Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Space Marine 2 Avrupa'da Yılın En İyi Çıkış Yapan Oyunlaırndan Oldu

 
 
Saber Interactive tarafından geliştirilen ve üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla ön plana çıkan nişancı aksiyon oyunu Warhammer 40,000: Space Marine , müthiş bir çıkış yakaladı. Hem eleştirmenlerden hem de hayranlardan övgüler alan oyun, Avrupa'da en iyi çıkış yapan oyunlardan biri oldu.
 
Space Marine 2 övgüler almaya devam ediyor
 
 
 
GamesIndustry'den Christopher Dring tarafından yayınlanan Twitter gönderisinde, Space Marine 2 birçok büyük oyunu geride bıraktı. Bununla beraber Avrupa'da yılın en büyük ikinci çıkış yapan oyunu olduğunu vurguladı. 2024 yılının en iyi çıkış yapan oyunu Helldivers 2’nin ardından Space Marine 2 ikinci sırada yer aldı.
 
Bu başarıyla beraber Avrupa'da The Last of Us Part 2 Remastered, Dragon's Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Tekken 8, F1 24, WWE 2K24, Star Wars Outlaws ve Prince of Persia: The Lost Crown gibi oyunları geride bıraktı. Yayıncılığını üstlenen Focus Entertainment, oyunun piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra tüm platformlarda 2 milyon oyuncu sayısını aştığını duyurdu.
 
Warhammer 40,000: Space Marine 2 şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC'de mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Uzay piyadesi ile beraber ilerlemeye çalıştığımız ve kendimizi oyuna kaptırdığımız yapım içerisinde nişancı aksiyon unsurları ile beraber üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla ilerlemek durumunda kalıyor ve hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Tek kişilik veya çok oyunculu bir şekilde oynayabileceğimiz yapım içerisinde dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve farklı arenalara doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi donanımlarımızı özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Bu sayede kendi deneyimlerinizi ve aksiyon sisteminizi oyuna doğrudan dahil edebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere elinizden geleni yapmak durumunda kalarak müthiş bir savaş ortamına adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda bildiğiniz üzere ve seriden aşina olduğunuz gibi "Tiranit" adlı düşman sürüleri bulunuyor. Tüm amacınız bunları ortadan kaldırmak ve sürüsüne bereket diyebileceğimiz bu düşmanları tamamen yarıp geçmek sizin işiniz oluyor. Oyunda yüksek kalelere doğru tırmanan bu sürüleri ortadan kaldırabiliyor, onları yakıp yıkabiliyor ve onların üzerine mermi yağdırabiliyor, hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri ile beraber tamamen ortadan kaldırabiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde ilerlerken, aynı zamanda 2011 yılına çıkış yapan devam oyunu şeklinde bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyunda dikkat çekici bölgelere doğru ilerlerken buraları keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
Teğmen Titus olarak oynayabileceğiniz yapımda istediğiniz şekilde ilerlerken tüm gücünüzü oyuna dahil edebilir ve elinizdeki tam ateş gücüyle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi bizlere sunuyor, çünkü bununla beraber bir yandan arkadaşlarla sohbet edebiliyor ve onlarla planlarımızı ve projelerimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Bu sayede üzerimize gelen sürülerle çok daha hızlı bir şekilde mücadele edebiliyor, onları yok etmek için elimizdeki silahlara daha hızlı bir şekilde ateşleyebiliyor ve böylece silah gücümüzü ve atış gücümüzü güçlendirebiliyoruz. Elbette bir elin nesi var, iki elin sesi var diyebileceğimiz yapım içerisinde tüm bu unsurlarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak zaten temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve buraları dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Ne kadar çok etrafı keşfederseniz, o kadar çok görev içerikleriyle karşılaşabiliyor ve bu görevleri tamamlayarak elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek elbette sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü bu tarz eserlerle oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken oldukça zorlu yapılarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda hangi kombo sistemlerini ve aksiyon sistemlerine dahil etmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde hangi silahları kullanmak ve hangi silahlarla beraber taktik yapmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyor ve bu seçimlerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Arkadaşlarınızla beraber bir yandan sırt sırta vererek sırtınızı kollayabilir ve üzerinize gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Kolay bir şekilde ortadan kaldırılamayan bu uzaylı yaratıklar elbette sürekli olarak sürüsüne bereket üzerimize gelmeye devam ediyor. Bunları ortadan kaldırmak için onları yakıp yıkabiliyor, alan hasarlı bombalar atabiliyor, roketlerle beraber düşmanları paramparça edebiliyor, kollarını ve diğer parçalarını koparabiliyor ve şiddetin dozunun gitgide artış gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda tüm bunlarla hayatta kalmanın yollarını arayabiliyorsunuz. Hayatta ne kadar çok kalmak isterseniz, o kadar hızlı bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor ve akabinde ise oyunda sırt sırta vererek arkadaşlarınızı kollayabiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde etrafı keşfederek farklı hazinelerin, silahların ve çok daha fazlasına sahip olabiliyor ve elinizden geleni yaparak farklı görevleri tamamlayabiliyorsunuz. Zorlu görevlerin akabinde ise daha fazla bonus kazanabiliyor ve yeni becerilerinizle beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Ek olarak oyunda her bir ortam içerisinde farklı atmosferler, düşman çeşitliliği ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Tüm bunları keşfetmek ise tamamen size kalmış durumda.

Yapım içerisinde sürülerin kökünü kazımaya çalışıyor ve çok oyunculu modlarda elbette kendi bölgenize en iyi şekilde savunmanız gerekiyor. 2011 yılında çıkış yapan ilk oyunun ardından gelen devam oyunu ile beraber beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu vurgulayabiliyoruz. Ve bu beklentilerin de elbette şu anda karşılandığını aktarabiliyoruz. Çünkü haberimizde de bahsettiğimiz gibi oyun Avrupa'da en çok satan ikinci oyun olarak karşımıza çıkıyor ve birçok oyunu geride bıraktığını aktarabiliyoruz. Çıkış ile beraber büyük ses getiren ve şu ana kadar sadece 2 milyon sattığını bildiğimiz ve daha da satmaya devam eden bu yapım, kısa süre içerisinde en iyi satan oyunlar arasında bulunuyor. Ve bu satış sayısı ile beraber elbette beklentilerin de aşıldığını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Çünkü oyun içerisinde üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz saf aksiyon sistemi yer alıyor. Bu saf aksiyon sistemi elbette önceki senelerde ve nostalji olarak diyebileceğimiz dönemlerde oldukça fazla karşımıza çıkıyordu. Ancak son dönemlerde ve geldiğimiz noktada bu tarz oyunların sayısı gitgide azalmış durumda. Bununla beraber oyun içerisinde doğrudan düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyor, sadece ateş edebileceğimiz ve düşmanları öldürmek amacıyla beraber ilerleyebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve her bölümde ve her görevde tüm düşmanları sürüsüne bereket ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca oyuna bir yandan stres atmak için giriyor, diğer yandan ise kendimize oyuna adapte edebiliyor ve arka plan hikayesini merak edebiliyoruz. Elbette arka plan hikayesinin de yer yer oyunculara dikkat çekici unsurlar sunduğuna ve bununla beraber oyuncuların merak konusu ile oyuna hızlı bir şekilde geçiş yaptığını aktarabiliyoruz. Ek olarak yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunu hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyorsunuz.
 
Eğer oyunu ortaklaşa yani işbirliği moduna oynamak istiyorsanız, 3 oyunculu bir şekilde buna deneyimleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyunda daha güzel bir deneyim elde edebiliyor ve yıkıcı silahlarla beraber düşmanlara karşı gelirken görebiliyorsunuz. Ölümcül yeteneklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve bu yetenekleri en iyi şekilde kullanabileceğiniz yapımda insanüstü yeteneklere sahip bir karakteri kontrol ediyor ve ölümcül yeteneklerinizi tüm bunlara karşı kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Kendi bölgenizi savunabileceğiniz bu bölgeyi daha da yükseltebileceğiniz yapımda yapacağınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve bu hamlelerin boşa çıkmaması için büyük çaba sarf etmek durumunda kalıyorsunuz.

Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz yapımda karanlık sırları keşfedebiliyor, bitmek bilmeyen geceyi atlatmak için büyük bir mücadele verebiliyor ve yaratıkların ne kadar zorlu olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Bununla beraber korkunç yaratıkları kendimizden uzak tutmaya çalışıyor ve çok uzak gezegenlere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Düşmanları püskürtmek için büyük hamleler gerçekleştirebildiğimiz ve kendimizi hayatta tutmaya çalıştığımız yapımda farklı silahları kullanmaya çalışıyor ve sonu gelmeyen acımasız düşman sürüleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyunda tekrar oynanabilirlik açısından oldukça fazla bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve burada hem PvE hem de PvP modlarıyla ilerlemek durumunda kalıyoruz. Üçüncü şahıs aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapımda galaksinin korkunç yaratıklarına karşı gelmeye çalışıyor ve galaksi çapında bir savaşa girebiliyoruz. Tescilli oyun motoruyla beraber desteklenen oyunda yüzlerce düşmanın bir araya geldiğini görebiliyor ve o, gerçekten de akıcı bir deneyimi bizlere sunuyor. Bununla beraber elbette kan donduran yüksek tempolu sistemlerle oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyor ve altı farklı benzersiz sınıfın burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu sınıflarla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her bir sınıfın elbette kendine özgü özellikleri ve becerileri bulunuyor. Tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda 25 adete kadar farklı avantajın kilidini açabiliyorsunuz. Tüm silahlara karşı avantajı elde edebileceğiniz yapının içerisinde kendinizi özgür, çok çeşitli zırh ve silah görünüşleriyle beraber diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve bu sayede kendinizi daha özel bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Uzay piyadenizi en iyi şekilde yönlendirebileceğiniz ve bu kapsamda hayata tutabileceğiniz yapımda kendi görünüşlerinizi, yeteneklerinizi ve çok daha fazlasını özelleştirerek diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ederken aynı zamanda kendi deneyimlerinizi kişiselleştirebiliyorsunuz. En iyi şekilde ilerleyebileceğiniz yüksek tempolu yapımda düşmanları ortadan kaldırırken gerçekten de türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyor ve elinizdeki tüm gücü kullanmak zorundasınız.

Devam oyunu içerisinde kullanabileceğiniz sınıflarla beraber elbette sonu gelmeyen bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Bununla beraber her ortam içerisinde farklı atmosferler, düşmanlar, etkileşime girebileceğiniz karakterler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Ek olarak oyunun arka planında elbette hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılan bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber kendi görünüşümüzü özelleştirirken aynı zamanda arka planda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Galaksinin korkunç yaratıklarına karşı mücadele verebileceğimiz yapımda düşmanları paramparça edebiliyor, onları ortadan kaldırabiliyor ve etrafın kan gölüne çevrildiğini söyleyebiliyoruz. Kaleleri tırmanan düşman sürülerini ortadan kaldırırken elbette kendimizi daha da güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz. Rahatlatıcı ve bir yandan da aksiyon dolu sistemiyle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda elbette sürekli olarak kendinize oyuna kaptırdığınız esnada oldukça rahatlatıcı bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Rahatlatıcı deneyimden kastımız elbette sürekli olarak ateş edebileceğiniz ve düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu sistemlerle beraber oyuncular kendini aksiyona doğrudan kaptırabiliyor. İçinizdeki sinirli yanı oyundaki karakterinizle beraber geri plana atabiliyor ve böylece daha fazla rahatlayabiliyorsunuz.
 
 

İlgi çekici yerlere doğru geçiş yapabileceğiniz yapımda elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmekle beraber farklı silahların kilidini açabiliyorsunuz. Benzersiz sınıflarla beraber yer alabileceğiniz yapımda hangi sınıfı seçmek istiyorsanız ona göre seçiminizi gerçekleştirebilir ve her bir oyuncu farklı sınıflarla beraber ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğinizi gerçekleştirebiliyor, hangi sistemlerle ilerlemek istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bu tarz detaylarla ilgi çekici ortamlara geçiş yaparken tüm bu aksiyon sistemini kendinize entegre edebiliyorsunuz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak Bu yapımda, bir uzay piyadesi olarak yer aldığınız ve nişancı aksiyon unsurlarıyla dolu bir deneyim sunuluyor. Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla oynadığınız oyunda, hayatta kalmak için tüm yeteneklerinizi kullanmanız gerekiyor. Oyun, hem tek oyunculu hem de çok oyunculu modlarla oynanabilir bir yapıya sahip. Oyunda ilerlerken düşman arenaları ve savaş alanları ile karşılaşıyorsunuz. Donanımlarınızı özelleştirip kişiselleştirebilmeniz, her oyuncunun farklı bir deneyim elde etmesine olanak sağlıyor. Bu da oyunu, aksiyon ve strateji unsurlarıyla derinleştiriyor.

Oyunun dünyasında, özellikle Tiranit adındaki düşman sürüleri öne çıkıyor. Bu devasa düşman sürüleri, sizin en büyük tehdidiniz ve onları yakıp yıkmak, mermi yağdırarak ortadan kaldırmak sizin göreviniz. Yakın dövüş ve menzilli dövüş sistemleri ile Tiranit sürülerine karşı savaşırken, aksiyon dolu mücadeleler sizi bekliyor. 2011 yılında çıkan orijinal oyunun ardından gelen bu devam oyunu, serinin tanıdık unsurlarını modernleştirerek sunuyor. Oyun boyunca, teğmen Titus olarak ilerliyorsunuz ve sahip olduğunuz ateş gücünü düşmanlara karşı en iyi şekilde kullanarak büyük savaşlara adım atıyorsunuz.
 
 
 
Kalelere tırmanan Tiranit sürülerini durdurmak için tam ateş gücünüzle saldırmak, onları mermi yağmuruna tutmak temel amacınız. Bu tür oyunları arkadaşlarla oynamak, çok daha eğlenceli bir deneyim sunuyor. Bir yandan sohbet ederek, diğer yandan strateji planlarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Arkadaşlarla işbirliği yaparak, üzerinize gelen düşman sürüleriyle daha etkili bir şekilde mücadele edebilir, silahlarınızı daha güçlü bir şekilde kullanabilir ve daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Bu tür bir işbirliği, oyunun eğlencesini ve mücadele gücünü artırarak, sürükleyici bir deneyim sunuyor.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Korku Oyunu SHINONOME ABYSS: The Maiden Exorcist'e Switch Versiyonu Eklendi Görsel Roman Oyunu KANADE, PC için Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız