Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Thing: Remastered İçin Yeni Oynanış Fragmanı Yayınlandı

 
 
Yeniden düzenlenmiş sürümler son dönemlerde oldukça fazla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise geçtiğimiz süreçte yayınladığımız haberle The Thing: Remastered versiyonunun geleceğini aktarabiliyoruz. Yavaş yavaş sona yaklaştığımız oyun için hem PC sistem gereksinimleri hem de yeni bir fragman yayınlandı.
 
The Thing: Remastered'ın ilk fragmanı beğenilmedi
 
 
 
The Thing: Remastered, yeniden düzenlenmiş ortamlarla, aydınlatma sistemleri ve çok daha fazlasıyla karşımıza çıkacak. Oyun öncelikle 5 GB boş disk alanı gerektirecek ve oyunu oynamak için en az 2 GB RAM'e, Intel Core i5-3570 veya AMD Ryzen 3 1300X işlemciye ve NVIDIA GeForce GTX 650 TI veya AMD HD 7750 ekran kartından birine sahip olmanız gerekecek.
 
Oyunun önerilen sistem gereksinimlerinde ise 4 GB RAM, Intel Core i5-6600K veya AMD Ryzen 5 1600 işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 1070 veya AMD RX Vega 56 ekran kartı yer alıyor. Oyunun şu anda çıkış tarihi bulunmuyor. İlerleyen süreçte daha fazla detayın sahibi olmayı bekliyoruz.
 
Oyunun ilk oynanış fragmanına bakacak olursak, oyuncuların pek beğendiğini söyleyemiyoruz. Çünkü ilk bakışta remastered orijinal versiyona çok benziyor. Birçok oyuncu daha iyi görsel ve grafiksel yükseltmeyi bekliyordu.
 
 
 
The Thing: Remastered'da değişen neler var?
 
Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber hayatta kalmaya çalışabileceğimiz ve 2002 yılında piyasaya sürülen oyunun yeniden yapım sürümü ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda dikkat çekici bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, kurgu dolu koridorlarda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve bizleri kovalayan yaratıklardan kurtulmanın bir yolunu bulmak durumunda kalıyoruz. 1982 yapımı film içeriğinden esinlenen yapı ile beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor, kapıları doğru zamanda doğru hamleyle beraber açmamız gerekiyor ve burada zamanlamanın oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
Şimdi ise oyunun yeniden yapım sürümü değil de tamamen yeniden düzenlenmiş sürümüyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve yeniden düzenlenmiş ortamlar içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışabileceğimiz yakından, oyunun PC sürümünde hızlı tempolu ve ekip odaklı bir aksiyon ve hayatta kalma deneyimi bizleri bekliyor. Bunun yanı sıra piksel başına aydınlatma, 4K çözünürlük ve 144 fps'e kadar ilgi çekici bir deneyimin bizlere sunacağına aktarmakta fayda var. Dolayısıyla ilk orijinal sürüme göre oldukça yeni teknoloji desteklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Ancak oyunun grafiklerinde ve animasyonlarında pek bir değişimin olmadığını aktarabiliyoruz. Çünkü yukarıda haberimizde yarın verdiğimiz üzere ortaya çıkan oynanış fragmanı pek çok oyuncu tarafından ne yazık ki kabul görmedi ve pek fazla değişimin olmadığı aktarıldı. Aynı zamanda bu oynanış fragmanı içerisinde yer alan görüntüler ne yazık ki hayranlara pek tatmin etmedi diyebiliriz. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yeniden düzenlenmesi sürümüne bakacak olursak, grafiklerin, animasyonların, ortamların ve çok daha fazlasının daha iyi bir şekilde bizlere sunulması bekleniyordu. Bu oyuncuların beklentileri yüksek olduğundan dolayı ne yazık ki bu beklentilerin karşılanmadığını ve ortalama bir işin olacağını vurgulayabiliyoruz. Bu tarz eski oyunlar ne yazık ki yeniden düzenlenmiş sürümler karşısında oldukça yetersiz kalıyor. Durum böyle olunca yeniden düzenlenmiş sürüm yerine yeniden yapım sürümleri bu tarz oyunları oldukça yakışıyor. Çünkü teknoloji bir hayli geliştiğinden dolayı günümüzdeki oyunlar ne yazık ki bu tarz oyunların ötesine geçiyor.
 
 

Geldiğimiz noktada oyunların potansiyeli bir hayli yükseldiğinden dolayı bu tarz yeniden düzenleme sürümleri ne yazık ki oldukça geri planda kalıyor. Bununla beraber her ne kadar bu tarz oyunların bir hayran kitlesi bulunsa da bu hayran kitlesi yüksek standartlarda oyun oynadığından dolayı kendi standartlarının daha da arttığını görebiliyor ve ne yazık ki bu tarz yeniden düzenlenmiş sürümleri pek fazla beğenmiyor. Oyun 2002 yılında çıktığından dolayı bir hayli eski bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Hem grafiklerin hem mekaniklerin hem de ortamların ne yazık ki yeniden düzenleme sürümüyle beraber toparlanması pek de mümkün görünmüyor. Genel olarak oyuncular fragmanına bakarak yeniden yapım sürümünün bu oyunu oldukça yakışacağını ve ne yazık ki bu yeniden düzenlenmiş sürümün yetersiz kalacağını vurguluyor. Kişiyle beraber ortalama puanlar alacağını aktarabileceğimiz yapım, üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber hayatta kalma korku nişancı deneyimini bizlere sunuyor. Oyunda aslında sadık sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz, yani orijinal oyunda yer alan sistemlerin biraz daha iyileştirilmiş ve değiştirilmiş halleriyle karşı karşıya kalmayı bekleyebiliyoruz.
 
Hayatta kalma korku türünün modern döneme doğru uyarlanması ile beraber karşı karşıya kaldığımız yapımında yukarıda bahsettiğimiz gibi fps'in 144'lere kadar çıktığını ve aynı zamanda 4K çözünürlük ile beraber daha net bir görüntü elde edebileceğimizi aktarabiliyoruz. Oyunda asıl dehşet, film bittiği andan itibaren başladığını ve bulunduğumuz ortamlarda ve koridorlarda arkamızdan bir şeylerin kovaladığını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığı bir süre boyunca gergin ortamların ve karanlık detayların bir hayli ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca hayatta kalmanın ekip işi olduğunu vurgulamak gerekiyor ve ekip içerisinde yer aldığımız süre boyunca koordineli bir şekilde ilerlemek ve kendimize uygun plan ve strateji kurmak oldukça önemli. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her bir onca farklı bir deneyimi elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda oyun içerisinde daha çok karanlık koridorlar bulunduğundan dolayı ve açılamayan kapılar yer aldığından dolayı buraları açmak da, karanlık koridorları aydınlatmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber etraftaki nesneleri kullanmaya çalışıyor, elimizdeki sopayı en iyi şekilde düşmanlara karşı kullanabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alırken aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve arka planda bulunan hikaye konusunda fikir sahibi olmak durumunda kalıyoruz. İlgi çekici karakterlerle karşı karşıya kalabileceğimiz ve bu karakterlerin her birinin kendine özgü yetenekleri ve becerilerinin bulunduğu yapımda, düşmanları abluka altına alabiliyor ve araştırma tesisi içerisinde meydana gelen tuhaf olayları burada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 

Sürekli olarak tesis içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve Amerika Birleşik Devletleri özel kuvvetleri kurtarma ekibine liderlik edebileceğimiz oyunda zorlu alanda takımımızı en iyi şekilde hayatta tutmaya çalışıyor ve öldürdüğümüz insanların görünümüne bürünen bir şekil değiştiren tuhaf bir uzaylı yaşam formu ile karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten kime güvenebileceğimizi seçebiliyor ve aynı zamanda çeşitli unsurlar tarafından kapana kısılmış korkunç varlıkları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde oldukça zorlu bir yapı kullanıyor. Çünkü bu yapı ile beraber dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz kısımlarda elbette temkinli olmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken aynı zamanda yolumuza bakmak durumundayız.
 
Amerikan bilim ekibinin esrarengiz olaylara karşı verdiği tepkiler gerçekten oyun içerisinde oldukça önemli olarak karşımıza çıkıyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hayatta kalmak bir yana dursun, görevleri yerine getirmek gerçekten de zorlu bir yapıyı içeriyor. Bununla beraber görevleri yerine getirmek için tüm takım arkadaşlarımızdan katkı almak durumunda kalıyoruz ve tek başımıza bu görevleri gerçekleştiremeyeceğimizi söylemekte fayda var. Bununla beraber şekil değiştiren tuhaf uzaylı yaratıklarıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda elbette elimizdeki imkanları sonuna kadar kullanmak durumunda kalıyor ve elimizden geldiğince bu imkanları en iyi şekilde düşmanlara karşı uygulayabiliyoruz. Ancak oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi insan kılığına giren bu tuhaf uzaylı yaratıkları bulmak tamamen sizin işiniz oluyor. Çünkü hangilerinin hala insan olduğunu ne yazık ki bilmiyorsunuz. Durum böyle olunca oyun içerisinde zorla ortamların ve durumların da bizlere sunulduğuna aktarmakta fayda var.
 
 

Yeniden düzenlenmiş sürüm içerisinde yer alan diğer özelliklere bakacak olursak, 20 farklı bölümün olduğundan bahsedebiliyor ve bu yirmi farklı bölüm içerisinde elbette farklı detaylar, devasa yaratıklar, çevrede detayları ve çok daha fazlası yer alıyor. Gelişmiş güvenlik ve korku sistemi ile beraber yer alabileceğimiz yakında korku durumunun, oyuncuların psikolojisini oldukça etkilediğini ve daha fazla detaylarla beraber yer alabileceğimizi aktarmakta fayda var. Oyunda düşmanlarımızı ortadan kaldırmak için elbette makineli tüfekleri, patlayıcıları ve alev makinelerini elimize alabiliyor ve böylece gelişmiş bir silah sisteminin ve kütüphanesinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Daha iyi bir oyun deneyimini sağlayacak, oyun içerisinde yaşam kalitesinin de bir hayli iyileştiğini ve oyunun dokularının biraz daha iyi olduğunu aktarabiliyoruz. Serinin bir hayranıysanız ve yeniden düzenlenmiş sürümü merak ediyorsanız bir göz atmanızda fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Just Cause'un Yaratıcısından Yeni Oyun: İlk Ekran Görüntüleri Paylaşıldı Like a Dragon Gaiden'ı 4 Saat Kadar Ücretsiz Oynayabiliyorsunuz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

wassuplaying

27.10.2024 06:29:40

+1
Şu oyuna atmosferi koruyan iyi bir remake ne güzel olurdu be.

BSC Misafiri

26.10.2024 22:42:30

+1
babaya yeni oyun yakışırdı ama yinede oynarız birdaha. muadili yok nasılsa
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız