Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

It Takes Two'dan Büyük Başarı: 20 Milyon Satış Sayısına Ulaştı!

 
 
Geliştiriciliğini Hazelight stüdyosunun üstlendiği ve iki kişiyle oynanabilen platform macera oyunu It Takes Two büyük bir başarıya imza atıyor. Açıklanan detaylara göre oyunun güncel satış sayısı belli oluyor ve şu anda 20 milyondan fazla adet sattığını doğrulayabiliyoruz.
 
It Takes Two oynanması gereken deneyimlerden 
 
 
 
Eğlenceli deneyimleriyle ve her ortama girdiğimiz anda karşımıza çıkan tuhaf platform zorluklarıyla It Takes Two, bildiğiniz üzere ilk olarak 26 Mart 2021 tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü Steam ve Origin aracılığıyla satışta bulunuyor.
 
Diğer taraftan 4 Kasım 2022 tarihinde Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan Switch konsoluna geldi. Oyunun en son Mart ayında 16 milyon adet sattığı bildirilmişti. Bu da 7 ay içerisinde 4 milyon adet daha sattığı anlamına geliyor. Dolayısıyla oyun bir yandan çok sevilirken, diğer yandan ise satmaya devam ediyor.
 
 
 
It Takes Two bizlere neler sunuyor?
 
Eğlenceli işbirliği içeriği ile beraber yer alabileceğimiz yapım tamamen iki oyunculu bir şekilde oynanabiliyor; yani oyunu ne yazık ki tek başınıza oynayamıyorsunuz ve muhakkak yanınızda bir arkadaşınızın, tanıdığınızın veya bir başkasının olması gerekiyor. Durum böyle olunca, elbette oyun gerçekten de oynaması eğlenceli bir hale geliyor ve yapacağınız hamlelerin doğru zamanda doğru şekilde olması lazım. Bununla beraber, illaki arkadaşınız veya tanıdığınız yanınızda olması gerekmiyor; Friends Pass ile beraber bir arkadaşınızı ücretsiz bir şekilde oynamaya davet edebiliyor ve uzaktan bu şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
Oldukça eğlenceli içeriklerle, haritalarla, platform zorluklarıyla ve çok daha fazlasıyla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde tuhaf bulmacaların da olduğunu aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor, bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve elimizden geleni yaparak buralarda ilerlemenin yollarını arayabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların listesinden gelmek için elbette yanımızdaki arkadaşımıza güvenmemiz gerekiyor, çünkü oyunda her bir detay arkadaşımızla beraber yapılıyor ve bir yere aşmak için, platform zorluğunu çözmek için yanımızdaki arkadaşımıza güvenmemiz gerekiyor.
 
Durum böyle olunca oyunda sürekli olarak ikimizin aynı anda adım attığı, doğru zamanda doğru hamle yaptığımız sistemler, görevler, çeşitli oynanış sekansları ve çok daha fazlası yer alıyor. Ortak oyun için tasarlanan ve türü içerisinde gerçekten de çığır açan bir yapıyı bünyesinde barındıran yapım içerisinde yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda burada her bir ortam içerisinde farklı eğlenceli mini oyunlar, dikkat çekici unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Durum böyle olunca oyunda yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlemek yerine aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve hızlı bir şekilde yer aldığımızdan dolayı elbette neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve daha fazla detay ile beraber yerimizi alabiliyoruz. Ek olarak oyunda çeşitli görevler bulunuyor ve karmaşık ve çeşitli görevleri yerine getirmek için türlü hamleler gerçekleştirmemiz gerekiyor. Oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlar bizleri bekliyor ve gitgide daha da zorlu deneyimlerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Her seviyede eşsiz ve birbirine bağlı ortamlarda kendi yolumuzu bulabildiğimiz yapım içerisinde türünde çığır açan platform ve macera deneyimi bizleri bekliyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca büyüyle oyuncak bebeği dönüştürülen iki insanı kontrol ediyor ve bu tarz detaylarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca neşeli, çılgın ve çok daha fazla detay ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Cody ve May adlı karakterleri kontrol ettiğimiz yapımda bir erkek ve bir kadın olmak üzere iki farklı karakteri elimize alabiliyor ve buralarda yer aldığımız süre boyunca türlü platform zorluklarının üstesinden gelmeye çalışabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca oldukça farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri en iyi şekilde keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda ortamlarda gerçekten de oldukça eğlenceli ve dikkat çekici platform zorluklarının olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelebileceğimiz yapı ile beraber yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz. Arkadaşımızı yanımıza davet edebilerek oldukça eğlenceli bir yapı ile karşı karşıya gelebileceğimizi yapım içerisinde sincapların tüylü kuyruklarını pataklayabiliyor, fantastik bir dünyada sıkışıp kalırken buralarda nasıl hayatta kalabileceğimizi kestirmeye çalışabiliyor, gece kulübünde DJ'lik yapabiliyor, büyülü bir kar küresinde kızakla etrafı kayabiliyor ve çok daha fazla detayla kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda yer alırken aynı zamanda bu ortamları keşfederek oldukça eğlenceli anlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz yapım içerisinde gerçekten eğlenebileceğimiz ortamlar bizleri bekliyor ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyun içerisinde, zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi iki kişilik bir yapı olduğundan dolayı arkadaşımızla ve yanımızdaki kişiyle beraber hem eğlenebiliyor, hem sohbet edebiliyor hem de bir yandan sinir krizi geçirebiliyoruz. Çünkü bazı ortamlarda gerçekten de zorlanabileceğimiz yapılar bizleri bekliyor ve burada yer aldığınız sürede kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Aynı zamanda doğru zamanda doğru hamle yapmak buralarda oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisindeki yerimizi alabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Diğer taraftan zorlu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz yapım içerisinde kusursuz bir ortak oynanış sistemi yer alıyor ve kendimizi oyuna kaptırırken aynı zamanda bir arkadaşımızı ücretsiz bir şekilde yanımıza oynamaya davet edebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz sistemle beraber bedava bir şekilde yanımıza davet ettiğimiz arkadaşımızı uzaktan oynanış sistemiyle oynatabiliyoruz.
 
 
 
Bu sayede tamamen iki kişi için tasarlanan heyecan verici maceraya adım atabiliyor, bölünmüş ekranla oyun ile yan yana veya çevrimiçi ortak sistemde uzaktan arkadaşınızla beraber oynayabiliyor ve istediğiniz macerayı deneyimleyebiliyorsunuz. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca isterseniz yan yana oynayabilir, bir yandan arkadaşınıza anlık olarak sohbet ederken diğer yanınız ise durumları değerlendirebilirsiniz veya tamamen çevrimiçi olarak işbirliği modu ile uzaktan arkadaşınıza sessiz sohbet aracılığıyla oynayabilir ve buna göre kendi hedeflerinizi belirleyebilirsiniz. Ek olarak yapım içerisinde gerçekten oldukça eğlenceli ortamların bizlere sunulduğunu belirtmekte fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabilir ve kendi yolumuzu çizebiliriz. Oyunda, örneğin bir yerden bir yere atlamak için doğru zamanda doğru hamleler yapmamızı gerektiren platform zorlukları, tepeden aşağıya doğru süzülebileceğimiz dikkat çekici eğlenceli içerikler ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendi yolumuza bakabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bu tarz eserlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Eşsiz bir macera sisteminin yer aldığı yapımda eğlenceli anlar içerisinde kendi yolumuzu bulabiliyor ve bu yolda her ortamda eşsiz seviyelerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda yer aldıktan sonra elbette her ortamda farklı manzaralar, zorluklar, ilgi çekici unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Tüm bu detayların ardından yapacağımız hamlelerin ne kadar değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışabiliyoruz. Bununla beraber yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda oldukça dikkat etmemiz gereken ortamların olduğundan bahsedebiliyor ve hem anlatımın hem de oynanışın oldukça farklı bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var.

Fantastik bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımda tamamen ortak oyun için tasarlanmış bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bununla beraber eğlenceli ve karmaşık oyun sisteminin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu oyun sistemi içerisinde kafayı yiyen elektrikli süpürgeler, tuhaf bulmaca detaylarına kadar oldukça farklı kısımların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Çığır açan zorluklarla beraber her seviyede ustalaşmanız gereken farklı durumlar söz konusu diyebiliriz. Bununla beraber yeni karakter yetenekleri ile ön plana çıkabiliyor ve her ortamda kullanabileceğiniz bu yeteneklerle hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Evrensel bir ilişki hikayesinin yer aldığı yapımda karşılıklı geçinmenin ortaya çıkardığı zorlukları burada görebiliyor, dokunaklı ve içten bir hikaye ile karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda farklılıklarının üstesinden gelmek için her iki karakterin de farklı arka plan hikayesinden yararlanabiliyoruz. Oyunda zaten bir yandan küçük bir şekilde kaldığımızdan dolayı eski yaşadığımız dünyayı özlemeye çalışıyor ve burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek ve aynı zamanda kendimizi oyuna kaptırmak için büyük oranda dallanıp budaklanan bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bir yandan hikaye içeriğiyle karşı karşıya geldiğimiz diğer yandan ise kendimizi oyuna kaptırdığımız esnada yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurguluyor ve burada ortak oyunlar içerisinde eşsiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu ve her bir karakter farklı deneyimleriyle ön plana çıkabiliyor ve kendi deneyimlerinizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı zorlukların üstesinden gelmeye başlıyor, tuhaf ve sevimli karakterlerden oluşan bir kadro ile buluşabiliyor ve güçlerinizi birleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Güçlerinizi birleştirdikten sonra elbette yapacağınız her bir hamlenin oldukça değerli olduğunu vurgulamakta fayda var. Bununla beraber birlikte maceraya çıkabiliyor, düşlerinizi birleştirebiliyor ve çok daha fazla detayla karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Ek olarak yapım içerisinde farklı ortamlar ve manzaralar bizleri bekliyor. Bu manzaralar ile beraber yer aldığımız süre boyunca etrafta neler olup bittiğini öğrenebiliyor, aynı zamanda hikaye konusunda da hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bilgi sahibi olabiliyoruz.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca zaten iki karakteri doğrudan kontrol etmeye çalışıyor ve her bir karakterin farklı şekillerde yapabileceği yetenekler bulunuyor. Aynı zamanda oyunda ilerledikçe bu yeteneklerin daha da fazla üstüne çıkmaya hazırlanarak yeni yeteneklerin ve becerilerin kilidini açabiliyoruz ve böylece daha hızlı bir şekilde kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Mümkün olduğu sürece yaratıcılığımızı ön plana çıkarabileceğimiz ve sınırları zorlayabileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabileceğimizi yapım içerisinde aynı zamanda bu oyun özelinde gerçekten oldukça büyük bir başarının ortaya çıktığını aktarmakta fayda var. Oyun, zaten satış sayısının yanı sıra aynı zamanda aldığı ödüllerle beraber en iyi iki kişilik oyunlar arasında bulunuyor ve oyun sektörüne getirmiş olduğu yeni solukla beraber bir hayli hem oyuncular tarafından hem de eleştirmenler tarafından beğeniliyor.
 
 

Genel olarak da paylaşacak olursak gerçekten de oyun, oynanması gereken ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Ek olarak zaten oyun tamamen iki kişiyle oynandığından dolayı herhangi bir şekilde tek kişi ile oynanmıyor. Dolayısıyla oyunu farklı platformlarda, konsollarda veya PC platformunda oynayabiliyor ve yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyorsunuz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi Pass sistemi sayesinde yanınıza bir arkadaşınızı davet edebiliyor ve durum böyle olunca bir kişinin oyunu alması ve oyuna sahip olması yetiyor. Dolayısıyla iki kişinin de aynı oyuna sahip olması gerekmiyor. Bu da gerçekten geliştirici ekip tarafından güzel bir şekilde düşünülmüş bir yapıyı beraberinde getiriyor. Oyuncu dostu bir stüdyo olarak karşımıza çıkan oyun gerçekten de eğlenceli noktalarıyla sektöre resmen yön veriyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Resident Evil 4 Satışları 8 Milyonu Aştı Hitman Geliştiricisi IO Interactive, MindsEye Yayıncılığını Üstlendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KristalTürk

17.10.2024 21:00:48

0
Türünde başyapıt olursan satarsın

BSC Misafiri

17.10.2024 20:22:59

0
Her co-op oyun önerisi videolarında bahsedilmeden kesinlikle geçilmiyor. Bir çift oyunu olarak bu oyundan daha iyisi yok.

BSC Misafiri

17.10.2024 14:33:03

0
Helal olsun 20M ne böyle bir oyun için hele.Çok güzel bir oyun.EA yatırım yapsın ki daha güzelini yapsınlar.

Ömer Hayyam12

17.10.2024 13:29:48

0
Böyle oyunlar kalmadı pek daha fazla satsın daha çok oyun yapılsın bu türde oynarız. Yalnız bir sonraki oyun umarım a way out gibi ciddi olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız