Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ghost of Tsushima Devam Oyunu Ghost of Yotei Duyuruldu

 
 
Yayıncı Sony Interactive Entertainment ve geliştirici Sucker Punch Productions, yepyeni bir duyuruyla beraber PlayStation 5 konsoluna özel Ghost of Yotei adlı oyunu resmi olarak duyurdu. Açıklanan detaylara göre 2025 yılında piyasaya sürülecek olan yapım, dikkat çekici unsurları bünyesinde barındıracak.
 
Ghost of Yotei ile yepyeni bir karakter geliyor
 
 
 
Ghost of Tsushima adlı oyunun devamı niteliğinde olacak Ghost of Yotei, ilk oyunda yer alan ve oyuncular tarafından sevilen özellikleri bir üst seviyeye taşıyacak. Oyunda feodal Japonya'da gezgin bir savaşçı olarak oynayacak, kendi hızımızda etrafı keşfedecek ve dünya güzelliklerini ortaya çıkarmaya devam edebileceğiz. Aynı zamanda türlü yenilikler ve mekaniklerle oyuna adapte olabileceğiz.
 
Jin Sakai'nin hikayesinin ve Tsushima adasının ötesini bizlere sunacak olan yeni oyunda, köken hikayelerinden biri temel alınacak. Hayalet maskesini takan ve yeni bir efsaneyi ortaya çıkaran yepyeni bir karakterle karşı karşıya kalacağız. Japonya'nın keşfedilecek yeni bölgelerine adım atabileceğimiz yapımda, açık dünyayı dilediğimiz şekilde keşfedebilecek ve atmosfere kendimizi kaptırabileceğiz.
 
 
 
Devam oyunu neler sunacak?
Ghost of Tsushima, bildiğiniz üzere açık dünya aksiyon macera deneyimiyle beraber ön plana çıkan bir yapıyı bizlere sunuyor. Oyunda elimizdeki kılıçla beraber feodal bir Japonya'yı keşfetmeye çalışıyor ve adayı işgale uğratan düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi deneyimimizi ön plana çıkarmaya çalışıyor ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde elbette üst düzey bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalıyoruz. Ara sahnelerin ve karakterler arası diyalogların hikaye anlatımı üzerinde oldukça büyük etkisi bulunuyor.
 
Yapım içerisinde dikkatimizi çeken dövüş sahneleriyle ilerlemek durumunda kalıyor ve doğru zamanda doğru tuşlamalar yaparak elbette düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa savaşlara giriş yapabiliyor ve elimizdeki tüm imkanları orada kullanmak durumunda kalıyoruz. Hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız karakterimizle beraber zıplayabildiğimiz, sağa sola doğru atılabildiğimiz ve daha fazla detayla beraber gidişatımıza yön verebildiğimiz yapımda güzel bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalırken, aynı zamanda oyunda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bununla beraber devam oyunu şu anda duyurulmuş durumda ve erişim olarak geleceğini aktarabiliyoruz.
 
Yepyeni bir savaşla beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde ilk oyunda yer alan içeriklerin daha da genişletilmiş sistemlerinin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde elbette yepyeni bir karakter, maske sistemi, özelleştirme sistemleri ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Zaten geliştirici ekip bizlere yaptığı açıklamayla beraber yepyeni içeriklerin, etkinliklerin, savaşçının ve çok daha fazlasının bizlere sunulacağını aktarıyor. Yapımla beraber gezgin bir savaşçı olarak oynayabileceğimiz devam oyunu içerisinde oyunu kendi hızımızla keşfedebilecek ve aynı zamanda çeşitli özgürlüklere karşı karşıya kalabileceğiz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimimizi burada özelleştirip güzelleştirebiliyoruz. Bu tarz yapımlarla beraber devamlı oyunları gerçekten ön plana çıkan yapıları bünyesinde barındırıyor.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve yeni oyunda ilk oyunda yer alan adanın daha da ötesine giriş yapabileceğimiz oyunda oldukça dikkat çekici ortamlarla kendimizi bulmaya çalışıyor ve bu ortamlar üzerinde neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Oyunda zaten her bir keşif unsurları ile beraber farklı ortamlara geçiş yaparken ne kadar detaylı bir açık dünya ortamında olduğumuzu görebiliyoruz. Zaten ilk oyunda bildiğiniz üzere atmosferlerin, ortamların ve grafiklerin oldukça üst seviye olduğunu söyleyebiliyor ve bununla beraber devam oyunu içerisinde de aynı atmosfer, sanat stili, sanat tarzı ve çok daha fazlası korunmak isteniyor. Ek olarak yapım içerisinde elbette yeni savaş sistemleri, özelleştirme mekanikleri, kıyafetler, farklı hareketler, kombolar ve çok daha fazlasıyla beraber atılabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Hayalet bir savaşçı ile beraber oynayabildiğimiz yapım içerisinde türlü keşiflerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor, çeşitli gizemleri ön plana çıkarabiliyor ve aynı zamanda sırlarla dolu dünyayı elimizden geldiğince çözmeye başlayabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda hikaye içeriğinin bizlere neler sunduğu konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. İlgi çekici ortamları geçiş yaptığımız yapımının içerisinde hikayenin ayrıntıları henüz bizlere sunulmadı. Elbette devam oyunu içerisinde ilk oyundan 300 yıl sonrasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz devam oyunları ile beraber gerçekten de hikaye konusunda güzel bir detay yakalayabiliyor ve ilk oyunu oynayıp daha sonrasında ise devam oyunu ile beraber neler olup bittiğini öğrenmek gerçekten de güzel bir oyun sistemini bizlere sunuyor. Dolayısıyla ilk oyun oldukça oyuncular tarafından sevilmiş durumda ve bu tarz detaylarla beraber devam oyunu için de beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Zaten kendimizi oyuna kaptırdığımız esnada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor, adanın ötesine doğru geçiş yapabiliyor, hayalet maskemizi taktıktan sonra yepyeni bir karakterle ön plana çıkabiliyor ve bu yeni karakterin elbette daha farklı kombo sistemleri, aksiyon sistemi ve çok daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda kılıcı kullanış şekli de burada değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici detaylarla beraber 1603 yılında olduğumuzu söyleyebiliyor ve hikaye içeriğinin neler sunduğunu burada öğrenmek durumunda kalıyoruz. Japonya'nın yönetimi dışında bir bölgeye doğru adım atabileceğimiz ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru dalış yapabileceğimiz oyunda Yotei Dağı'na doğru adım atabiliyor ve bu dağı çevreleyen bölgelerde oyunun geçtiğini aktarabiliyoruz.
 
 

1603 yılına temel alan yapım içerisinde samuray klanlarından çok uzak bir bölgede olduğumuzu aktarabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda türlü belaların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Bu türlü belaları def etmek ve aynı zamanda türlü düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi bir dağ etrafında çevrelenen bir bölgeyi keşfetmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda buraların nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Karlı tundralara ve beklenmedik tehlikelerle dolu geniş ortamlara doğru adım atabileceğimiz yapımda yine ilk oyunda olduğu gibi etrafın olabildiğince sanatsal olarak göründüğünü aktarabiliyoruz ve oyunda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
Oyunda elbette aklımıza atlayabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri en iyi şekilde keşfedebiliyor ve gerçekten de güzel bir detayda kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. PlayStation 5 konsolu için çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım elbette ilerleyen süreçte PC platformuna da gelmeyi bekleyebiliyor. Çünkü bildiğiniz üzere artık Sony oyunları, yani PlayStation özel oyunları birkaç sene içerisinde yepyeni platforma doğru adım atabiliyor ve PC oyuncuları da bu oyunları deneyimleyebiliyor. İlk oyun içerisinde Türkçe dil desteği ile beraber güzel bir deneyim elde ettik. Umuyoruz ki devam oyununda da aynı şekilde Türkçe dil desteği ile beraber yer alabilir ve kendimizi oyuna kaptırabiliriz.

Devam oyununun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi şu anda bir fragmanı yayınlanmış durumda. Bu fragmana bakarak elbette ufak bir şekilde oyunun neler sunduğunu bizlere öğrenebiliyoruz. Yeni ortamlara doğru adım atabileceğimiz, kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz ve aynı zamanda yolculuk boyunca Atsu adlı bir karakteri kontrol edebileceğimiz yapım içerisinde 2025 yılı içerisinde çıkış yapacak bir oyunla karşı karşıya kalabiliyoruz. İlgi çekici bölgelere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. İlk oyunun başarısının ardından gelecek olan bu devam oyunu gerçekten de tüylerimizi diken diken edecek yeniliklerle dolu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Oldukça güzel ortamlara geçiş yapabileceğimiz ilk oyun hemen hemen her oyuncu tarafından oynanması gereken projeler arasında yer alıyor. Bununla beraber devam oyunu da elbette oldukça beklentileri bir hayli yükseltiyor. Çünkü zaten ilk oyunda güzel bir başarı yakalayan ekip, aynı atmosferi, manzarayı ve yapıyı doğrudan yeni devam oyununa aktarmayı hedefliyor. Zaten iyi işleri başardığını aktarabildiğimiz stüdyo içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici detayların bizlere sunulacağını belirtebiliyoruz. Sucker Punch stüdyosunun geliştirdiği devam oyunu için ilerleyen süreçte daha fazla detayın geleceğini aktarabiliyor ve bununla beraber oynanış dinamikleriyle karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası Bugün Başlıyor! PlayStation Plus Ekim Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

26.9.2024 17:06:48

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Efsane bi ps5 özel oyunu geliyor. Sonynin bu huyunu seviyorum. Şimdi bi kitle bu oyun özel olduğu için sanki yayıncılar ve youtuberlar oyun hakkında bilgi sahibiymiş gibi kaç yıl sonra pcye gelir papanlığına başlayabilir sanki yayıncı getirecek. Ps5 te alır oynarım 2025 özel oyun yılı olacak
4-5 bin tl ye alır oynarsın 2025'te..

BSC Misafiri

26.9.2024 11:10:42

0
Efsane bi ps5 özel oyunu geliyor. Sonynin bu huyunu seviyorum. Şimdi bi kitle bu oyun özel olduğu için sanki yayıncılar ve youtuberlar oyun hakkında bilgi sahibiymiş gibi kaç yıl sonra pcye gelir papanlığına başlayabilir sanki yayıncı getirecek. Ps5 te alır oynarım 2025 özel oyun yılı olacak

BSC Misafiri

26.9.2024 11:09:54

0
Keşke ana karakterimiz beyaz kadınlardan hoşlanan lezbiyen zenci kadın bir samuray olsaydı...

BSC Misafiri

26.9.2024 11:09:51

0
Ps4'e neden çıkış yapmadığını anlamadım bile.

Funder

26.9.2024 08:22:04

0
Kadın karakter furyası 2020ler.

mehmetalpertr

26.9.2024 00:13:11

0
O çağda kadın samuray... peki...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız