Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

A Quiet Place: The Road Ahead'da Gürültü Algılama Sistemi Yer Alacak

 
 
Doğrudan filme sadık kalınarak hazırlanan A Quiet Place: The Road Ahead için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise açıklanan detaylara göre yaklaşan korku oyununda bizleri bekleyen büyük tehdidin olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda oyunda mikrofon destekli gürültü sistemi yer alıyor.
 
A Quiet Place: The Road Ahead zorlu bir yapıya sahip olacak
 
 
 
Bildiğiniz üzere daha önce birçok korku oyununda bu sistem benimsenmiş durumda. Oyuna girdiğiniz andan itibaren mikrofon özelliğiniz aktif hale geliyor ve böylece her çıkardığınız ses ile beraber düşmanlara karşı açık hale geliyorsunuz. Dolayısıyla burada çıkaracağınız her bir sese oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sayede daha sürükleyici bir deneyime adım atabiliyorsunuz.
 
Oyunun yakın zamanda yayınlanan canlı aksiyon fragmanını paylaşmak için X / Twitter platformuna giden geliştirici Stormind Games çeşitli açıklamalarda bulundu. Gönderi içerisinde oyuncunun çıkardığı sesler doğrudan oyun içerisinde yakalandığı ve mikrofon ile beraber gürültü algılama özelliğinin aktif hale geldiği yer aldı.
 
Bu durum elbette birçok kullanıcı için can sıkıcı olabilir ancak bu tarzı sevenler için güzel bir deneyim olmaya hazırlanıyor. A Quiet Place: The Road Ahead açıklanan detaylara göre 17 Ekim tarihinde PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için çıkış yapmayı bekliyor.
 
 
 
Filmden ilham alan yapımda bizleri neler bekliyor?
 
Doğrudan film içeriğinden ilham alan yapısı ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan korku gerilim ve hayatta kalma oyunu gerçekten de dikkat çekici unsurlarla bizlere sunulmak isteniyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalışıyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Hayatta kalabileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber farklı kısımlara doğru girerek buralardaki korku unsurlarını açığa çıkarabileceğimiz yapım, gişe rekorları kıran film serisinden ilham alıyor ve tamamen tek oyunculu ve korku odaklı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu tarz korku oyunlarında bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor.
 
Bununla beraber etrafı keşfederek çeşitli kaynakların sahibi olabiliyor, bu kaynaklarla daha fazla hayatta kalma yolumuza devam etmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda ölümcül yaratıkların istilasından sonra eşi benzeri olmayan bir hayatta kalma mücadelesiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde gişe rekorları kıran film serisinin doğrudan yansımaları bizlere sunuluyor ve ikonik ortamların ve olayların burada bizlere aktarıldığını aktarmakta fayda var. Dolayısıyla eğer filmi izlediyseniz ve film serisi içerisinde yer aldıysanız, elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Ancak elbette korku oyunlarını seviyorsanız da yine bu oyuna muhakkak göz atabilirsiniz. Bununla beraber yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyerek bu bölgelerde oldukça karanlık ortamlarda kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyun içerisinde daha çok karanlık ve korkutucu bir atmosfer olduğundan dolayı etrafın oldukça siyah olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Durum böyle olunca elimize ışıklandırma sistemleri alabiliyor, etrafı aydınlatmak için türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyoruz ve özel uyarlama içerisinde aile çatışmasının ortasında kendimizi bulmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Bununla beraber oyun içerisinde etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok etkileşime girebileceğimiz unsurlarla, ipuçları ile notlarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek oldukça önemli arz ediyor. Bu sayede etraftaki notları okuyarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve oyunun hikayesi kapsamında çeşitli detayların sahibi olabiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici ortamlarda ve sinirleri bozucu atmosferlerle kendi yolumuza bakabileceğimiz oyun içerisinde genç bir kadının kendi içsel yolculuğuna giriş yaptığını söyleyebiliyor ve bu yolculuk içerisinde korkularıyla yüzleşmek durumunda kalan bir ana karakterle yer alabiliyoruz. Bu karakterimizin gerçekten de zorlu ortamlarda kendi hayatta kalma mücadelesine sürdüğünü aktarabiliyoruz. Oyunda sinir bozucu bir atmosfer bulunduğundan dolayı sadece seslerle aldanan korkunç yaratıkların olduğundan bahsedebiliyoruz ve zaten haberimize de bahsettiğimiz gibi oyunda yer alırken etrafımızın sessiz olması gerekiyor. Çünkü oyun içerisine giriş yaptığımız süre boyunca mikrofonumuzun açık olduğunu ve mikrofondan çıkarabildiğimiz her bir küçük sesle beraber düşmanlar bizlere karşı geldiğini aktarabiliyoruz.
 
Oyunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Eğer korkarsak ve çığlık atarsak düşmanlar da oradan üzerimize gelebiliyor. Çünkü bizim çıkardığımız ses de oradan oyun içerisinde bir yansıma şeklinde aktarılıyor ve karakterimiz bu kapsamda ne yazık ki açığa çıkmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken odanızın ve oyun oynadığınız ortamın oldukça sessiz olmasını bir hayli önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bununla beraber konuşmalarınıza, nefes alışverişinize ve çok daha fazlasına oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Durum böyle olunca gerçekten de daha fazla korkabileceğimiz, gerilebileceğimiz ve çok daha fazla detaylı yer alabileceğimiz unsurların bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Özel uyarlama sayesinde hem tek oyunculu hem de hikaye odaklı bir sistemle karşı karşıya kalabiliyor ve kendi yolumuzu burada bulabiliyoruz. Kıyamet ortasında yer aldığımız süre boyunca türlü yaratıkların, canavarların, düşmanların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve bu kıyamete katlanmak durumunda olan bir ana karakteri burada hayatta tutmamız gerekiyor.
 
Gizlice ilerlemeye çalışabileceğimiz ve gizlice geçerken sessizlik içerisinde çabalayabileceğimiz yapım içerisinde gerçek dehşeti yaşamayı hazırlanmaktayız. Oyunun ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir sistemi bizlere sunduğunu aktarmakta fayda var. Zaten oyun ilk etapta gerilim dozunu bizlere direkt olarak yansıtmıyor ve yavaş yavaş bu dozun artış gösterdiğini aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyuna biraz ilerledikten sonra elbette daha gerilimde, daha karanlık ve daha gergin ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda her bir duruma karşı hazırlıklı olmanız gerekiyor ve kendinize oyuna kaptırmanız durumunda sessiz bir şekilde hayatta kalmanız gerekiyor. Çünkü oyunda sessizlik tamamen bizim temelimizi oluşturuyor ve aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca mekaniklerin temelini bu sessizlik durumu kapsıyor.
 
 

Atmosfer anlamında oldukça üst düzey bir yapıya sahip olan yapım içerisinde ölümcül yaratıkların istila ettiği bir dünyada yer alıyor ve anlatılmamış bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız süre boyunca yeni, ürkütücü derecede sakin ortamlara doğru adım atmak durumunda kalıyoruz ve oyunda yer alan arka plan seslerin ve efektlerin oldukça ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka planda yer alan seslerin, müziklerin, efektlerin ve çok daha fazlasının ortama daha da gerdiğini aktarabiliyoruz. İçsel yolculuğa çıkmaya hazırlanabildiğimiz ve daha fazla detay ile beraber yerimize alabildiğimiz yapım içerisinde genç bir kadın karakteri kontrol ediyor ve film serisinden esinlenen dramatik bir maceraya kendimizi kaptırmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Oyunda film serisinden ilham alındığından dolayı elbette film uyarlamasına göndermelerin bulunduğunu aktarabiliyor ve kıyamet sonrası ortamlarda nasıl hayatta kalabileceğimizi biz belirleyebiliyoruz. Burada hayatta kalmaya çalışan genç bir karakteri, diğer bir adıyla hayatta kalanı kontrol etmeye başlayabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Sessizce hayatta kalmanın yollarını aramak durumundayız. Özel uyarlama sayesinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda farklı düşmanların, yaratıkların ve çok daha fazlasının karşısına çıktığını aktarabiliyor ve kendi deneyimlerimizi burada üst seviyeye taşıyabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğimiz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerlerken nerelerde gizlenebileceğiniz, nerelerde açığa çıkabileceğiniz tamamen sizin hamlelerinize göre değişkenlik gösteriyor.
 

Yapım içerisinde ilerlerken tekinsiz ortamlara doğru adım atabiliyor ve ilerlerken oldukça sessiz olmanız gerekiyor. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca çevrenize en iyi şekilde gözlem yapmalı ve aynı zamanda çevredeki araçları, yani diğer unsurları kullanmalısınız. Çevre unsurlarını kullanabileceğiniz yapım içerisinde etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor ve bu dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bununla beraber oyunda tam bir korku deneyimi bizleri bekliyor. Eğer korku oyunlarından hoşlanıyorsanız ve yepyeni bir deneyime adım atmak istiyorsanız, bu oyun tam size göre diyebiliriz. Oyunun aynı zamanda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz buradan istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Call of Duty: Black Ops 6'nın Yeni Fragmanı Hikaye Modunu Tanıtıyor Diablo 4: Vessel of Hatred Çıktı: Karışık Etiketine Sahip

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız