Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı

 
 
Rockstar Games tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan ve oyun sektörünü sallayacak bir proje olarak nitelendirilen Grand Theft Auto 6 için bildiğiniz üzere yakın zamanda birçok söylenti ortaya çıktı. Bu söylentiler, oyunun 2025 yılı içerisinde değil de 2026'ya erteleneceği yönündeydi. Ancak geliştirici ekibin çatı şirketi Take Two, yepyeni bir açıklamayla söylentileri yalanladı.
 
GTA 6 için dönem dönem çeşitli söylentiler ortaya çıkmaya devam ediyor
 
 
 
Rockstar Games seriye yatırım yapmaya devam ederken Grand Theft Auto VI için beklentileri de yükseltiyor. Oyun daha önce açıklanan 2025 sonbaharında yayınlanmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan söylentiler, oyunun yetiştirilemeyeceği ve 2026 yılında çıkacağını gösteriyordu. Bununla beraber PC sürümünün ise 2027'ye kadar sarkacağı belirtiliyordu. Fakat tüm bu söylentilerin şu anda yeni doğrulama ile beraber yanlış olduğu ortaya çıktı.
 
GTA 6'nın ilk fragmanı bildiğiniz üzere geçtiğimiz senenin Aralık ayında yayınlandı. Rekor kıran bir izlenme sayısına sahip olan bu fragman sonrasında herhangi bir yeni içerik görmedik. Bununla beraber yine 2024'ün sonlarında oyundan yepyeni bir video bekliyoruz.
 
Fragman detaylarına bakacak olursak şu anda 210 milyon izlenme sayısına ulaştığını aktarabiliriz. Aynı zamanda oyun videosu kategorisinde en çok izlenen video olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Gta 6 ile beklentiler neler?
 
GTA serisinin en yeni oyunu GTA 6 için büyük bekleyiş sürerken, elbette oyuncular sürekli olarak farklı söylentilerle ve detaylarla karşı karşıya kalıyor. Geldiğimiz noktada oyun için birçok kez erteleneceği konusuna değinilmiş. Ancak bu konuya Rockstar Games'in çatı şirketi Take Two noktayı koymuştu. Aynı şekilde şimdi de bu noktada konulduğunu aktarabiliyoruz. Çatı şirket tarafından belirtildiğine göre oyun, daha önce aktarılan ve yapılan planlamalarda belirtilen tarihte çıkış yapmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla, oyunu 2025'in sonbaharında bekliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz oyun içerisinde elbette açık dünyanın daha da fazla büyüyeceğini ve GTA 5'in üstüne nelerin katacağı konusunda oldukça meraklı olduğumuzu dile getirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette heyecanlı bekleyiş sürerken, yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun yayınlanan fragmanı, oyun kategorisinde en çok izlenen fragmanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kısa sürede bu kadar izlenme falan fragman, gerçekten de oyun sektörünü değiştirecek gibi görünüyor. Zaten bildiğiniz üzere GTA oyunları, onlarca seneden sonra çıkmaya hazırlanıyor ve onunla beraber en son GTA V oyunuyla karşı karşıya kaldık.
 
GTA 5 oyunu hem tek oyunculu kısımda hem de çevrimiçi çok oyunculu kısmında gerçekten de para basmaya devam ediyor. Her sene ve her dönem sürekli olarak satış rekorları kıran ve serinin gerçekten de büyük bir yapıya sahip olanını belirttiğimiz oyunda, istediğiniz gibi tek oyunculu kısma geçiş yapabiliyor veya tamamen online kısma geçiş yaparak burada karakterinizle beraber büyük bir mücadeleye ve rol yapma deneyimine adım atabiliyorsunuz. Rol yapma deneyimine adım attıktan sonra farklı sunuculara geçiş yapabiliyor, kendi evinizi satın alabiliyor, görevleri adım atabiliyor, çete savaşlarına katılabiliyor, aracınızı alabiliyor, etrafa gezebiliyor ve çok daha fazla detayla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun çapı sebebiyle gerçekten de büyük bir epey bünyesinde barındırır ve oyun tekrar tekrar oynanabilirlik açısından da oldukça yüksek bir deneyimi beraberinde getiriyor.
 
 
 
Oldukça başarılı bir açık dünyayı bizlere sunan oyun içerisinde bildiğiniz üzere 3 farklı karakteri kontrol ediyoruz ve 3 farklı karakter de birbirinden farklı arka plan hikayesine bağlı bir şekilde bizlere sunuluyor. Ancak bu karakterler bir noktada birleşiyor ve yer yer bu karakterlerin kontrolünü elimize alabiliyoruz. Dinamik bir şekilde geçiş yapabileceğimiz karakterler arasında bazı görevler boyunca bir karakteri kontrol etmek durumunda kalıyor ve bu durumda elbette ne yazık ki geçiş yapamıyoruz. Ancak genel olarak boşta olduğumuz ve görev icabı kısıtlanmadığı sürece karakterler arası geçiş yapabiliyoruz. Her bir karakterle farklı görevleri adım atabilir ve karakterlere özgü görevlerin de burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
GTA 5'in elde ettiği büyük başarı ile beraber GTA 6'dan beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Geçtiğimiz sene yayınladığımız haberlerle ve ortaya çıkan raporlarla beraber, sadece oyunda yer alan su mekaniği için onlarca kişiden oluşan bir grubun ve ekibin toplandığı belirtildi. Bu zamana kadar en gerçekçi su mekanikleriyle karşı karşıya kalabileceğimiz aktarıldı. Bununla beraber yine su mekaniğinden bahsedecek olursak, su yarışlarına katılabiliyor, jet ski ile ilerleyebiliyor, su üzerinde kayabiliyor ve çok daha fazla detayla beraber farklı etkinliklere katılım sağlayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber istediğimiz gibi oyunda gerçekten de güzel bir deneyim elde etmeyi hedefliyoruz ve GTA 6'nın GTA 5'e göre iki katı daha büyük bir haritaya sahip olması bekleniyor. Zaten beklenen bir durum arasında bu yer alıyordu. Ancak geldiğimiz noktada elbette bir oyunun açık haritasının büyük olması değil, haritanın içerisinde yer alacağımız süre boyunca boş unsurlarla karşı karşıya kalmamak, etkileşimin bolca sunulması ve çok daha fazlasıyla beraber dikkat çekici bir ortama bizlere sunulması gerekiyor.
 
Yine Rockstar Games tarafından belirtilerine göre oyunda yer alan devasa açık dünya içerisinde, bu zamana kadar en iyi etkileşimli dünya ile karşı karşıya kalabileceğimiz aktarılıyor. Durum böyle olunca elbette beklentiler tavan yapıyor ve oyun içerisinde hemen hemen her binaya geçiş yapabileceğimizi de aklımıza getiriyor. Dolayısıyla açık dünyada gerçekten böyle bir durum söz konusu ise, oldukça oyun sektörünü sağlayacak bir oyunun geleceğini söyleyebiliriz. Zaten her GTA oyunu ile beraber sektörde üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kaldığımızı aktarabiliyoruz. Hem hayranlar hem de bu türden uzak olan oyuncular GTA 6 oyununu merakla bekliyor. Beklentilerin yüksek olduğu yapımla beraber yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyor ve yeni oyun içerisinde iki farklı karakterin olduğunu söyleyebiliyoruz. İki farklı karakter de geçmişinin gerçekten suçla dolu olduğunu aktarabiliyor ve bununla beraber elbette detayları ilerleyen süreçte bekliyoruz.
 
 

Geldiğimiz noktada GTA 6 için heyecanlı bekleyiş sürerken, bu süreç içerisinde yine ilerleyen süreçte daha fazla söylentinin ve haberin ortaya çıkacağını şimdiden aktarmakta fayda var. Bununla beraber yine bu zamana kadar oyun için sadece tanıtım fragmanını elde ettik ve herhangi bir detay ile beraber karşımıza ne yazık ki geliştirici ekip çıkmadı. Ancak 2024'ün sonlarına doğru yepyeni bir fragmanla beraber bizlere yeni detayların sunulmasını bekliyoruz. Uzun süredir ses seda çıkmayan proje ile beraber beklentiler yüksek olduğundan dolayı elbette her bir ufak detay gerçekten de oyuncular için oldukça mühim bir şekilde yankı buluyor.
 
GTA 6 için yayınlanan fragman detaylarına bakacak olursak, öncelikle yine atmosferin ve ortamların oldukça eğlenceli ve gerçekçi bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber yine araç sürme mekaniklerinin, uçuş mekaniklerinin ve çok daha fazlasının ön plana çıkacağını aktarabiliyoruz. Yani serinin önceki oyununda yer alan tüm özellikler, aynı zamanda yeni seri oyununda da yer alacak ancak daha gelişmiş bir şekilde bizlere sunulacağını aktarmakta fayda var. Bununla beraber yapım içerisinde elbette hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebileceğimiz bir sistemin olacağını zaten biliyoruz. Ek olarak oyun çıkmadan önce yayınlanan fragmanla beraber içerisinde yer alan bazı karakterler gerçek hayattaki kişilerden ilham alıyor ve ilham alınan bir kişi GTA 6'yı bir nevi suçlu bulmuş durumda. Çünkü içerisinde yer alan görüntülerin kendisine benzediğini ve bunun için bir ödeme yapılması gerektiğini vurguladı. Ancak Rockstar Games, herhangi bir şekilde o kişiye benzetilmediğini ve sadece ilham alındığını belirtti. Durum böyle olunca fragman içerisinde yankı bulan birçok olayın yaşandığını aktarabiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, GTA 6 oyunu şu anda en çok beklenen yapımlar arasında. Oyun ilk etapta konsola, daha sonrası PC platformuna çıkış yapmayı bekliyor. Durum böyle olunca 2025 sonbaharında çıkmayı hedefleyen oyun, daha sonraki senelerde ise PC platformundaki oyuncularla buluşmayı bekleyebiliyor. Zaten bildiğiniz üzere GTA serisinin oyunları ilk etapta konsola, daha sonrasında ise PC'ye geliyordu. Gelenek bozulmayarak aynı durum tekrarlayacak. Heyecanlı bekleyiş ile beraber oyun içerisinde sektörü sağlayacak yeni mekaniklerin, özelliklerin, grafik sisteminin ve çok daha fazlasının olması bekleniyor. Ancak yine de beklentileri dengeli bir şekilde tutmakta fayda var. Dengeli bir şekilde tutarsanız, iyi yaptığı her bir iş için daha fazla eğlencenin dibine vurabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Insidergaming oyun haberler 2024
RPG 9th Dawn Remake 25 Eylül'de PC için Çıkış Yapıyor Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı

darkdogan

20.9.2024 08:14:33

0
Hell yea!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız