Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Star Wars Jedi Serisinin Yeni Oyunu Geliyor! İşte Detaylar

 
 
Electronic Arts tarafından biz oyun severlere sunulan ve Star Wars evrenini konu alan aksiyon macera serisi Star Wars Jedi'ın son oyunu şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor. Açıklanan detaylara göre en yeni devam oyunu için heyecanlı bekleyiş başladı.
 
Respawn Entertainment tarafından geliştiriliyor
 
 
 
Electronic Arts eğlence ve teknoloji başkanı Laura Miele, Electronic Arts'ın Yatırımcı Günü (2024) sunumunda, Star Wars Jedi Fallen Order ve Star Wars Jedi Survivor'ın sonraki olaylarını konu alan yeni oyunun geliştirildiğini doğruladı. Serinin son oyunu olacağı belirtilen yeni proje, Respawn Entertainment stüdyosu tarafından yapım aşamasında.
 
Miele konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "40 milyondan fazla Star Wars hayranı Cal Kestis'in güçlü bir Jedi olma serüveniyle bağ kurdu. Respawn bu heyecan verici hikayenin son bölümünü oyunculara ulaştırmak için çok çalışıyor."
 
Serinin en son çıkan oyunu Star Wars Jedi: Survivor, 28 Nisan 2023 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC (Steam ve Epic Games Store üzerinden) piyasaya sürüldü. PlayStation 4 ve Xbox One konsolları için de geçtiğimiz gün satışa sunuldu.
 
Star Wars Jedi serisi bizlere neler sunuyor?
 
Star Wars evreninin en iyi şekilde yansıtmayı hedefleyen fakat bir noktadan sonra sıkıcı hale geldiği bildirilen *Star Wars Jedi: Fallen Order*, oyuncular tarafından oynanması gereken ve yer verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor. Star Wars serisinin üçlemesi kapsamında bizlere sunulması hedeflenen bu franchise'ın ilk 2 bölümü şu anda piyasadaki yerini koruyor.
 
Geliştirici ekip, şu anda oyunun yepyeni ve en son oyununu bizlere sunmaya hazırlanıyor ve yeni projenin geliştirilme aşamasında olduğunu doğrulayabiliyoruz. Elbette yeni oyundan beklentileriniz daha da yüksek olabilir ve ilk iki oyunda yer alan dinamiklerin ve daha fazla özelliğin yepyeni oyun içerisinde yer almasını bekleyebilirsiniz. Ancak ilk iki oyuna bakacak olursak, elbette ilk oyunla beraber beklentinin bir hayli yüksek olduğunu ve Star Wars evrenine geçişimizle beraber ilk oyunun karşımıza çıkması bizleri heyecanlandırdı. Ancak ikinci oyunda, her ne kadar yeni dinamiklerin ve oynanış elementlerinin bulunduğunu söylesek de yine de yeteri kadar geliştiği oyuncular tarafından pek söz edilmiyor. Bunun yanı sıra, ilk oyunun biraz daha cilalanmış ve 2-3 mekaniğin daha eklenmiş hali olduğu vurgulanıyor.
 
Durum böyle olunca elbette serinin üçüncü oyunu konusunda endişelerin bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde aksiyon ve macera sistemi olduğundan dolayı ve bunun yanı sıra platform dinamiklerinin yer almasından dolayı sürekli olarak aynı şeyleri yapmak ve bir yerden sonra sürekli olarak platform zorluklarını aşmak için oyunda ilerlemek sıkıcı hale gelebiliyor. Durum böyle olunca, elbette oyun içerisinde daha farklı dinamiklerin, bu oynanış elementinin ve çok daha fazlasının eklenmesi gerekiyor. Yeni ve şu anda geliştirme aşamasında bulunan oyun, yine önceki oyunlarda olduğu gibi üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber bizlere sunulmak isteniyor ve şu anda oyun hakkında oldukça kısıtlı bir bilgiye sahibiz. Dolayısıyla ilerleyen süreçte daha fazla detayın ve daha fazla içeriğin bizlere sunulmasını bekliyoruz.
 
 

Heyecanlı bekleyiş sürerken, elbette ilk oyundan bahsedecek olursak, öncelikle galaksiyi kapsayan büyük bir maceranın bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve çok olumlu etiketine sahip olan bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda platform zorluklarıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyunda bir yandan elbette galaktik anlamda mücadeleye atılırken, diğer yandan ise platform zorlukları oldukça ön plana çıkıyor ve her alan içerisinde aşmanız gereken oldukça zorlu alanların olduğunu söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca, elbette oyun aslında platform ve aksiyon deneyimini bizlere sunuyor ve aynı zamanda zorla düşmanları karşımıza çıkarmasıyla beraber de oyunda uzunca vakitler geçirebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca terk edilmiş bir padawan olarak yer almayı bekleyebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca eğitimimize tamamlayabilir ve yeni ve güçlü yetenekler elde edebiliyoruz. Dikkat çekici Star Wars evreninde yer aldığımız yapının içerisinde elbette ikonik bölgeleri doğru geçiş yapabiliyor, farklı gezegenlere ilerleyebiliyor ve her gezegenin aslında tamamlanma sistemi bulunuyor.
 
Yani bir gezegende %100 keşif unsurları ile beraber ön plana çıkmak ve bu gezegenin her bir noktasını keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Ancak bu şekilde oyundaki ilerlememizi daha sağlam hale getirebilir ve güçlendirmelerimizi yapabiliriz. Bununla beraber, oyunda elbette bir gezegeni %100 bir şekilde keşfetmek gerçekten de önemli; bu sayede hem oyun içerisinde gizli alanlara ulaşabiliyor hem de bulmaca içeriklerinin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Sadece aksiyon ve macera içeriklerinin değil, aynı zamanda bulmaca içeriklerinin de oyunda ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bulmaca içerikleri daha çok gizli hazineleri ortaya çıkarmak ve daha fazla yeteneği ve beceriyi elde etmek için bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber etrafı keşfetmek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmek ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi almak oldukça önemli. Bununla beraber, arka plan hikayesiyle oyunda neler olup bittiğini öğrenebiliyor; arka plan hikayesinin yanı sıra, aynı zamanda bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor.
 
Tüm bunları yaparken imparatorluğun bir adım önünde kalmaya çalışıyor ve ışın kılıcı sanatında elbette ustalaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Güçlerimizi yükseltebileceğimiz ve yeni güçlerin ve aksiyon sisteminin kilidini açabileceğimiz yapımda tek oyunculu bir macera deneyimi bizleri bekliyor ve bu macera deneyimi içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve bu sayede oyunda Star Wars evreninin yeni bir hikayesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber Star Wars evrenine dikkat çekici bir bakışın burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Yeteneklerimiz üzerinde ustalaşmaya çalışabileceğimiz ve bu yetenekleri en iyi şekilde kullanmaya başlayabileceğimiz yapımda farklı ve ikonik yerlere doğru adım atabiliyor ve her bölgede farklı atmosferler, ortamlar, etkileşime girebileceğimiz unsurlar, çözebileceğimiz bulmacalar, platform zorlukları, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Elbette bir bölgeye girdikten sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bulunduğunuz bölgenin elbette tüm taraflarını keşfetmeniz gerekmiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde böyle bir zorunluluk söz konusu değil.
 
Ancak koleksiyon hedefinizi ve tüm evrenleri %100 tamamlamak istiyorsanız bu durumun üstesinden gelmeniz gerekiyor. Dolayısıyla her bir noktayı keşfederek, bulmacaları çözerek ve toplayabileceğiniz koleksiyon unsurlarını toplayarak %100 bir şekilde bulunduğunuz bölgeyi açığa çıkarabiliyorsunuz. Galaksiler arası bir ortamda yer aldığımız yapımda düşmanlara stratejik bir şekilde yaklaşabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Gizlilik odaklı bir sistemin olmadığı ve direkt olarak aksiyona dalabileceğiniz yapım içerisinde onları ortadan kaldırabiliyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları üzerinde ustalaşabiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz yapımda, elbette düşmanların saldırılarına elinizdeki kılıçlarla beraber savuşturabiliyor ve adeta uzak menzilli bir atış yapıyor gibi, düşmanlardan gelen atışları kılıcınıza geriye çevirerek onlara nişan alabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Farklı şekillerde hamleler yapabileceğiniz ve bu hamleleri en iyi şekilde kullanabileceğiniz yapımda, filmlerde görülen türden yoğun bir Star Wars ışın kılıcı savaşına geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Oyunda kullanabileceğiniz farklı ışın kılıcı renkleri bulunuyor ve bu renklerin dışında özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Işın kılıcınızın rengini, sapını, gövdesini ve çok daha fazlasını özelleştirebileceğiniz yapım içerisinde elbette bunları özelleştirmek için yukarıda bahsettiğimiz gibi etrafı keşfetmeniz ve ışın kılıcınız için gerekli malzemeleri bulmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde oyunda farklı özelleştirme sistemleri ile karşı karşıya kalabilir ve kendinizi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Bunun dışında oyunda sadece kılıcınızı değil, aynı zamanda karakterinizi de özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz bir sisteme ayak uydurabilirsiniz.
 
 
 
Yine etraftan çeşitli kıyafetler bulabilir ve özel kıyafetlerin ve giysilerin kilidini açabilirsiniz.
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve bu ortamlarda en iyi şekilde yer alabileceğiniz yapımda, ışın kılıçlarını yaşayabileceğiniz ortamların bizlere sunulduğunu söyleyebilir ve yoğun ışın kılıcı ve güç mücadelesine geçiş yapabiliyorsunuz. Yine oyun içerisinde elinizdeki güç sistemleri ile beraber düşmanları uzaktan kontrol edebiliyor, düşmanları yukarıya aşağıya doğru vurdurabiliyor ve menzilli bir dövüş sisteminin de aslında burada olduğunu vurgulayabiliyoruz. Bununla

beraber, düşmanların elindeki silahları bir anda güç merkezimizle beraber çekebiliyor ve onların elindeki silahları düşürdükten sonra elbette savunmasız hale geldiğini görebiliyoruz. Bu sayede düşmanların üzerine atılabiliyor, sağa sola doğru yuvarlanabiliyor ve düşmanların atışlarından kaçınabiliyoruz. Bunun yanı sıra, düşmanlara karşı elbette farklı stratejiler ve yaklaşımlar benimseyebiliyor ve bununla beraber güçlü ve zayıf yönlerini ortaya dökebiliyorsunuz. Ek olarak, oyun içerisinde elbette ortadan kaldırmanız gereken zorlu düşmanların da olduğuna vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla irili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda elbette düşmanları ortadan kaldırmak için her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Ek olarak, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca rakiplerinizi yenmek için yolunuza çıkan nesneleri kullanabiliyor, farklı nesneleri düşmanların üzerine fırlatabiliyor ve oyunda ilerledikçe çevre unsurlarına daha fazla düşmanın üzerine kullanabiliyorsunuz. Bu sayede düşmanları ortadan kaldırabiliyor, onlara yakıp yıkabiliyor ve daha fazla detayla beraber gidişatınızı yön verebiliyorsunuz. Oyunda elbette çizgisel bir yapının olduğunu aktarabiliyoruz. Her ne kadar her bölge içerisinde açık dünyanın ve belli bir alanının olduğundan bahsetsek de, her bölgenin aslında belirli bir çevresi bulunuyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi bölgeleri doğru adım atabiliyor ve etrafı keşfederek bir bölgenin gerekliliklerini yerine getirmeniz gerekiyor. Keşfedilecek bir medeniyetin bulunduğu yapım içerisinde hayatta kalmak için elbette sürekli olarak savaşmak durumunda kalıyor ve oyunda çeşitli bulmacaların da bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Bu bulmacaları çözmek için yanımızda bulunan robot arkadaşımıza beraber ilerleyebiliyor ve yenilikçi oyun sistemleriyle karşı karşıya kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde sinematik ve sürükleyici bir dövüş sistemi bizleri bekliyor ve yenilikçi ışın kılıcı dövüş sistemi ile beraber vuruşumuzda her bir noktayı savuşturabiliyor, kaçabiliyor; düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor ve kendimizi elbette en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Yolumuza çıkan engelleri aşmak için kullanmamız gereken bir dizi güçlü yeteneklerim bulunduğu oyunda Jedi olma yolu içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve yeteneklerimizi kazandıkça ve yeni yeteneklerin kilidini açtıkça daha da güçlü hale gelebiliyoruz. Yapım içerisinde aynı zamanda imparatorluktan kaçan eski bir padawanın rolünü üstleniyor ve rolümüzü üstlendikçe elbette daha fazla gizemin, savaşın, keşfin ve bulmaca içeriklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Dikkat çekici içeriklerle beraber oyunda yer aldığımız süre boyunca çok çeşitli ortamların ve zorlukların üstesinden gelmeye başlıyor ve antik ormanlardan rüzgarlı kayalara, perili ormanlardan daha farklı kısımlara kadar oldukça farklı bölgelerde kendimizi bulabiliyoruz. Gücümüzden faydalanabileceğimiz ve haritaları açtıkça yeni yolları keşfedebileceğimiz yapımda keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Bu sayede oyundaki yerimizi alabilir ve en iyi şekilde ilerleyebiliriz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de aşmamız gereken zorlukların gitgide daha da zorlaştığını ve bulmaca içeriklerinin de kafa karıştırıcı olduğunu vurgulamakta fayda var. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir bölgeye atıldığınızda buraları yavaş yavaş keşfetmeniz ve ilerleyen süreçte yeni yeteneklerle beraber bu bölgelere tekrar gelmeniz gerekiyor. Çünkü ilk etapta açamadığınız yerler, yeni yetenek elde ettikten sonra açılır hale gelebiliyor. Dolayısıyla bunları takip edebilir ve bu şekilde oyunda daha fazla keşif unsurlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette serinin ilk oyununa göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Dragon’s Dogma II İçin Dev Güncelleme: Casual Mod Eklendi Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Settlers

18.9.2024 17:31:44

0
Bölüm Sonu Canavarı tarafından biz oyun severlere sunulan ve oyun dünyasını konu alan "Star Wars Jedi Serisinin Yeni Oyunu Geliyor! İşte Detaylar" adlı haberi için heyecanlandım. İlk iki oyun gerçekten çok iyiydi. Son bir oyunun daha gelmesi lazımdı zaten.

GRİNG0

18.9.2024 14:02:17

0
Bakalım hikayeyi nereye bağlayacaklar. Güzel bir seri star wars dünyasına yakışır.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız