Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Roblox'tan Türkiye Adımı: Ofis Açacak

 
 
Özellikle çocukların yer aldığı çevrimiçi oyun platformu niteliğindeki Roblox, bildiğiniz üzere geçtiğimiz süreçte Türkiye'de erişime kapandı. Çocuk istismarı ve çok daha fazla suçun toplandığı platformda geliştirici ekip bu zamana kadar herhangi bir adım atmamıştı. Ancak engelden sonra Türkiye'ye ofis açacaklarını doğruladı.
 
Roblox kanadından hamle geliyor
 
 
 
Ortaya çıkan haberlere bakacak olursak, Roblox Başkan Yardımcısı Nicky Jackson Colaco, çevrimiçi platform dahilinde ipleri eline alacaklarını ve bu kapsamda ortaya çıkan suçları en aza indireceklerini vurguluyor. Bununla beraber Türkiye'de erişim engeline sahip Roblox'u yerel kanunlara uyumlu hale getireceklerini açıkladı. Aynı zamanda ülkemize özel ofis açacaklarını da belirtti.
 
Roblox, yukarıda bahsettiğimiz üzere özellikle çocukların bulunduğu bir yer. Burada kullanıcılar farklı oyun modlarına geçiş sağlıyor ve istedikleri gibi rol yapabiliyor. Son dönemlerde özellikle çocuklar üzerinde yer alan istismarlar bu platform dahilinde oldukça ön plana çıkıyor ve bunu ortadan kaldırmak için geniş kapsamlı adımlar atılıyor.
 
Şu an için Roblox, Türkiye ile olan ilişkilerini iyileştirmek ve yakın zamanda oyunu tekrar erişime açmak istiyor.
 
Roblox nasıl bir platform?
 
Roblox, bildiğiniz üzere çevrimiçi oyun platformu olarak karşımıza çıkıyor ve içerisinde tek bir oyun yerine birçok mod geliştiricisinin içerikleri, paketleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Oyunda girebileceğiniz sunucular, farklı deneyimler, yarışlar, aksiyon içerikleri ve çok daha fazlasıyla beraber gerçekten de uzunca vakitler geçirebileceğimiz bir yapı bulunuyor. Yaratıcı olmanın yanı sıra, aynı zamanda kendi deneyimlerimizi de oyuna dahil edebileceğimiz bir sistem olarak, aslında birçok projenin geliştirildiği bir platform olarak bizlere sunuluyor.
 
Keşfedilecek milyonlarca dünyanın bulunduğu yapımda, elbette giriş yapmadan önce bir hesap açmak durumunda kalıyorsunuz ve hesabınızı açtıktan sonra oyuna girişinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi, yakın zamanda Türkiye içerisinde yasaklandı ve özellikle çocuk istismarı konusunda gerçekten de büyük adımların atılması gerektiği vurgulandı. Çünkü bildiğiniz üzere oyunda istediğiniz gibi diğer çocuklarla etkileşime girebiliyorsunuz.
 
Her ne kadar yaşınız yüksek olsa bile, diğer çocukların oldukça fazla hareketler sergileyebildiği bir platformda, bunun sonucunda herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmıyorsunuz. Ancak şimdi, yapılan engellemenin ardından geliştirici ekip, çocukları korumak adına çok daha sıkı önlemler alacağını ve buna göre yeni sistemlerle karşımıza çıkacağını aktarıyor. Bununla beraber, yine Türkiye içerisinde bir temsilcinin atanacağını ve aynı zamanda çeşitli personellerin işe alınacağını vurguluyor. Umuyoruz ki bu tarz platformlar içerisinde, kötü kişilerin tamamen ortadan kaldırılması sağlanabilir ve çocuklar için sağlıklı bir platform haline gelebilir. Ancak geldiğimiz noktada, hemen hemen her platformda bu tarz kötü kişilerin olduğunu söyleyebiliyor ve her zaman da yapılmaya devam edileceğinin altını çizmek gerekiyor. Fakat bunların, aşırıya kaçmaması ve görüldüğü anda engellenmesi oldukça önemli. Eğer engellenmezse ve sürekli olarak bu durumun ön plana çıktığını görürsek, elbette birçok devlet bu tarz platformların fişini kolay bir şekilde çekebiliyor.
 
 

Keşfedilecek milyonlarca dünya ile beraber adım atabileceğimiz yapıda, istediğimiz zaman istediğimiz yerden ilerlememize kaydedebiliyor, farklı platformlardan oyunu oynayabiliyoruz. İster tabletten, ister telefondan, istersek de konsol ve PC'den oyunu oynayabiliyoruz. Yapı içerisinde yer aldığımız süre boyunca, platformlar arası tam destekle beraber oyunda VR yani sanal başlık gözlükleri ile de yerimizi alabiliyor ve istediğimiz şekilde kendi deneyimlerimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
Oyunda bildiğiniz üzere bir avatarınız bulunuyor ve burada avatarınızı istediğiniz şekilde özelleştirerek tarzınızı ortaya koyabiliyorsunuz. Bununla beraber, bir sürü şapka, tişört, ekipman ve çok daha fazlasıyla ön plana çıkabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda belli başlı suratlar bulunuyor ve bu hazır suratlar, gerçekten de oyunda oldukça karşınıza çıkan ve farklı yapıları ve duyguları bürünen bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla hangi duyguyu beslemek istiyorsanız, ona göre kendi surat şeklinizi seçebiliyor ve bu suratla ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Sürekli olarak genişleyen bir katalog ile beraber geçiş yapabileceğiniz yapımda, istediğiniz şekilde görünümlerinizi değiştirebiliyor; hatta sırf bu görünümler üzerine oluşturulmuş bir mod paketinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu mod paketi, kendi modamızı ortaya dökebileceğimiz ve kıyafet yarışması olarak karşımıza çıkan bir yapıyı içeriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz konseptlerin de olduğundan bahsedebilir ve kendi kıyafetlerimizi sergileyebileceğimiz, modamızı ön plana çıkarabileceğimiz modların da bulunduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Oyunda hemen hemen her alanda ve her türde içerik bizleri bekliyor. Örneğin bir kısımdan diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor, onları ortadan kaldırmak için kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor, elimizdeki silahları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve çok daha fazla unsurla yerimizi alabiliyoruz. Bununla beraber, yine farklı bir oyun modu içerisinde diğer oyuncularla kapışabileceğimiz platform zorluklarının olduğundan bahsedebiliyor ve doğru zamanda doğru hamle yapma seçeneğiyle ilerlediğimiz esnada oyun içerisinde kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca, oyun içerisinde atılabileceğimiz oldukça farklı oyun modunun olduğundan bahsedebiliyor ve bu oyun modu gerçekten de ön plana çıkabilecek ve kendi deneyimlerimizi sunabilecek bir yapıyı içeriyor. Aynı zamanda sadece bu oyun modları ile ön plana çıkmakla kalmıyor, diğer taraftan kendi oyun modumuzu bile oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde ve çevrimiçi platform dahilinde yapacağınız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve kendi deneyimlerinizi ve hayal gücünüzü oyuna doğrudan dahil edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunun sonunda dünya gerçekten de geniş bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 

Çevrimiçi oyun platformu içerisinde dilediğiniz şekilde yaratıcı olabiliyor, kendi deneyimlerinizi arkadaşlarınızla beraber paylaşabiliyor ve oyunda çevrimiçi bir yapı olduğundan dolayı yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimimi beraberinde getiriyor ve hayal edebileceğiniz her şeyin olmasını sağlayan bir sanal evrende karşı karşıya kalıyoruz.
 
Yukarıda bahsettiğimiz içeriklerin haricinde, yine kendi araçlarınızı sergileyebileceğiniz, içerikler, moda yarışmalarına katılabileceğiniz paketler, en iyi skor elde edebileceğiniz platform deneyimleri ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor veya tüm bunların dışında oyunda oldukça sade bir vakit geçirmek istiyorsanız, arkadaşlarınızla beraber sohbet edebiliyor, diğer oyuncularla tanışabiliyor, onların nasıl takıldığına göre biliyor ve topluluk tarafından oluşturulan bir kütüphaneye adım atmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyunda her gün oynayabileceğiniz farklı oyun paketlerinin olduğundan bahsedebiliriz ve bu paketlerin gitgide daha da artış gösterdiğini aktarabiliyoruz. Eğlenceye devam ettirebileceğiniz ve platformlar arası tam destekle beraber bizlere sunulan yapım içerisinde kendi eşsiz tarzınızı ortaya çıkarmaya çalışıyor. Farklı tarzlarla beraber ön plana çıkmaya çalışırken, elbette kendi deneyimlerimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyor ve bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bununla beraber, kendi özelleştirme sistemlerinizi oyuna dahil ederken, gerçekten de etkileyici unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda renkli bir dünyanın kapılarını aralayabiliyorsunuz.
 
 

Yaratıcı deneyimlerinizi ön plana çıkarabileceğiniz ve kendinize oyuna kaptırabileceğiniz yapı, genel olarak çocuklara hitap ediyor ve burada genel kitlenin 18 yaş altı olduğunu söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca, elbette içerikleri kontrol etmek ve içerikler konusunda geliştirici ekibin hamlesinin bulunması oldukça önemli. Çünkü burada bazı kötü unsurların olduğundan bahsedebilir ve bu durumların suistimal edildiğini aktarmakta fayda var. Durum böyle olunca, bazı devletler, özellikle ülkemizde yaşanan olaylar sonrasında somut adımlar atılabiliyor ve hatta platformun engellenmesine kadar bu işin gittiğini şu anda görebiliyoruz.
 
Şimdi ise oyunun geliştiricisi yeni adımlar atmaya hazırlanıyor ve özellikle çocukların daha iyi korunması açısından farklı politikalar izleyeceğini vurguluyor. Bununla beraber, ilerleyen süreçte daha somut adımların atılacağını söyleyebiliriz ve özellikle Türkiye'de açılacak temsilcilikle beraber, birebir kontrollerin sağlanacağı ve daha sağlıklı bir platformun bizlere aktarılacağını vurgulamakta fayda var. Umuyoruz ki daha güzel ve sağlıklı bir platformla karşı karşıya kalır ve böylesine ucu açık deneyimler artık engellenmez. Bu durumda geliştirici ekiplerin üzerine oldukça yük biniyor ve platformlarını sağlıklı tutmak için çeşitli hamleleri gerçekleştirmeleri gerekiyor. İçerisinde bulunduğumuz süreçte, yukarıda bahsettiğimiz gibi hemen hemen her platformda suistimal edilen unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Fallout 4'ün DLC Boyutlu Modu Fallout: London 1 Milyon İndirmeye Ulaştı RPG High School Crisis, 6 Kasım'da PC için Batıya, Daha Sonra Switch'e Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız