Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

LEGO Horizon Adventures Çıkış Tarihi Belli Oldu

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini Studio Gobo’nun üstlendiği LEGO Horizon Adventures'ın çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 14 Kasım tarihinde PlayStation 5, Switch ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü ise Steam ve Epic Games Store'da satışa sunulacak. Ön siparişler, Shield-Weaver kıyafetinin LEGO versiyonunu içeriyor.
 
LEGO Horizon Adventures kendi tarzıyla geliyor
 
 
 
Devasa makinelerin hüküm sürdüğü bir dünyada yer aldığımız LEGO Horizon Adventures oyununda Aloy karakterini tamamen LEGO formunda görebiliyoruz. Şu ana kadar serinin iki farklı oyunu karşımıza çıkmış durumda. İlk etapta PlayStation konsoluna çıkan orijinal oyunlar, şimdi ise LEGO sürümünde yepyeni bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Tek başınıza veya arkadaşınızla beraber oynayabileceğiniz yapımda, işbirliği yaparak ve çevrimiçi oynayarak heyecan verici bir macera yaşayabiliyorsunuz. Kendi evinizi LEGO tarzında özelleştirebiliyor ve yol boyunca Aloy'un gizemli geçmişinin sırlarını ortaya çıkarabiliyorsunuz.
 
 
 
LEGO oyununda neler olacak?
 
Tamamen Lego formunda karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, dikkat çekici ortamları bizlere sunuyor ve akabinde ise yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda yer aldığı bir süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini keşfedebiliyor ve oyunun gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Dikkat çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz yapımda, dünyayı kurtarma görevi tamamen bizlere veriliyor. Burada yer aldığımız süre boyunca üst düzey bir yapı ile beraber kendi aksiyon sistemimizi oyuna dahil edebiliyor ve Lego tarzında istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyun zaten orijinal seriden ilham alan bir yapıyla bizlere sunulmak isteniyor ve gerçekten de oldukça etkileyici bir deneyimle karşı karşıya kalmayı bekleyebiliyoruz.
 
Hareketli savaşlara doğru adım atabileceğimiz yapımda hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oyunu oynayabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber elbette arkadaşlarla oyunu oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi bizlere sunuyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarınızı yanınıza davet ederek hikaye boyunca ilerleyebiliyor, görevleri tamamlamak için birbirinize güvenmek durumunda kalıyor ve yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, farklı bölgelerde neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda etrafa dikkat etmemiz gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber dünyayı kurtarma görevlerinde farklı zorluklarla içeriklerle karşı karşıya kalıyor ve akabinde ise yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak yukarıda bahsettiğimiz gibi çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Çünkü arkadaşlarla beraber bir yandan sohbet ederken, diğer yandan ise oyuna kendimizi kaptırabiliyor ve böylece farklı görevlere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız içerisinde çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor, farklı hikaye görevleriyle karşı karşıya kalabilir ve üst düzey sistemlerle oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Bunun içerisinde aynı zamanda bildiğiniz üzere özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri bulunuyor. Bu tarz sistemlerle beraber istediğiniz şekilde oyundaki karakteri özelleştirebiliyor ve farklı kıyafetlerle ve kostümlerle beraber ön plana çıkabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda böyle bir sistemin olması elbette oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü bunlarla beraber istediğiniz şekilde ve dilediğiniz şekilde hemen karakterinizi özelleştirilebiliyor, farklı şekillerde giydirebiliyor ve bununla beraber görevlerde ilerledikçe yeni kostümlerin ve özelleştirme sistemlerinin sahibi olabiliyorsunuz. Bu tür detaylar gerçekten de oyuncular için oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Özellikle benim için de bunlar elbette önemli çünkü oyun boyunca aynı kostümü ve özelleştirme sistemleri ile beraber ilerlemek belki de sizlere sıkabiliyor ve bununla beraber bu tarz değişikliklerin ve yeniliklerin yer alması oyundaki oynanabilir süreyi daha da yukarıya doğru çıkarabiliyor. Devasa makinelerin hükmettiği bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde elbette orijinal seri içerisinde yer alan sistemlerin doğrudan burada yansımasını Lego şeklinde görebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz ve aynı zamanda Lego tasarımları ile beraber bezeli ortamlarla ve atmosferlerle kendimizi burada buluyoruz. Oyunda hareketli savaşlara doğru girebiliyor, karakterimizi en iyi şekilde kullanabiliyor ve orijinal seride yer alan Aloy karakterinin doğrudan burada yansımasını deneyimleyebiliyoruz. Dikkat çekici unsurlarla yer alabildiğimiz yapının içerisinde arkadaşlarınızı yanınıza davet ederek tamamen tüm hikaye boyunca ilerlemek durumunda kalıyor, görevleri yapabiliyor, daha kolay bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve bununla beraber düşmanları ortadan kaldırırken elbette farklı stratejiler ve planlamalar ortaya dökebiliyorsunuz.
 
Renkli kahramanlardan oluşan bir ekibe liderlik edebileceğiniz yapım içerisinde elbette makine amcası ana karakterimizle beraber ilerlemek durumunda kalıyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Farklı aksiyon sistemleri ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde görevleri tamamlamak için tamamen kendi planlarımızı oyuna dökebiliyor ve aynı zamanda farklı stratejilerle beraber görevleri tamamlamak durumunda kalıyoruz. Hem aksiyon hem de platform zorluklarla yer alabileceğimiz yapımda dikkat çekici unsurlarla ilerlemek durumunda kalıyor ve Lego tasarımına nasıl bir zirveye ulaştığını doğrudan burada gözlemleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda Lego tasarımlarıyla beraber oyunun orijinal hikayesi, karakterleri ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor.

Lego oyunları bildiğiniz üzere hemen hemen her biri oyun için yapılmak üzere geliştiriliyor ve şu anda bu oyunun Lego tasarımıyla beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Oyunda tüm dünyanın çevre unsurlarının, karakterlerinin ve çok daha fazlasının Lego formu ile beraber karşımıza çıkacağını aktarabiliyoruz. Elbette bu tarzla beraber bir yandan ikonik anlarla karşı karşıya kalabiliyor, orijinal seri içerisinde yer alan sinematik anlatımlar burada farklı şekillerde yer alabiliyor.
 
 
 
Aynı zamanda ikonik olarak gördüğünüz yerler, karakterler ve çok daha fazlası dikkat çekici bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Durum böyle olunca elbette oyunun Lego formunda deneyimlenmesi gerçekten de oyuncular için farklı şekillerde ele alınabiliyor. Bununla beraber oyuna Türkçe dil desteğine sahip olacağını aktarabiliyor ve bu da güzel bir destek olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlarda Türkçe dil desteğinin resmi olarak yer alması gerçekten de ülkemiz açısından oldukça değerli diyebiliriz. Çünkü bununla beraber yine bağımsız olarak çalışan ve çeviri yapan gruplar bulunuyor. Ancak bunların yamasını bekleyene kadar elbette resmi destekle beraber doğrudan oyuna geçiş yapabiliyor ve bu tarz oyunlarda da oradan yerinize alabiliyorsunuz. Makinelerden oluşan bir dünyada yer aldığımız yapım boyunca Aloy karakteriyle beraber ön plana çıkarken sınırsız bir eğlencenin de bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. İnsanın ilkel bir hale geldiğini ve aynı zamanda kabileler halinde yaşadığı bir dünyada bulunduğumuz esnada evrenin ne kadar büyük olduğunu ve kendimizi bu dünya içerisinde hayatta kalmaya çalıştığımız bir avcı olarak görmeye başlıyoruz.
 
Durum böyle olunca devasa mekanize hayvanların yer aldığı yapım içerisinde mekanik robotların sürekli olarak karşımıza çıktığını, bu robotların türlerinin sürekli olarak değişeceğini gösterdiği ve oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşlarının yer aldığını aktarabiliyoruz. Zaten patron savaşları bu tarz oyunlarda olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor ve oyun süresini arttıran ve aynı zamanda zorlu bir deneyim bizlere sunan deneyimler arasında yer alıyor. Patronlar ortadan kaldırmak için elbette zorla bir yapı ile karşı karşıya kalırken, düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor, doğrudan karşı saldırıya geçebiliyor ve onların saldırılarını ezberledikten sonra yapacağımız hamleleri değerlendirebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda böyle bir detayın yer alması oldukça güzel bir deneyimi beraberinde getireceğinin göstergesi diyebiliriz.

Onun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda PC platformunda çeşitli desteklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Karakterimizi özelleştirebileceğimiz, kişiselleştirebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber kadim kötülüğün ortadan kaldırılmasına yardımcı olabileceğimiz yapımda savaşlara doğru katılım sağlayabiliyoruz ve yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunu hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber oynayabiliyoruz. 2024 tatilinde PC platformuna gelmeye hazırlanan yapım içerisinde devasa makinelerin olduğu bir dünyada yer alabiliyor ve makinelerin bu dünyaya hakim olduğunu aktarabiliyoruz. İnsanların ise kabileler halinde burada hayatta kalmaya çalıştığını ve yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Uzak bir gelecekte geçen yapımda kadim bir kötülüğün dünyayı yok etmeye çalıştığı bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve arka plan hikayesinin tamamen bundan ibaret olduğunu aktarabiliyoruz. Ayrıca oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve buralarda ortaya çıkarılacak gizemleri ve bulmaca içeriklerini aydınlatabiliyoruz. Oyunda çayırlara doğru ilerlemek durumunda kalıyor, dağlara doğru geçiş yapabiliyor, çimenlerde yuvarlanabiliyor, ormanlara doğru ilerleyebiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda her bir ortam ve atmosferle beraber karşı karşıya kalabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunu istediğiniz şekilde ya kanepede arkadaşlarınızla beraber ya da tek başınıza istediğiniz şekilde oynayabiliyor ve dünyayı kötücül düşmanlardan kurtarmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda gizemlerle çevrili kadim bir kötülüğü yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda elbette güneşe tapanlardan oluşan çete ile idare edebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya gelebiliyor, ondan da beraber avcı rolünü üstlenebiliyor ve karakterimizi istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Renkli karakterlerden oluşan ekibiyle liderlik edebileceğimiz yapımda, ekipte bulunan karakterlerle etkileşime girebiliyoruz, sağda solda bulunan halk ile beraber kaynaşabiliyor, onlardan çeşitli görevler alabiliyor ve onların iyiliği için çeşitli görevler elde edebiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamlarda yer alabileceğiniz yapımda, her ortamın farklı atmosferleri ile beraber kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapının içerisinde yer aldığınız süre boyunca Lego tarzı ile beraber ilerleyebiliyor ve bu sanat tasarımının ne kadar güzel bir şekilde harmanlandığını doğrudan oyun içerisinde hissedebiliyoruz.

Öte yandan yapım içerisinde elbette Lego tarzında evinizi özelleştirebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz ve yol boyunca Aloy adlı karakterin gizemli geçmişini sırlarını açığa çıkarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda evinizi özelleştirebileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. İlgi çekici ortamlarda bulunabileceğiniz yapım içerisinde elbette yanınıza farklı karakterlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu karakterlerle etkileşime girerek ortamlara yön verebiliyorsunuz. Her bir ortam içerisinde farklı yemyeşil kısımlar, bununla beraber ilerleyebileceğiniz ortamlar, yıkık dökük harabeler, kabile ortamları ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
 
 
 
Yol boyunca farklı karakterlerle tanıştıktan sonra elbette bu karakterlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor, aynı zamanda arka plan hikayeleri konusunda çeşitli fikirler elde edebiliyorsunuz. Kendi tarzınızla özelleştirebileceğiniz evinizi ön plana çıkarabileceğiniz, dekore edebileceğiniz ve daha fazla detay ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapım gerçekten maceraya atılabileceğiniz bir sistemi beraberinde getiriyor ve oynanılması gereken oyunları arasında bulunuyor.
 
Genel olarak toparlayacak olursak Tamamen Lego formunda karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyun, dikkat çekici ortamları ve renkli yapısıyla etkileyici bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyunda, dünyayı kurtarma görevi bize veriliyor ve bu sırada farklı bölgelere ilerleyerek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Orijinal seriden ilham alan yapım, Lego dünyasının eğlenceli atmosferini ve aksiyon dolu yapısını bizlere sunmayı amaçlıyor.

Oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlar mevcut. Arkadaşlarla birlikte oynayarak, hikaye boyunca beraber ilerleyebilir, görevleri tamamlamak için işbirliği yapabilirsiniz. Bu, oyunun eğlenceli yönünü daha da artırıyor. Arkadaşlarınızla sohbet ederken, görevleri yerine getirmek ve stratejiler oluşturmak oldukça keyifli bir deneyim sunuyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.  Lego sanat tasarımına sahip oyunlar ilerleyen süreçte gelmeye devam edecek.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Posta Dağıtım Oyunu TANUKI: Pon's Summer, Konsollar ve PC için Duyuruldu Dragon Age: The Veilguard İçin Yeni Fragman Yayınlandı

BSC Misafiri

27.9.2024 10:32:02

+1
Hadi darısı LEGO Last of Us ve LEGO God of War'ın başına
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız