Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Stellar Blade İçin Görsel İyileştirmeler Ekleyen Güncelleme Yayınlandı

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini SHIFT UP stüdyosunun üstlendiği aksiyon macera oyunu Stellar Blade için yeni güncellemeler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise yayınlanan yepyeni bir yama, çeşitli eklemelerin yanı sıra görsel iyileştirmeler sunuyor.
 
Stellar Blade için yepyeni özellikler eklendi
 
 
 
01.007.000 sürüm güncellemesi ile karşımıza çıkan oyun içerisinde yaz etkinliği kapsamında bizlere sunulan arka plan müziği "Don't Forget Me" artık kampta kullanılabilir durumda. Bununla beraber harita üzerinde kare düğmesine basarak işaretleme yapabilirsiniz. Ayrıca ana karakterimiz EVE’nin ekipmanlarında artık favoriler özelliğini kullanabilirsiniz.
 
Daha fazla detaya girecek olursak yeni eşya cephane paketi satın alınabilir duruma geldi. Bu da tüm cephaneyi bir kerede maksimuma çıkarmanıza olanak tanıyor. Bununla beraber istenmeyen harcamaları önlemek için 15.000 altının üzerinde harcama yapıldığında satın alım onayı penceresi çıkıyor. Ana karakterimizin vücudu üzerinde ise çeşitli görsel iyileştirmelerin sunulduğunu belirtmekte fayda var.
 
Stellar Blade için sunulan güncelleme detayları bunlardan ibaret. Oyun şu anda sadece PlayStation 5 için mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici karakter tasarımı ile ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkan, aynı zamanda karakterin vücut hatlarının ön planda olduğu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor. Bu bölgeler içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aksiyon ile maceraya dalış yapabileceğimiz bir ortamda kendimizi bulmaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda Eve adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterimizle beraber elbette istediğimiz şekilde özelleştirmeler ve kişiselleştirmeler yapabiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunda güçlü ve garip yaratıkların olduğundan bahsedebiliyor ve dünyamızda tuhaf düşmanların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Tüm aksiyon boyunca farklı hamleler yapabiliyor, farklı kombolarla beraber ön plana çıkıyor ve bu sayede her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyuncular burada kendi deneyimlerini ve aksiyon sistemine doğrudan dahil edebiliyor ve burada hayatta kalmak için elinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Dikkat çekici ortamlarla beraber, aynı zamanda uzaydaki bir koloniye doğru kaçmaya başladığımız ve dünyanın terk edilmiş olduğu bir yapıyla ve aynı zamanda bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kaldığımız yapımda, güçlü yaratıkların saldırısına uğrayan dünyadan kaçan insanlar farklı kolonilere yerleşmek durumunda kalıyor ve insan ırkının aslında burada gitgide tamamen yok olduğunu söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca, arka plan hikayesinin gerçekten de ilgi çekici olduğunu söyleyebiliyoruz. Ancak bu tarz oyunlarda arka plan hikayesinin yanı sıra aynı zamanda oynanış dinamiklerinin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
Genel olarak oyuncular bu tarz oyunlarda sürekli olarak düşmanları ve patronları kestiğinden dolayı elbette aksiyon sisteminin ne kadar güzel olduğuna bakıyor ve aynı zamanda hangi kombolarla beraber ön plana çıktığını görebiliyor. Durum böyle olunca arka plan hikayesi genel olarak oyuncular tarafından pek önemsenmiyor ve bununla beraber farklı şekillerde yer alan dinamiklerin nasıl işlendiğine bakılıyor. Kötü güçlerin ve dünyayı yok etmeye çalışan canavarların yer aldığı yapım içerisinde her bir düşmana karşı farklı şekillerde kombolar gerçekleştirebiliyor, onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda, yine yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı stratejiler benimseyebiliyor ve bu deneyimini kendine göre özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Durum böyle olunca, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca hangi tarzda evrilmek istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 

İlgi çekici ortamları ve inanılmaz bir görsel deneyimle beraber ilerlemeye çalışacağınız bir yapıyla karşı karşıya kaldığınız yapımda, PlayStation 5 konsoluna özel olarak çıkan bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette elinizde bir PlayStation konsolu bulunuyorsa, muhakkak denemenizde ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Aksiyon ve macera sistemi ile beraber ön plana çıkmaya başladığımız yapımda, dünyayı harap eden düşmanları ortadan kaldırdıktan sonra aynı zamanda geri alarak insanlığı kurtarmanın peşinde bulunuyor ve elimizdeki tüm güçleri bu durum ve amaç uğruna harcamak durumunda kalabiliyoruz. Garip ve güçlü yaratıkların saldırısına uğrayan dünyanın ardından terk edilmiş ve yok edilen insan ırkından geriye kalanlar uzaydaki bir koloniye doğru kaçmak durumunda kalıyor. Bu durumda ise elimizden geleni yaparak insanlığı kurtarmanın ve insanların nasıl bir yere geçiş yaptığını farkına varabiliyoruz. Zaten oyun boyunca tüm bu detaylar ara sahnelerle ve karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor.
 
Durum böyle olunca oyunun elbette sinematik anlatım tarzı da ön plana çıkıyor ve bu detaylarla beraber kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunun grafiklerine ve animasyonlara bakacak olursak, oldukça akıcı ve hızlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz eserlerle beraber oyunda insan medeniyetinin kalıntıları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan bir dünya ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Geçmişin gizemlerini bir araya getirebiliyor ve sır perdelerini burada aralamak tamamen bizim işimiz oluyor. Mahkeme olduğumuz durum boyunca kendimizi aksiyon ve macera sistemine dahil edebiliyor, hangi komboları gerçekleştirmek istiyorsak ona göre seçimlerimizi gerçekleştirebiliyor, yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Aynı zamanda oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz. Dünyayı harabeden kötü güçlerin ortadan kaldırılması ile beraber elbette biz de kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz ve hiç de görünenin oldukça basit olmadığını aktarmakta fayda var. İnanılmaz bir görsel deneyimle beraber elbette animasyonları ve grafiklerin oldukça akıcı olduğunu ve ilgi çekici olduğunu görebiliyoruz.
 
Zaten oyunun karakteri ile beraber gerçekten ön plana çıkacak bir yapıyla karşı karşıya hazırlanabiliyoruz. Animasyon ve grafik anlamında oyun beklentilerimizi bir hayli karşılıyor. Diğer taraftan oyunun yeni yayınlanan güncellemesi ile beraber elbette görsel anlamda iyileştirmelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu kapsamda oyunda kadın karakteri kontrol ettiğimizden dolayı elbette özelleştirme ve kıyafet sisteminin bir hayli ön planda olduğunu vurgulayabilir ve oyunda gerçekten de çekici bir yapıyla karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz. Bu duruma bir yenisi daha ekleniyor. Çünkü yeni gelen güncelleme ile beraber etek animasyonlarının ve fizik sisteminin de eklendiğini aktarmakta fayda var. Rüzgarda uçuşan elbise parçaları ile beraber elbette çok daha farklı bir şekilde karakterimize bir bakış atabiliriz ve bu da oyunun gerçekçiliğini arttıran unsurlar arasında bulunur. Bunun yanı sıra yine rüzgar çıktığı zaman ve farklı şekillerde hamleler yaptığımız zaman karakterimizin saçıyla farklı şekillerde şekil alabiliyor ve bunun da ayrı bir fizik sistemine sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Durum böyle olunca aslında küçük ama etkili bir güncellemenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Koloniden koloniye geçiş yapabileceğimiz ve buralarda yer alabileceğimiz yapım içerisinde, yukarıda bahsettiğimiz gibi 7. hava indirme timi üyesi Eve adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterimizle beraber mahkum olduğumuz bölgeleri tekrar açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca güzelliğin ve dehşetin bir arada olduğunu söyleyebiliyor ve aslında bu iki unsurun harmanlığında aktarabiliyoruz. Son derece ayrıntılı bir kıyamet sonrası ortamda yer aldığınız süre boyunca istediğimizi gerçekleştirebiliyor, oyunda yer aldığımız süre boyunca neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve jilet gibi keskin bir aksiyon sistemiyle karşı karşıya kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm unsurlarla beraber ön plana çıkarken, aynı zamanda hangi komboları gerçekleştirmek ve düşmanları nasıl indirmek istiyorsak ona göre seçimlerimizi yapabiliyor, karakterimizi buna göre geliştirebiliyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor.
 
Bildiğiniz üzere patron savaşları, diğer oyunlarda olduğu gibi öncelikle zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Burada yer alan patronları, yani yaratıkları ortadan kaldırmak için önce onların saldırılarını öğreniyor ve ezberliyoruz. Ardından saldırılardan kaçınabiliyor ve savuşturabiliyoruz ve akabinde ise karşı saldırıya geçerek düşmanların canlarını yavaş yavaş indirmek durumunda kalıyoruz. Ancak elbette patronlar bazı durumlarda farklı hareket kabiliyetleri ile beraber ön plana çıkıyor ve belli bir canı indikten sonra hareket sisteminin ve aksiyon sisteminin değiştiğini söyleyebiliyoruz. Bu kapsamda yeni bir ezberleme metoduna geçmek durumunda kalıyoruz. Yine bu kapsamda ezberlediğimiz hareketlerin karşılığını doğrudan vermemiz gerekiyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlara dikkat etmemiz ve akabinde yapacağımız hamlelere değerlendirmemiz gerekiyor. Ardından düşmanlar ortadan kaldırarak yeni heyecanlı bölgelere doğru adım atabiliyoruz.

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir yapıya karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi kıyamet sonrası bir ortamın olduğunu söyleyebiliyor ve aksiyonun oldukça hızlı olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten karakterimiz hareket ettikçe gerçekten de üst düzey grafiklerle ve akıcı animasyonlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dünyanın kalıntıları arasında yer almaya çalıştığımız ve yolculuğumuz boyunca inanılmaz bölgelere doğru ilerlemeye başladığımız yapımda her bir bölge içerisinde farklı atmosferler, ortamlar, düşmanlar, görevler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda oyunun içerisinde farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve bu karakterlerin neler yaptığı konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu karakterlerle etkileşime girerek elbette o karakterlerin ne işe yaradığını görebiliyor, o görevleri tamamlayarak yine hazinelerin, kılıçların özelleştirmeleri ve çok daha fazlasının sahibi olabiliyor ve bununla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken, aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz bir hikaye sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve hikaye boyunca hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Hikayenin tamamlandığı süre boyunca oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer almak yerine, aynı zamanda doğru ve düzgün bir yapıyı burada ön plana çıkarmamız gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda doğru zamanda doğru hamle yapmanın da ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Oyun içerisinde tüm bu unsurları en iyi şekilde değerlendirebiliyor, kendi aksiyon sistemimizi oyuna dahil edebiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca hangi komboları gerçekleştirmek ve aynı zamanda hangi taktikleri benimsemek istiyorsak ona göre seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz seçimler zaten oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterebiliyor.

Derin ve unutulmaz bir macera sistemi ile karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde istediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyor ve son derece ayrıntılı bir kıyamet sonrası dünyada kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. Gizemlerle dolu bir dünyada yer aldığınız süre boyunca büyüleyici bir hikayeyi keşfetmek durumunda kalıyor, hikayeyi değiştiren kararların alındığı oyun içerisinde yaptığımız her bir seçimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalışıyor. Aynı zamanda oyun içerisinde inanılmaz hızlı bir dövüşün olduğundan bahsedebiliyoruz. Her ne kadar hızlı bir dövüş sisteminin olduğundan bahsetsek de burada oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve döküp binalardan, uçsuz bucaksız çorak topraklara, büyük çöllerden oldukça farklı kısımlara kadar dikkat çekici bölgelere doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda tüm bu unsurlarla beraber gerçekten de unutulmaz bir deneyimle karşı karşıya kalabilir ve kendimizi oyuna kaptırmak durumunda kalıyoruz. Ancak oyunda ilerlerken sokaklardan, ara sokaklardan ve meydanlardan geçerken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve arızalı makinelerin burada karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Amansız bir şekilde tempoyu yakalayabileceğimiz yapımda bilim kurgu esintili ortamları doğru geçiş yapabilir ve kendimizi oyun içerisinde üst düzey bir yapıyla karşı karşıya bulabiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlar, bildiğiniz üzere konsol özel oyunları olduğu için elbette oyuncularda farklı hissiyatlar bırakabiliyor. Ancak genel olarak Sony şirketi, bildiğiniz üzere oyunları konsola çıkardıktan birkaç sene sonra PC platformuna da getiriyor. Bu oyun ise ilerleyen süreçte PC platformuna gelmeye hazırlanıyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, eğer elinizde şu anda bir konsol bulunuyorsa muhakkak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber farklı bir yapıya değil de kendi özünde farklı işler başaran bir sistemle karşı karşıya gelebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Test Drive Unlimited Solar Crown İçin Çevrimdışı Mod Yolda Star Wars Outlaws Yönetmeni The Division 3'e Odaklanacağını Açıkladı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız