Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Death Stranding 2: On the Beach'ten İlk Görüntüler Ortaya Çıktı

 
 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini Kojima Productions’ın üstlendiği devam oyunu Death Stranding 2: On the Beach'ten ilk görüntüler yayınlandı. Tokyo Game Show 2024 etkinliğinde sunulan bu görüntülerle beraber karakter isimleri, seslendirme sanatçıları, oyun içi fotoğraf çekimi özelliği, Daichi Miura'nın oyun içi performansı ve çok daha fazlası ortaya çıktı.
 
Death Stranding 2'nin ilk oyundan çok daha garip oyun olacağı belirtiliyor
 
 
 
Etkinlik içerisinde çok özel sahnelerle beraber geliştirici yorumları karşımıza çıktı. Bununla beraber etkinliğin sonunda Kojima, oyunun çıkış tarihi ile alakalı şunları söyledi: “Henüz çıkış tarihini açıklamamış olsak da bu duruma etki eden birçok faktör bulunuyor, ancak oyunun 2025 yılı içerisinde çıkış yapacağını aktarabiliriz.”
 
Sözlerine şöyle devam etti: “Oyunun geliştirilmesi henüz tamamlanmadı ancak kendimize güvenimiz sonsuz. Devam oyunu, ilk oyundan çok daha garip bir yapıya sahip olacak. Gerçekten de böyle bir oyun var mı mottosuyla oyunu yapıyoruz.”
 
Death Stranding 2: On the Beach için yayınlanan görüntülerin tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
 
Tokyo Game Show 2024 etkinlik görüntüleri 
 
 
Oyundan görüntüler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Death Stranding bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici oyun tasarımı ile beraber ön plana çıkan ilk oyunun ardından elbette yeni gelecek olan devam oyunu için beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Oyuncular, ilk oyun içerisinde sürekli olarak kargolarını taşıdı ve arka planda yer alan sinemadaki konsollarla beraber neler anlatıldığı konusunda fikir sahibi oldu. Şimdi ise yeni gelecek olan devam oyununda tüm bu unsurların daha da fazla üst seviyeye ulaşmasını ve oynanış anlamında daha da kritik noktalara sahip olmasını bekliyor. Sam adlı bir karakteri kontrol ettiğimiz ilk oyunda, devam oyuncuyla da aynı şekilde bu karakterin yer alması bekleniyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette dünyayı yok olmaktan kurtarmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz ve devam oyunu içerisinde de ana karakterimiz yanındaki arkadaşıyla beraber yepyeni bir yolculuğa çıkmaya hazırlanabiliyor. Başka dünyalardan gelen tuhaf yaratıkların ve canavarların bulunduğu bu dünya içerisinde elbette bunları ortadan kaldırmak, onların gelişini engellemek ve hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Elimizdeki bebekle beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda engellerle dolu bir dünyada yerimizi almak durumunda kalıyoruz ve bu engelleri aşmak için türlü araçlar kullanabiliyoruz. İlgi çekici ortamlarda kendi yolumuza bakabildiğimiz yapım içerisinde engelleri aşmak için istediğimizi gerçekleştirebiliyor, bu tuhaf yaratıkların neden burada olduğunu bulmaya çalışabiliyor ve bizlerle beraber elbette onların bağının ne kadar kuvvetli olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca efsane oyun geliştiricisi Hideo Kojima’nın imzası bulunuyor ve devam oyunu içerisinde de aynı imzanın olacağı vurgulanıyor. Aynı zamanda oyunun evrenine dayalı şu anda yepyeni bir filmin geliştirilme aşamasında olduğunu aktarabiliyoruz. Bu film, ortaya çıkan bilgilerine göre büyük bütçeli bir yapıya sahip olmayacak; daha çok sanatsal bir yapı ile karşımıza çıkacak. Yani yapımcının anlattığına göre film içerisinde aksiyonu bol, büyük bütçeli bir sistemin olmayacağı vurgulanıyor. Bununla beraber farklı bir bakış açısı ve sanatsal bir yapının olacağı belirtiliyor. Dolayısıyla filmin arka planda geliştirildiğini ve ilerleyen süreçte bizlere sunacağına aktarabiliyoruz. Bir yandan film geliştirilmesi, diğer yandan ise devamının karşımıza çıkması elbette evreni geliştiren ve üst seviyeye çıkaran detayları arasında yer alıyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak burada yerimizi almak durumunda kalıyoruz.
 
 

İlk oyunun detaylarına gelecek olursak şu anda yönetmenin kurgusu sürümüyle karşı karşıya kalabilir ve oyunda ek içeriklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Türün sınırlarını zorlayan bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda, oyun içerisinde elbette bir grup oyuncunun beğenebileceği, bir grup oyuncunun ise beğenmediği bir sistem bulunuyor. Yani oyuncular bu oyunu kapsamında ikiye bölünmüş durumda. Çünkü oyun içerisinde bildiğiniz üzere sürekli olarak açık dünyada farklı kargolar taşımaya çalışıyorsunuz. Bu kargoları sırtınıza yükleyebiliyor ve bu kargoları düşürmeden başka yerlere doğru götürmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber oyunda ilerlerken elbette türlü zorluklarla, uçurumlarla, dağlık alanlarla, zorlu taşlı alanlarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Buraları aşmak için elbette oldukça büyük bir mücadeleye katılım sağlayabiliyoruz. Zorlu doğa şartlarının yanı sıra aynı zamanda karşımıza tuhaf düşmanların ve yaratıkların da çıktığını söyleyebiliyoruz. Öncelikli onlardan kurtulmak için elbette türlü bölgelere doğru geçiş yapabiliyor; buralarda neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyor ve yepyeni yolculukla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca açık dünyada istediğimiz gibi gezip tozabiliyor ve bir yandan ise diğer oyuncuların kurmuş olduğu sanatsal yapılara bir bakış atabiliyor ve onları oyalayabiliyoruz.
 
Aynı zamanda oyun içerisinde elbette elimizdeki yükleri en iyi şekilde götürmek durumunda kalıyor ve ne kadar sağlıklı ve zararsız bir şekilde götürürsek o kadar çok fazla deneyim puanının sahibi olabiliyoruz. Böylece karakterimizi daha da hayatta tutmadan yollarını arayabiliyoruz. Yapım içerisinde aynı zamanda elbette zorlu bir atmosferin ve ortamın bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Ana karakterimizle beraber bir yandan arka planda siyasi çekişmelerin bulunduğu, diğer yandan ise yaptığımız görevlerle gidişatımıza yön verdiğimiz yapımda oyunun türü biraz da farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yani daha önceden böyle bir oyun deneyimlememişsinizdir. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette farklı bir türün olduğundan bahsederken bazı oyuncular için bu durumun sıkıcı olacağını vurgulayabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde sürekli olarak açık dünyada kargoları taşımak durumunda kaldığımız için bu durum elbette gitgide daha da sıkıcı hale gelebiliyor ve yolculukların uzamasıyla ve zorluğun artmasıyla beraber de bu durum daha da kötü hale bizleri sokabiliyor. Durum böyle olunca elbette kargo taşımacılığı simülasyonu olarak nitelendirilen bu yapım, birçok oyuncu tarafından eleştirilerin odağında kalıyor. Ancak devam oyununda umuyoruz ki daha fazla oynanış dinamikleriyle ve daha farklı şekillerle ortaya çıkacak oynanış unsurlarının olmasını diliyoruz.

Sam adlı karakterle ilerlemek durumunda kaldığımız yapım içerisinde garip yaratıklarla karşı karşıya kalabilir ve kimsesiz toplumlar tarafından mahvedilen dünyanın içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda açık dünyada gezip tozabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bununla beraber etrafı keşfedebiliyor, farklı atmosferlerin, ortamların, manzaraların, zorlukların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette uçurumların, taşlıkların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bir kargoyu başka bir yere götürmek için karşınıza çıkan bir uçurumu veya aşağıya doğru sürüklenebileceğiniz bir yapıyı elbette en iyi şekilde aşmanız gerekiyor ve yanınıza alabileceğiniz aletlerle beraber bu durumun üstesinden gelebiliyorsunuz. Örneğin, uçurumdan aşağı, yani dağlık alandan aşağı inmek durumundasınız ve bunun için bir taşa halatı bağlayabilir ve kendinizi aşağı doğru sarkıtabiliyorsunuz.
 
 
 
Bununla beraber yukarıya doğru tırmanmanız gerekirken dağcılık halatları ile beraber yukarılara doğru tırmanabiliyor ve önümüzdeki zorlu doğal koşulları aşmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir durumun olduğundan da bahsetmek gerekiyor. İstediğimiz gibi ilerleyebildiğimiz yapının içerisinde buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken dünyanın yavaş yavaş parçalanmaya başladığını ve tuhaf gezegenlerden ve farklı atmosferlerden gelen yaratıkların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu yaratıklar gerçekten de korkutucu ve ürkütücü bir şekilde karşımıza çıkıyor ve her yaptığımız hareketle ve eylemle beraber de bizleri bulmaya çalışabiliyor. Bazı yaratık türlerinin gözleri bulunmuyor ve sadece sese duyarlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu ortamlarda hareketlerimize ve yaptığımız hamlelere oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca oyunda gizlilik odaklı sistemin daha da fazla ön plana çıktığını ve aksiyonun da biraz geri planda kaldığını aktarabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde zorlu ortamların yanı sıra gerilim dolu atmosferlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun atmosferinin bir hayli karanlık olduğunu ve yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebildiğimizi aktarmakta fayda var.

Bilim kurgu temasıyla beraber ön plana çıkan ilk oyunun içerisinde ölülerle yaşayanlar arasında bir köprü bulunuyor ve bu geçitle beraber elbette artık öteki dünyadan gelen yaratıklarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu yaratıklar dünyayı tamamen yok etmek için çalışıyor ve büyük bir gücün peşinde olduğunu burada anlayabiliyoruz. PC platformunda yüksek kare hızlarıyla beraber ön plana çıkan yapım elbette üst düzey performans sistemi ile bizlere sunuluyor. Bununla yine fotoğraf modunun olduğundan bahsedebiliyoruz ve fotoğraf modu içerisinde oyundan istediğiniz kareyi alabiliyor, farklı atmosferlerde hem karakterinize hem de atmosferlerle bir araya gelen çekimler yapabiliyor ve bunları diğer arkadaşlarınızla ve kullanıcılarla paylaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde farklı kaynakları toplayarak belirli yapılar inşa edebiliyor ve bu yapıların tam oylamasını sağlayabiliyorsunuz. Yani diğer oyuncular, bu kurduğunuz yapılarla beraber etkileşime girebiliyor ve bu yaptığınız köprülerden, yollardan ve çok daha fazlasından yararlanabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde aslında bu tarz bir çevrimiçi etkileşim unsurunun olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde bu tarz detayların yanı sıra aynı zamanda PC platformunda ultra geniş monitör desteğinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz monitör destekleriyle beraber atmosferi sonuna kadar yaşayabiliyor ve ultra geniş monitör destekleriyle oyunun çözünürlüğünü ve kalitesinin üst seviyede olduğuna doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Bu sayede hem gözleriniz bayram edebiliyor hem de kendinize oyuna kaptırarak her bir detayı tek tek görmek durumunda kalabiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi Amerika'daki son hayatta kalanları bir araya getirmek için bir mücadele veriyor ve oyunda farklı işbirlikleri ve ortaklıkları sayesinde yepyeni içeriklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Karışık içerikleri ve ek paketlerin yer aldığı yapım içerisinde farklı şekillerde köprüler kurmak durumunda kalıyor, kendi karakterinizi özelleştirebiliyor, farklı kıyafetler giyebiliyor ve kargo taşıma görevi içerisinde elinizden geleni yapmak durumunda kalabiliyorsunuz. Paramparça dünyaya adım attığınızda, esnada elbette bu parçalı durumu tamamen ortadan kaldırmaya çalışıyor ve elinizden geleni yaparak hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz çok fazla unsurun olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu unsurlar arasında elinize güç eldivenleri alabiliyor, bu eldivenlerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor. Aynı zamanda BB pod özelleştirmesinin olduğundan bahsedebiliyoruz ve farklı şekillerde yer alabileceğinizi aktarabiliyoruz. Diğer taraftan çanta yamalarının olduğunu aktarabiliyor ve bu yamalarla beraber diğer oyunculardan farklı olabilir ve istediğiniz şekilde o çanta yamalarından yararlanabiliyorsunuz. Dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla bağlantı kurabileceğiniz sosyal sistem sayesinde yukarıda bahsettiğimiz gibi oylamalar yapabiliyor, diğer oyuncularla etkileşime girmenin yollarını arayabiliyor ve kurduğunuz her bir sistem ile beraber diğer oyunculara yardımcı olabilir ve bu dünyada hayatta kalmak için onlara yardım edebiliyorsunuz.
 
Dikkat çekici oyun tasarımı ile beraber her bir önceye hitap etmeye çalışan ancak ne yazık ki bazı oyuncuların sevdiği, bazı oyuncuların ise sıkıcı bulduğu bu yapımın devam oyunu için de beklentilerin yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. İkinci oyun içerisinde hem grafiklerin hem de animasyonların oldukça güzel bir şekilde bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Zaten geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni oyunun içerikleriyle beraber oyuna fotoğraf modu bir hayli ön plana çıktı. Bu fotoğraf modundaki animasyonların oldukça akıcı olduğunu ve grafiklerin de bir hayli yüksek olduğunu gördük. Dolayısıyla oyun animasyon ve grafik anlamında herhangi bir şekilde bizleri üzmeyecek; ancak içerikle oynanış açısından elbette umuyoruz ki daha da güzel bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve kendimizi oyuna doğrudan kaptırabiliriz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak elbette devam oyunundan her ne kadar yüksek beklentilerin bulunması ile ilk oyunun elbette oynanması bu aşamada oldukça normal. Yani çeşitli görüntülerin ortaya çıkması ile beraber ilk oyunda yer alan detayları oynamak isteyen birçok oyuncu bulunabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atıp bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
2si1: Yerli Yapım Anomaly President ve Switch 2 Söylentileri Blizzard Üçüncü Kez StarCraft Nişancı Oyunu Geliştiriyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

30.9.2024 20:30:07

+1
kojima avukatlığı değil ama adamın kafa yapısı, uçlardaki farklı fikirleri, sinematik sunumu, görsel kalite, oyunculuklar, oyun fiziğini yabana atmamak lazım. Kabul ediyorum ki bi süre sonra cok tekrara bağlayan ve yürü de yürü tarzı bir oyun oluyordu ilk oyun ağırlıkla ( director's cutta oynamadım ama hantallık azalmış bazı şeyler daha seri yapılabilir olmuş deniyordu ) Ancak yine de ben merakla bekliyorum, elbette ilk oyunun da tekrar eden oynanışına daha yenilikçi şeyler eklemesini de arzulayarak :)

aykut291

30.9.2024 16:14:17

+2
Yok kardeşim Hideo Kojima iyi bir yônetmen olabilir ama iyi yönetmen diyede kötü oyuna eleştiri almayacak değil.İlk oyunu hatırlıyorum kargocu similasyonu die bütün medya mememeye boğumuştu dalga geçen geçeneydi ve gayette haklılardı busefer elle tutulur kayda değer oyun yaparlar artık öyle bomboş arazide kutu taşıma mekaniği bu devirde geçicen onu Elden Ringlerden God of Warladan sonra kaldırmaz bunu oyun dünyası hoç Hideo Kojima Avukatlığı yapmayın sakın.

BSC Misafiri

29.9.2024 20:05:42

+1
Çıkar artık be kojima adam.Ağaç olduk 5 yıldır.

yaratıc1KLAVYE

29.9.2024 17:58:46

0
Aynı fikirdeyim.

BSC Misafiri

29.9.2024 16:37:00

+1
övecek birşey bulamayınca animasyon övmeyemi başladık. efsanevi oyun yapımcısı hideo boşima sunarrr

lextor

29.9.2024 16:29:37

+1
İkinci oyunu açık dünya fetişizmime kurban etmeseler bari. Kojima bütün genel fantazilerini bu oyunda toplayıp piyasayı terk edecek gibi. At fava bekle.

CrrystaL

29.9.2024 14:33:55

+4
En sondaki fotoğraf çekimindeki animasyonlar müthiş
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız