Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA+ Abonelik Servisi Nintendo Switch'e Gelebilir

 
 
Rockstar Games tarafından kullanıcılara sunulan GTA+ abonelik servisi ortaya çıkan yeni detaylara göre Nintendo Switch konsoluna gelebilir. Sosyal medya kullanıcılarının fark ettiği üzere, Rockstar'ın internet sitesinde GTA+’da hangi oyunların mevcut olduğunu belirten liste, Switch konsolunu kapsayacak şekilde güncellendi.
 
GTA+ hizmeti ek platformlara genişliyor
 
 
 
GTA+ abonelik servisinde bildiğiniz üzere çeşitli Rockstar Games oyunları yer alıyor. Aldığınız abonelik karşılığında birden fazla oyuna erişim hakkı kazanabiliyorsunuz. Mart 2022'de hizmete sunulan servis değişken bir kütüphane sunuyor. Aynı zamanda GTA Online oyuncuları ekstra paraya, arabalara, kozmetiklere ve özel etkinliklere erişebiliyor.
 
Servis aracılığıyla oynayabileceğiniz oyunlar arasında Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (Xbox ve PlayStation), GTA: Liberty City Stories (iOS ve Android), GTA: Chinatown Wars (iOS ve Android) ve Red Dead Redemption (PS5 ve Xbox Series X/S) yer alıyor.
 
Öte yandan GTA+ hizmeti bu yılın başlarında zamlandı. Hizmet dahilinde sadece aylık olarak seçenek yer alıyor. Yani yıllık olarak herhangi bir abonelik satın alamıyorsunuz.
 
 
 
GTA + sistemi neler sunuyor?
 
GTA Plus gibi abonelik hizmetleri elbette kullanıcılara çeşitli anlamlarda avantaj sağlayabiliyor. Çünkü tek bir ücretle beraber birden fazla oyuna erişebiliyorsunuz. Ancak bu oyunların herhangi bir şekilde sahibi olamıyorsunuz, yani aboneliğiniz bittiği anda oyunlara erişiminiz kısıtlanıyor ve herhangi bir şekilde erişemiyorsunuz. Bu tür servislerde aylık olarak abonelik temel alınıyor ve bazı abonelik sistemleri elbette daha fazla ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor.
Çünkü GTA Plus abonelik hizmetinde sadece bir aylık bir abonelik seçeneği bulunuyor. Yani 3 aylık veya çok aylık olarak abonelik hizmetinden faydalanamıyorsunuz ve satın alamıyorsunuz. Bunun dışında yıllık abonelik seçeneğinin de GTA Plus hizmeti içerisinde olmadığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla sınırlı bir şekilde satın alabileceğiniz seçeneklerle karşı karşıya kalıyorsunuz.

Bunun dışında elbette birçok oyun şirketi kendine özgü abonelik seçenekleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Örneğin EA burada EA Play servisini bizlere sunuyor ve diğer taraftan farklı firmaların da aynı bu kervana katıldığını aktarabiliyoruz. Nitekim bunlara katılanlar arasında Ubisoft ekibi de bulunuyor diyebiliriz. Öte yandan elbette çok daha farklı ve tamamen bu sistemle beraber yüzlerce oyunu sunan geniş kapsamlı kütüphaneye sahip olan Xbox Game Pass hizmeti bulunuyor. Buna rakip olarak ise PlayStation Plus aboneliği karşımıza çıkıyor.
Microsoft tarafından sunulan abonelik servisi ile Sony tarafından sunulan abonelik servisi içerisinde yüzlerce oyun bulunduruyor ve diğer abonelik seçeneklerine karşı elbette daha fazla ön planda yer alıyor. Ancak elbette belirli bir geliştiricinin oyunlarına tek seferde oynamak istiyorsanız ve oyunlarına erişim sağlamak istiyorsanız elbette bu seçeneklerden daha ucuz bir şekilde yararlanabilir ve böylece bu oyunları deneyimleyebilirsiniz.

Bu tarz abonelik seçenekleri elbette kullanıcıdan kullanıcıya değişkenlik gösteriyor ve istediğinizi satın alıp aboneliğinizi başlatabiliyorsunuz. Hangisini tercih ediyorsanız ona göre kendi seçeneklerinizden yararlanabilir ve onlarca oyuna erişebiliyorsunuz. Rockstar ekibi tarafından sunulan oyunlar arasında yukarıda haberimizde belirttiğimiz üzere birden fazla oyun yer alıyor. Ancak bunlar elbette sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor, sadece bu geliştiricinin oyunlarına erişim sağlayabiliyorsunuz.
 
 

Nitekim diğer taraftan Ubisoft tarafından sunulan abonelik servisi içerisinde elbette Assassin's Creed serisinden oyunlar, Far Cry serisinden oyunlar ve birçok seriden oyunlar yer alıyor. Bunlara da farklı şekillerde erişebiliyorsunuz. Bu kapsamda hangisini tercih edeceğiniz tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Ancak geniş kapsamlı bir oyun kütüphanesine adım atmak istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz gibi Microsoft tarafından sunulan Xbox Game Pass aboneliğini tercih edebilirsiniz. Bu kapsamda elbette hem PC tarafında hem de Xbox konsolu tarafında hizmet veren bu kütüphane her ay yenileniyor ve her ay ise yeni oyunlar buradan çıkarılıyor.

Diğer taraftan Sony tarafından sunulan PlayStation Plus hizmeti ise sadece konsol sahipleri elbette ulaşabiliyor. Eğer elinizde PlayStation konsolunuz bulunuyorsa bu hizmetten yararlanmanızda fayda var. Çünkü tek abonelik seçeneği ile beraber onlarca oyuna erişebiliyor ve böylece daha verimli bir ay geçirebiliyorsunuz. Bunun dışında elbette bu hizmetlerin dönem dönem zamlandığını ve şu anda da yakın zamanda Xbox Game Pass'in fiyatlarının arttığını söyleyebiliyoruz. Bu fiyat artışı ile beraber elbette ülkemizde de %47'lik oranda bir artışın söz konusu olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten bu tarz artışların olmasını oldukça doğal karşılar ve ilerleyen süreçte analizler daha da fazla fiyat artışı ile beraber karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyor. Dolayısıyla eğer elinizde elbette imkan bulunuyorsa bunları çok aylık olarak almanızda fayda var.
 
Xbox Game Pass hizmetinde GTA Plus servisine göre daha avantajlı bir sistem bulunuyor. Buna göre burada daha fazla aylık abonelik alabiliyor; isterseniz tek aylık, isterseniz de 3, 6 veya yıllık olarak satın alabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber elbette kendinizi hangi servise başlatmak istiyorsanız ona göre tercihinizi yapabilirsiniz. Tercihlerle birlikte elinizdeki platform oldukça önem arz ediyor. Eğer elinize bir Xbox konsolu varsa, bu hizmeti başlatmanızda fayda var. Bunun dışında PC platformunda da yine Microsoft tarafından sunulan bu hizmeti kullanmanızda fayda var diyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber farklı oyunlara erişebiliyor, her türden projeye geçiş yapabiliyor ve bazı oyunlara ise ilk günden, bazılarına ise daha sonrasında erişebiliyorsunuz.
 
 
 
Microsoft tarafından sunulan servis içerisinde, bildiğiniz üzere her ay yeni oyunlar ekleniyor ve birçok oyunun da bu hizmetten ayrıldığını söyleyebiliriz. Aynı şekilde bu durum PlayStation Plus servisinde de geçerli diyebiliriz. Her ay eklenen yeni oyunlarla beraber kullanıcıların bir kısmı buraya çekilmek isteniyor ancak çıkarılan oyunlara ne yazık ki bir daha erişim sağlayamıyorsunuz. Elbette ilerleyen süreçte bu oyunların tekrar bir şekilde hizmete eklendiğini görebiliyorsunuz. Bunun dışında hizmette yer almayan birçok oyun bulunuyor. Buna göre şu anda kütüphanede bulunan oyunlara göz atabilir ve aboneliğinizi buna göre başlatabilirsiniz. Ancak genel olarak bu tarz servisler oyuncu dostu olarak karşımıza çıkıyor ve muhakkak elinizde bulunması gereken abonelik tercihleri arasında yer alıyor. Eğer bu oyunları çok fazla oynuyorsanız ve bunlara vakit ayırıyorsanız, bu hizmetten yararlanmanızda fayda var. 
 
Diğer taraftan bu tarz abonelik sistemleri analistler tarafından bir hayli eleştiriliyor ve ilerleyen süreçte daha fazla fiyat artışına gideceklerini belirtiyorlar. İlk başta oldukça eleştirilen bu servisler, oyunların satış başarısını bir hayli etkiliyor. Çünkü oyunlar bu hizmet kapsamında tek bir ücret karşılığı satılıyor ve her bir oyuncu bu oyunlara tek tek para vermekten ziyade aboneliği bulunuyorsa doğrudan erişebiliyor. Bu sayede oyunlara erişim kapsamında daha yüksek seviyelere ulaşabiliyor.

Bu tarz hizmetler genel olarak bağımsız oyunların kazançlı olduğu bir yer olarak görülüyor. Diğer taraftan büyük çaplı oyunlar tek tek burada satış yapmadığından dolayı büyük oranda zarar edebiliyor. Ancak kullanıcı kapsamında abone sayılarında büyük artışın olacağını söyleyebiliyoruz.
 
 

Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Xbox Game Pass hizmetine yakın zamanda Call of Duty serisinin oyunları dahil edilecek. Bu dahil edilmeden önce yukarıda bahsettiğimiz gibi hizmete belirli oranlarda zam gelmiş durumda. Bunun dışında elbette bu tarz büyük çaplı serilerin hizmete dahil edilmesi ilerleyen süreçte daha da fazla fiyatının artışının göstergesi olarak görülüyor. Ek olarak bu tarz oyunlarla beraber abonelik seçeneklerinin ilerleyen sürece daha fazla artacağı ve aynı zamanda abone sayılarının da artış göstermesi söz konusu.
Peki siz bu abonelikler hakkında neler düşünüyorsunuz? Şu anda kullandığınız ve mevcut olan bir aboneliğiniz var mı? Bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve hangi servisleri kullanıyorsanız bunları yazabilirsiniz.

Ek olarak bu servislerden en verimli şekilde nasıl yararlanılır? Bir ay içerisinde aldığınız abonelikler elbette tüm oyunlara erişim sağlayacak zamanı kapsamıyor. Dolayısıyla eğer dolu dolu bir ay geçirmek istiyorsanız bu aboneliklerden faydalanabilir ve eğer ay boyunca çok meşgul olursanız elbette aboneliğinizin bir ayı ne yazık ki çöpe gitmiş oluyor. Bu tarz durumlarda eğer boşta bir aileniz bulunuyorsa muhakkak bu servisle beraber değerlendirmenizde fayda var. Şu an için abonelik servisleri ile ilgili söyleyeceklerimiz bunlardan ibaret. Hangi abonelik servislerini kullandığınızı ve bu servislerden nasıl yararlandığınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Skyrim Haritası Morthal UE5'e Taşındı: Görüntüler Dikkat Çekici Riyadh Masters 2024'te Playoff Etabı Başladı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız