Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, 3DS'in 2 Büyük Sorunu Üzerinde Çalışıyor

Nintendo ne yapsa fanları koşarak alır sözlerinin doğru olmadığı 3DS'te ortaya çıktı

     Nintendo Amerika'nın başkanı Reggie Fils-Aime, 3DS'in son dönemlerdeki kötü performansı hakkında açıklamalar yaptı. Konsolun ilk gün ve ilk hafta satışlarının harika olduğunu söyleyen Reggie, daha sonraki düşüşü ise iki nedene bağlıyor.

     Reggie'nin açıklamalarına göre müşterilerle konuştuklarında cihazı kullanan kişilerin 3DS'ten çok memnun kaldığını görmüşler, ama henüz kararsız olan kitlenin ise gözlüksüz 3D desteği veren ürünü almamasının iki nedeni var. 

    Bu nedenlerden ilki herkesin şikayet ettiği Nintendo tarafından geliştirilen oyunların henüz piyasaya çıkmaması. Nintendo'nun cihaz için çıkacak ilk büyük oyunu The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D bile birkaç gün önce raflardaki yerini aldı. Bu oyunun da bir yeniden yapım olduğunu belirtelim.

    Reggie'ye göre cihazı almak isteyenlerin diğer sorunu ise 3DS'in yeterli online desteğe sahip olmaması. Nintendo her ne kadar bu konuya el attığını söylese de yeterli desteği vermediğini inkar etmek mümkün değil.
 
    Nintendo şimdi bu iki önemli sorun üzerinde çalışıyor ve bunları hallettikten sonra konsola olan ilginin artacağını düşünüyor. Açıkçası Nintendo'nun tespitlerine katılmamak elde değil. Bu iki sorun çözülmeden kendini Nintendo'ya çok yakın hisseden kişilerin bile konsolu almakta çekinceleri olacaktır. 2011 sonunda önemli Nintendo oyunları piyasaya çıkacak, online destek konusu ise Nintendo'nun parmaklarının ucunda.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak industrygamers Nintendo 3DS Nintendo 3DS Reggie
PSVita için Monster Hunter 3 Ön Sparişte Cursed Crusade'ten Yeni Bir Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

22.6.2011 19:43:48

-1
Sony çaldı yada çalmadı.Sonuçta bazı firmaların yapamadığı şeyleri yapıyor.Millet diyorduki sadece iş grafikle olmaz.Ee nintendo naptı_Dandik bir içe doğre olan ve eğer 3d ye odaklanırsanız oyunu kaybedceceğiniz bir alet yaptı.Bide grafikleri geliştirdi.Yok gyro muş dokunmatik ekranmış, street pass miş.Bunların hepsi iphoneda var zaten.Sanki yeni bir özellik ortaya çıkarmış gibi.3Ds bende ilk çıkcağında çok heyecanlanmıştım dışa doğru 3d olacak diye ama öyle birşey olmadı.3Ds ile 3d arasında sadecde graifk ve 3d farkı var diyebiilrim.3d yi saymsada olur zaten.Pski psp ile vita arasında ne fark vaR?Birde bnunları araştırın bakalım sonuca ulaşacaksınız.Hadi onları geçtim.Ben şu anda 3Ds için hala düzgün bir oyun göremiyorum.Ne alacam street fighter mı zaten yıllar önce çıkmış bir versiyonun 3ds i.Ne alacam zelda mı zaten yıllar önce çıkmış bir oyunun grafiklerinin biraz daha iyi yapılmış remake.bana 3Ds i almak için bir oyun söyleyin.İnsanlar ps3 ü gow collection için değil gow 3 için al

Haykıran Bıngıldak

22.6.2011 16:11:36

-2
Ben artık nintendonun fedaisi haline gelmiş oyunlarının tekrar tekrar yapımına üzülüyorum.Yalama oldu artık çıka çıka. Yani Ocarina of time 3D deniyor video veriliyor karakterler tanınıyor mekan biliniyor yaratıklar şunlar bunlar aynı. Master Quest eklenicekmiş waow deniyor başka? Hiç bir şey yok 3D mi? Pff .Nintendo bir parmak bal çalıyor haydi oynayın yiğitlerim deniyor.Bu kadar. Ben yeni maceralar istiyorum yeni oyunlar istiyorum. Skyward sword kaç yıldır çıkıcak çıkıcak deniyor geçen gameplay izledim.Arayüz 0-6 yaşa hitap eden yumuşak dokulardan ibaret Linkin kılıcına biyerimle güldüm. Hikaye ne? Triforce u kullan skyward swordu daha önceki 479234723 oyunda olduğu gibi bul zeldayı kurtar düşmanını yen.Kim peki bu düşman ? Ganondorf aaa bak yine şaşırttın beni.Zaten onu 742374923842 kere yenmemişmiydim ya.Komik şeyler bunlar artık oyun dünyası böyle yürümüyor farkına varsınlar. Japonlar asosyalliklerini her yerde gösteriyorlar.Biraz kafalarını kaldırıp dış dünyay baksınlar.Daha shigure iki kelam ingilizce laf edemiyor.Ediyor da anlaşılmıyor. Ha şunu diyim ben nintendoyu severim zaten sitede dolaşanlar bilir zaten sürekli olaylara burnumu sokup fanboylara karşı hep nintendoyu korumuşumdur.Ama artık ben bile soğuyorum.Pazara ucuz mal koymak için 4 yıl önceki sistemleri kullanmalar felan.Sony gibi sistemden zarar et oyunlardan kazan zaten bi mario çıkarıyorsun milyonlar aman yarabbi satıyor.Nolur yani devrimsellik ve iyi donanımsal sistrem ikisini çıkartsa da şu laf edenleri sustursa bizde güvenle tek bir konsolla idare edebilsek.

CaSsErDoDo

22.6.2011 15:47:21

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Modernova Hala 3DS'e adından dolayı sadece 3D özelliği var sananlara üzülüyorum. Unutmayın Sony'den önce Nintendo ilk Gyro sensör koymayı akıl etti. Sonra gene StreetPass yaptı 3DS, PS Vita'da benzerni yapcak özellikleri aynı olarak. Spotpass'de, dokunmatik ekranda. 3DS'tede Gyro sensör ile nişan alınan oyunlar var. İlk 3DS'te sesle kontrol edilen bir oyun var. Nerdeyse herşeyi Nintendo'dan aldı Sony.
tamam kardeş haklısın alet büyük 3d özelliği aslında hiç bunlar yanında

mehmetoguzderin

22.6.2011 15:41:05

+1
Haklısın. Aslında Vita'da eğlence sunuyor inkar edilemez. Bana 3DS bu konuda daha uygun geliyor. Otobüs durağında beklerken 2 dakika Mario Land oynayıp Otobüs geldiğinde Restore Point'imi yaratıyorum Otobüs'e girince tekrar Restore Point'imden başlıyorum. Bunun yanında küçüklüğü de avantaj. Biri geliyor diyelim hemen kapağı kapatıp çantaya atabiliyorsun.

oa454

22.6.2011 15:26:21

+3
Bence bir el konsolunda grafikten daha çok verdiği eğlence makbuldür. 3DS ' i elime alıp inceleme şansım olmadı ama okuduğum ve izlediğim incelemelerden kesinlikle alınacak bir el konsolu olduğu kanısına vardım.Eğer sizde "el konsolunda benim için grafikten daha çok eğlence ön planda " diyenlerdenseniz 3DS' i kesinlikle tavsiye ederim.Nintendonun elinde çok güzel serileri var.Pokemon, Zelda ve Mario serisi şu an aklıma gelenler(kim ne derse desin bu efsanelerin yerini hiçbir oyun tutamaz). İlla grafik diyorsanız PSPVita bu konuda iyi geliyor gibi.Ama şöyle bir gerçek var.PC de alacağınız grafik deneyimini size hiçbir şey sunamaz.Yani bir el konsolunda grafik ummak "yapacak bir şey kalmadı, bari el konsolunda grafik deneyimi yaşayalım" fantezisine dayalı. Benim fikrim; el konsolunun amacı grafikten önce "insanı eğlendirmek" tir. Grafik diye diretir iseniz koskoca PC duruyor.

mehmetoguzderin

22.6.2011 15:25:25

+3
Giray tamam da bu kadar şeye karşı bir şey çok az kalıyor. Birde aynı şeyi söylemene rağmen bunları es geçtim demişsin. AR ve Augmented Reality aynı şeyler. Invizimals de AR kullanıyordu. Bu arada detaya giricek olursak Sony gamepadide Nintendo'dan çaldı. Bu konuyu uzatmayalım ve artık 3DS'in basit bir alet olduğunu sanmayı bırakın. Öyle bir küçümsüyorsunuz ki sanki alet DS'ten berbat. Malesef sizin dediğiniz olamıycak ve 3DS Vita çıkıncada gayet rahat alıncak. 3DS'i ayakta tutacak oyunlar ve bir kitle var. Onlar oldukça asla ölmez. avatar78 bu konuda çok anlayışlı oldu. Herkesin kendi seçimi ister Vita alın ister 3DS ama kimse kimseyi piyasadan süpüremiyecek.

_giray_

22.6.2011 15:15:09

-2
quote:

Hala 3DS'e adından dolayı sadece 3D özelliği var sananlara üzülüyorum. Unutmayın Sony'den önce Nintendo ilk Gyro sensör koymayı akıl etti. Sonra gene StreetPass yaptı 3DS, PS Vita'da benzerni yapcak özellikleri aynı olarak. Spotpass'de, dokunmatik ekranda. 3DS'tede Gyro sensör ile nişan alınan oyunlar var. İlk 3DS'te sesle kontrol edilen bir oyun var. Nerdeyse herşeyi Nintendo'dan aldı Sony.
Aslına bakarsan 3DS'te Sony'den araklamadı değil.Sadece tartışma yapmamak 1 şey söylüyorum oda Augmented Reality.Eyepet,Invizimals bu oyunlar daha önce kullandı.Hade bunları es geçtim PS2'teki Eyetoy kamerası ile AR uygulaması vardı.

BSC Misafiri

22.6.2011 15:08:38

+1
Bence satılmamasının nedeni insanlar vitayı bekliyor 2 si arasında bir seçim yapabilmek için debeyip alacaklar kafalarına eseni ayrıca benim fc list doldu 100 kişi hepsi türk :P

mehmetoguzderin

22.6.2011 13:40:37

+2
Hala 3DS'e adından dolayı sadece 3D özelliği var sananlara üzülüyorum. Unutmayın Sony'den önce Nintendo ilk Gyro sensör koymayı akıl etti. Sonra gene StreetPass yaptı 3DS, PS Vita'da benzerni yapcak özellikleri aynı olarak. Spotpass'de, dokunmatik ekranda. 3DS'tede Gyro sensör ile nişan alınan oyunlar var. İlk 3DS'te sesle kontrol edilen bir oyun var. Nerdeyse herşeyi Nintendo'dan aldı Sony.

CaSsErDoDo

22.6.2011 13:30:30

-5
kardeşim belliydi aletin satmayacağı.tek olayı 3d olması.mario yu 3d oynasam ne olur oynamasam ne olur.vita gelince piyasadan temizler.

mehmetoguzderin

22.6.2011 12:01:13

+6
"Nintendo ne yapsa fanları koşarak alır sözlerinin doğru olmadığı 3DS'te ortaya çıktı" Bu lafa ne gerek var şimdi? Resmen şurda bir tartışma aç diyorsunuz. Türkiye'de bile gayet çok alıcısı var bu aletin. Hemde daha 5. günden benim FC listemde 12 kişi olmuştu Türkiye'den. Ayrıca bu sorunlar zamanla düzeltilir. Oyunlar problem değil şimdiden çııcak süper oyunlar belli. Online modlarıda Wii gibi olabilir. Wii'de sonradan Online modlar çok kullanılmaya başlandı. Hatta Call of Duty Black OPS'ta bile var. Aynı durum DS içinde geçerli. Vita çıkıncada 3DS ölmez. Daha çok da alınabilir hatta. Oyunlar o dönemde çıkıyor çünkü. İlk yoruma tek diyebilceğim oha. Birde sonuna saygılar yazmış büyük bir laf yazmış gibi. Milletin bastığı gibi bende -ye basıp geçtim.

Zoginet

22.6.2011 10:52:23

-4
fanboy detected!!

hack1009

22.6.2011 10:50:44

-10
bence nintendo 3ds le çok umutlanmasın ve zaten psvita çıktıktan sonra zaten alınmaz saygılar..
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo 3DS
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız