Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sniper Elite: Resistance Çıkış Tarihi Belli Oldu

 
 
Rebellion Developments tarafından bir süredir geliştirilme aşamasında bulunan Sniper Elite: Resistance için yepyeni bir fragman yayınlandı ve aynı zamanda oyunun çıkış tarihi belli oldu. Ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak 30 Ocak 2025 tarihinde geliyor.
 
Sniper Elite: Resistance, beşinci oyunun yan hikayesi niteliğinde
 
 
 
Sniper Elite: Resistance yukarıda bahsettiğimiz tarihte Xbox Series X/S, PS4, PS5, Xbox One ve PC için satışa sunulacak. Aynı zamanda Game Pass hizmetinde de yer alacak. Böylece bir aboneliğiniz bulunuyorsa ek bir ücret ödemeden oyuna doğrudan geçiş yapabileceksiniz.
 
Sniper Elite 5'in yan hikayesi olarak karşımıza çıkacak bu yapımda ana karakter Karl Fairburne olarak karşımıza çıkmıyor. Bunun yerine özel harekat konusunda uzman Harry Hawker adlı karakter ön plana çıkıyor. Oyunda daha çok gizlilik odaklı bir deneyim bulunuyor ve istediğimiz şekilde özelleştirilebilir silahlarla ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunun hem ana hikaye modu hem de çeşitli etkinlikleri ve mücadeleleri sergileyebileceğiniz içerikleri bulunuyor. Oyuncular burada sınırlı bir süre içerisinde tamamlamaları gereken çeşitli hedeflere sahip. Bu deneyimler oyundaki heyecanı arttıracak türden.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici nişancı ve aksiyon unsurları ile beraber ön plana çıkmayı hazırlayabileceğimizi yapıp serinin en yeni ve yan oyunu olarak bizlere sunuluyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca keskin nişancılığımızı en iyi şekilde sergileyebiliyor ve oyunda usta olmak durumunda kalıyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmeye başlıyor ve keskin nişancılarımızı konuşturmak için elbette faremizi veya kontrolcümüzü en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Benzersiz keskin nişancılık mekanikleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabileceğimiz yapımda gizlilik ve taktiksel bir yapının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir taktik benimseyebiliyor, görevleri farklı bakış açısıyla beraber geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Her bölgeye geldiğimizde çevre unsurlarının da değişkenlik gösterdiğini aktarabildiğimiz yapım içerisinde sürekli olarak keskin nişancılık önerilerimizi gösterirken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Çünkü bazı bölgeler gerçekten de yüksek sayıda düşman kaynıyor ve bunları ortadan kaldırmak için tek tek yok etmek için büyük bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bölgeye geldiğimizde buralarda yer alan düşmanları ortadan kaldırmak için çeşitli stratejiler benimseyebiliyor ve bölgeyi uzaktan dürbünümüzle kontrol ederek nereden gelebiliriz ve nereden onları ortadan kaldırabiliriz gibi planlamalar yapabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca keskin nişancılık ve gizlilik odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve ödüllü serinin artık Fransa'nın merkezine doğru geçiş yaptığını söyleyebiliyoruz. Yeni oyun içerisinde Fransa'nın kalbinde yer alıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda imha etmemiz gereken çeşitli düşmanların olduğunu belirtmekte fayda var. Cephe hatlarından uzakta gizli bir savaşta yer aldığımız yapımda farklı şekillerdeki silahlarımızla ve özelleştirme sistemlerimizle beraber ön plana çıkıyor ve bununla beraber oyundaki kızımızı artırabiliyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere sadece keskin nişancı değil, aynı zamanda tabancalarımız, tüfeklerimiz ve çok daha fazlasıyla beraber ilerleyebileceğimiz çok çeşitli bir silah kütüphanesinin olduğundan bahsetmekte fayda var.

Diğer taraftan yapım içerisinde yine özelleştirme sistemlerini ve kişiselleştirme mekaniklerinin de olduğunu belirtelim. Bununla beraber oyunun elbette standart sürümünü ön sipariş verirseniz yeni bir silah görünümüne, kara birine 98 tüfeğine ve çeşitli kılavuz içeriklerine sahip olabilirsiniz. Ancak bunun yanı sıra oyunun Deluxe sürüm paketi bulunuyor. Eğer bu paketi ön sipariş verirseniz oyuna 2 gün önceden erişim sağlayabiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz standart sürüm ön sipariş detaylarına sahip olabiliyorsunuz. Yeni operasyonlara katılabileceğiniz, yeni tehditlerle karşı karşıya gelebileceğiniz yapımda yapacaklarımızla gidişatımıza yön verebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca elbette işgal altındaki Fransa'ya doğru adım atmak durumundayız. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı içeriklerle karşı karşıya kalıyor, görevlerin zorluğunun gitgide artış gösterdiğini aktarabiliyor ve oyunda serinin beşinci oyunundan yan hikayenin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Yani beşinci oyunun devam hikayesini niteliğinde karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda özel harekat dairesi ajanı Harry Hawker adlı bir karakterin rolünü bizlere veriyor ve bu karakterle beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde farklı şekillerde yer alabileceğimiz bir apple ile karşı karşıya kalır ve görevleri nasıl ortadan kaldırabileceğinizi ve düşmanları nasıl indirebileceğinizi siz belirleyebiliyorsunuz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir onca farklı bir deneyim elde edebiliyor ve burada kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda her bir göreve farklı bakış açılarıyla beraber geçiş yapabiliyor, uzaktan düşmanları izleyebiliyor, düşmanların nasıl bir şekilde hareket ettiğini gözlemleyebiliyor ve doğru zamanda doğru hamle yaparak görevinizi sağlıklı bir şekilde yerine getirebiliyorsunuz. Ek olarak yeni tehditlerin ve zorlu düşmanların olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Yine bahsettiğimiz gibi oyunda beşinci oyunun paralel bir şekilde ilerleyen sürükleyici hikayesiyle karşı karşıya kalıyor; ancak burada yeni bir hikayede ilerlemek durumundayız. Dolayısıyla birçok mekanik içeriği ve tefek görünümlerinin elbette bir önceki esere benzer şekilde karşınıza çıkacağını aktarmakta fayda var. Dolayısıyla bu tarih detaylarla beraber beklentilerinizi biraz düşük tutmanız veya dengede tutmanızı öneriyoruz. Ek olarak yapının içerisinde Fransız direnişiyle beraber karşı karşıya kalabiliyor, ölümcül silahlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz bir savaş ortamıyla kendimizi bulabiliyor ve birden fazla öldürme listesinin burada olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla listenin oldukça kabarık olduğunu ve yapacağınız her bir hamleyle bu listeyi temizleyebileceğinizi söyleyebiliyoruz. Onunla beraber oyun içerisinde farklı sızma noktaları ve çıkarma bölgeleri bulunuyor. Bu noktalara doğru hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda etrafınıza dikkatli bir şekilde bakmanız gerekiyor. Çünkü her bir adımda tehlikenin baş gösterdiğini belirtebiliyoruz.

Hızlı bir şekilde farklı bölgeleri doğru ilerleyebileceğimiz yapımda her ortamda elbette yapabileceklerimiz değişkenlik gösterebiliyor. Özel harekat dairesi içerisinde yer alan bir karakterin rolünü üstlendiğimiz yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor, hangi hamleleri yapabileceğimizi çevre unsurlarına göre değerlendirebiliyor ve yapacağımız her bir hamleyle gidişatımızı yön verebiliyoruz. Bununla beraber birden fazla öldürme listesi bulunuyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir ortama farklı şekillerde sızabiliyor ve çıkarma noktalarına doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Elbette farklı noktaları da orası sızmak için kendi planlarımızı oyuna dahil edebiliyor ve bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunda her bir noktada farklı stratejiler uygulayabileceğimiz ve kendi planlarımızı ortaya dökebileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve her ortamda farklı ortamların manzaralarının, bölgelerin, düşmanların, öldürme listelerinin, çıkarma noktalarının ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda burada ilgi çekici görsel şölenlerin de olduğunu aktarmakta fayda var. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ana hikaye modunu tek başımıza veya tamamen arkadaşlarımızla beraber oynayabileceğimiz bir içerikle karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tam hikaye modunu işbirliği moduyla deneyimleyebiliyor ve yanımızda arkadaşlarımızı davet edebiliyoruz. Bu sayede silahlarımızı, eşyalarımızı ve taktiksel bilgi birikimlerimizi arkadaşlarımıza paylaşabiliyor ve düşmanlara karşı savaşmak için birbirimizden yardım istemek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber eğer bir oyun içerisinde işbirliği modu bulunuyorsa muhakkak bu modu denemek ve arkadaşlarınızı yanınıza davet etmek gerekiyor. Bizim de tavsiyemiz, evet, bu tarz oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamak. Böylece daha eğlenceli bir oyun deneyimiyle karşı karşıya kalabilir ve kendinizi oyuna kaptırabilirsiniz.

Yeni operasyonlara geçiş yapabileceğiniz ve bu operasyonlarda üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda elbette her bir atışın ve öldürmenin tamamen fiziksel yapıya uygun olduğunu aktarabiliyoruz. Oldukça gerçekçi ve keskin nişancılık deneyimiyle beraber ön plana atılabileceğiniz yapımda keskin nişancılık konusunda usta olmaya çalışıyor, rüzgarın yönünü ayarlamak durumunda kalıyor ve gelişmiş silah kullanan fizik sistemleri ile beraber ön plana atılabiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda marka tescilli x-ray öldürme kamerası geri dönüyor ve bu ilk sırayı kamera sistemi ile beraber imza atışlarınızı ön plana çıkarabiliyor. Vurduğunuz her bir noktada gerçekten de o vuruşu hissedebiliyorsunuz; her birinin gerçekten yıkıcı olduğunu gösteren bu x-ray kamera sistemi yapabileceklerimizi gösteriyor ve burada kemiklerin mermileri saptırdığını ve düşman gövdelerine nasıl saplandığını doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla öngörülemez şekilde yer alabileceğimiz yapımda her bir atışımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve bununla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda farklı şekillerde silahların da olduğundan bahsedebiliyor ve bir bölgeye girdiğimizde elbette burada keskin nişancı kullanmıyor ve aynı zamanda yakın menzilli silahların da burada ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Yani oyun içerisinde sadece düşmanları uzaktan indirmekle kalmıyor, aynı zamanda bölgelere doğru sızarak onları toplu bir şekilde yok edebiliyoruz. Bununla beraber birden fazla kamera sisteminin bulunduğu ve her bir atışımızla beraber yavaş yavaş düşmana giden mermiyi görebildiğimiz ve gerçekten de keskin nişancı gibi düşünmemiz gereken anların olduğundan bahsedebiliyor ve oyun içerisinde yapacağımız her bir hamlenin oldukça değerli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığı süre boyunca gelişmiş silah kullanım fizik sistemi ile ön plana çıkmaya hazırlanırken her bir silahın farklı şekillerde sekme derecesi, hasarı ve çok daha fazla istatistiği bulunuyor. Ek olarak tabancaların yanı sıra elinize alabileceğiniz makineli tüfeklerin de oldukça önemli olduğuna vurgulamak gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda makineli tüfeklerin yakın menzilde oldukça işe yaradığını ve düşmanları ortadan kaldırmak için büyük oranda kullanabileceğiniz seçenekler arasında yer aldığını aktarmakta fayda var.
 
 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyundaki keskin nişancı gibi düşünmeniz gerektiğini vurguladık. İşte bu noktada hedefe nişan alırken yerçekimini, rüzgarı ve kalp atış hızınızı en iyi şekilde ayarlamanız gerekiyor ve buna göre hesabınızla beraber düşmanlara atışınızı bırakmanız lazım. Çünkü her bir noktada farklı şekillerde atışlar gerçekleştirilebiliyor ve düşmanın uzaklığına ve rüzgara göre bu durumun değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, bu nişancı aksiyon oyunu serinin yan hikayelerinden biri olarak bizleri Fransa’nın kalbine götürüyor. Oyuncular burada keskin nişancılık becerilerini en üst seviyede sergileyebilecekleri, gizlilik ve taktiksel ilerlemeye dayalı bir deneyime adım atıyor. Oyunun dikkat çekici özelliklerinden biri, oyuncuların stratejik düşünmeyi teşvik eden tasarımı. Her yeni bölge, değişken çevre unsurları ve yüksek sayıda düşman içeriyor; bu nedenle oyuncuların bölgeye girerken dikkatli bir analiz yapması ve keskin nişancılık tekniklerini en etkili şekilde kullanması gerekiyor. Oyunun üçüncü şahıs kamera açısı, çevrenin ve düşman hareketlerinin dikkatlice incelenmesini sağlıyor.
 
Bu, özellikle yüksek riskli düşman gruplarıyla dolu bölgelerde gizlilikle ilerlerken fayda sağlıyor. Her görevde çevreyi dürbünle gözlemlemek, düşmanları nereden ve nasıl etkisiz hale getirebileceğimizi belirlemekte önemli bir rol oynuyor. Bu sistem, oyunculara her görevde farklı taktikler geliştirme ve kendi stratejilerini oluşturma özgürlüğü sunarak oynanışa derinlik katıyor. Ayrıca, yalnızca keskin nişancı tüfekleri değil; tabancalar, makineli tüfekler ve daha birçok çeşitli silah oyuncuların emrinde. Oyunun özelleştirme seçenekleri sayesinde silahlar, kişisel tercihlere göre güçlendirilebiliyor ve ayarlanabiliyor; böylece oyuncular silahlarının performansını ve hassasiyetini artırabiliyor. Bu geniş silah kütüphanesi, her bölgeye ve görev tipine uyum sağlama esnekliği sunarak aksiyonu zenginleştiriyor. 

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber keskin nişancılık deneyimiyle beraber ön plana çıkmaya hazırsanız, bugün ilerleyen süreçte bizleri bekliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
NewGamePlus: Oyunlarda Türkçe Dil Desteği Neden Yok? Boks Oyunu Undisputed Bir Milyon Satış Sayısına Ulaştı

BSC Misafiri

25.10.2024 23:00:19

0
5. oyunun çok aynısı...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız