Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sızdırılan Xbox One SDK'larına Bakılırsa Microsoft, Konsolun İşlemci Gücünü Arttırmış


    Xbox One'ın oldukça yanlış kararlarla beraber duyurulduğu bir gerçek olsa da Microsoft durumu kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz günlerde internete sızdırılan Kasım ayına ait yeni Xbox One geliştirici kitinin altından ne gibi yeni bilgiler çıktı dersiniz?
 
    Öncelikle çoğu oyuncunun merak ettiği bir konuyu cevaplayarak başlamak gerekirse, şimdilik sızdırılan geliştirici kitleriyle beraber Xbox One'da korsan oyunları çalıştırabilmek mümkün değil. Ancak bu konunun uzmanları, SDK üzerinde çalışılması halinde Xbox One'da Homebrew yazılımların görülebileceğini belirtiyor.
 
    Yani ileride Xbox One'da bazı oyun modlarını görebilir, hackerlar tarafından eklenen yeni özelliklerle tanışabiliriz. Eh, durum böyle olunca eklemeden geçmeyelim; Homebrew yazılımlar sayesinde multiplayer oyunlarda bazı hileleri de görebiliriz. Yine de Eurogamer'ın belirttiklerine göre bunu yakın zaman içinde beklemek yanlış olur. Hatta sızdırılan SDK'nın sayesinde Homebrew yazılımların Xbox One'a aktarılması mümkün bile olmayabilir. Konuyla ilgili gelişmeler zaman içerisinde ortaya çıkacaktır.
 
     Diğer konuya, yani haberimizin başlığına gelirsek Kinect zorunluluğunu kaldırdıktan sonra performans artışı sunan Microsoft, Kasım ayı güncellemesiyle beraber CPU'da da yükseltmeye gitmiş. Geliştirici kitinin belgelerinde belirtilenlere göre Xbox One'a oyun geliştirenler artık işlemcinin sahip olduğu sekiz çekirdeğin yedisine erişebiliyorlar. Hem Xbox One hem de PlayStation 4 sekiz çekirdekli işlemcilere sahip olsa da, işlemcilerin iki çekirdeği sadece işletim sistemine ayrılmış durumdaydı. Bu konu Xbox One'da değiştirilmiş görünüyor.
 
    Ancak yine de oyun geliştiricilerinin Xbox One'ın yedinci işlemci çekirdeğinin tamamına erişemeyeceği söylenmiş. Geliştiriciler, yeni kullanılabilir olan çekirdeğin %50 ile %80 kadarına erişebilir durumda. Yeni işlemci bölümü konsolun çıkışından sonra yapımcılara açıldığı için bazı Kinect komutlarının bu bölümde işlenemeyeceği, sadece "Xbox, arkadaşlara git" ya da "Xbox, bunu kaydet" gibi temel komutların bu bölümde kullanabilir olacağı belirtilmiş.
 
    Xbox One'ın işlemcisindeki güçlendirmenin oyunlara etkisini geçtiğimiz senenin sonunda çıkan oyunlarda görmemiz biraz zor olurdu. Çünkü Microsoft güncellemeyi Ekim ayında yapmış, Kasım ayındaki geliştirici kitinde de yapımcılara sunmuş durumda. Yani önce Kinect'in kaldırılmasıyla gelen %10'luk GPU performans artışının, daha sonra da gelen yedinci işlemci çekirdeğinin faydasını 2015'teki oyunlarda görebileceğiz. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D'nin Limited Edition'ı Şimdiden Karaborsaya Düştü Amerika'daki Bazı Üniversiteler Usta League of Legends Oyuncularına Burs Vermeye Başladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

nahkog77

19.1.2015 18:22:15

0
microsoft istedii kadar gpu arttirma yapsin ps4 her zaman 1 adim onde olacak

Misafiriz Hacıı

11.1.2015 10:41:04

0
gülecek başka bir şey bulamadığın için seni güldürdüğüme sevindim.

İdrak İstimlak

8.1.2015 20:55:20

-3
quote:

Orijinalden alıntı: PHO3N1X

Yav he he.
Xbox'ın başındaki adam DX12'nin Xbox One'a bir etkisinin olmayacağını söylüyor ama bizim Xbox fanları ısrarla olacak diyor. Bence bunlardan birini Xbox'ın başına patron yapsınlar, daha fazla ümit dağıtacakları kesin... http://wccftech.com/phil-spencer-directx-1-xbox-one-hardware-graphics/ Ve evet PS4 ile XO arasında %40 efektif, %60'ın üstünde raw olarak güç farkı var...

PHO3N1X

8.1.2015 14:29:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: Source PS4 ile arasında abartıldığı gibi %40'lık bir performans farkı yok DirectX 12 ile çok daha verimli bir konsol olacaktır.
Yav he he.

Guest-DFD4D6B39

8.1.2015 13:43:29

+1
Bence sen önce bir Forza'nın adını öğren, sonra bir şeyleri eleştirirsin horza nedir arkadaş "pc de çalışırken arasıra oynar durdurur oynar durdururdum." bu kısımda kahkaha attım komik adamsın.

# Ace #

8.1.2015 02:30:39

0
Ben ve çevrem kırılırsa alırım kesin. Online ve ex oyun tarafı için ps4 hazır zaten.

Source

7.1.2015 22:21:17

0
PS4 ile arasında abartıldığı gibi %40'lık bir performans farkı yok DirectX 12 ile çok daha verimli bir konsol olacaktır.

GtoOnizuka

7.1.2015 21:00:40

-1
Attığım mesajı kim sildi kafasına göre mesaj silmeyi biliyorsunuz. Ama haberlerinde ki reklam saçmalığı yapan trollerin mesajlarına dokunmak yok. Neyin kafası bu, forumda bazı Xbox fanı mod, yönetici olduğu çok açık. ps4 haberlerine xbox fanı kişiler ne trollük yapsada mesajlarını silme veya uyarı yok; biz bir gif veya eleştiri söylesek habersiz mesaj silme. Ohhh aynen devam bu kafayla bu mesajımıda silersiniz kesin.

Misafiriz Hacıı

7.1.2015 20:49:29

-3
2 konsoluda aldım ve hayal kırıklığı, horza var bitek biraz oynadığım o da sürekli oynanmaz arada bir. microsoft un arayı kapatması için oyun yapması lazım bence, online ı tv yi bıraksın adam gibi oyun yapsınlar, salak salak elektrik ile interneti birbirine kıyaslamayı düşünene kadar konsol ile uğraşsalar güzel bir konsol olurduda rekabetten yararlanıp güzel oyunlar oynardık. horza daha güzel olabilirmiş ama güzel. horzada horza yanlız xbox ta zırtpırt oynamak için açmamda pc için çıkmış olsa pc de çalışırken arasıra oynar durdurur oynar durdururdum.

Varni34

7.1.2015 20:49:12

0
kinect diye diye batırdınız konsolu şimdide sıvayın bakalım :)

White Death

7.1.2015 20:44:24

+1
The Bomb Has Been Planted

OnrGrTR

7.1.2015 20:43:14

-2
Çok takılmayın Microsoft işini biliyor..

Leon

7.1.2015 20:27:35

0
Daha konsolun 2 senesi tam dolmamışken Microsoft'un bu kadar güç arttırımı yapması durumun ne kadar vahim olduğunun göstergesi. Yapılan hamleler konsolun ömrünü nasıl etkileyecek ilerde oyunların grafikleri gelişince nasıl dayanacak merak ediyorum. Sony ise Playstation 4 oyunları rahatlıkla 1080p/30fps kaldırdığı için doğal olarak güç arttırımı yapmadı bakalım ilerde nasıl bir gelişme olacak.

Hoid

7.1.2015 20:03:15

+1
XO gizli güçlerini ortaya çıkarmış kaçın kurtarın canınızı !

StrangerLovely

7.1.2015 19:49:18

0
Al işte ya şimdi olaylara bak. Microsoft'un da kafası ayrı güzel madem böyle birşey var niye açıklamazsın ki zaten konsolun itibarı yerlerde. Şunu da şuraya bırakayım :)

BiqBrav3

7.1.2015 19:44:48

+2
Tartisma yorumlari gelsin ben soyle kenara cekilip izliyim. *Grabs Popcorn*
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız