Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yeni The Lord of the Rings Oyunu için Çıkış Tarihi Verildi

 
 
Yayıncılığını Private Division ve geliştiriciliğini Weta Workshop stüdyosunun üstlendiği tek oyunculu yaşam simülasyon oyunu Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game için çıkış tarihi verildi. Açıklanan detaylara göre oyun 25 Mart 2025 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, Switch ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek.
 
Rahatlatıcı bir deneyim sizleri bekliyor 
 
 
 
Hobbit topluluğu ile beraber karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda Orta Dünya'nın cennet köşesini keşfetmek durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde dekore etme mekanikleri, macera unsurları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Kendi Hobbitinizi yaratabileceğiniz oyunda bahçenizde ilgilenebiliyor, göletlerde balık tutabiliyor, yabani meyveler ve otlar toplayabiliyor ve aynı zamanda kasaba halkı ile ticaret yapabiliyorsunuz.
 
Rahatlatıcı ve bir yandan da eğlenceli bir deneyimi sunan oyunda, Hobbit dostlarınızla beraber ilerleyebiliyor, ilişkilerinizi geliştirebiliyor, ev yapımı yemekler hazırlayabiliyor ve çok daha fazlasıyla kendinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
Oyunda Bywater adlı bir köy bulunuyor. Bu köy içerisinde büyük bir topluluk yer alıyor. Ek olarak topluluğa yardımcı olabiliyorsunuz.
 
 
 
Yeni oyunda neler var?
 
Yüzüklerin Efendisi teması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan ve Orta Dünya'ya adım atabileceğimiz yapım içerisinde Hobbit ırkı ile karşı karşıya kalıyor ve aslında burada hem rahatlatıcı hem de eğlenceli bir deneyimle karşılaşmayı bekleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi kendi bölgemizi inşa edebiliyor, çiftliğimize adım atabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Bu tarz detayları ile beraber oyunda etrafımızı ve evimizi istediğimiz gibi dekore edebiliyor, özelleştirebiliyor, diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve dünyada huzurlu bir köşesini keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyun, diğer Yüzüklerin Efendisi'nde olduğu gibi aksiyon ve macera sistemi ile yer almıyor ve tamamen rahatlatıcı bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi evimizi inşa ederken, elbette her bir oyuncudan farklı bir şekilde yer alabiliyoruz. Çünkü burada farklı şekillerde dekor sistemlerinin olduğundan bahsedebiliyor ve istediğimiz gibi bu özelleştirme ve kişiselleştirmelerden faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz yapının içerisinde huzur dolu muhteşem manzaralara adım atabilir ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Oyun içerisinde hobbit olarak hayatımızı sürdürmeye hazırlandığımız yapımda, onların yüce bir ırk olduğunu aktarabiliyor ve küçük dostlarımızla buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sadece evimize inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda kaynaklar toplayabiliyor, burada bulunan hobbitlerle dost olabiliyor ve ek olarak onlarla etkileşime girebiliyoruz. Etkileşime girdikten sonra elbette onların da sorunlarına ortak olabiliyor ve istediğimiz gibi oyun içerisinde ilerleyebiliyoruz.
 
Tanıdık yüzlerin bizleri beklediği yapım içerisinde bu dünyayı tecrübe edebiliyor, bir Yüzüklerin Efendisi oyunu olan bu yapımda istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda bu tercihlerimizi kendimize göre ayarlayabiliyor ve dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken de arka plandaki hikayeye kendimizi kaptırabiliyoruz. Ancak arka plandaki hikaye elbette nasıl bir şekilde sonlanır, bu tamamen sizin seçimlerinize göre değişkenlik gösterebiliyor. Bununla beraber arka plandaki hikayenin bu tarz oyunlarda önemli olup olmadığı da pek bilinmiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda genel olarak oynanış dinamikleri çok daha fazla ön plana çıkıyor ve kendinizi bu sayede oyuna kaptırabiliyoruz. Dolayısıyla arka plan hikayesi her bir oyuncu için pek önemli olmayabiliyor.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde farklı etkileşim unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber kendi evimizi ve odamızı inşa edebiliyor, dekore edebiliyor, farklı şekillerde mobilyalarla döşeyebiliyor, farklı bitkiler koyabiliyor, bu bitkileri sulayabiliyor ve onları besleyebiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunda elbette etrafı keşfederken burada temiz göletlerin olduğundan bahsedebiliyor ve dibi görünen göletlerin üzerinden balıklar tutabiliyoruz. Bu balıkları da dilediğiniz şekilde ev yemekleri şeklinde kullanabiliyorsunuz ve kendi yemeklerinizi yapabiliyorsunuz. Tanıdık ve tanınmadık yüzlerin bulunduğu yapım içerisinde istediğiniz şekilde Orta Dünya üzerinde yer alan Hobbit dünyası ile karşı karşıya kalabiliyor ve kendi Hobbit evinizi istediğiniz gibi dekore edebiliyor, bahçenizle ilgilenebiliyorsunuz. Bahçenize dikebileceğiniz oldukça farklı tür çiçeğin ve bitkinin olduğundan bahsedebiliyor ve kendinizi bu sayede oyuna kaptırabiliyorsunuz. Hobbit evinizi istediğiniz gibi özelleştirebileceğiniz, kişiselleştirebileceğiniz ve daha fazla detay ile beraber yer alabileceğiniz yapımda, yabani otları yolabiliyor, meyveleri toplayabiliyor, kasaba halkıyla takas yapabiliyor, temiz göletlerde balık tutabiliyor ve bu balıkları en iyi şekilde yemek olarak dönüştürebiliyorsunuz.
 
Hobbit dostlarınızla beraber paylaşabileceğiniz oldukça fazla anının bulunduğu yapım içerisinde paylaşacağınız yemekler hazırlayıp ilişkilerinizi geliştirebiliyor, onlarla ilişkilerinizi yükseltmek için elbette etkileşime girebiliyor ve bazı karakterlerle etkileşime girdikten sonra daha fazla detayın sahibi olabiliyorsunuz. Ek olarak yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detayları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Oyunda zaten tamamen etkileşimli bir dünya bulunduğundan dolayı sadece karakterlerle değil, aynı zamanda unsurlarla beraber de etkileşime girebiliyorsunuz. Kasaba halkı içerisinde karakterlerle daha iyi bir iletişim kurabiliyor, hangi karakterlerle beraber iyi olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabilir ve böylece kendinizi farklı bölgelerde ve etkileşim unsurlarıyla bulabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla oyun içerisinde elbette oldukça dikkat çekici unsurların olduğunu söyleyebiliyoruz.

Ek olarak devam edecek olursak, oyunda kendinizi küçük şeylerin önemli olduğu rahat ortama alıştırmanız gerekiyor. Elbette kasaba halkı ile bir araya gelerek buranın bir köy olmasını sağlayabilir ve bir Yüzüklerin Efendisi oyununda neler bekleyeceğinize dair bu oyun hakkında çeşitli fikirler elde edebiliyorsunuz. Paylaşacağınız ve yürüyeceğiniz bir macerada yer aldığınız süre boyunca bir sürü şey görüp yemekte kalmayacak, aynı zamanda farklı ortamlara ve bölgelere doğru ilerleyebileceksiniz. Hobbit dostlarınızla beraber paylaşacağınız yemeklerin olup olmadığını merak edebileceğiniz yapım içerisinde harika ormanlara doğru adım atabilecek, tertemiz göllere doğru ilerleyebilecek ve muhteşem bir doğayı keşfetmek durumunda kalacaksınız. Bu doğa içerisinde gerçekten ön plana çıkabileceğiniz yapıların olduğunu aktarmakta fayda var. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz yapımda yemeklerin her şey olduğunu belirtebiliyoruz. Dolayısıyla hiçbir Hobbit yemeksiz bir şekilde bir gününü geçirmiyor. Dolayısıyla dileğinizi yani deponuzu doldurmak için balık tutabiliyor, bahçenizle ilgilenebiliyor ve ihtiyacınız olan her şeyi kaplamak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Zaman geçtikçe evinizde mevsimlere özel yiyeceklerin ve çiçeklerin yetiştiğini söyleyebiliyor ve görebiliyorsunuz. Sıcak mutfağınızın tadını çıkarabileceğiniz ve daha farklı şekillerde ilerleyebileceğiniz yapıda, yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve böylece kendi hayatınızı istediğiniz gibi yaşayabiliyorsunuz. Ormanlık alanlara geçiş yapabileceğiniz, kayıp hazineleri keşfedebileceğiniz ve dışarıda zaman geçirebileceğiniz hakkında sürekli değişen günlük rutinlerle beraber havayı ve mevsimlerin beraberinde değiştiğini görebiliyor ve böylece dinamik bir hava ve mevsim sistemine ne olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabiliyor ve ünlü Hobbit aileleri ile beraber de tanışmak durumunda kalıyorsunuz.

Diğer taraftan yapım içerisinde elbette kendi yeteneklerinizi, kıyafetlerinizi, evinizi ve daha fazlasını geliştirebiliyor ve kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde etkinliklere dalış yapabileceğiniz ve günlük etkinlikleri tamamlayabileceğiniz bir kulüp görevleri sistemi bulunuyor. Bu kulüp görevleri sistemiyle beraber kendimize ait bir ortam geliştirebiliyor ve daha fazla deneyimin ve hazinenin kilidini açabiliyorsunuz. Resmi köy unvanı kazanmanıza yardımcı olabileceğiniz bu bölgenin elbette yapacağınız hamlelerle değişkenlik gösterebileceği bir durumu göz ardı etmemeniz gerekiyor.
 
Genel olarak toparlayacak olursak, Hobbit dünyasında yepyeni bir maceraya adım atmak istiyorsanız ancak bu maceranın oldukça rahatlatıcı bir deneyimi beraberinde getirmesini istiyorsanız, bu yapım tam size göre diyebiliriz. Oyun içerisindeki grafikleri ve animasyon tarzına bakacak olursak, daha çok çizgi ve animasyon tarzıyla bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla gerçekçilik anlamında elbette oyunun herhangi bir şey sunmadığını belirtmekte fayda var.
 
 
 
Bununla beraber oyun farklı platformlara gelmeye hazırlanıyor ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Oyunda tamamen rahatlatıcı ve simülasyon deneyiminin olduğundan bahsedebiliyor ve bu deneyimle beraber istediğiniz gibi ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Ek olarak oyun içerisinde kendinizi kaptırabileceğiniz birçok etkinliğin olduğunu belirtebiliyoruz. Yüzüklerin Efendisi hayranıysanız bir göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
CDPR ve Netflix'ten Yeni Cyberpunk Animasyon Dizisi Geliyor Spor Parti Oyunu Dunk Dunk, Switch ve PC için Yayınlanıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız