Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

God of War Ragnarok PS5 Pro İçin Geliştiriliyor

 
 
Yakın zamanda Sony tarafından tanıtılan PlayStation 5'in Pro sürümü için birçok oyun şu anda geliştirilme aşamasında bulunuyor. Orijinal konsola göre daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanan PS5 Pro’nun tüm gücünden yararlanılmak isteniyor. Şimdi ise özellikle birinci taraf oyunlar bu sürüme kavuşmaya hazırlanıyor.
 
God of War Ragnarok yeni geliştirmelerle karşımıza çıkacak
 
 
 
İçinde bulunduğumuz süreçte Sony ve diğer yayıncılar, yeni konsol sürümü için hangi oyunların geleceğini açıkladı. Bu oyunlar arasında Marvel's Spider-Man 2, Ratchet and Clank: Rift Apart, Horizon Forbidden West, Resident Evil Village, Dragon Age: The Veilguard, Diablo 4 ve çok daha fazlası yer alıyor. Ayrıca PlayStation Store’a göre God of War Ragnarok, PS5 Pro Enhanced sürümüyle karşımıza çıkacak.
 
Aksiyon macera oyunu için söz konusu geliştirmelerin hangisi olacağı bilinmiyor. Ancak muhtemelen daha iyi kare hızı, geliştirilmiş görseller, ışın izleme desteği ve çok daha fazlasıyla üst düzey bir oyun deneyimini bizlere sunacak.
 
God of War Ragnarok bizlere neler sunuyor?
 
Büyük kıyametin kapıda olduğu yapım içerisinde Kratos ve Atreus yepyeni bir maceraya atılıyor. İkili büyük maceraya atılırken elbette birbirlerinden yardımı hiçbir zaman esirgemiyor ve baba-oğul ilişkisini doğrudan oyunda gözlemleyebiliyoruz. Farklı tanrılara karşı gelebileceğimiz ve burada büyük bir savaş sergileyebileceğimiz yapımda kış kıyametinin kapıda olduğunu aktarabiliyor ve burada hem destansı bir macerayı doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Eleştirmenler tarafından beğenilen ve 2018 yılında piyasaya sürülen oyuna devam niteliğinde olan Ragnarok, tek oyunculu ve çizgisel bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Ancak oyunda keşfedebileceğimiz bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu keşiflerle beraber hem ana görevleri hem de yan etkinliklere dalış yapabiliyor, etrafı keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, elimize farklı hazineler alabiliyor ve bu hazineleri elde ederek karakterimizi daha da fazla güçlendirebiliyoruz. Etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok açılmayan alanın kilidini açabiliyor ve bu sayede türlü güçlendirmeleri elimize alarak düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda oyunun dünyası ve evreni hakkında daha fazla detay sahibi olabiliyor ve yan görevlerin oyun içerisinde bir hayli önem arz ettiğini aktarmakta fayda var. Türlü kehanetlerin ortada dolandığı ve karakterimizle beraber ilerlediğimiz esnada dikkat çekici düşmanların ve tanrıların karşımıza çıktığı yapım içerisinde elbette mitolojik içeriklerin burada olduğunu söyleyebiliyoruz ve oyunda zaten tamamen bu tema etrafında dönen bir hikaye yer alıyor.
 
Büyük Ragnarok tehdidi ile beraber ön planda yer aldığımız yapımda farklı farklı kullanabileceğimiz silahlar bulunuyor. Bu silahları en iyi şekilde elimizde bulundurabiliyor ve baltadan kaos bıçaklarına veya muhafız kalkanına kadar oldukça farklı saldırı ve savunma araçları arasında geçiş yapabiliyoruz. Oyundaki aksiyon sistemi gerçekten de oldukça güzel bir hissiyatı beraberinde getiriyor ve ana karakterimizle beraber ilerlediğimiz esnada yanımızda bulunan Atreus bizlere yardımcı oluyor ve onu da farklı şekillerde yönlendirebiliyoruz. İşbirliği yapabileceğimiz ve doğru zamanda doğru hamle ile beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yakında hem irili ufaklı düşmanlar hem de boss savaşları karşımıza çıkıyor. Bu boss savaşları gerçekten de uzunca vakitler geçirebileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla büyük bir serüvende yer aldığımız süre boyunca bunları ortadan kaldırmak için zamanımızı harcamak durumunda kalıyoruz.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve çözebileceğimiz bulmacaların da burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu bulmacaları çözerek aynı zamanda düşmanları da ortadan kaldırabiliyoruz. Bulmacalar elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorluğu gitgide artış gösterebiliyor. Aynı zamanda her bölgeye göre elbette bulmacanın zorluk seviyesi değişkenlik gösteriyor. Bununla beraber oyunda çözebileceğiniz bulmacalar elbette kullanabileceğiniz silahları da beraberinde getiriyor. Çünkü burada elinizdeki baltayla, kaos bıçağıyla ve diğer unsurlarla beraber bulmacaları çözmek için dinamik bir unsurun olduğunu aktarmakta fayda var.
 
Oyunda ilgi çekici hamlelerle ve yapacağınız eylemlerle beraber gidişatınıza yön verebiliyor ve bulmacaları çözebiliyorsunuz. Bulmacaları çözdükten sonra elbette çeşitli sandıklara erişim sağlayabiliyor, türlü koleksiyon unsurlarını toplayabiliyor ve karakterinizi kalıcı anlamda güçlendirebiliyorsunuz. Zaten 2018 yılında çıkan oyun içerisinde bildiğiniz üzere yine bu tarz etrafı keşfedebileceğiniz bulmacaları çözebileceğiniz ve bulmacaları çözdükten sonra farklı hazinelerle karşı karşıya kalabileceğiniz bir yapı bulunuyordu ve bu sayede karakterimizi güçlendirebiliyor, can barını daha da fazla arttırabiliyor, elimizdeki silahın gücünü daha da yükseltebiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber yerimize alabiliyorduk. Yani istatistiklerimizi yükseltmek için bu keşif unsurları ve hazine avı oldukça önem arz ediyordu. Şimdi ise aynı şekilde bu durumun devam ettiğini ve bu sayede düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde gelebileceğimizi aktarabiliyoruz.
 
Oyun elbette ilk etapta PlayStation konsollarına çıkışını gerçekleştirdi. Şimdi ise bildiğiniz üzere PC platformunda yer alıyor ve Sony, PC platformuna birinci taraf oyunlarını çıkarmaya devam ediyor ve bu sayede oyunları PC platformunda deneyimleme fırsatına sahip olabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette oldukça stabil ve akıcı bir deneyimin olduğundan bahsedebilir ve genel olarak oyuncuların sevdiğini söyleyebiliyoruz. Hem eleştirmenler tarafından hem de oyuncular tarafından sevilen PC sürümü çok olumlu etiketi ile karşımıza çıkıyor ve bu durumun elbette kullanıcı yorumlarına da yansıdığını aktarabiliyoruz. Eğer serinin 2018 yılında çıkmış oyununu oynadıysanız, muhakkak bu oyuna da bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz.
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette her bölgede farklı atmosferlerin, manzaraların, dikkat çekici unsurların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Mitolojik toprakları keşfedebileceğimiz ve kuzey tanrılarından canavarlara kadar pek çok korkunç düşmanla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Bununla beraber tehdit adım adım yaklaşırken ana karakterimiz ve yanında yer alan oğlu huzurunun kaçtığını ve bu duruma bir dur demek için büyük bir mücadeleye atıldığını görebiliyoruz. Diyarların huzuru arasında seçim yapabileceğimiz ve farklı diyarlara doğru adım atabileceğimiz yapımda hünerlerimizi göstermeye çalışıyor, doğru zamanda doğru hamle yapmaya başlıyor ve türlü düşmanları ortadan kaldırarak gidişatımızı temize çıkarabiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı silahlarımız bulunuyor ve bunlar arasında baltamız, kaos bıçaklarımız, muhafız kalkanımız ve çok daha fazlası yer alıyor. Bununla beraber Atreus adlı karakterin de burada farklı becerileri bulunuyor ve onu yönlendirerek düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Ailesini korumak için 9 diyarda yüzleşebileceği düşmanlarla karşı karşıya kalabilecek olan ana karakterimiz burada büyük bir mücadele deneyimiyle karşı karşıya kalıyor ve oyunda etrafı hükmetmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca düşmanların yukarıda bahsettiğimiz gibi bazıları oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bazı düşmanlar uzaktan saldırırken bazıları ise yakın dövüş saldırılarıyla bizlere sıkıntı yaratabiliyor. Ancak durum ne olursa olsun onlara karşı elbette kendi hünerlerimizi sergilemek durumunda kalıyoruz. Oyunda, örneğin bir düşmanı ortadan kaldırmak için öncelikle ona karşı savunma stilimizi ortaya çıkarabiliyor veya doğrudan üzerine saldırabiliyoruz. Yerden yere vurabileceğimiz düşmanları yok edebileceğimiz ve aynı zamanda farklı kombolarla beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda düşmanları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve yapacağımız hamlelerin burada ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda gidişatımızı yönlendirebiliyor, elimizdeki baltayı fırlatabiliyor veya kaos bıçakları ile beraber düşmanları saplayabiliyor ve sağa sola fırlatabiliyoruz. Hemen durum böyle olunca oyunda kullanabileceğimiz hamleler oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve bu sayede düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.

Ana karakterimiz bir yandan oğluna babalık yapmaya çalışırken diğer yandan ise türlü düşmanlara karşı gelmeye hazırlanıyor ve oğlunu korumak için büyük bir mücadele sarf ediyor. Etrafa hükmedebileceğimiz ve bu serüven içerisinde cevaplar arayacağımız yapımda yeni mekanlara doğru ilerleyebiliyor, daha önce görmediğimiz kısımları burada görebiliyor, buraları keşfederken aynı zamanda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve 9 diyarda yüzleşebileceğimiz düşmanlarla karşı karşıya gelmeye hazırlanabiliyoruz. Mimir eşliğinde ilerleyebileceğimiz ve bir yandan da sohbet edebileceğimiz yapımda elbette burada esprili bir diyalog anlayışının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Her ne kadar zorlu ve çetin bir savaş atmosferi ile karşı karşıya kalsak da Mimir yaptığı esprilerle beraber ortama yumuşatmaya çalışıyor ve oyun içerisinde bu diyalogları elbette zevkli bir şekilde okumak durumunda kalabiliyoruz. Savaşabileceğimiz, öğrenebileceğimiz ve gelişim sağlayabileceğimiz yapım içerisinde silahlarımızı, yeteneklerimizi, kalkanlarımızı ve becerilerimizi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve istatistiklerimizi yükseltmeye hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
Bununla beraber türlü saldırılar gerçekleştirebileceğimiz yapımın içerisinde her denemede farklı şekillerde kombolar ortaya çıkarabiliyor, gizemli derinliklere doğru geçiş yapabiliyor, aynı zamanda türlü ödüller arasında seçim yapabiliyoruz. Kalıcı geliştirmeler kullanmak için ve kendimizi geliştirmek için yukarıda bahsettiğimiz gibi etrafı keşfetmek ve çeşitli kaynaklara sahip olmamız gerekiyor. Aynı şekilde 2018 yılında çıkış yapmış olan oyunda da kalıcı geliştirmeler elde etmek için sağı solu keşfetmek durumunda kalıyor ve bununla beraber hazineleri elimize alabiliyoruz. Hazine içerisinden elbette farklı kaynaklar karşımıza çıkıyor ve belirli bir kaynak seviyesine geldikten sonra kalıcı olarak yükseltme yapabiliyoruz. Bu sayede istatistiklerimizi yükseltebiliyor, canımızı arttırabiliyor, daha fazla dayanıklılığa sahip olabiliyor, baltamızı daha da güçlendirebiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek ve kendimizi geliştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda eğer kendimizi geliştirmezsek ne yazık ki düşmanların daha da zorlu bir şekilde karşımıza çıktığını doğrudan gözlemleyebiliyoruz.

Türlü düşmanların yer aldığı yapım içerisinde PC özellikleri ile beraber ön plana çıkan bir versiyonla karşı karşıya kalabiliyoruz. Elbette ilk etapta PlayStation konsoluna çıkan bu oyunun PC portunda büyük geliştirmelerin ne olduğunu söyleyebiliyoruz. Kilitlenmemiş kare hızıyla ve yüksek grafiklerle beraber ön plana çıkan yapım içerisinde 4K çözünürlük desteği bulunuyor ve bu sayede 9 diyara göz alıcı bir şekilde keşfedebiliyorsunuz. Bununla beraber gelişmiş yansımalar, ışıklandırmalar, yüksek doğruluklu gölgeler, arttırılmış geometrik ayrıntılar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bu sayede oyunun görselleri ve grafikleri gerçekten de üst seviyeye ulaşıyor.
 
Zaten oyunun manzaraları, atmosferi ve grafikleri gerçekten de güzel bir şekilde karşımıza çıkıyordu ve bu tarz teknoloji destekleriyle beraber de bu seviyenin daha da yukarıya çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda DLSS desteği bulunuyor ve bu DLSS desteği ile beraber eğer oyununuz kasıyorsa ve RTX bir ekran kartınız bulunuyorsa oyunda daha akıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Bunu aktif hale getirdiğiniz zaman ekran kartınız daha az bir yükle karşı karşıya kalıyor. Aynı zamanda herhangi bir görüntü kaybı yaşamadan yapay zeka sayesinde daha verimli ve daha akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla görüntü kaybı yaşamadan oyunu daha akıcı bir şekilde oynamak istiyorsanız, bu ayarın muhakkak açmanız gerekiyor. Aynı zamanda bu ayar içerisinde elbette performans, kalite ve dengeli seçenekleri yer alıyor. Sistemine göre bu ayarları etkinleştirebiliyorsunuz.
 
 

Bununla beraber özelleştirilebilir kontrollerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve oyunu hem klavye ve fare ile hem de kontrolcü ile beraber oynayabiliyorsunuz. Her hareketinize oyun tarzınızı adapte edebileceğiniz ve buna uygun hale getirebileceğiniz yapımda dokunsal geri bildirim sisteminin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber dokunsal geri bildirim dışında uyarlanabilir tetiklerle ön plana çıkabiliyor ve kuzey diyarında attığınız her adımı doğrudan hissedebiliyorsunuz. Ek olarak oyunda uzamsal 3D ses teknolojisi yer alıyor ve bu sayede sesleri en iyi şekilde duyabiliyor ve hangi sesin nereden geldiğini doğrudan kulaklarınızda hissedebiliyorsunuz. Bununla beraber düşmanların hangi yönden geldiğini keskin bir şekilde anlayabiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Silent Hill 2 Remake 23 Bin Eş Zamanlı Oyuncuya Ulaştı Ubisoft, Kullanıcı Verilerini Meta İle Paylaştığı İddiasıyla Dava Edilidi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.10.2024 13:33:13

0
rüyalarımın saçmalık seviyesi pc de ultra ayarlarda oynayan oynadı zaten

BSC Misafiri

10.10.2024 10:03:35

0
Madem PS5 Pro'ya tekrar yapılacak o zaman PS5'in çıkmasına hiç gerek yokmuş PS4'e de çıktı bu oyun şaka gibi hahahah kendi kendilerini bitiriyorlar

BSC Misafiri

10.10.2024 01:06:18

0
ps5 oyunculara atılmış çok büyük bir kazıktır

Funder

9.10.2024 20:59:53

+2
Remastera o kadar kaptırdı ki adamlar kendilerini, yeni oyuna remaster getirmek için remaster konsol çıkardılar.

BSC Misafiri

9.10.2024 17:08:10

+6
Gün geçmiyor ki bir tane Playstation oyununun remastered, remake veya PS5 Pro Enchanced haberi duymadan. Bedava update ile sunulacak içerikleri para ile satıp, eski sürümlerinide satıştan kaldırarak pazarlama yapmaya çalışıyorlar...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız