Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kojima: "Açık Dünya Terimi Yanlış Anlaşılıyor"


     Metal Gear Serisinin yaratıcısı olan Hideo Kojima serinin yeni oyununun "açık dünya" (open-world) olması konusundaki endişeler sebebiyle bazı açıklamalar yaptı. Kojima "açık dünya" teriminin yanlış anlaşıldığını söylüyor.
 
    "Açık Dünya terimi genellikle insanlar tarafından yanlış anlaşılıyor. MGS V, Snake ile bütün gününüzü balık tutarak geçirebileceğiniz bir oyun değil veya oyundaki kariyerinizi değiştirip yepyeni bir hayata başlayamazsınız."
 
     "Aslında, oyundaki alanların açık bir yapıda olması size çok sayıda özgürlük sunuyor. MGS V'te her zaman ne yapmanız gerektiğini açık bir şekilde bileceksiniz. Örneğin "şu kişiye yardım et", "şu hedefi yok et" veya "buradan bilgi topla" gibi görevler var. Ayrıca zaman kısıtlaması olan görevlerimiz de olacak"
 
   Şu ana kadar Metal Gear Solid serisinde sadece belli bir yere sızma görevlerimizin olduğunu söyleyen Kojima, çizgisel oyunlarda bir sorun olmadığını sadece "görevi yap ara sahne girsin" şeklindeki yapıdan uzaklaşmak istediğini söylüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Siliconera metal gear solid 5 big boss mgs 5 metal gear solid 4 metal gear solid 3 snake eater operation snake eater outer heaven foxhound
Crytek: "Ryse'ın PC Sürümü Gelmez" PS4 Hakkındaki Sorulara Ayrıntılı Açıklamalar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

emrahcey

1.11.2013 10:50:48

0
Aslında Kojima demek istemiş ki; "Sizlere Açık Dünya Vaad ettim fakat çok açık dünya olmayacak, biraz kırpacam GTA yapımcısı Rockstar gibi uzun zamanım yok." demek istemiş.

BSC Misafiri

31.10.2013 18:31:35

0
Sanırım Kojima açık dünya işini yanlış anlamış open world oyunların sevilmesinin sebebi oyunda asıl hikayeden başka binbir çesit yan görev ve yapılabilecek işin olması bunun en güzel örneği gta 5 ve far cry 3 tür.Kojima zaten open world ne için kullanacağını ağzından kaçırmış.Görev arasındaki cut sceneler yerine bizim görevden göreve gitmemizi istiyor bu kafayla o oyunu yaparsa büyük patlar oyun.

BlackBeasT

31.10.2013 13:54:18

0
Kojima'nın her MGS oyununda sexy 1 hatun karakter vardır. Bu şaşılacak durum değil

EmuMaster

31.10.2013 13:53:55

+1
Zaten kimse snake striptiz klübüne gitsin yada tenis oynasın demiyorki kim neyi yanlış anlıyor.Gta çıktıktan sonra kendi oyununun open world olma özgürlüğüne güvenemeyip suçu oyuncuya yık.Zaten hiç kendi yanlış anlaşılmaz yanılmaz hep doğrudur benim kojimam.

Sulu Çor Kağan

31.10.2013 12:38:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal Kojima bu seferde jartiyerli bir karakter oyuna koyar.Hani yenilik yapıcak ya
Al işte, KA-FA 1500

BSC Misafiri

31.10.2013 12:20:03

-1
arkadaş fanlık yapıyorsunuz yine multiplatform olması daha iyi böyle bir oyunun sadece ps platformuna özel olması beni kahrediyordu resmen (mgs1 mgs2 hariç ). Kojima bugüne kadar her zaman çok sağlam işler çıkardı yine aynısını yapacağıma hiç kuşkum yok mgs serisi oyun dünyasında efsanedir gerek oynanışı gerek hikayesi bakımından neredeyse rakipsiz bir seri kojimanın xbo platformuna da oyunu geliştirmesi bazı fanboyları üzmüş ki fanatik insanlar için normal karşılanacak bir durum herşeyin sadece olabildiğince kendilerine özel olmasını isterler asıl bu düşünce tarzı yanlış kojima mın davranışı değil.

kımyasal

31.10.2013 11:03:50

+2
Kojima bu seferde jartiyerli bir karakter oyuna koyar.Hani yenilik yapıcak ya

BSC Misafiri

31.10.2013 10:26:31

+5
Kojima ne zaman Xbox One sahnesine cikti MGS5 orda gosterdi. Iste o gun hem seriyi hem kendisini seven kemik Playstation kitlesinin buyuk bolumunu kaybetti. Ben MGS5'in basarili olacagina satis rekorlari kiracagina inanmiyorum. Su saatten sonra PS4 icinde ozel oyun yapamaz. Yanlis sahneye cikti kojima ustat. Playstation sahnesine ciksaydi hem on siparis rekolari kirmak uzere olan PS4 destegini arkasina alirdi. Hemde seriyi seven kemik kitleyi kendinden sogutmazdi.

BSC Misafiri

31.10.2013 10:26:10

-1
Görende open world oyunlarını kojima yaratı. Bakalım eskisi gibi bu kez dev metal gear ile savasacakmiyiz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız