Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Overwatch 2'nin Yeni Sezonu 15 Ekim'de Başlıyor: İşte Detaylar

 
 
Blizzard Entertainment tarafından biz oyun severlere sunulan rekabet odaklı nişancı aksiyon oyunu Overwatch 2 için yeni sezonlar oyuna dahil olmaya devam ediyor. Şimdi ise 13. sezon Spellbinder için geri sayım başlamış durumda.
 
Overwatch 2 yeni sezonu Cadılar Bayramı temalı olacak
 
 
 
Açıklanan detaylara göre Spellbinder adlı yeni sezon 15 Ekim tarihinde başlıyor ve oynanış fragmanı 10 Ekim’de yayınlanmayı bekliyor. Cadılar Bayramı temalı haritaların geri dönüşünün dışında söz konusu hakkında şu an için herhangi bir şey bilinmiyor.
 
Ekip odaklı bir şekilde haritalara atlayabileceğimiz ve diğer oyuncuları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda farklı kahramanlar bulunuyor ve her bir karakterin zengin özellikleri yer alıyor. Bununla beraber yeni sezon her biri benzersiz bir görünüme sahip önceden hazırlanmış kahramanların bulunduğu PvE modu Junkenstein's Revenge’i geri getirebilir. Diğer taraftan geçtiğimiz yıl ayrıca Diablo evrenine dayalı benzer bir mod tanıtılmıştı.
 
Spellbinder sezonuyla ücretli kozmetiklerin yanı sıra Premium Battle Pass ve yeni Cadılar Bayramı temalı görünümler yer alacak. Yeni sezon ile ilgili tüm detaylar bunlardan ibaret. 10 Ekim tarihinde yeni fragmanla beraber daha fazla bilginin sahibi olabileceğiz.
 
Overwatch 2 şu anda Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, PC ve Nintendo Switch için mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Rekabetçi nişancı deneyimiyle beraber ön plana çıkan ancak ne yazık ki isteneni tam olarak veremeyen ve şu anda Steam platformunda çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olan bu yapım, ekip odaklı bir yapıya sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde istediğimiz gibi farklı karakterleri ve kahramanları elimize alabiliyor; her bir karakterin farklı özellikleri karşımıza çıkıyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Ekip odaklı bir yapı olduğundan dolayı kendi yanımıza yakın arkadaşlarımızı çağırabiliyor, onlarla bir olabiliyor ve diğer oyunculara karşı büyük bir mücadele sergileyebiliyoruz.
 
Oyunda farklı haritalar ve arenalar bulunuyor; bu arenalar içerisinde neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve hem rekabetçi hem de rekabet dışı modların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda oyuna giriş yapmadan önce antrenman modu ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve böylece mekaniklerine kısa bir süre içerisinde alışabiliyorsunuz.
 
Aşina olduğunuz mekaniklerle beraber düşmanlarla karşı nasıl gelebileceğinizi ve sadece ateş ederek değil, aynı zamanda karakter becerileri ile beraber ön plana çıkabileceğinizi görebiliyor ve dikkat çekici karakter ve kahraman kadrosuna sahip takım tabanlı bir nişancı deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde istediğimiz gibi tek başımıza ilerleyebiliyor ve diğer oyuncularla, yani dünya çapındaki diğer kullanıcılarla işbirliği yapabiliyor ve onlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Veya diğer taraftan yukarıda bahsettiğimiz gibi arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor, bir lobi oluşturabiliyor ve bu sayede diğer oyunculara karşı nasıl gelebileceğimize biz karar verebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bildiğiniz üzere her sınıftan birer karakter seçebiliyor ve buna göre kendinize oyuna dahil edebiliyorsunuz. Örneğin, bir tank sınıfı seçtiğinizde, elbette diğer oyuncuların karşısına ilk sizin çıkmanız gerekiyor ve kendi takım arkadaşlarınızın önünde siper olmanız gerekiyor. Durum böyle olunca, her bir karakterin ve her bir karakter sınıfının aslında yapacağım bazı görevleri bulunuyor. Durum böyle olunca, her bir oyuncu burada işini layıkıyla yapmaya çalışıyor ve en iyi şekilde oyundaki yerini almaya başlıyor. Ancak bu şekilde diğer oyunculara karşı gelebilir ve farklı oyun modları içerisinde üst düzey bir yapıya sahip olabilirsiniz. 

Büyük beğeni toplayan ilk oyunun ardından şimdi ise yeni devam oyunuyla beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda sürekli olarak güncellenen bir karakter kadrosu bulunuyor, aynı zamanda farklı sezonlarla beraber ön plana çıkabiliyorsunuz. Zaten oyun her sezonda beraber yeni özelleştirmelerin, kişiselleştirmelerin, kostümlerinin ve çok daha fazlasının bizlere sunulmasını sağlayabiliyor. Oyun, servis tabanlı bir yapıya sahip olduğundan dolayı gelecekte elbette daha fazla yenilikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve değişen kadrosuyla ön plana çıkmayı bekleyebiliyor. 30'u aşkın kahramanla, yani karakterle beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde yapacağınız hamlelerin gidişatı oldukça değiştiğini söyleyebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dereceli bir oyundaysanız, yapacağınız hamlelerle beraber takımınızı ayağa kaldırabiliyor, düşmanları ortadan kaldırdıktan sonra elbette rakibi ele geçirmeye başlıyorsunuz.
 
Oyunda birçok oyun modunun olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin, bölge kapmaca oyununda belli bir bölgeye hakim olmak ve diğer oyuncuları, yani rakip takımı bu bölgeye sokmamanız gerekiyor ve sürekli olarak bu bölgeyi ele geçirmek ve bu bölgede durmak için büyük bir mücadele içerisine giriş yapabiliyorsunuz. Diğer taraftan bir araca korumalık sağlayabiliyor ve bu korumalık sağladığımız esnada elbette rakip oyuncular eğer bu aracın yanına gelirse bu aracı durdurmaya çalışıyor. Biz bu oyuncuyu def edene kadar araç ne yazık ki ilerlemiyor. Durum böyle olunca, o aracı elbette rakip bölgeye doğru götürmemiz temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber farklı oyun modları ile yer buluyoruz ve bu oyun modlarının bizlere sunduğu gereklilikleri yerine getirmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca oyunda bir moddan sıkıldığınız zaman diğer bir moda geçiş yapabiliyor ve böylece eğlenceli dakikalara adım atabiliyorsunuz.
 
 
 
Arkadaşlarımızla beraber takım kurabileceğimiz ve farklı karakterlerle ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde olağanüstü kahramanlarla hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, pusu kurabiliyor, müttefiklerimizi iyileştirebiliyor ve oyunda farklı sınıflar olduğundan dolayı her bir karakterle en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve aynı zamanda her bir oyuna giriş yaptığımız zaman farklı bir oyun tarzı kurmamız gerekiyor. Çünkü rakiplerin alabileceği farklı karakterler, elbette oyundaki stratejimizi ve planımızı değiştiren unsurlar arasında bulunuyor. Aynı zamanda oyun kötü gidiyorsa, elbette yapacağımız hamlelerle gidişatımızı değiştirebilir ve savaşın seyrini lehimize değiştirmek için büyük bir mücadele sergilemek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyunda farklı stratejiler ve dinamik olarak farklı planlamalar benimseyebiliyoruz ve bunlar oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca rakibin yapacağı hamlelere göre elbette değişkenlik gösterebiliyor.

Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve her bir oyuncunun farklı karakter alabileceği yapım içerisinde kendi sınıfımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor, burada neler olup bittiğini öğrenebilir ve oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir sınıf alabiliyor ve her kahramanın üzerinde farklı şekillerde usta olabiliyor. Bununla beraber oyunda hangi karakter üzerinde usta olmak istiyorsanız, ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve oyuna kendinizi adayabiliyorsunuz.
 
Ek olarak, yapım içerisinde bazı karakterler şifacı yani destek sınıfı olarak karşımıza çıkarken, bazı karakterler ise yukarıda bahsettiğimiz gibi tank yani öncü sınıfı olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca saldırı karakterlerini benimseyebiliyor veya keskin nişancı sınıflarıyla beraber düşmanları uzaktan avlayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde istediğimiz şekilde yer alabiliyor ve gidişatımızı yönlendirebiliyoruz. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere her bir karakterin farklı yeteneklerinden faydalanırken, aynı zamanda nişangahınızı da sağlam bir şekilde tutmanız gerekiyor. Çünkü oyunda fare ve klavye kullanımı oldukça önem arz ediyor. Oyunda farenizi en iyi şekilde düşmanlara karşı doğrultmanız gerekiyor ve nişangahı eğitiminizi elbette yükseklerde tutmanız lazım. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda kendinize oyuna kaptırabiliyor ve oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Oyunda tamamen çevrimiçi odaklı bir yapı yer aldığından dolayı farklı ligler atlayabiliyor, sıralamalarda yükselebiliyor ve kendinize oyuna daha hızlı bir şekilde dahil edebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda farklı ve eğlence modları bulunuyor. Bu eğlence modları ile beraber sıralama modunda bulunan streslerin hiçbiri geri almıyor ve istediğiniz gibi eğlenceye dahil olabiliyorsunuz.
 
 
 
Ek olarak oyunda sezon içeriklerine elinizi alabiliyor, sezonluk biletlerle beraber farklı özelleştirmelerin, kişiselleştirmelerin, silahların ve karakterlerin sahibi olabiliyor ve böylece oyunda daha etkili ve eğlenceli bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda şu anda 25'ten fazla harita bulunuyor ve harita havuzunun oldukça geniş olduğunu aktarabiliyoruz. Her bir harita içerisinde farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve her bir haritanın özellikte kritik noktalarına oldukça önem göstermeniz lazım. Çünkü bu noktalarda düşmanlara karşı savaşabilir ve hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Haritanın belli bölgelerini ezberledikten sonra elbette o noktalardan düşmanlara karşı gelebiliyor, o noktalardan aynı zamanda pusu kurabiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. 5'e karşı 5 takım tabanlı oyun içerisinde yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor, bu arkadaşlarınızı davet ettikten sonra diğer oyunculara karşı gelebiliyor, düşmanları en iyi şekilde avlamak için yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarla planlamalar, stratejiler ve çok daha fazlasını kurabiliyor ve doğru zamanda doğru hamle yapmak bu oyunun özelinde oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda ve haritalarda kendinizi bulabiliyor ve haritaları ezberlemek, haritaların özelinde neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Bununla beraber oyun içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı oyun modları bulunuyor. Arabaya eşlik ettiğimiz oyun modundan sıralama ve dereceli oyun modlarına, bölge ele geçirme deneyiminden daha fazla detaya kadar oldukça farklı kısımların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca 5'e karşı 5 aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkabiliyor ve düşmanlara karşı hangi savunma ve saldırı sistemimizi kullanmak istiyorsak, ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda elbette farklı karakterlerin özelleştirme sistemleri, kıyafetleri, kostümleri, silahları ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde daha eğlenceli bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Her maçta ayrı bir heyecanın bulunduğu yapım içerisinde ilerleyişinize ilerleyiş eklemek için elbette müttefiklerinizi iyileştirebiliyor, pusuya düşürebiliyor, taarruzun başına çekebiliyor ve çok daha fazla sınıfla beraber farklı şekillerde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Canlı servisi oyunu olduğundan dolayı oyun sürekli olarak güncelleme getiriyor ve bu güncellemelerle beraber yeni oyun modları, etkinlikler, kazanabileceğiniz ödüller ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bu tarz oyunlarda elbette uzunca vakitler geçirebiliyor, kendinize oyuna kaptırabiliyor, nişangahınızı en iyi şekilde eğitebiliyor ve elinizdeki fareyi veya kontrolcüyü en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Farklı oyuncu destekleriyle beraber ön plana çıkabileceğiniz yapım, çevrimiçi, çok oyunculu ve nişancı aksiyon deneyimini severlere hitap ediyor.
 
Genel olarak toparlayacak olursak Bu yapım, rekabetçi nişancı deneyimi sunmayı hedeflese de ne yazık ki oyuncuların beklentilerini tam olarak karşılayamamış ve bu durum, Steam platformunda çoğunlukla olumsuz geri bildirimlerle yansımış. Oyun, ekip odaklı bir yapıya sahip olup, her oyuncunun farklı karakterleri ve kahramanları kontrol edebilmesine olanak tanıyor. Her karakterin kendine has özellikleri ve becerileri bulunuyor. Oynadıkça, bu özellikler daha fazla öne çıkıyor ve takımınızın başarısına katkı sağlıyor.

Oyunda farklı haritalar ve arenalar yer alıyor, bu da her bir maçın farklı stratejik yaklaşımlar gerektirdiği anlamına geliyor. Harita çeşitliliği, oyunculara her maçta farklı bir deneyim yaşama fırsatı sunarken, aynı zamanda rekabetçi ve rekabet dışı modlar ile oyuncuların oyun tarzlarına göre seçim yapmalarına imkan tanıyor. Oyunun antrenman modu, yeni oyuncuların mekaniklere alışmasına yardımcı oluyor ve böylece maçlara başlamadan önce oyun dünyasında nasıl hareket edeceklerini öğrenebiliyorlar.Karakter becerileri ve nişancılık yetenekleri oyunun merkezinde yer alıyor. Sadece silah kullanmak değil, karakterlerin özel yeteneklerini doğru zamanda ve yerde kullanmak büyük bir stratejik avantaj sağlıyor.
 
 
 
Oyuncular, takım tabanlı nişancı deneyiminde hem kahraman seçimi hem de takım sinerjisi açısından dikkatli olmalı. Her karakterin sınıfı ve rolü, oyunun akışını doğrudan etkiliyor.Örneğin, tank sınıfı bir karakter seçtiğinizde, takım arkadaşlarınıza siper olmalı ve düşman saldırılarını karşılamalısınız. Diğer yandan, dps (hasar veren) ya da destek rollerini seçtiğinizde, takımınıza doğru zamanda yardım ederek, düşmanlara saldırmak veya takım arkadaşlarını iyileştirmek gibi stratejik hamleler yapmalısınız. Her oyuncunun takıma sağladığı katkı, oyunun sonucunu belirleyen önemli bir unsur haline geliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Amazon'un Sunduğu Throne and Liberty Üç Milyon Oyuncuya Ulaştı Korku Serisinin Yeni Oyunu Pathologic 3 Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız