Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dynasty Warriors: Origins'ten 23 Dakikalık Oynanış Videosu

 
 
Yayıncılığını Koei Tecmo ve geliştiriciliğini Omega Force stüdyosunun üstlendiği aksiyon rol yapma oyunu Dynasty Warriors Origins için yepyeni bir video yayınlandı. Haberimizin en altından izleyebileceğiniz video sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilecek ve beklentilerinizi buna göre ayarlayabileceksiniz.
 
Dynasty Warriors: Origins bire karşı bin formülünü içeriyor
 
 
 
Dynasty Warriors Origins demosundan 23 dakikalık bir oynanış görüntüsünün ortaya çıktığı video, yakın zamanda gerçekleştirilen Tokyo Game Show 2024 etkinliği kapsamında bizlere sunuldu. Heyecan verici bir aksiyon sistemi ile beraber yer alabileceğimiz yapım, devasa orduları ortadan kaldırabileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
Oyunda sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ayrıca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. İsmine henüz karar verilmeyen bir kahramanla yer aldığımız oyunda serinin en yeni oyunuyla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve açıklanan detaylara göre üç krallık döneminde geçiyor.
 
Beklenen yapımlar arasında yer alan Dynasty Warriors Origins, 17 Ocak 2025 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek.
 
 
 
Oyun neler vadediyor?
 
Dikkat çekici ortamlarıyla, savaş atmosferiyle ve çok daha fazlasıyla beraber bire karşı bin bir aksiyona giriş yaptığımız yapım içerisinde ana karakterimizin ne kadar güçlü olduğunu görebiliyor ve bu kapsamda devasa orduların yer aldığı bir dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda daha çok Uzak Doğu tarzı bir aksiyon sistemi ve karakter tasarımı olduğundan dolayı elbette birçok absürt olaylarla ve sistemlerle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Elimizdeki tek bir hamle ile beraber binlerce düşmanı ortadan kaldırabildiğimiz yere vurduğumuz esnada düşmanların elbette yukarılara doğru fırladığını görebildiğimiz yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve karakterimizi burada hayatta tutmak oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda hızlı bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve aksiyon sistemi içerisinde kendi yolumuza bakmak durumunda kalabiliyoruz. İlgi çekici bölgeleri doğru geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde oyunda sürekli olarak üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve düşmanların hemen hemen aynı tarzda ve türde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca düşmanları ortadan kaldırırken türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Hızlı aksiyon sistemi ile beraber düşmanları farklı becerilerimizle alt edebiliyor, isimsiz bir kahramanla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve bu isimsiz kahramanı elbette farklı bölgelerde şöhrete kavuşturmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca devasa orduları nasıl ortadan kaldırabileceğimizi biz karar verebiliyor ve onları ortadan kaldırırken elbette karakterimizin hızından ve çevikliğinden faydalanabiliyoruz. Bir yandan oyunda yer aldığımız süre boyunca gidişatımızı belirleyen türlü seçeneklerle karşı karşıya kalabiliyor ve seri tarihindeki en heyecan verici aksiyon sistemi ile beraber oyundaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Savaş alanına gerçekçilik duygusunun getirilmek istendiği ancak bir yandan da absürt olaylarla ve mekaniklerle karşı karşıya kaldığımız yapımda tek hamle ile beraber düşmanlar ortadan kaldırabiliyor ve elimizdeki kılıcı savurmamızla beraber onlarca düşmanın sağa sola doğru savrulduğunu ve düştüğünü söyleyebiliyoruz. Bu detaylarla beraber oyun gerçekten de heyecan verici bir sistemi ile karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Bire karşı bin aksiyon modeli gerçekten de oyuncuları heyecanlandıracak türden diyebiliyoruz. Çünkü sürekli olarak üzerinize gelen düşmanlar ortadan kaldırabileceğinizi yapım içerisinde bir yandan kendi dertlerinizi ve tasanızı unutup sürekli olarak düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve burada Üç Krallık döneminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu dönem, geliştirici ekibin belirttiğine göre oldukça kaosun hakim olduğu ve iç karışıklığın bulunduğu bir devri temsil ediyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber bir yandan dünyaya hakimiyeti ve sükuneti getirmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve savaş alanlarında sürekli olarak karakterimizi destekleyebiliyoruz. Oyunda genel olarak geniş savaş alanları bulunuyor ve devasa savaş alanları içerisinde binlerce düşmanın üzerimize geldiğini görebiliyoruz. Ancak burada elbette oldukça kolay bir şekilde sıyrılabiliyor ve karakterimizi diğer düşmanlardan oldukça güçlü olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber seri girişi içerisinde elbette yepyeni bir yere sahip olan bu yapım içerisinde gidişatımıza yön verirken aynı zamanda kılıcımızı sağa sola doğru savurabiliyor, düşmanları kendimizden uzaklaştırabiliyor ve yapacağımız hamlelerin ve becerilerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bununla beraber orduların elbette gitgide daha da zorlaştığını ve farklı hamlelerle beraber bizlere saldırdığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor, onları savuşturabiliyor ve karşı saldırıya doğrudan geçiş yapabiliyoruz. Durum böyle olunca kendimizi sürekli olarak diken üstünde hissedebiliyor, bu tarz eserlerle beraber kendi fetih yolculuğumuza başlayabiliyor ve göz olabildiğince uzanan devasa ordularla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Sonsuz ordu sisteminin yer aldığı yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle gidişatımızı belirlerken aynı zamanda kahramanımızın çalkantılı hikaye konusunda da ne kadar ön plana çıktığını görebiliyoruz. Oyunda bir yandan arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere sunuluyor. Bu tarz detaylarla beraber arka plan hikayesi ilginizi çeker veya çekmez; bu tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Ancak bu tarz oyunlarda genel olarak hikaye biraz geri planda kalabiliyor ve daha çok aksiyon sistemi ön plana çıkmayı başarıyor.

Farklı bölgelere doğru geçiş yapabileceğimiz ve bu bölgelerden neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi arka plan hikayesi konusunda elbette beklentilerinizi düşük tutmakta fayda var. Çünkü bu tarz oyunlarda arka plan hikayesi elbette sönük kalabiliyor. Zaten oyun temel mekaniği ile aksiyonuyla ve bire karşı bin mücadele sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor. İsimsiz bir kahraman olarak yer alabileceğimiz yapım içerisinde çalkantılı ve kaotik bir dönem içerisindeyiz ve burada yapacağımız hamlelerin ne kadar değerli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre savaş alanlarında eşsiz bir gerçeklik duygusu sağlanmış durumda. Bu tarz detaylarla beraber yine yukarıda yayınladığımız oynanış videosu ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve buna göre beklentilerinizi ayarlayabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oynanış videoları oyunun doğrudan yansımasını bizlere sunduğundan dolayı elbette dikkatlice izlemenizde fayda var. Buna göre oyunu satın alıp almayacağınıza, bekleyip beklemeyeceğinize ve beklentiye girip girmeyeceğinize karar verebiliyorsunuz. Dikkat çekici aksiyon sistemiyle beraber sonsuz bir ordunun bizlere meydan okuyabileceği bir sistemle karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde düşmanların saldırıları ile nasıl yüzleşebileceğimiz ve çok daha fazlası tamamen bize ait durumda.
 
Kendi askeri hünerlerimizi ön plana çıkarabileceğimiz ve askerlik becerilerimize üst seviyeye geçiş yaptırabileceğimiz yapım içerisinde taktik savaşları ile beraber müttefiklerimize ordularıyla beraber savaşabiliyor ve onlarla beraber yanımızdaki orduları güçlendirerek daha da fazla strateji ve taktikle ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda sadece biz değil, aynı zamanda müttefiklerimizin olduğunu söyleyebiliyoruz ve bu müttefiklerimizle beraber farklı stratejilere ve planlamalara yelken açabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette farklı komutlar vererek düşmanları ortadan kaldırabiliyor, bu komutları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gidişatımızı değerlendirebiliyoruz. Hızlı bir aksiyona dalış yapabileceğimiz yapım içerisinde serinin en iyi özellikleri ve mekanikleri burada üst seviye olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda ana karakterimizin elbette oldukça farklı becerileri bulunuyor ve bu becerilerle beraber nasıl bir yapı sergileyebileceğimiz bize ait oluyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 

Dikkate değer bir yapıya sahip olan yapım içerisinde elbette ortamların ne kadar devasa olduğunu söyleyebiliyor ve sürekli olarak üzerinize gelen devasa orduların ortadan kaldırılması konusunda büyük bir fikir sahibi olmak durumunda kalıyorsunuz. Üzerinize gelen düşmanları kılıç darbeleriyle beraber tek hamlede ortadan kaldırabiliyor, onları yukarılara doğru fırlatabiliyoruz. Zemine vurduğunuz anda adeta bir deprem etkisiyle beraber düşmanları yukarılara doğru zıplatabiliyor ve tek hamlede onları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Çeşitli kombolar sergileyebileceğimiz ve düşmanlara karşı üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yakından müttefiklerimizin orduları ile beraber bir olarak savaşabiliyor ve seri tarihindeki en heyecan verici aksiyon deneyimini burada yaşamak için elimizden geleni yapmak
durumunda kalıyoruz. Yer aldığımız süre boyunca oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek yerine aynı zamanda dikkatli bir şekilde adım atmamız da gerekiyor.
 
Çünkü her yanlış attığımız adımla beraber düşman ordularının bizim üzerimize geleceğini söyleyebiliyor ve yakınınıza yaklaştıktan sonra elbette büyük hasarlar verebiliyor. Bu da bizim hayatta kalma şansımızı azaltan unsurlar arasında bulunuyor. Gerçekçilik duygusunun bir yanda yer aldığı, diğer yandan ise absürt bir sistemin bulunduğu yapım içerisinde Çin kıtasında bulunuyor. Bu Çin kıtası içerisinde farklı bölgelere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde muhteşem ve baştan çıkarıcı bir dünyanın olduğundan bahsediliyor. Ancak genel olarak oynanış videosuna da bakacak olursak orduların devasa olmasından dolayı etrafın olabildiğince geniş olarak bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Yani etrafta farklı yapıların ve unsurların olmadığını söyleyebiliyor ve bununla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda Steam sayfasına bakacak olursak burada ekran görüntülerinin şu anda geliştirilme aşamasında bulunan oyundan geldiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla final sürümünü herhangi bir şekilde temsil etmiyor. Bununla beraber final sürümünde elbette oyunun görselliği değişebilir, daha iyi veya daha kötü hale de gelebilir; bu durumda göz önüne almanızda fayda var diyebiliriz.

Üç Krallık hikayesinin yer aldığı yapım içerisinde bu krallık içerisinde elbette dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Siyasi çatışmaların yanı sıra aynı zamanda orduların üzerimize geldiği anda elimizdeki yetenekleri en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Heyecan verici aksiyona dalış yapabileceğimiz esnada hangi saldırılarla beraber ön plana çıkabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Geliştirilmekte olan ürünün aynı zamanda kontrolcü desteğinden olacağından bahsetmekte fayda var. Elbette bu tarz oyunları kontrolcü ile beraber oynamak belki de çok daha eğlenceli bir deneyimini beraberinde getirebiliyor ve klavye fareyle oynamaktan çok daha zevkli hale gelebiliyor. Dolayısıyla ilerleyen süreçte kontrolcü desteğinin hangi yapıya sahip olacağını doğrudan gözlemleyebilir ve şu anda sadece beklemekte kaldığımızı aktarabiliyoruz. Fetih peşinde koştuğumuz yapım içerisinde düşmanlar ortadan kaldırmak ve daha fazlasıyla beraber karşılaşmak oyunun zaten temelinde bulunuyor. Bu kapsamda düşmanları sürekli olarak yok etmek ve onları yerle bir etmek zorunda kalıyoruz.
Öte yandan bu dikkat çekici aksiyon ve savaş oyununda, devasa ordulara karşı tek başımıza mücadele ederken güçlü ana karakterimizin neler yapabildiğini görüyoruz.
 
 
 
Oyun, Uzak Doğu tarzı aksiyon sistemi ve karakter tasarımlarıyla dikkat çekiyor; aynı zamanda absürt olaylar ve sıra dışı savaş mekanikleri sunuyor. Tek bir hamleyle binlerce düşmanı yok edebilme gibi güç fantezileri içeren oyunda, yere vurduğunuzda düşmanların havaya savrulduğunu gözlemleyebiliyorsunuz. Bu hızlı aksiyon yapısında karakterinizi hayatta tutmak, düşman ordularını saf dışı bırakmak ve stratejik hamleler yapmak temel görevleriniz arasında. Oyunun savaş sisteminde, üst üste gelen düşman dalgalarını alt ederken çeşitli beceriler kullanabiliyor ve kendi savaş tarzınızı belirleyebiliyorsunuz. İsimsiz bir kahraman olarak ilerleyip şöhrete kavuşmaya çalışırken, farklı bölgelerde devasa ordularla karşılaşıyorsunuz. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için karakterinizin hızını ve çevikliğini kullanmanız oldukça önemli. Aksiyon sistemi o kadar hızlı ki, bir hamlede onlarca düşmanı savurabiliyor ve savaş alanında gerçekçilik ile absürtlük arasında gidip gelen dinamikler yaşıyorsunuz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Beklenen VR Oyunu Metro Awakening'in Çıkış Tarihi Belli Oldu Shroud'un Yeni Oyunu Spectre Divide İçin İşler Yolunda Değil

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız