Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Grafikleriyle Öne Çıkan Türk Yapımı Black State Neler Sunuyor?

 
 
Geçtiğimiz aylarda bildiğiniz gibi Black State isimli bir oyun duyuruldu ve oyun özellikle grafikleriyle bir hayli dikkat çekti. Tabii bizler için dikkat çekici bir diğer nokta ise yerli bir stüdyodan yani Motion Blur'dan geliyor olmasıydı. Özellikle Gamescom'da tüm dikkatleri üzerine çekmesiyle oyun daha da konuşulmaya başladı ve biz de hem oyunu görmek için hem de oyunun başındaki isim Kadir Demirden ile bir röportaj yapmak için stüdyolarını ziyaret ettik. Detaylar videoda.
 
 
 
Black State neler vadediyor?
 
Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz yapım içerisinde dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor, düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Dikkat çekici savaş sahneleri ile ve atmosferleri ile ön plana çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Oyunda neler yapabileceğimize biz karar verebilir ve bir grup gizli bilim insanı olan Mimarlar ile beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda gizemli görevleri yerine getirirken, aynı zamanda bu görevler arasında esirleri kurtarmak, felakete yol açan olayların arkasındaki sırları açığa çıkarmak ve çok daha fazlası yer alıyor. Elbette tüm bunları yaparken oldukça zorlu düşmanlarla ve ortamlarla karşı karşıya kalabiliyor ve bazı düşmanların gerçekten de zorlu bir şekilde bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de boss savaşları diyebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Diğer oyunlarda olduğu gibi aynı şekilde bu oyunda yer alan patron savaşları ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Gerçeği ortaya çıkarmaya çalışabileceğiniz ve kapalı kapılar ardındaki gizemleri birbirine dökebileceğiniz yapıda kapıları açmaya hazır olduğunuzda elbette aksiyona dahil olabiliyor ve bu tarz yapılarla beraber gizli bir grup bilim insanını kontrol etmek durumunda kalıyorsunuz. Esirleri kurtarıp elbette burada dünyayı tehlikeye karşı korumak durumunda kalıyor ve tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Zaten oyun tamamen yerli yapım stüdyosu tarafından bizlere sunuluyor ve elimizden geldiğince oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tamamen hikaye odaklı sistemlerde ilerlemek durumunda kalıyor ve gerçekçi bir aksiyon sistemiyle oyuna dahil olabiliyoruz.
 
 

Bununla beraber yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi TPS kamera açısı bulunuyor. Bu kamera açısıyla beraber elbette istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, hem karakterimizi görebiliyor hem de bir yere saklanırken saklandığımız kısmın arka tarafında rahatlıkla görebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, her ortam içerisinde farklı düşmanların, atmosferlerin, bölgelerin, kısımların, zorlu içeriklerin, pusacağımız alanların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda daha çok siper odaklı bir savaş sisteminin olmasından kaynaklı, elbette nerelere doğru siper alabileceğinizi siz belirleyebiliyor ve çevre unsurlarını ve çevre etkileşimini tamamen kullanmanız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde oldukça dikkat etmeniz ve bir yere vardığınız zaman çevreyi iyi bir şekilde analiz etmeniz gerekiyor.
 
Durum böyle olunca esirleri kurtarırken felakete yol açan tehlikeleri ortadan kaldırmaya çalıştığınız yapımda oldukça gerilim dolu atmosferlerle karşı karşıya kalıyor ve tüyleri diken diken eden bir aksiyon sistemi ile oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda keşfettikçe elbette etkileyici bir hikaye içeriğinin olacağından bahsediliyor. Geliştirici ekip şu ana kadar bazı oynanış videolarını ve fragmanlarını bizlere sunmuş durumda. Fragmanlara bakacak olursak elbette dikkat çekici bir aksiyon sisteminin ve aynı zamanda grafiklerin olacağını da doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Elbette şu anda erken erişim bir yapıyla karşı karşıya kaldığımızdan dolayı bazı oyun içi hataların ve sıkıntıların olduğunu da aktarmakta fayda var. Bununla beraber yine animasyon kapsamında iyi işlerin başarıldığını söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca elbette yerli stüdyodan bu kadar büyük kapsamlı bir işin çıkması gerçekten de bizleri gururlandıran bir durum diyebiliriz.
 
Çünkü bildiğiniz üzere ülkemizde her ne kadar oyun sektörünün gelişmiş olduğunu söylesek de ne yazık ki daha çok küçük çaplı oyunların çıktığını görebiliyoruz. Dünya çapında ses getirecek olan oyunlar bir elin parmağını geçmeyecek kadar olduğunu aktarırken elbette bu tarz yenilikler bizlere oldukça heyecanlandırıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda aksiyona istediğimiz gibi dahil olabiliyor ve hangi aksiyon sistemini benimsemek istiyorsak ona göre seçimimizi yapabiliyoruz. Oyunda özgürlükçü bir sistem yer aldığından aynı zamanda her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde ettiğinden bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici yapısıyla beraber oyun gerçekten de şu ana kadar ilgi çekici fragmanları bizlere sunuyor ve bu tarz detaylarla beraber gidişatımızı yönlendirebiliyoruz.
 
 

Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde elbette gizemli olayları ortaya çıkarmaya çalışıyor ve esirleri kurtarıp etkileyici hikaye içeriğiyle kendi yolumuza bakmak zorunda kalıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda yapacağımız hamleleri değerlendirebiliyor ve arka planda gizemli ve duygusal bir hikayenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Arka plan hikayesi elbette hem karakterler arası diyaloglarla hem de ara sahnelerle bizlere aktarılmak isteniyor. Dolayısıyla bu da karakter etkileşimlerinin bol bol olacağı anlamına geliyor.
 
Bununla beraber elbette arka plan hikayelerinin anlatım şekli gerçekten oyuncular tarafından oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu hikayenin ne kadar iyi bir şekilde anlatılması ile beraber oyuncular buna değerlendirme verebiliyor ve her ne kadar ortalama bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalsak da sunumun oldukça etkileyici olmasıyla beraber bu hikaye gerçekten de şahlanabiliyor. Dolayısıyla geliştirici ekipten elbette güzel bir hikaye içeriğinin yanı sıra aynı zamanda sonunda beklemek durumunda kalıyoruz ve beklentilerimizi bu kapsamda yükseltebiliyoruz. Bununla beraber derin ve etkileyici karakterlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde beklenmedik kırılmaların olduğunu aktarabiliyoruz. Bu kırılmaların nasıl bir şekilde yapılacağı elbette oyun içerisinde bizlere gösterilecek. Bununla beraber oyunda ilerledikçe ve hikayenin derinlerine indikçe gizli sırları ortaya çıkarabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabilecek ve bununla beraber gerçekten de kendimize oyuna yavaş yavaş çeken bir sistemin olduğundan bahsedebileceğiz.
 
Yapım içerisinde aynı zamanda baştan sona bizi içeri alacak duygusal bir yolculuğun olacağından bahsediliyor. Geliştirici ekip bu açıklamaları ile beraber elbette bizim beklentilerimizi bir hayli yükseğe çıkarabiliyor. Ancak bu tarz detaylarla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde elbette beklentilerimizi dengede tutmakta fayda var. Her oyun için bu durum geçerli diyebiliyoruz. Çünkü bu tarz eserlerle beraber kendi beklentilerimizi oldukça yükseltirsek ve oyunda ne yazık ki beklediğimizi bulamazsak bu da oyunu komple çöpe atmamız demek oluyor. Ancak beklentilerimizi dengede tutarsak ve oyunda yer alacak tüm unsurların veya basit unsurların oldukça etkileyici bir şekilde karşımıza çıktığını görürsek gerçekten de oyundan etkilenebilir ve oyuna devam etmek durumunda kalabiliriz. Dolayısıyla hemen hemen her oyun için küçük veya büyük beklentilerimizi dengede tutmak veya düşük tutmakta fayda var.
 
 

Buna da beraber yapım içerisinde elbette unutmayacağımız bir yolculuğun olacağından bahsediliyor ve dilediğimiz şekilde ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Oyunda her bir unsurun boş olmadığı belirtiliyor ve bununla beraber her bir keşfin anlamlı bir şekilde sonlandırılacağı ve bunun da bir temelin olacağı vurgulanıyor. Her anı etkileyici kılan zengin bir olay örgüsünün bulunduğu yapım içerisinde bu olay örgüsü içerisinde kendimizi kaybetmek durumunda kalıyor ve bir yandan karakterlerle etkileşime girerken diğer yandan ise çeşitli ve zorlu görevlerle kendimizi oyuna adapte edebiliyoruz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde farklı atmosferler, ortamlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu ortamlar içerisinde kendimizi bulabiliyor, gerçek zamanlı kapı mekanikleriyle beraber farklı evrenlere ve dünyalara açılabiliyor ve kendimizi bir anda düşmanların bol bol bulunduğu yerde bulabiliyoruz. Yükleme ekranlarının herhangi bir şekilde olmadığı ve doğrudan kesintiye uğramadan bölümler arasında sorunsuz bir geçiş yapmamızı sağlayan çeşitli teknolojilerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. İşte bu muhtemelen noktaların olmadığı kısımlar bizlere kapı olarak geliyor ve bu kapı kısımları gerçekten de oldukça dikkat çekici bir yapıyı beraberinde getiriyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca devrim niteliğinde kapılarla beraber elbette kendimizi bir anda farklı bölgelerde bulabiliyor, bazı kapılar beklenmedik ve farklı konumlara doğru bizlere ışınlarken bazı kapılar ise doğrudan etrafı keşfedebileceğimiz ve sakin ve sessiz bir ortamı bizlere sunabiliyor. Dolayısıyla her kapının ardından eğlenceli ve bir o kadar da heyecanlı bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz içeriklerin olacağından bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette heyecanınız daha da fazla artış gösterebiliyor. Bu oldukça normal. Dikkat çekici ve tekrar etmeyen heyecanlı bir oyun deneyimini yaşatacağı belirtilen yapım içerisinde hangi kapının nereye açılacağını henüz bilmiyor ve bu kapılarla beraber gerçekten de oldukça haşır neşir olmak durumunda kalıyoruz. Her adımda tetikte olabileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebileceğimiz yapımda isterseniz kapılardan geri dönebilir ve farklı şekillerde ilerleme durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

İlgi çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde grafikleri ve atmosferlerin gerçekçi bir yapıya sahip olacağını aktarmakta fayda var. Öncelikle burada foto gerçekçi grafikler ve optimizasyon sisteminin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyunda her ne kadar yüksek grafikleri ve animasyonların olduğunu söylesek de aynı zamanda iyileştirilmiş optimizasyon sisteminin olacağına da söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gerçekçi grafikleri deneyimleyebiliyor, özel geliştirme yöntemleri ile beraber bir yandan üst düzey performans elde edebileceğimiz yapımda tüm oyuncuların en iyi şekilde oyunda yer alacağını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Çarpıcı ve etkileyici grafiklerle beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde hızlı şekilde geçiş yapabiliyor, grafik kalitemizi en iyi şekilde ayarlayabiliyor ve oyunda ortamları ve atmosferlere geçiş yapabiliyoruz. Silahların ve taktik cihazların bulunduğu yapım içerisinde hangi silahları kullanabileceğiniz tamamen size ait olabiliyor ve istediğiniz gibi oyunda ilerleme kat edebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda hem akıcı aksiyonun hem de gizlilik unsurlarının olacağını söyleyebiliyoruz. Bir ortama girdikten sonra elbette buralarda gizli bir şekilde ilerlemek tamamen size ait kalıyor veya tamamen aksiyona dahil olarak ortalığı kaosa çevirebiliyorsunuz. Geniş bir silah kütüphanesinin yer alacağı yapım içerisinde hangi silahları kullanabileceğiniz tamamen size ait oluyor.
 
Bununla beraber oyunda elbette tabancalarla, pompalı tüfeklerle, patlayıcı cihazları ve çok daha fazlasıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor veya yakın dövüş silahları ile beraber düşmanları bıçaklayabiliyor ve onları ortadan kaldırabiliyoruz. Çeşitli kombolarla ve gizli unsurları ile beraber oyunda gizli gizli ilerlerken aynı zamanda düşmanları arkadan indirebiliyor ve tek hamlede sağa sola doğru çevre unsurlarını kullanarak yerle bir edebiliyoruz. Çeşitli zorlukların üstesinden gelebileceğimiz bu yapım Türkçe dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve farklı yeteneklerle beraber düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Hangi yeteneği kullanmak istiyorsanız ona göre eylemlerinizi kurgulayabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
IEM Rio 2024 Turnuvası Eşleşmeleri Yapıldı! League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası Bugün Başlıyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

26.9.2024 19:51:31

0
Sırma saçlı abim, ekledik istek listesinde duruyor hatırına. Noolur kabus 22 gibi olmasın bu bak.

BSC Misafiri

26.9.2024 11:09:47

+1
Ekibin başarısını, hırsını ve iddaalı olmasını görmek çok güzel ama biraz daha profesyonel olup tüm olumlu veya olumsuz yorumları dinleyip, olumsuz yorumlara sürekli cevap verme çabasına girmek yerine, yapıcı olan yorumları feedback olarak almasını isterim. Video boyunca sürekli olumsuz, morel düşürücü Türk yorumlarına karşı cevap niteliğinde konuşmalar gerçekleştirmesi pek profesyonel gelmedi... Grafikler, bitirici vuruş animasyonları ve en sevdiğim tür olan TPS olması benimde ilgimi çekiyor ama siper aldığındaki animasyonlar çok keskin olduğu için hiç doğal durmuyor (şarjör değiştirirken sadece eli dışında hiç bir yerinin hareket etmemesi, kafasını çok keskin bir şekilde boynu kırılacak gibi sağa sola dönmesi gibi...) Ve bunun erken erişim oyunu olduğunun farkındayım ama gösterilmeden önce bence biraz daha cilalanmaya ihtiyacı var. Oyun kesinlikle AAA gibi gözükse bile 5 yaşında beri oyun oynayan (Tüm resident evil oyunlarını bitirip Kabus 22'yi de oynayan) biri olarak oynanış açısından eksikler olacağını ve en fazla AA oyun olabilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Şuana kadar Crysis dışında en al benisi olan bir oyun, umarım sorunsuz çıkış gerçekleştirilir ve acele etmeden cilalayarak çıkışını gerçekleştirir.

Ömer Hayyam12

25.9.2024 17:36:32

0
Mevlüt Dinç'i de bu ekipte görmek isterdim. Tanımayanlar için https://www.youtube.com/watch?v=87KE5vxghfA

BSC Misafiri

25.9.2024 14:38:31

+2
Röportaj harikaydı sohbet tadında samimi.Canı gönülden Başarılar diliyorum ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu bir alanda inşallah öncü olurlar
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız