Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Atomfall İçin Yepyeni Oynanış Videosu Yayınlandı

 
 
Rebellion Developments tarafından biz oyun severlere sunulacak olan hayatta kalma aksiyon oyunu Atomfall için yepyeni bir video yayınlandı. Ortaya çıkan yeni video sayesinde oyunun oynanışına bir bakış atabiliyor ve dünyasının nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz.
 
Atomfall ilgi çekici bir dünyaya sahip
 
 
 
5 dakikalık video içerisinde ortamlara, atmosfere, karakterlere, düşmanlara, kullanabileceğimiz silahlara ve çok daha fazlasına derinlemesine bir bakış atabiliyoruz. Klasik 1950'lerin filmlerinden ilham alan oyunda Kuzey İngiltere ortamlarına geçiş yapabiliyor ve felaketin ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
Atomfall temel olarak 1957 yılında Windscale felaketinden 5 yıl sonrasını konu alıyor. Oyunda mağaralara, vadilere, yıkık dökük harabelere ve çok da fazla bölgeye doğru geçiş yapabiliyoruz. Dikkat çekici atmosferiyle ve ortamlarıyla beraber oyun Mart 2025 tarihinde çıkacak.
 
PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürülecek Atomfall, aynı zamanda Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan Game Pass üzerinden de erişilebilir olacak. Son olarak oyunun PC sürümü Steam, Epic Games Store ve Microsoft Store üzerinden satışa sunulacak.
 
 
Atomfall'da neler var?
 
Kıyamet sonrası bir ortama geçiş yapabileceğimiz ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapım, harabeye dönmüş Britanya bölgesinde yer alıyor. Burada yer aldığımız süre boyunca bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan kurtulanlarla bir araya gelebiliyoruz. Çeşitli düşmanların bölge kontrolü için mücadele ettiği yapım içerisinde yapacağımız her bir hamle ile gidişatımıza yön verebiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca hem müttefiklerle hem de düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyunda, zaten bildiğiniz üzere kıyamet sonrası bir dünya sunulduğundan dolayı farklı silahlar elimize alabiliyor ve burada hayatta kalmanın yollarını ararken aynı zamanda yepyeni silahlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca bir hayatta kalma mücadelesi verdiğimizden dolayı etrafı keşfetmek, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek ve çok daha fazlasıyla beraber ilerlemek durumundayız. Gerçek hayattan hislerin denendiği bir içerikle karşı karşıya kaldığımız yapımda elbette yeni bir hayatta kalma deneyimiyle ilerlemek durumundayız ve kuzey İngiltere'deki nükleer felaketinin 5 yıl sonrasının konu alındığı bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda böyle bir hikaye içeriği yer alıyor ve bu hikaye içeriğiyle beraber kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Kurgusal karantina bölgesini istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyun farklı bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor ve uygulayacağınız stratejilerin ve taktiklerin oldukça değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı silahları elinize alabiliyor, bu silahlar üzerinde ustalaşabiliyor, yakın dövüş sistemleri ile düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve çok daha fazla detayla kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde dikkat çekici unsurların olduğundan bahsedebiliyor ve farklı bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Bu ortamlara geçiş yaparken elbette her bölge içerisinde farklı ortamların atmosferleri, düşmanların, karakterlerin etkileşime girebileceğimiz unsurların keşif detaylarını ve çok daha fazlasını görebiliyor ve kendimizi bu şekilde oyuna kaptırabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz yapım, büyük oranda zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor.
 
 

Kurgusal karantina bölgesini keşfedebileceğimiz ve etrafta bulunan kaynakları en iyi şekilde toplayabileceğimiz yapım içerisinde Kuzey İngiltere bölgesinde yer aldığımız bu süre boyunca tuhaf karakterlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu tuhaf karakterlerin arka planda neler yaşadığını öğrenebiliyor, onlardan görevler alabiliyor ve haydutların, casusların ve çok daha fazlasının yer aldığı bir sistemle karşı karşıya gelebiliyoruz. Bununla beraber İngiliz kırsalında yolumuzu bulmaya çalışıyor, burada istediğimiz gibi etrafı keşfederek malzemeler toplayabiliyoruz. Zanaatkarlık mekaniği sayesinde bu kaynakları birleştiriyor, yeni araçların ve silahların sahibi olabiliyor ve hem canımızı tazeleyebileceğimiz hem de takas edebileceğimiz içeriklerle karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde elbette sürekli olarak savaşmıyor, aynı zamanda konuşabileceğimiz ve etkileşime girebileceğimiz karakterlerle de burada buluşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan savaşırken diğer yandan etkileşime girebileceğimiz karakterlerle konuşuyoruz. Sniper Elite ve Zombie Army oyunlarının arkasındaki stüdyo tarafından biz oyun severlere sunulacak olan bu yapımda, elbette daha önce bildiğiniz üzere nişancı aksiyon deneyimi kapsamında ustalaşmış bir yapı ile karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla oyunun bu mekanikler üzerinde gerçekten düzgün bir şekilde bir yapıyı beraberinde getireceğini vurgulayabiliyoruz. Ancak diğer taraftan oyunun hikayesinin ilgi çekiciliği, ortamları ve atmosferi oldukça güzel bir şekilde bizlere sunuluyor. Böylece biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bonusları dikkat edecek kurumsal bir dünyada bulunduğumuzdan dolayı elbette kendimizi oyuna kaptırabilecek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenebileceğiz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek, etrafta bulunan kaynakları toplamak ve envanterimize atmak oldukça önem arz ediyor. Yapacağımız her bir kaynak toplaması ile farklı kaynakların ve malzemelerin sahibi olabiliyor ve bu kaynaklar aslında bizi hayatta tutmanın en temel araçlarından bir tanesi diyebiliriz. Malzeme toplayabileceğimiz, savaşabileceğimiz, konuşabileceğimiz ve çok daha fazla karanlık unsurun gizemini çözebileceğimiz yapım içerisinde türlü düşmanlara meydan okuyabiliyoruz. Bu meydan okumayla beraber hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda yolumuzu bulmaya çalışıyor ve yapacağımız seçimlerin oyuna ve bizlere doğrudan etkisi olduğunu görebiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda, her yaptığımız seçimin doğal sonuçları bulunuyor. Burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu seçimlerin gidişatını en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Oyunda yapacağımız her bir seçimle beraber hem ortamlara hem de kendi kaderimize yepyeni bir bakış açısı sunabiliyor. Dolayısıyla dünyanın gidişatı konusunda yaptığımız seçimler oldukça önem arz ediyor. Verdiğimiz kararlar öncesinde keşifler yapabiliyor, etrafa soruşturabiliyor, karakterlerle konuşabiliyor ve karakterlerin bizlere aktardığı konularda fikir sahibi olabiliyoruz. Ancak bundan sonrasında bir karar vermemiz gerekiyor ve bizlere en iyi gelen diyalog sonucunu işaretlememiz gerekiyor.
 
Bununla beraber yapacağımız her bir hamleyle gidişatımızı yön verebiliyor, farklı topraklara doğru geçiş yaparak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve oyunda farklı bölgelerin ne olduğunu söyleyebiliyoruz. Yeşil tepelerle ilerlemeye çalıştığımız ve buradan da yemyeşil vadilere doğru geçiş yapabildiğimiz yapımda, aynı zamanda kırsal bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve halkın oldukça az uğradığı bölgelere de işimizi sağlayabiliyoruz. Etrafı arayabileceğimiz, malzemeler toplayabileceğimiz ve hayatta kalabileceğimiz yapımda malzemeler toplamak, yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça önem arz ediyor ve oyunun temel hedeflerinden bir tanesi diyebiliriz. Bununla beraber topladığımız malzemelerle silahlar ve eşyalar üretebiliyor, bu silahları ve eşyaları en iyi şekilde kullanabiliyor ve ne kadar çok kaynak toplarsak o kadar çok hayatta kalma şansımızın arttığını söyleyebiliyoruz. Savaşabileceğimiz bölgeleri kontrol edebileceğimiz ve düşmanları yok edebileceğimiz yapımda, elbette bölgelere hakim olmak isteyen çeşitli kötü düşmanların ve grupların olduğundan bahsedebiliyoruz ve bunları ortadan kaldırmak için türlü mücadelelere giriş yapmak durumunda kalıyoruz.

Oyun, yukarıda bahsettiğimiz gibi nükleer felaketin ardından, yani 5 yıl sonrasında geçiyor. Nişancı ve aksiyon konusunda oldukça ön plana çıkmaya hazırlanan yapımda yer alan arka plan hikayesi, hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılmak isteniyor. Bu diyaloglar neticesinde, söylediğimiz üzere yapacağınız her bir seçimin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor ve daha fazla detay ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Hikaye konusunda elbette nereye gideceğimizi merak ediyor ve daha fazla detayın sahibi olarak oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
 

Oyunun atmosferine, ortamlarına ve yayınlanan fragmanlarına bakacak olursak, ortam konusunda gerçekten de güzel bir işin başarıldığını şimdiden söyleyebiliyoruz. Ancak bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda sadece ortamlar oyunu kurtarmaya yetmiyor ve diğer unsurların da oldukça dikkat çekici olması gerekiyor. Dolayısıyla oyunun, umuyoruz ki hikayesi, oynanış dinamikleri, görevleri ve çok daha fazlası en iyi şekilde bizlere sunulur ve kendimizi oyuna bu şekilde kaptırabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Black Myth: Wukong'un PS5 Fiziksel Sürümü Duyuruldu Fallout Dizisinin 2. Sezon Çekimleri Kasım'da Başlıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız