Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Lies of P Yönetmeni: Yeni DLC ve Devam Oyunuyla Çıtayı Yükselteceğiz

 
 
NEOWIZ tarafından biz oyun severlere sunulan aksiyon rol yapma oyunu Lies of P için yeni açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen bu yapım, önemli oranda başarı yakaladı ve Mart 2024 itibarıyla 7 milyon oyuncuyu aştı. Şimdi ise oyunun yönetmeni yepyeni söylemlerde bulundu.
 
Lies of P için yeni içerikler yolda
 
 
 
Zorlu içeriği ve dövüş unsurları ile ön plana çıkan Lies of P, bildiğiniz üzere Pinokyo'nun maceralarını bizlere sunuyor. Şu anda ise bir devam projesinin geliştirilmekte olduğunu biliyoruz. Daha önce yayınlanan bir iş ilanına göre devam oyunu Unreal Engine 5 oyun motoru desteği ile bizlere sunulmak isteniyor. Ancak bu proje çıkmadan önce Lies of P için ek bir paketin yayınlanması planlanıyor.
 
Yönetmen Jiwon Choi açıklamalarında yeni ek paketin ne zaman çıkış yapacağına dair herhangi bir bilgi vermiyor. Ancak yakın zamanda ana karakterimizi ve uzaktaki bir deniz fenerini gösteren bazı sanat eserlerinin paylaşıldığını söyleyebiliyoruz.
 
Yeni ek paketle beraber yönetmen, daha iyi içeriklerle ve seçeneklerle karşımıza çıkacağını vurguluyor. Bunun yanı sıra özellikle devam oyununda yaptıkları iyi işler için çıtayı daha da yükselteceklerini belirtiyor.
 
Lies of P şu anda Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 ve PC için mevcut durumda.
 
Lies of P bizlere neler sunuyor?
 
Pinokyo serüvenine başka bir şekilde bakabileceğimiz yapım içerisinde zorlu aksiyon ve rol yapma deneyimi bizleri bekliyor. Bu deneyimle beraber kendimizi ön plana çıkarabiliyor ve zorlu düşmanları burada ortadan kaldırmak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde soulslike bir yapı yer alıyor ve bu yapı ile beraber elbette kendimizi geliştirebilir ve karakterimizi öne çıkararak istatistiklerini yükseltebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi istatistiklerimizi yükseltebiliyor ve farklı özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyun içerisinde zorlu bir yapı bulunduğundan dolayı elbette elimize farklı kılıçlar alabiliyor, bir elimizde kılıç, diğer elimizde ise farklı bir aracın olduğundan bahsedebiliyor ve daha farklı sistemlerle beraber ön plana çıkabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde zaten bildiğiniz üzere zorlu bir yapı bulunduğundan dolayı her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Salgın sonrası bir dünyaya bizlere sunan ve genellikle karanlık ortamlarda bulunduğumuz yapım içerisinde elbette bu yapıları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve kendimizi burada hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve bu ortamları dilediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz.
 
Her ortamın içerisinde farklı atmosferlerle, bölgelerle, düşmanlarla ve çok daha fazlasıyla beraber karşılaşabiliyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken aynı zamanda kendinizi özelleştirebileceğiniz sistemlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacağınız seçimlerle gidişatınıza yön verebiliyor ve aynı zamanda kendinizin değil, dünyanın da kaderinin sizin elinizde olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde karanlık atmosfer kapsamında ilerlemek durumunda kalıyor, etrafı aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor ve akabinde ise kana susamış bir dünya içerisinde hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
 

Gepetto tarafından oluşturulmuş olan bir kukla olarak yer alabildiğimiz yapım içerisinde yalanların ağı içerisinde yakalanmış bir şekilde duruyor ve burada hayal edilemez canavarlarla ve yaratıklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Tüm bunları ortadan kaldırmak için elbette büyük oranda çaba sarf etmeye çalışıyor ve aksiyon sistemi içerisinde biz de kendimize özgü yarı edinmeye başlayabiliyoruz. Her bir oyuncu burada farklı aksiyonları dalış yapabiliyor ve doğru zamanda doğru hamleler yaparak düşmanları ortadan kaldırabiliyor. Aynı zamanda oyunda savunma ve saldırı stilleri yer alıyor ve karşı saldırıya geçtiğiniz anda elbette bu tarz detayları kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Bununla beraber düşmanlar ortadan kaldırırken elbette onların saldırılarını savuşturabiliyor, kendinize özgü bir savunma sistemi ortaya çıkarabilir ve elinizdeki kılıçları savururken aynı zamanda bu kılıçlarla beraber savunma yapabilme şansına sahip olabiliyorsunuz. Heyecan verici bir sistemle karşı karşıya kalabildiğiniz yapım şu anda oyuncular tarafından sevilmiş durumda.
 
Çünkü bu tarz oyunlar gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırırken aynı zamanda türün öne çıkan yapımları arasında bulunuyor. Dolayısıyla bu yapım içerisinde zorlu ortamlarla karşı karşıya kalabiliyor, farklı türde düşmanları ortadan kaldırmak için türlü mücadeleler verebiliyor ve farklı tarzda aksiyona dalış yaparak kendi hikayenizi genişletebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Patron savaşları zaten bildiğiniz üzere zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyunculara zor anlar yaşatıyor. Burada yer alan patronları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmeniz gerekiyor ve akabinde ise onların saldırılarını savuşturmanız lazım. Saldırıları savuşturduktan sonra karşı saldırıya geçebiliyor ve yavaş yavaş düşmanın, yani patronun canını indirmeye başlayabiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette bu düşmanları ortadan kaldırmak için güçlü istatistiklere ve kılıçlara sahip olmanız gerekiyor ve aynı zamanda kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz o kadar çok zorlu düşmanları ortadan kaldırabilir ve böylece oyunda hayatta kalma şansınızı arttırabilirsiniz.
 
Karanlık bir dönemde yer aldığımız süre boyunca baştan aşağı hikaye içerikleriyle bezeli görevleri adım atmak durumunda kalıyor ve bu görevleri tamamlayarak daha da nadir ve efsanevi özelleştirmeleri ve silahlara sahip olabiliyoruz. Aynı şekilde doğru zamanda doğru saldırılarla beraber oyunda ilgi çekici bir kombo sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bu kombo sistemi ile beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz.
 
 

Akıl sır erdiremeyeceğimiz sistemlerle ve hikaye içeriği ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda düşmanların gerçekten de zorlu olduğunu vurgulamak gerekiyor. Oyun içerisinde doğru zamanda doğru hamlelerle beraber düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabiliyor, yapacağımız final vuruşları ile beraber paramparça edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde hem efekt anlamında hem de grafik anlamında oldukça güzel bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Düşmanları parçalayabileceğimiz, etrafı kan gölüne çevirebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber gidişatımızı yön verebileceğimiz yapımda ruhsal bir kötü dünya içerisinde anlatılmamış dehşetlerin olduğunu söyleyebiliyor ve seçkin savaşçıların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda sırları çözebileceğimiz ve gizemleri açığa çıkarabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bunları yapmak için de elbette güçlü bir şekilde yer almamız lazım. Yapım içerisinde kılıcımızı sağlıyor, doğru zamanda doğru hamle yaparak düşmanların saldırılarını savuşturabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyoruz. Tüm bu düşmanları aşmak için elbette ana karakterimizin yeteneklerinden faydalanabiliyor ve zorluklarla beraber yüzleşmek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde güvenilmez olan birçok karakterin olduğundan bahsedebiliyoruz. Tüm bunlarla beraber elbette oyun içerisinde doğru düzgün insan bulmak neredeyse imkansız hale gelebiliyor. Böyle bir karanlık ortam içerisinde hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu söyleyebiliyor ve karanlığın zarafetle beraber birleşmesinden oluşan dünyada kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz.
 
Deliliğin ve zırvalığın, aynı zamanda kana susamışlığın bulunduğu bir dünyada yer aldığımız süre boyunca tüm bunlarla beraber uğraşmak ve burada hayatta kalmak oldukça zor. Çünkü bunlarla beraber uğraşırken bir yandan akıl sağlığımızı kaybetmemeye çalışıyor, diğer yandan ise gerçek anlamda sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Şimdi bu detaylarla beraber şehrin bölgesini ele geçiren düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve onları ortadan kaldırmak için de gerçekten büyük şekillerde mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Onlar kolay bir şekilde yok edilmiyor ve elimizdeki tüm güçleri onlara karşı kullanmamız gerekiyor. Durum böyle olunca elbette daha da zorlu ortamlarla karşı karşıya kalabiliyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise daha zorlu ortamların ve düşmanların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Düşmanlara karşı türlü hamleler gerçekleştirebileceğimiz ve dönemi yansıtan simge yapılarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette etraftaki yapıları incelemeye çalışıyor ve girdiğimiz ortamların atmosferine bir bakış atabiliyoruz. Oyun içerisinde sokaklarda gezinebiliyor, harabeler içerisinde dolanabiliyor ve türlü düşmanlarla beraber burada istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
 
Zaten düşmanlar ortadan kaldırmakla beraber aynı zamanda çevre unsurlarının etrafa nasıl dağıldığını ve nasıl etkilendiğini de oradan görebiliyoruz. Sokaklarda dolanırken her köşe başında farklı zorlukların, tehlikelerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Kanla kaplı bir kral şehrinin içerisinde yer aldığımız yapımda elbette buranın sırlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor ve sokaklarda arşın arşın gezmeyi bekleyebiliyoruz. Dinamik silah kombinasyonları ile beraber farklı silahları bir araya getirebileceğiniz ve aynı zamanda yeni yeteneklerinizi etkinleştirerek kilidini açabileceğiniz yapım içerisinde düşmanlara karşı dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya gelebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için türlü aksiyona geçiş yapabiliyorsunuz. Düşmanları benzersiz bir şekilde dövebiliyor, onların üzerinde farklı stiller deneyebiliyor ve dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir aksiyona dalış yapabiliyor. Bu sayede her oyuncu farklı aksiyon ve kombolarla beraber ön plana çıkabiliyor.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda seçim yapabileceğiniz ve gidişatınızı yön verebileceğiniz anlar geliyor. Dolayısıyla başkalarına yalan söyleyerek teselli verebileceğiniz seçimlerle veya içinizdeki doğruyu tamamen dışa vurabileceğiniz anlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Durum böyle olunca kendi yolunuzu çizebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı şekillerde yer alabilir ve gidişatına yön verebiliyor. Yeniden tasarlanmış bir klasik olarak karşımıza çıkan bu yapımın içerisinde Pinokyo'nun sevilen masalı aynı zamanda farklı şekillerde yer alıyor ve oyuncular yalanların dünyasında hayatta kalmak için büyük bir mücadele sergiliyor. Dolayısıyla oyunda yeniden yorumlanmış ve tasvir edilmiş bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyor ve karanlık ve kasvetle dolu bir dünyada ne kadar zorluk varsa hepsi üzerimize doğru gelebiliyor. Kim bu zorlukları aşmak için kendimize ve karakterimize güvenmek durumunda kalıyoruz ve aynı zamanda görevleri tamamlayarak ve düşmanları öldürerek kendi karakterimizi geliştirebiliyor ve böylece yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açabiliyoruz.

Üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapım şu anda çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda gerçekleri söylemeyi tercih ediyorsak ona göre seçimler yapabilir veya tamamen yalan söyleyerek elbette Pinokyo'nun gerekliliklerini yerine getirebiliyoruz. Çarpık enstrümanlarla ve silahlarla beraber kapışabileceğimiz ve aynı zamanda düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapım oldukça farklı bir sistemi beraberinde getirmeye hazırlanıyor ve türün öne çıkan oyunları arasında bulunuyor. Bildiğiniz üzere bu tür dönem dönem oldukça fazla oyunla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanırken, bu tarzda yenilikçi oyunların sayısının oldukça az olduğunu vurgulamak gerekiyor. İşte bu yapım, türü içerisinde sevilen ve farklı bir yöne doğru evrilmeye çalışan oyunlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak bu pinokyo serüvenine farklı bir bakış sunan yapım, soulslike türünde zorlu bir aksiyon ve rol yapma deneyimi ile oyuncuları karşılıyor. Klasik Pinokyo hikayesini karanlık ve salgın sonrası bir dünyada yeniden şekillendiren oyun, oyunculara zorlu düşmanlarla dolu bir macera sunuyor. Oyun boyunca hayatta kalmak ve gelişmek temel hedef olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun, derinlemesine özelleştirme ve kişiselleştirme sistemlerine sahip, böylece karakterinizi geliştirebilir, istatistiklerinizi ve yeteneklerinizi dilediğiniz gibi yükseltebilirsiniz. Zorlu yapısı sayesinde, her oyuncu farklı stratejiler benimseyebilir ve kendine özgü deneyimler yaşayabilir. Oynarken, elinize farklı kılıçlar ve araçlar alarak düşmanlara karşı savaşıyor ve yeni sistemleri keşfediyorsunuz.

Karanlık atmosfer ve tehlikeli bölgeler oyunun merkezinde yer alıyor. Ortamları keşfetmek, her bir bölgedeki tehlikeleri analiz etmek ve hayatta kalmak için yeni yollar bulmak gerekiyor. Farklı düşman türleri ve atmosferik mekanlar, oyuncuların dikkatli olmalarını gerektiriyor ve bu da oyuna derin bir stratejik katman ekliyor.
 
 

Oyunda yaptığınız seçimlerle sadece karakterinizin değil, aynı zamanda dünyanın kaderine de yön verebiliyorsunuz. Bu, oyunun derin ve karanlık hikayesini daha da ilgi çekici kılıyor. Karanlık atmosfer içinde ilerlerken, etrafınızı aydınlatmak ve kana susamış bir dünyada hayatta kalmak için zorluklarla başa çıkmanız gerekiyor.

Zorlu dövüş sistemi, özelleştirilebilir karakter gelişimi ve atmosferik ortamlarıyla bu oyun, soulslike türünü sevenler için unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Yeni Battlefield Oyunu Çıkışıyla 45 Farklı Silah Sunacak ESL Pro Lig Sezon 20'de Büyük Final Bugün!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız