Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

2si1 Özel | Yapay Zeka

13 Mart 2019 Tunahan Safdır 6 İzlenme Sayısı: 25700 Video süresi: 02:58 2si1
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

Konumuz Yapay Zeka. Nedir bu? Korkmalı mı yoksa kucaklamalı mı? İşimizi elimizden alır mı? Konuşuyor, fikirlerimizi söylüyoruz. Ya siz ne düşünüyorsunuz? Gelin tartışalım.

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
2si1 | GTX 1060 fiyatları düşüyor Metro Exodus - RTX Bu Oyuna Ne Katıyor?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

NoSebo

16.3.2019 16:48:14

0
Programın geyik olduğunu anladığım bölüm; "-..yapay zekadan vergi alırız.." vergi alabildiğimize göre ücretli yapay zekalar, hakikaten iyi geyik yapmışsınız...

fsdister

16.3.2019 01:38:20

0
Yook o sadece başlangıçta oluyor.Sonradan geç de olsa halka geliyor. Röntgen, ağrı kesiciler, kanser ilaçları, yeni model arabalar... Hepsi önce bi zenginlerin ve üst tabakanın elinden TÜM ÜLKELERDE geçmiştir, bu doğaldır.Bizim gibi ülkelerde de umarız bu halka iniş süreci kısalır ne deyim...

HIGHER

15.3.2019 18:17:05

0
Hocam kendine göre haklısın ancak, 3.dünya ülkelerinde sadece baştakiler bu işin kaymağını yer, diğer insanları umursamazlar.

fuckulteli

14.3.2019 23:12:38

0
Yapay zekanın geleceğini konuşmak hayal gücünün sınırlarıyla alakalı. Yapay zeka öğrenebilir bir yapıya eriştikten sonra başka bir yapay zekadan bilgi alışverişi yapmak zorunda da değil, kendisi pek tabi öğrenebilir. Bu böyle bir seviyeye ulaşır mı tartışılır ama ulaşması durumunda kendisine "sanal tanrı" diyebiliriz. Telefon üretimi örneğinden gidelim. Kendisi markanın Ceo'su olsun, aynı zamanda tasarımcısı olabilir, pazarlamacı olabilir, her şeyi tek bir yapay sistem kontrol edebilir. Ürünü şekil olarak zaten tasarlamak kolay, hatta fiziksel üretim bantları varsa yapay zekalar önceki donanımlarını bile geliştirebilirler. İşlemcileri, iletişim yongalarını geliştirebilirler. (insanın görme yeteneğine erişemeyecekleri için kaliteli ekran nasıl olur bunu bir insanın deneyimleriyle geliştirebilirler) Yapay zeka avukatlar konuşuluyor, veri doğru girilirse mümkün. Yapay zeka hakim mümkün. İnsanların üzerine yerleştirilen çiplerle (sabit bileklikler), sürekli izlenen taşıtlarla (otomobil, motorsiklet) ve kameralarla donatılmış bir sisteme entegre yapay zeka ile güvenlikten çözümü mümkün. Yapay zeka bu kadar gelişince insanlar hâlâ telefon kullanır mı? Burasıda gelişir, sanal gerçeklik gözlükleri zaten 10 yıl içinde yaygınlaşacak biz yapay zekanın geliştiği dönemde göz içi lensler görebiliriz. Telefon ekranı yerine bu lensler olacağından ekrana ihtiyaç olmaz, gözün yakaladığı görüntüler saklanabilir. (şu an kameraların görüntülerini görme engellilerin beyninde görselleştiriyorlar, tersi olacaktır.) tv ekranları bilgisayar ekranları bireysel kullanım için göz içi lenslerle yer değişecek. Yapay zekada her ürün birbiriyle çok daha kolay kıyaslanabilecek, kullanım maliyeti, yarar fayda getirileri. Ürünler tek tipleşecek, neyi satın almamız gerektiği apaçık belli olacak. Netflix'in seçimi bize bırakan filmi gibi çok sayıda içerik olacaktır, belki kişiye özel filmler bile görebiliriz. Yani sadece Mesut için, Enis için oluşturulmuş animasyon filmler mümkündür. Yapay zeka sadece işlem gücünü birkaç dakika harcayarak benzersiz yapımlar oluşturabilir. Gerçek insanlarla yarışacak sanat eserleri oluşacak, şarkılar, tablolar, romanlar. Google sesli sanal asistanı (rezervasyon yapan) sunuculuk spikerlik yapabilir, hatta Mesut veya Enis ikinizden birinin yerini alabilir. Futbol maçının spikerlerinin yapay zeka bir sistem olduğunu bugün düşünebiliriz. Kameralar ile oyuncuları tanıyıp, sahanın üzerindeki konumlarına göre yorumlayabilir, bu çok yakında mümkün gibi, hatta belki denemelerini yapanlar vardır. Konsol oyunlarında oluyor, bence gerçek hayattada oldukça mümkün. Tek soru; yapay zeka adalet, hak, hukuk, eşitlik kavramlarına riayet edebilecek mi? Belirli bir grubun manipülesine maruz kalabilir mi? Çokluk kavramıyla doğruluk arasında doğru orantı olamayabileceğine hakim olacak mı?

Seyrim

14.3.2019 16:46:29

0
Sonunuz geliyor insanlık..

fsdister

14.3.2019 15:04:59

0
Kafaya bak: "İşimizi elimizden alır mı?" Alır, iyi de yapar, eşşek gibi sabahtan akşama kadar anırtılmazsınız böylece.Zamanla daha güzel ve rahat işlere başlarsınız. Zirâ insan çalışmak zorunda değildir, insan yemek içmek zorundadır.Teknoloji de verimliliği artırıp, size o yiyecek içeceği kat kat sağlamak için vardır.Yoksa bu mantığa göre günümüzde teknoloji 300 yıl öncesine göre bu hâldeyken, herkesin işsiz olması lazımdı... --

a.f.y.

14.3.2019 14:54:31

0
her şeyimiz yapaylaşırsa biz de doğal kalamayız. Doğallığımızı kaybettiğimiz ölçüde de insanlıktan uzaklaşırız, robotlaşırız. Dünyayı robotların ele geçirmesi ile robotlaşmış insanların dünyayı elinde tutması arasında bana göre fark yok.

Doanc4n

14.3.2019 13:32:57

0
rekor 4 dakika 7 saniye

Doanc4n

14.3.2019 13:24:23

0
2 kişi boş konuşacağınıza erdi olsaydı bari

DH Misafiri

14.3.2019 11:08:26

0
Bu "2 si Bilmez" programı olsa daha iyi olmaz mıydı :)

qoqoCAN

14.3.2019 10:48:25

+1
2si1'de "****** koyum." lafını duyacağımız zaman yakın sanırım. Gerenk yok mayk diz üstü konuşmalara.

qoqoCAN

14.3.2019 10:11:05

0
MEZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTT

naymann

14.3.2019 09:13:32

0
Loş ortamda Mesut Çevik'in saçlar daha gür görünüyor :) bence böyle devam edin...

al-ozaria

14.3.2019 03:35:58

0
Oyun demişken bu bağlamda bir bıçağın + 2000 tl'lere satıldığı Steam pazarında sana -CS, Pubg, TF... itemleri, oyun kartları ve cevherleri...'nin tüm geçmiş satış verilerini ve piyasa dalgalanmalarını, - steam'in geçmiş güncellemeleri, eklemeleri ve piyasaya etki eden geçmiş sebeplerle, çeşitli grupların piyasaya müdahale zamanlamalarını, - istatiksel olarak analiz ederek gelecekte ne olacaklarını %85 doğrulukla yordayan Deep Steam'de güzel bir yapay zeka örneği olabilir o vakit. Eknot: Bet, bahis, katla, çevir vs. ile karıştırmayın. Merak edene Chrome ile google, youtube vb. herhangi bir arama motoru ya da video sitesinde yada yazılımı satan birini aramakla zaman kaybetmesin kimse. Bilinen internette yok, bende de yok. Nerden çıkardın? Steam'de göze batmayan, eskilerden bir pazar tüccarıyım.

snakefatih

14.3.2019 00:53:53

0

Nınja

14.3.2019 00:50:48

0

tobepeople

14.3.2019 00:23:08

0
Eski 2si1'leri özledim yaw 3-4 kişiyken oyunlara verdikleri yorumları aradım nedense..

smart1978

13.3.2019 22:48:54

0
Birseyi bilmek onemli degildir, bildigini saglikli aksettirebilme ASIL onemli olan. Yapay Zeka dan korkulmamali . Insan duygulari ile karmasik bir varlik olmasi daha da korkulmasi gerekir . Hata insan da yapiyor teknolojik zeka da yapabilir . Insanlarin islerini almaz sadece bazi islerde beyin hammaliginda teknolojilere birakilacaktir. Yani rutin seylerde . Yenilikci seylerde fikir uretmede yapay zekanin KIT oldugunu bunu da basaramayacagini insan ile teknolojik zekanin farkliliklarindan biri olarak gormekteyim :) Insanlara is istihdami yine olur . Eskiden sanayi devrimi oncesi makineler korkulu ruyalardi ozellikle zenaatcilar karsi cikardi zamanla gorduk korkulacak birsey yokmus. Yine de elle uretim arabalar vs var az veya cok hicbirsey tam da olmuyor .. Gelismeye acik olmaliyiz. Gelismeyi de gelistirmeliyiz. Bence filmlerden etkilenip o yonde gitmiyoruz :) . Korku gelismeyi engeller . Yapay zeka ile deri altindan vs hormon takibi ve gerektiginde hormon enjekte eden bir duzenekte yapay zekaca kullanilabilir . Insan duygularina hormonlarin etkisi ortadadir. Teknoloji iyi yonde kullanilirsa onleyici olmasi ile de huzuru saglayabilir ... Tahmin hatta borsa seyri hesaplamalarinda yapay zeka ile kuantum bilgisayarlarin ortaklasa harmonik gelisimine bagli derim. Sonucta bir pattern varsa anlamlidir. Tahmin edilemez olgular da vardir derim. Insanlar benzer rutin seyirlerinde oldugu surece yapay zeka avantajli olabilir. Sanat taklit uzerine degildir ;) . Yapay Zeka rezaleti sanat alanindaki cabalayacaktir. Ilham kaynagi insandaki gibi olamiyor. Daha da ileri gidersek : Filozof bilim insani vs icraatleri beklenemez bu cihazlardan. Robotlarin ustunlugu niceliksel ustunlugu gibi yapay zekanin da kendi capinda adi konmamis detaylarinda bir ustunlugu olacaktir. Nvidia gercek olmayan yani essiz insan yuzleri olusturmaktadir sitei var DH de haberi de olmustu bahsetmemissiniz . 5G ile ciddi genis urun yelpazesi bekleniyor . Turkiye sanki geri de kalmis gibi. GSM operatorlerimiz 5G si gercek degil bir tur LTE-A in gelistirilmis hali Turkcell in tanitimlarinda da ifade edilmisti sanirim 5G E olacak 5G diye yutturabilirler sasirmam ... Amerika da boyle firmalar var sonradan dava acildi rakiplerince ...

SC0RPI0N

13.3.2019 22:26:01

+1
Bence yapay zeka sınırsız düşünen hiç unutmayan ve kendini sürekli geliştirerek yapamayacağı hiç bir şey olmayan bir teknoloji eğer gerçekten bu teknoloji olsaydı (Belki çok büyük teknoloji şirketlerinde küçük bir versiyonu gizli olarak kullanılıyor olabilir) olanaklar sınırsız olabilirdi.. 2014 yapımı evrim filmi çok iyi anlatıyor..
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD