Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yakuza Kiwami, Nintendo Switch İçin Çıktı

 
 
Yakuza serisi bildiğiniz üzere dünya çapında popüler olan ve hemen hemen tüm platformlarda yer alan bir yapıya sahip. Ancak Nintendo Switch söz konusu olduğunda seri oyunlarının olmadığını görebiliyoruz. Şimdi ise açıklanan detaylara göre Yakuza Kiwami, Switch platformuna geldi ve artık oyuncular oyunu dilediği yerden deneyimleyebiliyor.
 
Yakuza Kiwami ile seri Switch'e gelmeye hazırlanıyor 
 
 
 
Sega, bildiğiniz üzere Ağustos ayında Yakuza Kiwami ile Yakuza serisini Ekim ayında Switch'e getireceğini duyurdu ve oyunun şu anda çıktığını aktarabiliyoruz. Orijinal Yakuza oyununun yeniden yapımı olan Yakuza Kiwami, oyuncuları Kamurocho'nun küçük ama yoğun açık dünya ortamına götürüyor.
 
Bununla beraber oyunda ana karakterimiz Kazuma Kiryu olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Akira Nishkiyama ve Goro Majima'ya odaklanan ek hikaye içeriklerinin de olduğunu aktarmakta fayda var. Yakuza Kiwami şu anda PS4, Xbox One ve PC'de de mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Dikkat çekici dövüş mekanikleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız ve bir efsaneyi başlatan eleştirilerden önce beğenilen bu yapım, hapishaneden çıkıp hayatını değiştiren bir karakteri konu alıyor. Kazuma Kiryu adlı karakterle beraber ilerlemeye başladığımız yapımda yapacağımız her bir hareket oldukça önem arz ediyor ve oyunda dövüş mekaniklerinin bir hali ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Oyun bildiğiniz üzere birçok platformda yer alıyor ve şimdi ise Nintendo Switch konsolunda bulunuyor. Dolayısıyla elinizin altındaki konuştukla beraber istediğiniz gibi oynayabiliyor, dilediğiniz gibi ön plana çıkabiliyor ve yapacağınız her bir hareketle gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Bununla beraber baştan sona PC platformunda düzenlenen ve özellikle PC platformunda 4K ve sınırsız kare hızıyla beraber ön plana çıkan yapımda bir cinayetin suçunu üstleniyor ve 10 yıl hapishanede kaldıktan sonra yumruklarımızı ve tekmelerimizi konuşturmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, gerçekçi dövüşler içerisinde düşman ordularını ortadan kaldırmaya çalışıyor ve bununla beraber çevre unsurlarını kullanarak düşmanları yerle bir edebiliyoruz. Sevginin, insanlığın ve ihanet dolu bir yapının yer aldığı dünyada, yer aldığımız süre boyunca yoğun bir yolculuğa çıkmak durumunda kalıyor ve bir yolculuk boyunca türlü karakterlerle etkileşime girebiliyor, onlara nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Yapacağımız her bir hamleyle beraber savaşın gidişatını değiştirebiliyor, aksiyon hamleleriyle ön plana çıkabiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Aynı zamanda oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek için kendi kombolarımızı oyuna dahil edebiliyor ve her bir oyuncu kendi aksiyon sistemine oyuna dahil ederek farklı bir deneyim elde edebiliyor, kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Modern bir Japonya'nın hareketli dünyasına adım atabildiğimiz yapım içerisinde Uzak Doğu savaş stilleriyle beraber yerimizi alabiliyor ve yoğun savaşlar içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Burada karşımıza çıkan düşmanları, yani diğer karakterleri ortadan kaldırmak için onların hamlelerini kesebiliyor, ani karşı saldırılara geçebiliyor ve düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz.

SEGA stüdyosu tarafından oyunculara sunulan bu yapının içerisinde modern Japonya'nın hareketli bir bölgesine doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Gerçek dövüşleri ilerleyerek ortalığı alt edebiliyor ve sokaklara dağılmış doğaçlama silahlarla beraber çevre unsurlarını düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunda çevredeki unsurlarla etkileşime girebileceğimiz en iyi şekilde kullanılabiliyor, düşmanlara karşı farklı nesneler fırlatabiliyor ve farklı dövüş stilleri arasında geçişimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda 4 farklı dövüş stili bulunuyor ve bu 4 farklı dövüş stili arasından istediğinizi seçebilir ve dinamik bir şekilde dövüşler esnasında bu geçişlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
Bu dövüşlerin arasında kavgacı, akıncı, canavar ve ejderha yer alıyor. Bu sistemlerle beraber istediğimizi gerçekleştirirken aynı zamanda heyecan verici ortamlara doğru adım atabiliyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bununla beraber herkesin oyun oynayıp öğrenebileceği çeşitli aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebilir ve kendinize oyuna kaptırarak aynı zamanda bu aksiyon sistemi üzerinde usta olmak durumunda kalıyorsunuz. 10 yıl boyunca hapishanede kaldıktan sonra dışarıya çıkmak için büyük bir hamle yapmaya başladığımız yapım içerisinde, elbette sadece düşmanlar değil, aynı zamanda yanımızda çeşitli müttefiklerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu müttefiklerle beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, düşmanları ortadan kaldırabiliyor, farklı stratejileri ön plana çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber gidişatımızı yönlendirebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda zaten farklı bölgeler bulunuyor; her bölge içerisinde etkileşime girebileceğimiz unsurların, çevredeki detayların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve daha fazla detaylarla beraber yolumuza bakabiliyoruz. Onunla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alırken, aynı zamanda heyecan verici savaşlar içerisinde usta olmak durumunda kalıyor ve bu savaşlarla beraber kendi hızımızı test edebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda yer aldığınız süre boyunca doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor. Aynı şekilde düşmanları bu tarzda ortadan kaldırabiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyor ve düşmanlara karşı hangi hamleleri gerçekleştirmek istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyorsunuz. Onunla beraber oyunda hikaye kapsamında elbette farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor, arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bir yere aktarılıyor ve bu sayede kendimizi sinematik, aksiyon ve macera dolu bir deneyimle karşı karşıya bırakabiliyoruz. Bu tarz deneyimlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda yolumuza çıkanları ortadan kaldırabiliyor, düşmanların gitgide daha da zorlaştığını söyleyebiliyor ve daha fazla detayla beraber kendi becerilerinizi ön plana çıkarabiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunda kararlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve dikkat çekici bitirici vuruşlarla düşmanları rahat edebiliyoruz. Eğlenceli dövüşlere adım atabileceğiniz ve bu dövüşler içerisinde neler olup bittiğini görebileceğiniz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda oldukça dikkat etmeniz gereken durumların da olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde düşmanların yüzlerini kırabiliyor, kollarını, bacaklarını etkisiz hale getirebiliyor ve daha fazla detayla beraber şehrin dört bir yanına dağılmış düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Oyunda Uzak Doğu savaş stili olduğundan dolayı elbette dikkat çekici ortamlarda kendinizi bulabiliyor ve Japonya'nın sokaklarında arşın gezebiliyorsunuz. Bununla beraber ana hikaye içerisinde bir mola verebiliyor ve şehrin dört bir yanına dağılmış kumarhanelere, kulübelere, oyun salonlarına, dövüş antrenmanlarına ve çok daha fazlasına doğru geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda burada şarkı söylemek istiyorsanız da karaoke salonlarına doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde canlı bir şehir görüntüsünün ve imajının olduğundan bahsedebiliyor ve kendinizi burada eğlendirebiliyorsunuz. Bununla beraber daha fazlası gibi sürükleyici gece hayatının tadını çıkarabiliyor ve oyuna düşmanları ortadan kaldırmanın yanı sıra aynı zamanda bu yan etkinliklerle beraber ilerleyebiliyorsunuz. Yapım içerisinde yer alan grafikleri ve animasyonlara bakacak olursak, elbette Nintendo Switch için çıkan sürüm o konsolun gücünü temsil ediyor. Dolayısıyla yüksek grafik beklentisi ile giriş yapmamanızı öneriyoruz. Bunun yanı sıra oyunun PC platformunda elbette en yüksek kalite ile beraber yer aldığını söyleyebiliyoruz çünkü bu yapım şu anda yeniden düzenlenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla PC platformunda yukarıda bahsettiğimiz gibi 4K, 60 fps ve daha yukarı hızıyla beraber oyuna oynayabiliyorsunuz. Durum böyle olunca elbette PC platformunda ne kadar güçlü bir donanım parçalarınız bulunsa ona göre hareketlerinizi gerçekleştirebiliyor ve oyuna adım atabiliyorsunuz.
 
 

Bununla beraber oyun 2019 yılında Steam platformuna gelmiş durumda. Oyuncuların yorumlarına bakacak olursak, çoğunlukla olumlu etiketine sahip olduğunu aktarabiliyor ve genel olarak oyuncuların beğendiğini söyleyebiliyoruz. Oyunda genel olarak toparlayacak olursak, yukarıda bahsettiğimiz gibi sürekli olarak aksiyona dalabileceğimiz bir Japonya şehri bulunuyor ve burada istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra dilediğimiz şekilde gece hayatına adım atabiliyor ve bahsettiğimiz gibi dövüş salonlarına, karaoke yerlerine ve çok daha fazla kısma doğru adım atabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da oyunun yan etkinlikleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Boks Oyunu Undisputed Bir Milyon Satış Sayısına Ulaştı Dragon Age: The Veilguard Çıkış Fragmanı Yayınlandı

mahsur kalan adam

25.10.2024 15:56:02

0
Akşam bakacaz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız