Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Assassin's Creed Mirage Bu Ay Steam'e Geliyor

 
 
Ubisoft tarafından biz oyun severlere sunulan Asssassin's Creed serisinin en son çıkan oyunu Assassin's Creed Mirage açıklanan detaylara göre bu ay yani Ekim ayı içerisinde Steam platformuna gelmeye hazırlanıyor. Yayınlanan haberlere göre Ekim ayının sonlarında Steam mağazasına adım atmayı bekliyor.
 
Assassin's Creed Mirage Steam başarımlarına sahip olacak
 
 
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilediğiniz şekilde istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun yanı sıra platform üzerinde başarımların olacağını ve başarım avcılarının ise bu oyunu kaçırmayacağını tahmin ediyoruz. Oyunun PC sürümü şu anda Epic Games Store ve Ubisoft Connect platformlarında yer alıyor. Bununla beraber PlayStation ve Xbox konsollarında da karşımıza çıkıyor.
 
Ubisoft yakın zamanda Epic ile olan politikasından vazgeçti ve artık oyunlarını Steam platformuna getiriyor. Geldiğimiz noktada Ubisoft ekibi kötü gidişatını sürdürüyor. Yakın zamanda piyasaya sürülen Star Wars Outlaws kötü bir performans gösterdi ve istenilen satış sayısına ne yazık ki ulaşamadı. Bu oyunun da aynı şekilde 21 Kasım 2024'te Steam platformuna geleceğini aktarabiliyoruz.
 
Assassin's Creed Mirage serinin diğer oyunlarına göre ölçek olarak daha küçük bir şekilde çıkıyor ve 9. Yüzyıl Bağdat'ının hareketli sokaklarını bizlere sunuyor. Oyunda Basim adlı bir karakteri oynuyor ve maceramıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Assassin's Creed serisi içerisinde farklı bir yere sahip olan Mirage, bildiğiniz üzere diğer oyunlardan daha küçük ölçekli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığım bu süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, Bağdat bölgesi boyunca neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz ve yine azılı Sokak Hırsızı olarak yer aldığımız oyunda hızlı bir şekilde ilerleyerek parkur elementlerini aşmak durumunda kalıyoruz. Basim adlı bir sokak hırsızını kontrol ettiğimiz esnada, elbette işlerin kötü bir şekilde gittiğini ve kendimizi bir anda suikastçılar birliği içerisinde bulduğumuzu görebiliyoruz.
 
Bağdat'a adaleti getirmeye çalıştığımız esnada, türlü olayların ve siyasi çekişmelerin olduğunu görebiliyor ve Usta Suikastçı olmaya çalışırken yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor, Bağdat sokaklarına karış karış gezmek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde farklı hareketler sergileyebiliyor, elimize farklı kılıçlar alabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyun ölçek olarak diğer seri oyunlarından daha düşük ve küçük olduğundan dolayı, elbette oyunun belli bir alan içerisinde yer aldığını söyleyebiliyor ve bu alanın devasa bir yapıyı kapsamıyor. Ancak oyun içerisinde hem Bağdat içerisindeki renkli sokaklara hem de bölgenin biraz daha dışına çıkabileceğiniz sakin bölgeleri doğru geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı görevlerle karşı karşıya kalabiliyor, hem ana görevlerle hem de yan görevlerle bölgeyi bir yandan keşfederken diğer yandan ise türlü karakterlerle etkileşime girebiliyor ve onların sorunlarına çözebiliyorsunuz. Gizemli ve antik bir örgüt olarak karşımıza çıkan suikastçı birliği, yapım içerisinde zaten temel oluşum olarak karşımıza çıkıyor. Diğer seri oyunlarında olduğu gibi, aynı şekilde bu oyun içerisinde suikastçı birliğini bir araya getiriyor, elimizdeki tüm kaynakları bunun için harcıyor ve yapacağımız hamlelerle bu birliğin üst seviyeye ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Zaten yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca, tüm bu detaylarla beraber adalete getirmeye çalışırken düşmanları ve diğer siyasi unsurları ortadan kaldırmaya çalışıyor, insanları ve halka ezen kişilerden intikam alıyor ve çeşitli özelleştirmelerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz şekilde ilerlerken, aynı zamanda şehir içerisinde farklı bölgelerde gezip tozabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde elbette adımlarımızı sağlam bir şekilde atmamız gerekiyor çünkü her köşe başında farklı tehlikelerin bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi, kalabalık da dolu Bağdat bölgesinde insanların yer almadığı ve daha çok düşmanların bulunduğu çeşitlilikte bölgelerin olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde gezip tozarken etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyor, her bölge içerisinde farklı ortamlar, düşmanlar, manzaralar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor ve tüm bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Gizemli ve antik bir örgüt olarak karşımıza çıkan suikastçı birliği gerçekten de üst seviye bir yapıyı beraberinde getiriyor ve birlik içerisinde yer alan tüm görevleri yapmak durumunda kalabiliyoruz. Oyun içerisinde elimizdeki gizli bıçak sayesinde düşmanları ortadan kaldırabiliyor, arkalarından direkt olarak suikastler düzenleyebiliyor ve hiç düşünmeyeceğimiz bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Aynı zamanda burada karakterimizle beraber bir olabiliyor, onun hangi duygu düşüncelere sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyor ve seri oyunlarında yer alan hikayenin bir başka içeriği elbette burada karşımıza doğrudan çıkıyor. Oyunda bahsettiğimiz gibi, ilk etapta azılı bir sokak hırsızı olarak yer alıyor. Dolayısıyla parkur elementleri ve kapkaç konusunda elbette üst düzey bir şekilde karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu deneyimlerimizi daha da üst seviyeye ulaştırmak ve aynı zamanda gücümüzü ve becerilerimizi iyi anlamda kullanmak için suikastçı birliği ile karşılaşıyor ve burada adaleti sağlamak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Şehirde hayalet gibi gezinirken elbette istediğimiz şekilde etkileşime girebileceğimiz unsurlarla karşı karşıya gelebiliyor, sezgisel hamlelerle üst düzey bir yapı sergileyebiliyor ve hedefleri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bazı noktalarda hedefleri yok etmek için elbette sürekli olarak gizlilik sistemi ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz ve bu oyun, diğer seri oyunlarına göre daha fazla gizlilik elementlerini bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bir bölgeye girdikten sonra gizli gizli ilerlemek, düşmanları tek tek indirmek ve onları gafil avlamak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber doğrudan düşmanların üzerine gidersek ve aksiyona dahil olursak, düşmanların bir anda etrafımıza toplandığını ve bizi yok etmeye çalıştıklarını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda daha çok gizlilik odaklı bir yapı olduğundan dolayı bununla beraber ilerlemek çok daha sağlıklı diyebiliriz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda 9. Yüzyıl Bağdat Şehri ile karşı karşıya kalıyoruz ve burada bir yandan tarihi yapılarla diğer yandan ise karakterlerle karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda çatılara doğru tırmanabiliyor, duvarlardan yürüyebiliyor, tahtaların üzerinden atlayabiliyor, karşıdan karşıya doğru hızlı bir hamle gerçekleştirebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Parkur anlamında oldukça seri bir karaktere sahip olduğumuz yapım içerisinde kalabalık sokakları istediğimiz şekilde geçebiliyor, bu sokaklarda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyor, kalabalık sokakları içerisinde düşmanların karşımıza çıktığı esnada kendimizi kamufle ederek onlardan saklanabiliyor ve adalet ve cevap arayışına doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Gizemli ve antik bir örgüte katıldığımız esnada, elbette daha ölümcül bir usta suikastçı olmak durumunda kalıyor ve burada ana karakterin kaderi hiç düşünmeyeceğimiz bir şekilde şekilleniyor diyebiliriz.
 
Assassin's Creed serisi içerisinde önemli bir yere sahip olan ancak ne yazık ki tam olarak isteneni veremeyen bu yapım, çıkışıyla beraber büyük bir ses getirmek istedi. Ancak çıkış yaptıktan sonra bir süre sonra unutuldu diyebiliriz. Arka planda hiçbir şekilde konuşulmayan ve oyun sektöründe yine de yer edinmeye çalışan serinin yeni oyunları günümüzde hala gelmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Assassin's Creed Shadows normal şartlarda 2024 yılı içerisinde çıkışını gerçekleştirecek. Ancak yeni bir hamle ile beraber 2025 yılının ilk çeyreğine ertelendi. Durum böyle olunca artık geliştirici ekip, sürekli olarak aynı oyunları farklı temalarla çıkarmaktan ziyade daha farklı bir boyuta ulaştırmak istediğini aktardı. Çünkü zaten serinin gidişatına bakacak olursak, oldukça aynı deneyimle karşı karşıya kaldığımızı, animasyonların, koşu hareketlerinin, kullandığımız silahların ve çok daha fazlasının artık tekrar tekrar karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Durum böyle olunca aynı oyunu birden fazla farklı temayla ve kıyafetlerle beraber denemiş oluyoruz. Dolayısıyla serinin gidişatı için yepyeni ve üst düzey bir performans gösterecek projenin karşımıza çıkması oldukça önemli.

Şehirlerde dolanabileceğimiz ve hayalet gibi bir yapıya sahip olabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyoruz. Oyun, hem ölçek bakımından hem de oyunun süresi bakımından diğer seri oyunlarından düşük bir şekilde kalıyor. Ancak bu tarz oyunlara elbette tam tadımlık olarak karşı bile çıkıyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her zamankinden daha sezgisel bir kontrol sistemi ile karşı karşıya kalıyor ve içgüdüsel olarak düşmanları ve hedefleri ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Ek olarak, yaptığımız içerisinde her bölgede uymamız gereken ve dikkat etmemiz gereken durumlar yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber elbette oldukça dikkat etmemiz lazım ve düşmanların üzerimize çullandığını gördüğümüz esnada kaçmamız elbette oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca diğer seri oyunlarından farklı olarak düşmanlar burada oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve birden fazla düşman karşımıza geldiği zaman onları ne yazık ki tek hamlede avlayamıyoruz. Bununla beraber, elbette seri içerisinde yer alan bu oyun aslında orijinal seriye bir dönüş niteliğinde olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde kalabalığa doğru karışabileceğimiz mekanikler, duman bombaları ve çok daha fazlası yer alıyor. Duman bombaları, bildiğiniz üzere düşmanların oldukça fazla olduğu bölgelerde kullanabildiğimiz ve aynı zamanda bulunduğumuz durumdan kaçabildiğimiz bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan, kalabalığın arasında karışma mekaniği ise eğer bizleri birileri arıyorsa kalabalığın arasına karışarak kendi izimizi kaybettirebiliyoruz.
 
Bu da oyunda ve seri içerisinde yer alan ilk oyunlarda bulunan mekanikler ve sistemler arasında yer alıyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun aslında serinin köklerine bir dönüş olarak karşımıza çıkıyor. Durum böyle olunca elbette serinin hayranları bu oyun içerisinde nostaljik bir hissiyat yaşayabilir. Ancak yeni nesil teknolojilerle desteklendiğinden dolayı elbette üst düzey bir yapı elde edebilir. Oyun içerisinde belli başlı görevler yer alıyor. Bu görevleri tamamlayarak bir sonraki göreve geçiş yapabiliyorsunuz. Ancak bazı görevler gerçekten de zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve buradaki düşmanların da oldukça güçlü bir hale büründüğünü aktarmakta fayda var. Durum böyle olunca oyun içerisinde kullanabileceğimiz hamleler, kılıçlar, bıçaklar ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor ve yine düşmanların arkasından gizli gizli ilerleyerek veya havadan ve farklı kısımlardan hamle yaparak düşmanları tek hamlede gizli bıçağımızla beraber ortadan kaldırabiliyor ve böylece oyun içerisinde farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz.

Cevapları aradığımız ve kendimizi oyuna kaptırdığımız esnada şehirde istediğimiz gibi gezinebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor, kalabalık sokaklardan kimsenin bulunmadığı gizli saklı bölgelere kadar ilerleyebiliyoruz. Halkın her hareketimize oldukça tepki gösterdiği bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hareketleri oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin, yolda geçen birine farklı hareketler yaptığımız veya ona ortadan kaldırmaya çalıştığımız esnada bizlere ihbar eden halk ile karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla burada bir hayli dikkat etmemiz gerekiyor. Şehrin altın çağında 4 farklı bölgenin olduğundan bahsedebilir ve bu dört özgün şehir gerçekten de kendi içerisinde oldukça değişkenlik gösteren bir yapıya sahip durumda. Dolayısıyla buralarda kendi yolumuza bakabiliyor, farklı görevlere doğru adım atabiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve onlardan istersek yardım isteyebiliyoruz. İstersek de farklı görevlere doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz.
 
 
 
Bazı görevler içerisinde karakterlerin doğrudan kişisel hizmetlisi olarak yer alabiliyor ve bu görevler genel olarak yan görevler olarak karşımıza çıkıyor. Elbette ana görevler kapsamında daha da ciddi işlerin ve olayların döndüğünü aktarabiliyoruz. Bununla beraber arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Bu sayede oyunun sinematik akışına kendimizi kaptırabiliyor ve genel olarak geliştirici ekip sinematik anlatım kapsamında oldukça üst düzey bir yapıyla karşılığı çıkıyor. Bu animasyonların ve içeriklerin gerçekten de ilgi çekici olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN oyun haberler 2024
343 Industries Birden Fazla Halo Oyunu Üzerinde Çalışıyor Until Dawn Filminin Çekimleri Tamamlandı

mehmetalpertr

8.10.2024 00:50:45

0
Konu ile alakası yok ama GOTY bir oyun geliyor. JRPG severler kaçırmasın. FF saçmalığından sonra bu süper oldu.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız