Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pirate Yakuza in Hawaii'nin Çıkış Tarihi Bir Hafta Öne Alındı

 
 
Sega tarafından piyasaya sürülecek olan Pirate Yakuza in Hawaii'nin çıkış tarihi bir hafta erkene alındı. Başlangıçta 28 Şubat tarihinde piyasaya sürülmesi planlanan oyunun artık yeni çıkış tarihi 25 Şubat olarak belirlenmiş durumda. Bu sayede oyuna daha erken bir şekilde erişim şansına sahip olabileceğiz.
 
Pirate Yakuza in Hawaii korsan hayatını sunuyor
 
 
 
Geçtiğimiz gün yayınlanan oyunun en son fragmanı, gemi muharebelerini ortaya koyuyor ve gemiden gemiye geçiş yaparak dikkat çekici aksiyon sistemini bizlere gösteriyor. Xbox'ın Partner Preview etkinliğinin bir parçası olarak ortaya çıkan video, oyuncuların bir düşman gemisine binip hack-and-slash deneyimine adım attığını gün yüzüne çıkarıyor.
 
Pirate Yakuza in Hawaii başrolünde, Like A Dragon: Infinite Wealth’in hikayesini takip eden popüler karakter Goro Majima yer alıyor. Oyunun özetinde "Ünlü eski yakuza Goro Majima, kendini aniden Pasifik'teki ücra bir adada gemi kazası sonucu bulur" ifadeleri bulunuyor.
 
Öte yandan Like a Dragon: Yakuza'nın canlı aksiyon dizisi Amazon Prime Video hizmetinde yayınlanacak. Dizi toplamda altı bölümden oluşacak ve ilk üç bölüm 25 Ekim'de, son üç bölüm ise 1 Kasım'da hayranlara sunulacak.
 
 
 
Korsan temalı oyun bizlere neler sunuyor?
 
Hafızasını kaybeden bir Yakuza olarak oynayabileceğimiz yapım içerisinde tam bir korsan temasıyla karşı karşıya kalıyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı ve açık sulara doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve kendine en son Yakuza olarak bilen, ancak bir anda terk edilmiş bir ada içerisinde bulunan bir karakteri kontrol etmek durumunda kalıyoruz.
 
Burada yer aldığımız süre boyunca açık denizlere doğru adım atabiliyor ve Goro Majima adlı karakteri kontrol ederek hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Oyunda elbette gemimizi özelleştirebiliyor, tayfamızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Zaten korsan olmak için büyük bir mücadeleye atılabileceğimiz yapımda gerçek korsanın ne demek olduğunu oyun içerisinde öğrenmeye çalışıyor ve devasa gemi savaşları ile beraber yolumuzu açmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere elbette deniz savaşlarının oldukça çeşitli ve değişken olması gerekiyor. Çünkü sürekli olarak aynı şeyleri yaparsak, elbette bir yerden sonra oyuncular ne yazık ki sıkılıyor ve durum böyle olunca çabuk bir şekilde oyuncular oyundan kopabiliyor. Ancak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette serinin o aksiyon özü korunmuş durumda ve bu öz aslında korsan temasına uyarlandı.
 
Bu korsan temasıyla beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, gemimizi dilediğimiz şekilde kontrol edebiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakabiliyorsunuz. Bununla beraber korsan hayatına başlayan ana karakterimiz elbette yapacağı hamlelerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve burada oldukça deli dolu bir aksiyon sistemiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Zaten seri içerisinde yer aldığınız süre boyunca oldukça etkili bir aksiyon sisteminin olduğunu görebiliyor ve eğer seri içerisinde yer aldıysanız ve diğer oyunları oynadıysanız hemen hemen benzer bir yapıya sahip olacağınızı aktarabiliyor. Bunun yanı sıra korsan temasına uygun kıyafetlerin, özelleştirme sistemlerinin, kılıçların ve çok daha fazlasının sizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Açık denizler içerisinde yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü burada çelik burunlu ayakkabılarımızı bağlayabiliyor ve yeni ve efsane bir korsanın doğuşuna tanıklık etmek durumunda kalabiliyoruz.
 
 

Yakuza olarak geçirdiğimiz günlerin ardından artık hayatımız korsan temasıyla beraber kesişiyor ve burada büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Zaten oyunda korsan teması olduğundan dolayı gemimizi en iyi şekilde elimize alabiliyor, gemimizi aslında oldukça büyük saldırılara karşı korumak durumunda kalıyor ve daha fazla detay ile beraber gidişatımızı değerlendirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek ve aynı zamanda diğer korsanları alt etmek için temel bir mücadeleye atılabiliyoruz. Bununla beraber yine korsan olduğumuzdan dolayı efsanevi bir hazinenin peşinde koşmak durumunda kalıyor ve burada sadece denizde değil, aynı zamanda karada da mücadele edebiliyoruz ve mücadelemizi gemiler arasında da sürdürebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde düşmanlara karşı gemimizle beraber uzaktan atışlar yapabiliyor, bu atışları yaptıktan sonra elbette hızlı bir şekilde manevra yapmamız gerekiyor. Çünkü bizlere doğru da çeşitli ateşlerin geldiğini aktarmakta fayda var. Bu atışlardan kaçınmak için gemimizi hızlı bir şekilde manevra ettirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber diğer korsan gemilerinin üzerine sürebiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde gemileri birbirine çekebiliyor, kanca yardımıyla çektiğimiz bu gemiler ile beraber elbette gemimizin üzerinden atlayarak diğer gemiye doğru geçiş yapabiliyor. Ek olarak yapacağımız her bir hamle burada oldukça önem arz ediyor.
 
Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken gemileri birbirine bağladıktan sonra elbette kendi gemimiz üzerinden diğer gemiye doğru atlayabiliyor ve mücadelemizi düşman gemisi üzerinde sürdürebiliyoruz. Aynı zamanda onları ortadan kaldırabiliyor ve hızlı bir şekilde aksiyona dalış yapabiliyoruz. Nefes kesen çarpışmalara girebileceğimiz yapım içerisinde elbette elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanabiliyor ve bu tarz detaylarla beraber düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Yitik hatıraların ve hazinelerin peşinde koşabileceğimiz oyunda yapacağımız hamlelerle elbette aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğini söyleyebiliyor ve düşmanları burada gerçekten çeşitli kombolarla ortadan kaldırabiliyoruz. Nefes kesen çarpışmalara girdikten sonra ayakkabılarımızı bağlayabilir ve yeni bir efsanenin doğuşuna hazırlanmak durumunda kalıyoruz. Çelik burunlu ayakkabılarımızla ilerlediğimiz esnada bir korsan olarak baştan aşağı kendimizi özelleştirebiliyor ve diğer düşmanların imreneceği bir yapıya sahip olmak durumunda kalıyoruz.
 
Korsan hayatıyla beraber büyük bir kaptan olabileceğimizi ve bu hayaller yanıp tutuştuğumuz esnada elbette yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurguladığımız yapımdan macerayı atıldıktan sonra açık dünyada ve açık sularda dilediğimiz şekilde gezebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda sırlarla dolu kısımlarda kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
 

Korsan hayatıyla beraber ilerleyebileceğimiz esnada elbette eski bir çete lideri olarak yer aldığımız süre boyunca beklenmedik bir şekilde kendimizi Pasifik'in uzak adalarından birinde bulabiliyoruz. Bununla beraber gemi enkazında bulduğumuz ana karakterimizi elbette hayatta tutmak ve burada aslında büyük bir korsan olarak yer almak tamamen bizim işimiz oluyor. Adımızı bile hatırlamadığımız bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız oyun içerisinde çeşitli ipuçlarını aramak durumunda kalıyor, eski zamanlara ait anılarımızı tekrar ortaya çıkarmak için büyük bir mücadele veriyor ve ekibimizi bir araya toplamak için hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Kendi efsanemizi yaratmak ve aynı zamanda azılı suçlularla dolu bir tayfa hazırlamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bununla beraber çarpışmalara girdikten sonra elbette diğer serserilerle mücadele edebiliyor ve diğer serserilerin de nasıl ortadan kaldırılması gerektiğini biz karar verebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde kullanabileceğimiz oldukça farklı aksiyon dövüş sistemi bulunuyor ve yapacağımız komboların oyuncudan oyuncuya değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca adımızı böyle hatırlayamadığımız esnada elbette azılı suçlularla ortada bulunduğumuzdan dolayı diğer serserilerle hızlı bir şekilde mücadele edebiliyor, onları ortadan kaldırmak için elimizdeki tüm yetenekleri kullanabiliyor ve hazinenin peşinde hem karadan hem de denizden ilerlemek durumunda kalıyoruz. Modern bir korsan macerasına adım atabileceğimiz yapım elbette korsan severlere hitap ediyor ve seri içerisinde yer aldığınız süre boyunca eğer serinin bir hayranıysanız muhakkak oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Çünkü artık seri oyunları genel olarak belli bir doygunluğa ulaşmış durumda ve bu kapsamda artık farklı temaların işlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Oyunda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarda bizlere aktarılıyor. Burada korsan teması yer aldığından dolayı elbette gemi özelleştirme ve kişiselleştirme sistemlerinin oldukça ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Burada geminizi geliştirebiliyor, geminizin istatistiklerini arttırabiliyor, geminizin daha fazla hasar vermesini sağlayacak geliştirmeler yapabiliyor, topları yerleştirebiliyor ve daha fazla detay ile beraber hızını arttırabiliyorsunuz. Manevra hızınızı arttırmak oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu sayede düşmanların saldırılarından hızlı bir şekilde kaçınabiliyor ve hayatta kalma şansınız daha da artış gösterebiliyor. Gemilerin parçalarının sağa sola doğru fırladığı ve büyük savaşlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde kendimize özgü bir tayfa toplayabiliyor ve tayfa içerisinde yer alan karakterlerin de farklı becerileri ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla burada toplayabileceğiniz tayfanın oldukça önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor.
 
 
 
Düşmanları top atışları ile beraber beklenmedik bir şekilde vurabileceğiniz ve mesafenin oldukça değişkenlik gösterdiği yapımda elbette top atışlarınızı gerçekleştirmek ve başarıya ulaştırmak için doğru şekilde, doğru zamanda hamle yapmanız gerekiyor. Belli bir mesafe ile beraber elbette daha fazla top atışının atılması ile düşman gemilerini parçalayabiliyor, onları ortadan kaldırabiliyor ve daha fazla detay ile beraber onların ele geçirdiği hazinelere kendi tarafınıza geçirebiliyorsunuz. Bu tarz detayların dışında elbette oyunda düşman ateşinden kaçmak için hızlı bir şekilde manevra alabiliyor, pozisyonunuzu gerçekleştirebiliyor, yıkıcı bir karşılık verirken doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor ve tayfalarınız kıran kırana büyük bir mücadeleye giriş yapabiliyor.
 
Oyunda elbette kaptanı alt etmek için büyük bir mücadele sarf etmek durumunda kalıyorsunuz. Her bir geminin bir kaptanı bulunuyor ve o kaptanı alt ettikten sonra elbette diğer gemi üyeleri ve tayfası geriye kaçmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla tıpkı gerçek bir korsan mücadelesiyle karşı karşıya kalabileceğimizi belirttikten sonra düşman gemilerinin kaptanlarını ortadan kaldırmak tamamen temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmek ve gemi savaşlarına atılırken elbette gemilerin deniz dalgalarından büyük oranda etkilendiği bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda kendimize ait bir gemi bayrağı benimseyebiliyor, gemimizi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve daha fazla tayfayı buraya getirmek için gemimizi daha da fazla yükseltebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oldukça eğlenceli bir korsan hayatına adım atmak durumunda kalıyoruz.

Dikkat çekici çatışma mekanikleriyle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda çılgın dövüş tarzları üzerinde ustalaşmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette yumruklarımızı, tekmelerimizi, elimizdeki kalıcı ve çok daha fazlasını kullanabiliyoruz. Oyunda sadece gemi üzerinde değil, aynı zamanda ada içerisine giriş yaparak buradaki serserileri ortadan kaldırabiliyor, düşmanları yukarılara doğru zıplatarak havada çeşitli kombo vuruşlar gerçekleştirebiliyor, elimizdeki kılıcı bir anda atarak düşmanları toplu bir şekilde hasara uğratabiliyor ve daha fazla detay ile beraber gerçek bir dövüş aksiyon sisteminin dışında oldukça fantezi bir dövüş sistemi ile karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz eserlerle beraber oyunda zaten gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu döngüyle beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Korsan hayatıyla beraber rakipleri ortadan kaldırabileceğimiz ve rakiplerimizi en iyi şekilde yok edebileceğimiz yapımda düşmanların zayıf noktalarından yararlanmaya çalışıyor ve zaten oldukça çevik bir karaktere sahip olduğumuzdan dolayı düşmanları gerçekten hızlı bir şekilde yok edebiliyoruz. Etkileyici kombolar yapabileceğimiz ve çeşitli fırlatmalarla beraber düşmanları sağa sola fırlatabileceğimiz veya yukarılara doğru fırlattıktan sonra üzerinde kombo vuruşlar yapabileceğimiz oyunda havadan alt etmeler sergileyebiliyor ve yapacağımız vuruşların ne kadar etkili olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz.

Çılgın dövüşlerle beraber kendi yolumuza bakabileceğimiz ve karakterimizi en iyi şekilde kontrol edebileceğimiz yapım genel olarak eğlenceli bir deneyimi beraberinde getirmeye hazırlanıyor. Serinin bir hayranıysanız veya yepyeni bir korsan temalı aksiyon macera sistemiyle ön plana çıkmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz buradan isteklinizi ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
Marvel’s Spider-Man 2 PC'ye Geliyor! Çıkış Tarihi Açıklandı Space Marine 2 İçin Resmi 4K Doku Paketi Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız