Xbox Series için teknik kapalı beta testi 11-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici içeriği ve zorlu unsurları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bu yapım, aksiyon rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor ve oyuncular soulslike benzeri bir yapıyla karşı karşıya kalmayı bekleyebiliyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere zorlu boss savaşları ile ön plana çıkmanız gerekiyor ve kendi karakterinizi burada geliştirmek bir hayli önem arz ediyor.
 
Geliştiriciler, bu oyunun zoru seven oyunculara hitap edeceğini belirtiyor. Dolayısıyla eğer zoru seviyorsanız, muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Çünkü oyun içerisinde gerçekten de sinir krizi geçirebileceğiniz çeşitli boss savaşları bizleri bekliyor ve bu savaşlarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemek gerçekten de bizim avantajımıza olacak diyebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı şekillerde stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyor, kendi karakterini en iyi şekilde yönetmeye hazırlanabiliyor ve bununla beraber gidişatına yön verebiliyor.
 
Ek olarak burada ölümün üstesinden gelen bir karakteri kontrol etmek durumunda kalırken, intikam almak için yola çıktığımız bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Acımasız işkencelere maruz kaldığımız bir dünyada bulunduğumuz yapımda arka planda karanlık ve bir hayli iç karartıcı bir hikayenin olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz esnada elbette bu bölgelerin karanlık bir atmosfere sahip olduğunu vurgulayabiliyoruz. İmparatorluk güçlerinin amansız takibinden sağa çıkmaya hazırlandığımız yapımda karşımıza tuhaf ve türlü düşmanların çıktığını söyleyebiliyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak zaten temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Oyunda çeşitli komploları ortadan kaldırmaya çalışırken, aynı zamanda karşılaştığımız zorlu ortamların üstesinden gelmeye başlıyor ve bu ortamlara aynı zamanda keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyun içerisinde ilerlerken bir yandan dünyayı keşfetmeye hazırlanıyor ve diğer yandan ise düşmanları ortadan kaldırmak gerekiyor. Ancak bu şekilde dünyanın tamamen temizlendiğini söyleyebiliyoruz ve bu sayede oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Zamanın ötesinde bir yapıyla karşı karşıya alacağımız yapım içerisinde dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor, intikam almak için büyük bir mücadeleye atılabiliyor ve haklı olarak üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırarak şerefimizi ve ünümüzü daha da artırmak durumunda kalıyoruz.

Yapım içerisinde kullanabileceğiniz farklı silahlar bulunuyor ve bu silah kütüphanesinden istediğinizi seçebilir ve buna göre kendinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda kullanabileceğimiz çeşitli istatistikler bulunuyor ve yeni becerilerin kilidini de açabiliyorsunuz. Bu sayede diğer oyunculardan farklı olabilir ve hangi aksiyon dahilinde komboları benimsemek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere ve yukarıda belirttiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. İmparatorluğun dışına sürgüne gönderildiğimiz yapım içerisinde elbette bu sürgünden dönmek ve aynı zamanda alacağımız büyük bir intikamın olduğundan bahsetmek gerekiyor. Büyük bir amaç uğruna yer aldığımız yapımın içerisinde kendi seçimlerimizi yapabiliyor ve seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyoruz. Aynı zamanda burada yapacağımız ve açacağımız yeteneklerle beraber kendi kombolarımızı ön plana çıkarmaya çalışıyor ve düşmanlara karşı nasıl saldırmak istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
ukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda sık sık boss savaşları ile karşı karşıya kalır ve onları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye atılmak durumunda kalıyoruz. Öncelikle bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere düşmanların saldırı stilini öğrenmek büyük önem arz ediyor ve ardından yapacağınız hamlelerle beraber düşmanın yaptığı saldırıları boşa çıkarabilir ve karakterinizin temel hareketlerini ve kontrollerini benimseyerek düşmanın saldırılarından sağ kurtulmanız gerekiyor. Düşmanın yaptığı hamleleri boşa çıkardıktan sonra yapacağımız hamleyle beraber karşı saldırıya geçebiliyor ve bununla beraber düşmanının canını yavaş yavaş indirmek durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz bir devasa düşmanla karşı karşıya geldiğimiz durumlarda düşmanın canını yavaş yavaş indirebiliyor ve gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bunun yanı sıra farklı silahlar kullanarak kendi istatistiklerimizi güçlendirebiliyor, bazı düşmanlar daha farklı silahlardan daha fazla hasar yiyebiliyor ve ona göre kendi istatistiklerimizi burada yükseltip farklı yönlere doğru becerilerimizi geliştirebiliyoruz. Bu durumda elbette yapacağınız planlamalar ve stratejiler değişkenlik gösterebiliyor ve her düşman ile karşılaşmadan önce burada farklılıklar ortaya çıkabiliyor.
 
 
 
Zorlu ortamlarda geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda istediğimiz gibi takılabileceğimiz yapımda karakterimizin temel becerileri ile beraber ön plana çıkabiliyor ve karakterimizle beraber sağa sola doğru yuvarlanabiliyor, hareket yapabiliyor, ileriye doğru atılabiliyor, zıplayabiliyor ve daha fazla detaylı düşmanlara karşı gelebiliyoruz. İmparatorluk güçlerinin amansız mücadelesiyle karşı karşıya kaldığımız yapımda öldürmeyi amaçlayarak sürekli olarak karşımıza çıkan düşmanları yok etmeye çalışıyor ve zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Geçmiş anılarımızı hatırlamaya başladığımız ve bir ömür boyu sürecek mücadeleye adım atmaya çalıştığımız yapımda, acımasız işkencelerle öğrenilen savaş becerilerimizi hatırlamak durumunda kalıyoruz ve burada aslında geçmişte yaşanılan acıları ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bizlere iftira atan ve bize karşı duran düşmanları öldürmeye çalıştığımız yapımda bir yandan geçmişimizi temizlemeye ve bir yandan da kendi ünümüzü yukarılara çıkarmaya çalışıyoruz. Bu sayede oyunda aslında bir yaşam mücadelesi vermeye başlıyoruz.
 
Dikkat çekici patron savaşları ile karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda, zoru seven oyunculara hitap eden birçok sistem yer alıyor. Bu sistemlerle beraber hem aksiyon hem de rol yapma deneyimini ön plana çıkarabiliyoruz. Yıkıcı savaşlarla beraber ilerlemeye başladığımız ve bir yandan da sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırmaya başladığımız yapımda, düşmanları nasıl öldürebileceğimiz tamamen bize bırakılmış durumda. Bu kapsamlı farklı becerileri ön plana çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda hangi becerileri açmak istiyorsak ona göre kendi deneyimlerimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra yapım içerisinde dilediğimizi gerçekleştirmek için elbette farklı stratejiler benimseyebiliyor, hangi saldırı stilleri ile düşmana karşı gelebileceğimizi biz belirleyebilir ve bu kapsamda özgürlükçü bir düşünce yapısı ve oynanış yapısıyla karşı karşıya geliyoruz. Bu sayede oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda yapacağımız hamleleri önceden tasarlayabiliyor ve planımızı buna göre yapabiliyoruz.

Şan ve şöhreti tekrar kazanmaya başladığımız yapımda yolumuzu özelleştirebileceğimiz ve aynı zamanda yolumuzu belirleyebileceğimiz farklı ekipmanlar yer alıyor. Bu ekipmanlarla beraber istediğimiz gibi kendi yeteneklerimizi birleştirebiliyor ve aralarında bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Karakter yeteneklerimizi geliştirmeye başladığımız yapımda elbette bu yetenekleri en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Onları kullandıktan sonra da neler yapabileceğimizi biz belirleyebiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde kendi oyun tarzımıza uygun bir model seçebiliyor ve aksiyon dahilinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. İlgi çekici ortamlarda yer aldığımız ve her ortamın farklı atmosferleri, düşmanları, ekipmanları, bulunabilecek hazineleri ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda istediğimiz şekilde farklı silah ve zırhlarla beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Burada yer alan geniş silah kütüphanesi ile kendi yolumuza bakmaya çalışıyoruz. Kullanabileceğimiz farklı silahların bulunduğu yapımda her bir silahın ve zırhın farklı istatistikleri yer alıyor ve nadir unsurların daha güçlü olduğunu burada deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber hem ekipmanlarımızı özelleştirip kişiselleştirebiliyor hem de kendi seçimlerimizi yaparak oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Gerçeği ortaya çıkarmaya çalışacağımız yapımda daha fazla detay ile beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda farklı hikaye içeriğiyle kendi yolumuza bakabiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye, ara sahnelerle ve karakterler arasında diyaloglarla aktarılmak isteniyor. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda, farklı silah ve zırh yeteneklerinizi birleştirebiliyor ve bununla beraber üstün komboları ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra hangi silahı kullanabileceğinizi siz seçebiliyor ve oyunun arka plan hikayesi konusunda da elbette etrafı keşfederek daha fazla detay sahibi olabiliyorsunuz. Tek oyunculu ve soulslike deneyimiyle ön plana çıkmaya hazırlanan yapım, zorluğuyla beraber bizlere oyunun başına kitlemeye hazırlanıyor. Çünkü bu tarz oyunlarda ne kadar çok vakit geçilirse o kadar çok ustalaşmaya çalışıyor ve oyunda birçok patronu tekrar tekrar öldürmek durumunda kalabiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette bir patronu öldürmek için türlü mücadeleler verebiliyor, onun saldırılarını ezberleyebiliyor, sürekli olarak ölmek durumunda kalıyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakmaya başlıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda hızlı bir şekilde ilerlemek ne yazık ki oyuncuların lehine durum bir şekilde çıkmıyor. Dolayısıyla yavaş ve emin adımlarla ilerlemek çok daha fazla önem arz ediyor.

Genel olarak toparlayacak olursak dikkat çekici aksiyon-rol yapma oyunu, soulslike türüne benzer zorlu unsurlar sunarak oyunculara yoğun bir mücadele deneyimi vaat ediyor. Oyunun merkezinde oyuncular zorlu boss savaşlarıyla karşı karşıya kalacak ve karakterlerini geliştirmek zorunda olacaklar. Geliştirici ekip, bu yapımın zoru seven oyunculara hitap edeceğini belirtiyor. Dolayısıyla eğer meydan okumaları seviyorsanız, bu oyuna bir şans vermenizde fayda var. Çünkü sinir bozucu derecede zorlayıcı boss savaşlarıyla karşılaşmaya hazır olmalısınız. Strateji ve sabır, oyunun temel unsurları arasında yer alıyor. Oyuncular, ölümden geri dönen ve intikam almak isteyen bir karakteri kontrol edecek.
 
 
 
Bu karanlık ve iç karartıcı hikayede acımasız işkencelere maruz kalmış bir dünyada ilerleyeceksiniz. Karakterinizi geliştirerek, imparatorluk güçlerinin amansız takibinden kaçarken tuhaf ve çeşitli düşmanlarla karşılaşacaksınız. Bu düşmanları yenmek ve karanlık atmosferli dünyayı keşfetmek oyunun ana odak noktalarından biri. Oyun, hem keşif hem de mücadele odaklı bir yapıya sahip. Zorlu ortamlarda ilerlerken, çeşitli komploları çözmeye ve dünyayı temizlemeye çalışacaksınız. Oyuncular, keşfetmeye başladıkça daha fazla detaya ulaşacak ve karşılarına çıkan düşmanları ortadan kaldırarak şeref ve ünlerini artıracaklar. Bu yapım, karanlık atmosferi ve zorlu oynanış dinamikleriyle zorlu bir aksiyon-rol yapma deneyimi sunmayı hedefliyor.

Sonuç olarak, bu oyun, soulslike türünün hayranları için büyük bir mücadele ve derin bir keşif sunuyor. Zorlu düşmanları alt ederken strateji geliştirmek, dikkatlice planlama yapmak ve her bölgeyi keşfetmek oyunun temel unsurlarını oluşturuyor. Oyuncular, intikam peşinde koşan bir karakterin karanlık yolculuğuna katılarak büyük bir maceraya adım atacak. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyunu bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun, dikkat çekici yapısı ile beraber muhakkak oynanması gereken yapımlar arasında yer alıyor. Eğer zoru seviyorsanız, bir göz atmanızda ve sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalmak istiyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz. Bunun dışında oyunda karanlık bir atmosferin olduğunu da vurgulamak gerekiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Life is Strange: Double Exposure'dan Yepyeni Fragman Little Nightmares Geliştiricisinden Yepyeni Bir Oyun: REANIMAL

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız