Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Disney'in 1 TB Boyutundaki Veriyi Hackerlara Kaptırdığı Bildirildi

 
 
Birçok oyun serisi ile ön plana çıkan teknoloji ve yayın şirketi Disney yeni bir hacker saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Ortaya çıkan detaylara göre bir hacker grubu, şirket dahilinde geliştirilen projeler de dahil olmak üzere toplamda 1 TB'tan fazla veriyi sızdırmış durumda.
 
Hackerların yeni hedefi Disney oldu
 
 
 
Açıklanan detaylara göre Disney içerisinde yer alan proje bilgileri Slack platformu üzerinden çalınmış. Sızdırılan bilgiler arasında mesajlar, dosyalar, oyun kodları ve çok daha fazlası yer alıyor. Ayrıca iddiaya göre veri sızıntısı ile beraber hackerlar, şirketin geliştirme ekibi tarafından kullanılan uygulamalara, iletişim kanallarına, dosyalarına ve çok daha fazlasına erişim sağlamış durumda.
 
Hem şirketin hem de şirket içerisinde çalışan personellerin oturum açma bilgileri de dahil olmak üzere büyük bir veri sızıntısının şu anda olduğunu vurgulayabiliyoruz. İhlalin aynı zamanda bu hafta sonu Aliens: Fireteam Elite 2'nin sızdırılmasının ardından gerçekleştirildiği bildiriliyor. 
 
NullBulge adıyla karşımıza çıkan hacker grubu, veri ihlalini duyurmak için Twitter platformunu kullandı ve burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda grup, kullanıcılara "Kapalı kapılar ardında neler döndüğünü görmek ister misiniz?" gibi bir paylaşımda bulundu.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Astro Bot'un Yeni Oyunu İlk Başta Açık Dünya Olarak Düşünülmüş Söylenti: Crash Bandicoot 5 Sessiz Sedasız İptal Edildi!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

15.7.2024 23:09:33

0
Bu da moda oldu ha. Önüne gelen firma veri kaptırıyor hackerlara. Bu kadar mı kötü koruyorsunuz kendinizi.

BSC Misafiri

15.7.2024 22:57:26

0
Star Wars'ın öcünü alın!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız