Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »
HABERE ATLA YORUMLARI GÖR YORUM YAZ

Bulletstorm Yapımcısı: "60$ Oyun Fiyatı Çılgınlık"

   
    Epic Games yayıncılığında çıkan çılgın shooter deneyimi Bulletstorm'un (2011) Polonya menşeili geliştiricisi People Can Fly ekibi oyun fiyatları ve bugünün oyun endüstrisi hakkında açıklamalarda bulundu.
 
    Çıktığı yıl oyun basını kanadından olumlu eleştirilerle karşılanan ancak yayıncı EA'nın ticari beklentiklerini karşılayamayan Bulletstorm yapımcı ekibinden Adrian Chmielarz, orta sınıf  AAA düzey oyunların ölmeye başladığını dile getirdi:
 
    "Herkes geçmişe dönüp baktığında görecek ki, benim düşünceme göre orta sınıf AAA oyunlarının ölmeye başladığı, oyun endüstrisinde yaşanan denge değişikliğinin kurbanlarından birisiydik. Orta sınıf oyunlardan kastım kalite bazında değil. Bizim onlarca farklı multiplayer ve co-op modlarımız yoktu. Ancak bugün 60$'a bir oyun satmak istiyorsanız oyuncunun oyunu 200$ gibi hissetmesi gerekiyor. Bulletstorm 60$ için 60$'lık bir oyundu ve bugünlerde 60$'lık bir oyun, biraz daha ucuza alabileceğiniz yüksek kaliteli pek çok oyun da olduğunu düşününce kulağa çılgınca geliyor. Konsollarda bile. 2014 yılında 60$'lık oyun kulağa biraz çılgınca geliyor."
 
     Chmielarz bu noktada bazı oyunlarda AAA yapımların içeriği doldurmak adına oyun alanına dağıtılmış toplanabilir nesneler ve düşman dalgalarını savurma gibi modların yerleştirildiğini belirterek ekliyor:
 
   "İşte bu da şu anda oyun dünyasının yaşadığı çılgınlığın bir belirtisi; çünkü oyunculara oyununun bolca içerikli ve uzun olduğunu kanıtlaman gerekiyor. Ancak oyunlardan gelen istatistiklere baktığında ise oyuncuların pek çoğunun bu içeriklerin yarısını bile oynamadığını öğreniyorsunuz. Burada açıkca yolunda gitmeyen bir şeyler var değil mi? Oyuncuların % 70 - % 80'lik kısmı oyunu asla bitirmiyor. Sizce de bu çılgınca değil mi?"
 
    Daha önce İngiliz oyun geliştiricisi Ninja Theory de 60$ oyun fiyatının her oyun için geçerli olmasının oyun dünyasına zarar verdiğini belirtmişti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MCVUK Bulletstorm People Can Fly PC PS3 Xbox 360 FPS
Sunset Overdrive için Bir Oynanış Videosu Yayımlandı The Walking Dead ve The Wolf Among Us, PS4 ve Xbox One İçin Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Artizt

1.6.2014 10:35:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco PC oyunlarında da aynı durum geçerli. Steam'deki fiyatlara indirimsiz bakın bakalım çok fark var mı konsol oyunları fiyatı ile? İndirimlere alıştığımız için öyle geliyor.
cd-key alternatifi var ama PC'de diğer yandan. 60 dolarlık oyunu 20-30 tl'ye alabiliyorsun.

OldGamers86

1.6.2014 09:41:27

0
Oyunlarda şok fiyat.

mehmedaltair

31.5.2014 18:00:26

0
Buradaki fiyatları görse kalpten giderler o zaman

bkaakco

31.5.2014 17:55:14

0
PC oyunlarında da aynı durum geçerli. Steam'deki fiyatlara indirimsiz bakın bakalım çok fark var mı konsol oyunları fiyatı ile? İndirimlere alıştığımız için öyle geliyor.

Last Peony

31.5.2014 09:48:34

0
zorrent

einhander

31.5.2014 02:43:16

0
oyuncular 60 dolarlık oyunun herseyını kullanmadıklarını hatta oyunu bıtırmedıklerı soyluyor. o zaman o kadar buyuk ıcerık yapıp zaman harcamaya ve malıyetı yukseltmeye gerek yok. oyununcunun kullanacagı kadar ıcerık yaparsın fıyatıda 30 dolara cekersın herkez mutlu olur. adam guzel acıklamıs herseyı

Master_Evil

31.5.2014 00:40:00

+2
oyunlar 60$ mıymış?

BSC Misafiri

31.5.2014 00:29:57

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Noctis_Strife Öpüp başlarına koysunlar, Amerika'da minimum maaş 1500$, 60$ oyun almış koyar mı, hayır? Ama adamlar daha iyisini istiyorlar, bizdeki sorun bu işte, milletçe her şeye şükrediyoruz, oysaki daha iyisini istemeliyiz gelişmiş ülkelerdeki gibi.
Fazla amerikan filmi izlemenin olumsuz sonuçlarından biri de orada gördüklerinin tamamen gerçeği yansıttığını düşünmen. abd'de milyonlarca insan sokakta yaşıyor ve yardım kuruluşlarının dağıttığı yiyeceklerle geçiniyor, sosyal güvencesi olmayan ve çok düşük ücretlerle çalışan hatırı sayılır bir kesimde var. En azından Michael Moore belgesellerini izleseydin ne demek istediğimi anlardın. Oyun sektörüne gelince; oyun kültürü tıpkı Japonya'daki gibi abd'de de yerleşmiş durumda, şu an onlarca oyun firması konusu, karakterleri veya mekanları abd'de geçen pek çok oyun ülkelerinin reklamını yapıyorlar. Her yıl oyun üzerine kostümden tanıtıma kadar sayısız etkinliği yaşayan bir toplumda oyuna bakış açısı ile oyun kültürü gelişmemiş ülkelerdeki bakış açısı aynı değildir. Durum sadece ekonomik değil yani, bugün ekonomik yönden çok gelişmiş ülkelerin pek çoğunda oyun kültürü pek gelişmemiştir. En azından oyun ve konsol satışlarına bakarak durumu anlayabilirsin. Daha iyisini istemeyle daha iyisine sahip olacağını düşünüyorsan da çok yanılıyorsun.

Artizt

31.5.2014 00:00:51

0
Konsol zengin işi bana göre. 3 tane oyun alıyosun konsol parası ediyo anasını satıyım. Bir de oyunun kendisiyle kalmıyor ki. DLC, Premium diyorlar, oyunu 2 kere satmış oluyorlar...

bkaakco

30.5.2014 22:49:22

0
Bence de.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Bulletstorm
+ TAKİBE
AL
46 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız