Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

KRAFTON, Palworld Oyununu Mobil Cihazlara Taşıyacak

 
 
Çıkışı ile beraber Steam listelerini alt üst eden ve Pokemon benzeri canlıları içeren Palworld evreni genişlemeye devam ediyor. Şimdi ise açıklanan detaylara göre KRAFTON oyunun mobil sürümüne el atmak istiyor.
 
Palworld evreni genişliyor
 
 
 
Palworld geliştiricisi Pocketpair ile yeni bir ortaklığa imza atan KRAFTON, bu hamleyi mobil cihazlarda birleştirmek istiyor. Bu hamle ile beraber yeni bir lisans anlaşmasının yapıldığını aktarabiliyoruz. Bu sayede KRAFTON bünyesinde bulunan PUBG Studios, Palworld'ün temel oyun unsurlarını mobil cihazlar için yeniden tasarlayacak.
 
Erken erişim olarak piyasaya sürülen Palworld, çok oynanan yapımlar arasında yer alıyor. İlk çıktığı dönemde Steam listelerinde en çok oynananlar arasında hemen hemen ilk sıralarda yer alıyordu. Büyük bir başarıya imza atan bağımsız stüdyo şimdi ise bu başarısını sürdürmeye ve evreni genişletmeye devam ediyor.
 
Bu detaylar dışında oyunun mobil sürümü hakkında daha fazla bilgi duyurulmadı. İlerleyen süreçte yeni açıklamaları bekliyoruz.
 
Palworld bizlere neler sunuyor?
 
Silahlı Pokémon oyunu olarak nitelendirilen ve şu anda dava sürecinde yer alan Palworld, yeni gelişmelerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yukarıdaki haberimizde bahsettiğimiz üzere oyunun mobil sürümü şu anda geliştirilme aşamasında yer alıyor ve artık ilerleyen süreçte mobil platformlarda da görmeye hazırlanıyoruz. Oyun çıkışı ile beraber büyük bir ivme yakaladı ve geldiğimiz noktada gerçekten de oldukça fazla oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor. Şu anda erken erişim sürümü ile karşımıza çıkan bu yapım, ilerleyen süreçte tam sürüme kavuşmak için ellerinden geleni yapıyor ve oyunculardan aldıkları geri bildirimle beraber oyunun şekillenmesini sağlıyor.
 
Geldiğimiz noktada oyun bağımsız bir ekip tarafından geliştirilmiş olsa da, şu anda yaptığı ortaklıklarla beraber gerçekten büyük bir stüdyo olma yolunda ilerliyor. Ancak yine bahsettiğimiz gibi oyun şu anda telif hakkı davası ile karşı karşıya. Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz süreçte Nintendo ve Pokémon şirketi oyunda yer alan canlılardan dolayı telif hakkı davasını açmış durumda. Elbette dava nasıl sonuçlanır, onu bilemeyiz; ancak geldiğimiz noktada bu durumun başı ağrıttığını söylemekte fayda var. Zaten geliştirici ekip, yaptığı açıklamayla beraber oyun dışında bu tarz yorumlarla uğraştığımızdan dolayı gerçekten üzücü bir durumdayız ifadelerini kullanmıştı.
 
Ancak oyunun geliştirilmesi kaldığı yerden devam ediyor ve yine ortaklıklarla oyunun farklı platformlara taşınması hedefleniyor. Bu sayede her bir oyuncu, kendi platformlarından oyunu deneyimleyebilecek ve çapraz oyun desteği ile beraber oyuna kaldığı yerden devam edebilecek. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere sadece silahlı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırmak da kalmıyor; aynı zamanda çiftçilik yapabiliyor, kendi bölgenize inşa edebiliyor, bu canlıları istediğiniz şekilde kullanabiliyor ve çok farklı şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde aslında farklı türlerin birleşimi bulunuyor diyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde geniş bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve istediğim şekilde oyuna adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve bununla beraber kendi deneyimlerimizi oynattırabiliyoruz.
 
 

Oyunda bahsettiğimiz gibi Pals adlı canlılar yer alıyor. Bu canlıları istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve onları her bir alanda kullanarak kendi yolumuza bakmak durumunda kalabiliyoruz. Örneğin yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda çiftçilik yaparken ve kendi bölgemizi oluştururken bu hayvanlardan, yani canlılardan yararlanabiliyor ve onları her bir tarım alanında kullanabiliyoruz. Örneğin, bir sulama alanına ihtiyacınız bulunuyorsa, su temasıyla ön plana çıkan ve etrafa su fışkırtan bir canlıyı elimize alabiliyor; bu canlı ile beraber elbette çiftçilik alanında sulama yapabiliyor ve onu her anlamda kullanabiliyoruz. Elbette diğer taraftan yine ekinleri biçme konusunda öne çıkan canlıların yer aldığını söyleyebiliyor veya tamamen fabrika sistemine adım atabileceğimiz yapımla karşı karşıya kalırken bu deneyimi üzerinde usta olmuş canlıları yanımıza alabiliyoruz. Dolayısıyla her bir Pokémon benzeri canlının farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor ve bu becerileri ön plana çıkarmak ve aynı zamanda onları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu sayede onlardan yararlanarak hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, gelişebiliyor ve daha fazla deneyimi beraberinde getirebiliyoruz.
 
Hayatımızı riske atabileceğimiz yapım içerisinde bu canlıların etinden, sütünden ve her şeyinden yararlanabiliyoruz. Sadece yukarıda bahsettiğimiz özelliklerle değil, aynı zamanda savaş ortamlarında da onlardan yardım alabiliyoruz. Bununla beraber, örneğin bir patronu ortadan kaldırmak isterken bu canlıları onların dikkatini dağıtması için kullanabiliyor, onlara saldırtabiliyor ve kendimizi daha da korumaya alabiliyoruz. Hatta canları pahasına olursa olsun bizi korumak için canlarını feda edebiliyor ve bu sayede hayatta kalma şansımızı artırabiliyoruz. Bununla beraber evrimleşme sistemi oyun içerisinde yer alıyor; yani bir canlıyı elde ettikten sonra o canlıyı evrimleştirebiliyor ve daha da yüksek konuma getirebiliyor, aynı zamanda istatistiklerini yükseltebiliyoruz.
 
Bu sayede oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu canlılardan en iyi şekilde yararlanabiliyor, tüm avantajları ile beraber ön plana çıkabiliyor ve onları besledikçe, onlara ilgi gösterdikçe sonuna kadar ve gittiği yere kadar tamamen bize destek olmak için bunlar karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu canlılardan yararlanmak, onları en iyi şekilde kullanmak ve ekibimizi genişletmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca inşa edebiliyor, çiftçilik yapabiliyor, savaşabiliyor, aksiyona dahil olabiliyor, etrafa keşfedebiliyor ve çok daha fazla detaylı yerimizi alabiliyoruz. Böylece oyun içerisinde yapacağımız oldukça fazla işin ne olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde genel olarak oyuncular çok olumlu etiketi ile beraber oyunun ön plana çıkmasını sağlıyor ve aynı zamanda oyunda yapacaklarımızla beraber geniş bir yapıya adım atabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi oyun tarzımıza oyunu adapte edebiliyor ve acımasız bir şekilde yer aldığımız süre boyunca bu dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda açık bir dünya bulunuyor ve bu açık dünyayı dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Açık dünyada neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda buraları en iyi şekilde keşfedebiliyor, etrafta bulunan hazineleri bulmaya çalışıyor, farklı silahları elimize alabiliyor ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde hayatta kalma sistemlerinin olduğundan bahsedebilir ve yiyeceklerin kıt olduğu bir dünyada hayatta kalmamızın ne kadar zorlu olduğunu da oradan burada gözlemleyebiliyoruz. Zorlu ortamlar içerisinde tehlikenin her bir köşede olduğunu vurgulayabiliyor ve bu köşeleri en iyi şekilde zapt etmek ve buralardaki düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda aynı zamanda hayatta kalmak için dikkatli davranmamız ve diğer taraftan zorlu seçimler yapmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde hem kendimizin hem de canlıların kaderleriyle oynayabiliyor ve elimizdeki en iyi seçenekleri değerlendirmemiz gerekiyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca zaman geçtikçe daha da zorlu unsurlarla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyor ve elimizden geldiğince buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca, yukarıda bahsettiğimiz gibi, çok çeşitli ortamlarda bulunabiliyor ve buralarda farklı atmosferlerin, bölgelerin, keşif unsurlarının, düşmanların ve çok daha fazlasının karşımıza çıktığını aktarmakta fayda var. Dikkat çekici ortamlara giriş yapabileceğimiz yapımda ortamlarda ne kadar zorlu unsurların ne olduğunu söyleyebilir ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu unsurların karşısında çıktığını aktarabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda böyle bir zorluk dengesinin olduğunu söyleyebiliyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak buradaki gidişatımıza yön verebiliyoruz. Bununla beraber oyunda ne kadar çok hızlı bir şekilde ilerlersek, o kadar çok hikaye anlamında da geniş çaplı bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak oyuncular genel olarak bu oyunda belli bir süre sonra sıkıldıklarını ve yapılacak bir şeyin kalmadığını belirtiyor. Durum böyle olunca elbette çevrimiçi moduna yakın zamanda gelecek planlanıyor ve yapacağımız hamlelerle bu modlar içerisinde hayatta kalmamızın ne kadar zorlu olduğunu görmeye hazırlanabiliyoruz.
 
 

Kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz yapım içerisinde ne kadar hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırsak, o kadar çok kendi yolumuza bakabiliyor ve aynı zamanda güçlü bir şekilde oyundaki hızımızı artırabiliyoruz. Kaynakların kötü olduğu bir dünyada yer aldığımız süre boyunca kendi canlılarımızı en iyi şekilde kullanabiliyor ve onları aç kaldığımızda bile yiyebiliyoruz. Yani onların her türlü unsurlarından yararlanabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda bineklerin ve keşif unsurlarının ön planda olduğunu vurgulayabiliyor ve bununla beraber açık dünyada istediğimiz gibi gezip tozabiliyor ve etrafı keşfedebiliyoruz. Ek olarak, yapım içerisinde karada, denizde ve gökyüzünde bu canlılarla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve istediğim şekilde
uçarken etrafı keşfedebiliyor veya diğer taraftan karada dilediğimiz şekilde yürüyebiliyor ve etrafı keşfederek farklı atmosferleri ve manzaraları açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla dünyayı keşfederken aynı zamanda her türlü ortamı dolanabiliyor ve bu ortamlarda canlıları istediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Bununla beraber oyunda inşa etme mekaniklerinin yukarıda bahsettiğimiz gibi ön plana çıktığını aktarmakta fayda var.
 
Bu mekaniklerle beraber istediğimiz şekilde farklı yapılar inşa edebiliyor ve elimizden geldiğince bu yapıları özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde bir piramit inşa etmek istiyorsak ona göre çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve hamlelerimizi yapabiliyoruz. İstersek de bir fabrika üretim tesisi kurmak istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi yapabiliyor ve bu şekilde oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bununla beraber bir fabrika inşa edip üretim pozisyonuna geçmek için elbette bu canlılardan en iyi şekilde yararlanabiliyoruz. Oyun içerisinde herhangi bir şekilde iş kanunu bulunmuyor; yani elde ettiğiniz canlıları sonsuza kadar çalıştırmak durumunda kalıyorsunuz. Ancak onların elbette beslenmesini sağlamak ve iyi bir şekilde bakmanız gerekiyor, çünkü onların da bir canı ve hayatını kaybedeceği bir gerçeği bulunuyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette bu canlılardan en iyi şekilde yararlanabiliyor, üretim tesislerinizde yani fabrikalarınızda bunlardan faydalanabiliyor ve hızlı bir şekilde üretim geçişine bir bakış atabiliyoruz.

Üretim pozisyonları ile beraber canlılardan en iyi şekilde yararlanabiliyor ve ateş yakmak, elektrik üretmek ve cevher çıkarmak için tüm bu canlılardan en iyi şekilde faydalanabiliyoruz. Çünkü bu canlıların bu işleri yapma konusunda gerçekten de büyük bir özelliği bulunuyor ve her bir canlı burada farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Örneğin bir Pokémon benzeri yaratık elektrik üretirken, diğer Pokémon benzeri canlı ise ateş yakma özellikleri ile ön plana çıkıyor ve fırını harlama konusunda bizlere yardımcı olabiliyor. Bu sayede oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi fabrikamızı ve üretim tesisimizi kurmak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi çiftçilik sistemi bulunuyor. Çiftçilik sistemi içerisinde istediğimiz gibi sulama sistemleri ile ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor veya hasat etmede bu canlılardan yararlanabiliyoruz. Kendi canlılarımızı en iyi şekilde kullanabiliyor ve kendimize özgü bir çiftlik yaratmak durumunda kalıyoruz. Bu çiftliklerle beraber kendi yöntemlerimizi uygulayabiliyor ve dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde genel olarak toparlayacak olursak, gerçekten de her bir ortamda farklı işlerin ne olduğunu söyleyebiliyor ve hem tek oyunculu hem de çok oyunculu savaşlarla kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda çok oyunculu ve çevrimiçi deneyimle beraber 4 oyuncuya kadar birlikte oynayabiliyor ve ek olarak 32 oyuncuya kadar özel sunucularda birlikte oynama fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Daha önceden bu çok oyunculu mod bulunmuyordu; şimdi ise oyunun gerçekten de güzel desteklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyunda uzunca vakitler geçirebilir ve arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Starfield İçin Shattered Space Genişlemesi Yayınlandı The Alters Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız