Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Outlast Trials'ın Yeni Güncellemesi Neleri İçeriyor? İşte Detaylar

 
 
Red Barrels ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan korku odaklı hayatta kalma oyunu The Outlast Trials için yepyeni bir güncelleme yolda. Project Lupara adıyla karşımıza çıkacak olan yeni güncelleme, ilgi çekici bir haritayı, pompalı tüfeği, modları ve daha fazlasını bizlere sunmayı hedefliyor.
 
The Outlast Trials'ın yeni güncellemesi dolu dolu
 
 
 
Daha fazla detaya gelecek olursak Project Lupara adındaki yeni büyük güncelleme, oyunculara bir pompalı tüfeği ve yeni bir haritayı sunmayı hedefliyor. The Docks adındaki harita içerisinde  oyuncular farklı görevlere doğru adam atabiliyor ve buradaki görevleri yerine getirerek hayatta kalmanın yollarını arıyor.
 
Yeni silah ve haritanın yanı sıra aynı zamanda oyun içerisine farklı zorluk seviyeleri ekleniyor. Yeni zorluk seviyesinin kilidini açmak için elbette büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyorsunuz. Diğer taraftan Escalation Therapy adındaki yeni bir mod, oyunculara farklı denemeler sunacak bir içeriği sunuyor.
 
Hayatta kaldıkça yeni yükseltmelerin kilidini açabileceğiniz yapım içerisinde 4 farklı zorluk seviyesi bulunuyor. Bu seviyeler kolaydan zora doğru bir yapıya bizlere sunuyor. Dolayısıyla hangi zorluk seviyesinde oynamak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyorsunuz.
 
Yeni güncelleme açıklanan detaylara göre 16 Temmuz tarihinde yayınlanmayı bekliyor. The Outlast Trials ise şu anda Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 ve PC için mevcut durumda.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Karanlık ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz ve bu ortamlar boyunca ilerlemeye çalışabildiğimiz yapım içerisinde, hayatta kalmanın yollarını aramaya çalışıyorum ve bulabildiğimiz yolları burada en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde bölüm bölüm farklı kısımlar bulunuyor ve her bölüme geçiş yaptığınız esnada buralarda farklı görevler sizlere veriliyor. Bu görevleri yapmak tamamen sizin işiniz oluyor. Görevleri tamamlamak için doğru bir şekilde hamle yapmanız, düşmanlardan kaçınmanız, gizli bir şekilde ilerlemeniz ve onlara gözükmemeniz gerekiyor. Gerçekçi yapısı ile beraber ilerlemeye çalışabileceğiniz yapım içerisinde, adeta tüylerinizi diken diken eden bir sistemle karşı karşıya kalıyor ve bu sistemi aşmak için elbette elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
İster tek başınıza, isterse de arkadaşınızla beraber bir takım kurarak ilerleyebileceğiniz yapımda, bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli deneyimin kilidini açabiliyor. Bunun dışında yapım içerisinde arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında neler yapabileceğinize karar verebiliyor ve akabinde ise farklı zorluklarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Her zorluğun burada aşılması gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Aynı zamanda her bölüm içerisinde farklı yapacağınız görevlerin olduğunu söyleyebiliriz. Bu görevler oldukça yan görev olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Çünkü her bölüm içerisinde geçiş yaptığınız zaman, örneğin şalteri kaldırma görevi sizlere veriliyor. Ancak onu kaldırmak için bulunduğunuz bölgenin farklı kısımlarına geçiş yapmak durumunda kalıyor, düşmanlardan saklanmaya çalışıyor ve daha fazla detay ile beraber görevleri yerine getirmek için zorlu bir mücadeleye atılabiliyorsunuz. Yani görevler her ne kadar zorlu gibi görünmese de, etraftaki ve çevre tehlikeleri oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Onları aşmak için de farklı şekillerde hamleler yapmak durumunda kalır ve daha fazla detaylarla beraber burada ilerleyişimize devam edebiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda, arkadaşlarla beraber oynamak yukarıda bahsettiğimiz gibi çok daha zevkli bir deneyim sunuyor. Çünkü hep beraber korkmak ve arkadaşlarla beraber bir yandan sohbet ederken, diğer yandan ise neler yapabileceğimize karar vermek çok daha önemli. Bunun dışında, yine oyun içerisinde elbette belli başlı düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanlardan kaçınmak için elimizden geleni yaparken, aynı zamanda bir arkadaşımız onun dikkatini çekerken biz de görevleri yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca, elbette daha kolay bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Ancak her ne kadar kolay desek de, oldukça zorlu bir yapının burada olduğunu söylemekte fayda var. Çünkü oyun içerisinde sürekli olarak sizleri koşturan ve sıkıştıran bir düşman sistemi kullanıyor ve sizi gördüğü zaman kovalamaya başlıyor. Elbette onlardan kaçınmak için bir nesnenin arkasına geçiş yapabiliyor, dolapların içine girebiliyor, tuvaletlere saklanabiliyor ve daha fazla yere kendinizi gizleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla orada yer aldığınız süre boyunca, elbette hayatta kalmanın yollarını arayabilir ve sürekli olarak bir koşturmaca içerisinde olduğunuzu görebiliyorsunuz.
 
 
 
Aynı zamanda düşmanlara karşı gelebileceğiniz bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Ancak onları ortadan kaldıramıyor, onları sadece tuzağa çekebiliyor ve dikkatini dağıtabiliyorsunuz. Örneğin, elinizdeki bir nesneyi düşmana doğru atarak dikkatini farklı bir yöne çekebiliyor ve bunun dışında ise onları kandırabileceğiniz ve atabileceğiniz çeşitli nesnelerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve elimizden geleni yaparak buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Aynı zamanda görevleri yaparken, elbette arka planda bir hikaye akışı bizlere sunuluyor. Etraftan bulabildiğimiz notlarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve sizin de aşina olduğunuz Murkoff şirketinin neler başardığını ve arka planda neler çevirdiğini görmek durumunda kalıyorsunuz. Tek başınıza oynadığınız esnada, elbette sadece düşmanların sizin üzerinize geldiğini ve herhangi bir arkadaşınızın olmadığı sürece de sizleri zorlayacağını belirtmek gerekiyor. Ancak arkadaşlarınızla beraber oyunu oynarsanız, elbette daha güzel bir deneyim elde edebilir ve hem eğlenirken hem de bir yandan korkabilirsiniz. Aynı zamanda birbirinize destek olarak arkanızı ve sırtınızı kollayabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber işbirliği modunda oynamak çok daha eğlenceli bir yapıyı bizlere sunmayı hedefliyor diyebiliriz.
 
Soğuk Savaş döneminde geçen bu yapım içerisinde farklı bölümlere adım atabiliyor ve her bölümde yapmamız gereken gereklilikler değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında yine kendinize özgü zorluğu seçebiliyor ve hayatta kalma yollarını burada aramak durumunda kalıyorsunuz. Şiddetin ve kaosun hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız süre boyunca kendi ahlakımızı sorgulayabiliyor, dayanıklılığımızı burada test etmek durumunda kalıyor ve akıl sağlığımızı burada yerinde olmasını sağlayabiliyoruz. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere bir akıl sağlığı barı bulunuyor. Bu barın elbette yüksek olması gerekiyor. Dolayısıyla eğer akıl sağlığımızı yani kontrolümüzü kaybedersek ne yazık ki karakterimiz tuhaf unsurlar görebiliyor ve olmayan şeyleri oluyormuş gibi görüyor.
 
Bu sayede delirebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğimiz ilaçlarla beraber akıl sağlığımızı normale çekebiliyor, canımızı tazeleyebiliyor ve daha farklı bonuslarla beraber düşmanlardan daha hızlı bir şekilde kaçabiliyoruz. Akıl sağlığımızı yerle bir eden düşmanlarla karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda aynı zamanda farklı teçhizatlarla beraber ilerleyebiliyor ve tüm bunları bilim ve kar adına yapmak durumunda kalıyoruz. Bu unsurlarla beraber hayatta kalabileceğimiz yapımda tesis içerisinde hapsolmuş bir tutsak olarak bulunuyoruz ve aynı zamanda oyunda kendimize ait bir bölgemiz olduğunu söyleyebiliriz. Kendimize ait bir bölgeden kastımız tam bir odanızın olması. Burada odanızı istediğiniz gibi özelleştirebiliyor, kişiselleştirebiliyor, etrafına dekorasyonunuzu yapabiliyor ve daha farklı sistemlerle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu odaları diğer oyunculara da gösterebiliyor ve kendinize özgü tasarladığınız odayı dilediğiniz gibi seçenekler arasından seçebiliyorsunuz.
 
 

Bunun dışında elbette oda içerisinde duvarları boyayabileceğiniz ve farklı desenler ekleyebileceğiniz bir sistem bulunuyor. Ve market seçeneği içerisine elbette dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Bunun dışında yine yatağınızı, koltuğunuzu ve odanıza neler koyabileceğinizi tamamen siz seçebiliyor ve buradaki seçim işlemi elbette cebinizdeki paraya göre değişkenlik gösterir. Bunu yapmak için de bölümleri geçmeniz ve görevleri tamamlamanız gerekiyor. Ancak bu şekilde odanızı tasarlayacak unsurları satın almak için belli bir paraya sahip olabiliyor ve buna göre kendi odanızı dilediğiniz gibi tasarlayabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan elbette özelleştirme ve kişiselleştirme sistemlerinden bir tanesi.

Saklanıp kaçabileceğiniz ve sürekli olarak aynı şeyleri tekrarlayabileceğiniz ancak yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebileceğiniz yapımda karanlık ortamların ve korkutucu unsurların olduğundan bahsedebiliyor ve buraları aşmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Zorunlu hedeflerle beraber ilerleyebileceğiniz ve bu hedefleri tamamlamak için elinizden geleni yapmak durumunda kalabileceğiniz yapımda, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyuna arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor, sadece bir arkadaşınızı değil aynı zamanda toplamda 4 kişilik bir takım oluşturabiliyorsunuz. Bu takımla beraber ilerlemek sizin işiniz oluyor ve buna göre kendi aranızda çeşitli planlamalar yapabiliyorsunuz. Farklı karakterlerle beraber ilerleyebileceğiniz ve her bir karaktere farklı tiplemelerin bulunabileceği yapımda hikaye odaklı bir sistemin bulunduğundan bahsediyor ve korku dolu unsurlarla karşılaşırken aynı zamanda arka planda nelerin döndüğünü anlamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bir haritanın yeniden tasarlanmış bölümünde farklı farklı kısımlara doğru ilerlemeye başlayabiliyor ve buralarda saklanıp kaçabileceğiniz sistemlerle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Temel oynanış mekanikleri ile beraber ilerleyebileceğiniz ve düşmanlardan kaçınabileceğiniz ve hatta onlardan saklanabileceğiniz yapımda kendinizi sürekli olarak bir şeylerin kovaladığını görebiliyor ve buna göre farklı hamleler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Farklı araçlarla beraber düşmanlara karşı gelebileceğiniz, düşmanları sersemletebileceğiniz, onları duvarın ardından görebileceğiniz ve aynı zamanda kör edebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve bunları oyun içerisinde dilediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette kendinizi ve çevrenizdeki insanları iyileştirebiliyor ve farklı hamlelerle beraber hayatta kalmanın yollarını burada aramak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Bunun yanı sıra oyun içerisinde karakter özelleştirme sistemi bulunuyor. Bu özelleştirme sistemi ile beraber dilediğiniz karakteri ön plana çıkarabiliyor ve aslında burada bir denek olarak yer alabiliyorsunuz. Terapi sisteminin bulunduğu yapım içerisinde elbette bu terapiyi tamamlamak ve aynı zamanda denek olarak başarılı bir şekilde ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun tarzınıza uyacak yükseltmeleri ve avantajların kilidini açabileceğiniz yapım içerisinde arka planda tesisin sakinleri ile karşılaşmaya hazırlanıyor ve her bir denemede tek parça halinde bu bölümden çıkmanız gerekiyor.

Karakter özelleştirme sistemleri ile beraber aynı zamanda oyun tarzınıza uyacak araçları elinize alabiliyor, yükseltmeler yapabiliyor ve bu yükseltmelerle beraber kendi avantajınızı seçimler yapabiliyorsunuz. Farklı bölümlere erişmeye çalıştığınız ve daha farklı detaylarla beraber yer alabildiğiniz yapım oldukça ürkütücü ve bir yandan da zorlu hayatta kalma deneyimi bizlere sunuyor.
 
Karanlık ortamlarda hayatta kalmanın yollarını aradığımız bu yapımda, her bölümde farklı görevler üstleniyoruz. Oyunda ilerlemek için doğru hamleler yaparak düşmanlardan kaçınmalı ve gizli bir şekilde hareket etmeliyiz. Gerçekçi yapısıyla tüylerimizi diken diken eden bir atmosfer sunan oyun, bu zorlu sistemi aşmak için elimizden geleni yapmamızı gerektiriyor.Tek başınıza veya bir arkadaşınızla takım kurarak oynayabileceğiniz bu oyun, arkadaşlarla oynandığında daha eğlenceli bir deneyim sunuyor. Arka planda anlatılan hikaye, neler yapacağımıza karar vermemize yardımcı oluyor ve çeşitli zorluklarla karşılaşmamızı sağlıyor. Her bölümde, örneğin bir şalteri kaldırma görevi gibi yan görevler bulunuyor. Bu görevleri tamamlamak için bulunduğunuz bölgenin farklı kısımlarına geçiş yapmalı ve düşmanlardan saklanmalısınız. Görevler her ne kadar basit gibi görünse de, çevredeki tehlikeler işimizi zorlaştırıyor. Bu tehlikeleri aşmak için farklı hamleler yapmalı ve stratejiler geliştirmeliyiz. Her bölümde farklı görevlerin ve zorlukların üstesinden gelerek ilerlememizi sürdürüyoruz. Özetle, karanlık ve tehlikeli ortamlarda hayatta kalma mücadelesi verdiğimiz bu oyun, görevleri tamamlamak ve zorlukları aşmak için stratejik düşünmemizi gerektiriyor. Gerçekçi atmosferi ve arkadaşlarla oynama imkanıyla, bu tür oyunları sevenler için oldukça ilgi çekici bir deneyim sunuyor.
 
 
 
Son olarak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve hala da çok oynanan yapımlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda yanınıza arkadaşlarınızı davet ederek oyunu daha keyifli hale getirebilir ve bir yandan düşmanlardan kaçarlarken diğer yandan ise arkadaşınızla beraber sohbet edebileceksiniz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca en iyi deneyimi elde etmek için farklı stratejiler benimseyebilecek, kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebilecek ve daha fazla sistemi kendi lehinize kullanmak durumunda kalacaksınız.
Oyun birçok platformda bulunuyor. Elinize hangi platform uyuyorsa ona göre kendi seçiminizi yapabilir ve satın alımı gerçekleştirebilirsiniz. Oyunun normal fiyatı 19 dolar, indirimde fiyatı ise 12 dolarda satışta.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Söylenti: Crash Bandicoot 5 Sessiz Sedasız İptal Edildi! GTA 6'nın Tanıtım Fragmanı 200 Milyon Görüntülenmeye Ulaştı!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız