Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Monster Hunter Wilds İçin Başlangıç Rehberi Videosu Yayınlandı

 
 
Capcom tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan açık dünya aksiyon macera oyunu Monster Hunter Wilds için yeni videolar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise geliştirici, yayınladığı video ile beraber oyunun başlangıç rehberi kısmını detaylandırıyor.
 
Monster Hunter Wilds zorlu bir dünyayı bizlere sunuyor
 
 
 
Capcom, Monster Hunter Wilds için 12 dakikalık bir “Başlangıç Rehberi” videosunun yanı sıra Bird Wyvern canavarı Yian Kut-Ku'nun geri dönüşünü gösteren ve kısa süre önce yayınlanan dördüncü fragmanın genişletilmiş sürümünü yayınlamış durumda. Bu videolarla beraber oyunda başlangıçta neler yapabileceğimiz konusunda fikir sahibi olabiliyor ve aksiyona nasıl geçiş yapabileceğimizi görebiliyoruz.
 
Beklenen seri oyunları arasında yer alan Monster Hunter Wilds, PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için 28 Şubat 2025 tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Oyunda açık dünyada doğal ortamlara geçiş yapabiliyor; büyük değişikliklere uğrayan bu doğa içerisinde hayatta kalmaya çalışıyor ve tuhaf canavarlarla ve insanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Olağanüstü bir avcılık deneyimi ile ön plana atılabileceğimiz yapım, hem hayranlar hem de yeni gelecek olan oyuncular tarafından bekleniyor.
 
 
 
Monster Hunter Wilds oyununda neler bekliyoruz? 
 
Açık dünyada gezip tozabileceğimiz ve bu dünya içerisinde neler olup bittiğini görebileceğimiz yapımda gerçekten de üst seviye bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve farklı ortamlar geçiş yaptıktan sonra elbette doğal ortamların değişimleri ve çok daha fazlasını görebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir avcı olarak yer alıyor ve avcı olarak yer aldığımız süre boyunca elbette kendi görevimizi yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Oyunun temelinde düşmanları avlayabileceğimiz ve yaratıkları kesebileceğimiz bir sistem bulunuyor ve farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz esnada elbette her bir bölgede farklı düşmanların, yaratıkların ve canavarların olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda sürekli olarak karakterimizi geliştirmek, karakterimizle beraber çok daha fazla güçlenmek ve yeni silah ve ekipmanları almak oldukça önem arz ediyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi deneyimlerini özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Bununla beraber oyun içerisinde olağanüstü bir avcılık deneyimiyle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca güçlü canavarları takip edebiliyor, onların nereye gittiğini görebiliyor ve her bölgede bulunan bu canavarların nasıl bir yapıya sahip olduğunu da oradan gözlemleyebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde hemen bu düşmanların nasıl saldırdığını öğrenmek ve onların nasıl ortadan kaldırıldığını bulmak tamamen bize kalıyor.
 
Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşları yer alıyor. Bu patronları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmemiz gerekiyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçmemiz lazım. Ek olarak yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve müthiş avlara doğru adım atabiliyoruz. Oyunda avladığımız her bir yaratıkla beraber farklı ekipmanlar ve zırhlar elde edebiliyor ve silahlarımızı daha da fazla güçlendirebiliyoruz. Bununla beraber oyunda oldukça farklı sınıfların olduğunu ve her bir sınıfın farklı özelliklerini ve becerilerinin ön plana çıktığını aktarmakta fayda var. Dolayısıyla bu sınıflardan hangisini seçmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve bu sayede oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 

Vahşi doğaya adım atabileceğimiz ve doğanın dizginlenemez gücüne karşı koyabileceğimiz yapım içerisinde canavarların ve türlü unsurların karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Yasak diyarlara doğru adım atabileceğimiz türlü bağlantıları çözebileceğimiz ve tuhaf sırları açığa çıkarabileceğimiz yapımda farklı bölgelere giderek buralardan neler olup bittiğini öğrenebiliyor, aynı zamanda farklı atmosferlerle, ortamlarla, manzaralarla, düşmanlarla ve etkileşime girebileceğimiz karakterlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde yeni ve güçlü silahlar üretebiliyor ve zanaatkarlık mekaniğinden en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalabiliyoruz. Elbette bu üretimi yapmak için türlü mücadelelerde adım atmak durumunda ve çeşitli kaynaklara sahip olmak gerekiyor.
 
Bununla beraber zanaatkarlık mekaniği kapsamında yeni silahlar ortaya dökebiliyor, zırhlar üretebiliyor ve daha fazla güçlü silahın sahibi olabiliyoruz. Yasak diyarlara doğru ilerlemeye çalıştığımız yapım içerisinde farklı insanlarla ve karakterlerle etkileşime girebiliyor, onlardan işte görevleri alabiliyor ve hikaye içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Oyunun arka planında bir hikaye örgüsü bulunuyor ve arka plandaki hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Güçlü yaratıkları takip edebileceğimize, onları yok edebileceğimiz yapımda neler yapabileceğimizi seçebiliyor ve kendi aksiyon sistemimize oyuna dahil etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendimizin aslında daha da özgürlükçü bir sistemle karşı karşıya kaldığımızı söyleyebiliyor ve buralarda dinamik unsurların olduğundan da bahsetmekte fayda var.
 
Örneğin oyun içerisinde yaşayan bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve hava durumunun sürekli olarak değiştiğini aktarabiliyoruz. Bir yandan olabildiğince sıcakların bizlere sunulduğu yapım içerisinde diğer taraftan soğukların ve yağmur ve çamurun zorlu atmosferiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde daha da fazla gerçekçi yapı ile karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda atmosferin değişimi gerçekten oyuncular tarafından beğenilen unsurlar arasında bulunuyor. Bu tarz açık dünya oyunlarında zaten dinamik hava koşullarının ve mevsim geçişlerinin olması, oldukça güzel bir yapının göstergesi. Çünkü bununla beraber ortamların değişkenlik gösterdiğini görebiliyor ve bir ortam güneşliyken aynı zamanda yağmurlu hale geldiği zaman atmosfer açısından oldukça farklı olabiliyor. Durum böyle olunca bu tarz detaylarla oynanan atmosferinin bir haliyle değiştiğini ve ilgi çekici hale geldiğini aktarabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde farklı diyarlara doğru ilerlemeye çalışabiliyor ve kendi günümüzü kurtarmak için keşif yolculuğuyla beraber farklı bölgelere doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz. Yaratıkların her bölgede kol gezdiği yapımda kendimizi sürekli olarak diken üstünde hissedebiliyor ve bu ortamlarda yaşayan canavarları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda dinamik bir unsurun söz konusu olduğu yapım içerisinde burada yer aldığımız süre boyunca yaratıkların değişkenlik gösterdiği saldırıları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde ise karşı saldırıya geçmek oldukça mühim diyebiliriz.
 
Doğaüstü avcılık deneyimiyle beraber ön plana hatırlatabileceğimiz yapımda sürekli olarak ani değişimler yaşatan hava koşullarının yanı sıra aynı zamanda yasaklı diyarlardaki doğal ortamların çok çeşitli olduğunu görebiliyor ve sert geçen mevsimlerin gerçekten de zorlu bir yapıya bünyesinde barındırdığını aktarabiliyoruz. Aç yaratık suretlerinin yer aldığı yapının içerisinde burada onları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve kendi karakterimizin ve sınıfın tüm gerekliliklerini yerine getirmek durumunda kalabiliyoruz. Yaban hayatının zengin ve bereketli olduğu yapım içerisinde elbette tüm bu detayları ile beraber ön plana çıkabileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yaşayan bir dünya olduğundan dolayı yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verirken aynı zamanda dünyanın kaderini de değiştirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla burada yapacağımız hamleler ve vereceğimiz kararlar oldukça önem arz ediyor.

Oyun içerisinde aynı zamanda etrafımızdaki dünyanın ne kadar değişken olduğunu ve farklı taktikler benimseyebileceğimizi görebiliyoruz. Odak modu ile beraber ava yeni bir katmanın eklendiği yapım içerisinde saldırıları veya muhafızları hedef alabiliyor ve aynı zamanda odak vuruşlarla beraber özel saldırılar gerçekleştirebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan aksiyon sistemini değiştiren unsurlar arasında bulunuyor. Yolculuğumuz boyunca av arkadaşlarımızla beraber keşif grupları oluşturabiliyor ve diğer üyelere kadar seni destekleyecek pek çok kişiyle karşılaşmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu da oyundaki gidişatı etkileyen ve aynı zamanda dinamik unsurların yer aldığı bir yapıya bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Bununla beraber oyunun doğal ortamlarda geçtiğini ve akabinde ise genel olarak doğal ortamları keşfetmek durumunda kaldığımıza aktarabiliyoruz.
 
 
 
Çöllerle dolu ve kumlarla dolu bir dünyada yer aldığımız yapımda farklı bölgelere doğru giderek buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve farklı karakterlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde saldırılar yaparak düşmanların zayıf noktalarını seçebiliyor ve daha fazla hasar vermek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve serinin bir hayranıysanız, muhakkak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Red Bull Home Ground Geri Dönüyor! Hayatta Kalma Oyunu Sengoku Dynasty'nin Tam Sürüme Kavuşuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız