Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

MARS 2120'nin Tam Sürüm Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini QUByte Interactive'in üstlendiği metroidvania aksiyon macera oyunu MARS 2120'nin tam sürüm çıkış tarihi açıklandı. Oyun şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkarken, 1 Ağustos tarihinde yeni sürümüne kavuşuyor. Açıklanan detaylara göre oyun belirtilen tarihte PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch ve PC için piyasaya sürülmeye bekliyor. Ayrıca PC sürümü Steam ve Epic Games Store üzerinden mevcut olacak.
 
MARS 2120 yakın dövüşleriyle dikkat çekiyor
 
 
 
Yandan görünümlü aksiyon macera oyunu MARS 2120, bildiğiniz üzere ilk olarak 26 Ekim 2022 tarihinde Steam platformu üzerinden PC için piyasaya sürüldü. Erken erişim olarak yayınlanan oyun için yaklaşık 2 senelik bir geliştirme sürecinin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu süreç kapsamında oyuncu geri bildirimleri temel alındı ve oyuna yeni eklemeler ve güncellemeler dahil oldu.
 
MARS 2120, Super Metroid, Castlevania: Symphony of the Night veya Guacamelee gibi klasiklerden ilham alıyor. Oyun içerisinde ilgi çekici yakın dövüş sistemleri yer alıyor. Aynı zamanda buz, ateş, elektrik ve daha fazlası gibi elementlere bağlı olarak özel yetenekleriniz bulunuyor. Bu yetenekleri düşmanlara karşı kullanabiliyor ve Mars'ın sırlarını çözmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici ortamlarıyla ve yandan görünümlü yapısıyla beraber nişancı aksiyon deneyimi sunan, aynı zamanda ilgi çekici platform zorluklarının bulunduğu bu yapımda, çok çeşitli klasiklerden ilham alınan bir sistem yer alıyor. Dövüş sistemlerinin bir hayli ön planda olduğu, hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş mekanikleriyle harmanlanan bu oyun, gerçekten de dikkat çekici ortamlar sunuyor ve her bölge içerisinde farklı ortamlarla beraber baş başa bırakıyor.

Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebilir ve her bölge içerisinde farklı ortamların, zorlukların, düşmanların ve daha fazlasının olduğunu görebilirsiniz. Dövüş sistemlerinin bir hayli ön planda olmasıyla beraber, oyunda istediğinizi gerçekleştirebilir, kendi oyun tarzınızı oyuna yansıtabilir ve zorlu patron savaşlarıyla karşı karşıya gelebilirsiniz.

Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşlarında elbette devasa güçlerle beraber savaşmak durumunda kalıyor ve zorlu bir yapının olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığı süre boyunca her biri farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda patronlara karşı nasıl savaşmanız gerektiğine ve hangi silahları kullanmanız gerektiğine tamamen siz karar verebiliyor ve bazı seçeneklerle beraber bir takım özgürlüklerin sizlere sunulduğunu görebiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlarla beraber kendimize farklı manzaralar eşliğinde bulabildiğimiz ve devasa canavarların ve yaratıkların bulunduğu ortamlarda bilim kurgu temasının işlendiği oyunda bir nevi hayatta kalma deneyimi yaşamaya hazırlanıyor ve bu hayatta kalma deneyimini kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Dolayısıyla gerçekten de üst düzey bir yandan görünümlü bir kamera ve bakış açılı platform deneyimiyle karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 

Mars 2120 adıyla karşımıza çıkan bu yapım şu anda bildiğiniz üzere erken erişim sürümü ile beraber bizlere sunuluyor ve yapacağımız hamlelerle beraber karakterimizi en iyi şekilde burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve aynı zamanda burada karakteri kontrol etmek ve karakterin temel hareketlerini ezberlemek bir hayli mühim. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca elbette düşmanlara karşı sürekli olarak gelmek durumunda kalıyor ve akabinde ise yapacağınız hamlelerle düşmanlara saldırılarından kaçabiliyorsunuz. Dolayısıyla patron savaşlarıyla beraber karşılaştığınız veya diğer düşmanlarla beraber karşı karşıya geldiğiniz esnada karakterinizle beraber sağa sola doğru kaçabilir, zıplayabilir, kayabilir ve çok daha fazla temel hareketle beraber düşmanlara saldırılarından kaçınabiliyorsunuz.

Bu tarz detaylarla beraber elbette Mars içerisinde yer alan sırları açığa çıkarmaya çalışabilir ve düşmanların üstesinden gelerek onlardan çeşitli kuşları elde edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber yer alabileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde ilerleyebilir ve yakın dövüş sistemlerine ön plana çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve yakın dövüşlerle beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz bir yapı bulunuyor.

Ancak bu tarz yapımlarda elbette yakından dövüşlerde değilseniz ve kendinize daha uzaklardan atışı hazırlamak istiyorsanız, elbette kullanabileceğiniz silahlarla ve makineli tüfeklerle beraber düşmanların üstesinden gelebilir ve menzilli bir şekilde onları alt edebilirsiniz. Bu da oyunda yer alan farklı aksiyon şemalarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve istediğiniz şekilde oyunda sürekli olarak denemeler yapabilir ve düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Yapım içerisinde sadece bu detaylarla değil aynı zamanda ilgi çekici ortamların ve atmosferlerin olduğunu da söyleyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyunun bir de arka plan hikayesi bulunuyor. Bu hikaye ile beraber istediğinizi gerçekleştirebilir ve Mars'ın sırlarını açığa çıkarmak için hikaye boyunca ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Yapım içerisinde elbette ilerlerken bir nevi hayatta kalma macerasına atılabilir ve diğer taraftan görevleri yerine getirmek için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Görevleri tamamladıkça yeni nesnelerin, silahların ve araçların sahibi olabiliyor ve aynı zamanda karakterinizi geliştirebiliyorsunuz. Karakterinizi ne kadar güçlendirirseniz o kadar çok güçlü bir şekilde düşmanlarının karşısına gelebilir ve onları kolay bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda etrafı yakıp yıkan ve Mars'ın içerisinde bulunan en büyük düşman olan devasa patronlarla karşı karşıya gelebilir ve onları ortadan kaldırmak için de gerçekten üst düzey bir dikkat göstermek gerekiyor. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu sürekli olarak farklı denemeler yapabiliyor ve bu denemelerle beraber kendinizi zorlu bir deneyim içerisinde hissedebiliyorsunuz.

Mars içerisinde ilerleyebildiğiniz özel yeteneklerinizle beraber yer alabileceğiniz ve aynı zamanda oyunda buz, ateş ve elektrik gibi çeşitli elementlerin bulunduğu yapımda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, bu elementlerin gücünden faydalanabiliyor ve her bir düşmanın burada farklı elementlerden etkilendiğini söyleyebiliriz. Yani bazı düşmanlar bazı elementlerden daha fazla etkilenebiliyor ve biz de bu elementleri kullanmak için elbette farklı araçlar arasında geçiş yapabiliyor ve karakterimizin temel hareketlerinden faydalanabiliyoruz. Zaten oyun içerisinde atik ve hızlı bir karakterimizin olduğundan bahsedebiliyor ve pelerini ile beraber uçup kaçtığını deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyunda tuhaf yaratıkların, canlıların ve unsurların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve onları istediğimiz şekilde dondurarak patlatabiliyoruz. Bu şekilde oyunda istediğimiz aksiyona dalabiliyor ve kendimize en iyi şekilde değerlendirip istatistiklerimiz yükseltebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan aksiyon sistemi içerisinde bulunuyor ve buna göre kendi deneyimlerimize özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda çeşitli özgürlükler sunuluyor ve bu özgürlüklerle beraber ilerleyişimize ilerleyiş katabiliyoruz. Aynı zamanda görevleri yerine getirerek bu görevlerden çeşitli kaynakları elde edebilir ve kendimizi geliştirebiliyoruz. Karakter odaklı bir yapıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda bu karakteri en iyi şekilde değerlendirmek ve yükseltme tamamen bizim işimiz oluyor. Bu şekilde karakterimize üst düzey bir yapıya sahip olarak ilerletebiliyor ve farklı kostümlerin ve özelleştirmelerinin sahibi olabiliyoruz. Böylece diğer oyunculardan farklı bir şekilde ilerleyebiliyor ve hızlı bir şekilde yer alabildiğimiz yapımda kendimizi daha da güçlendirebiliyoruz.
 
 

Yukarıda bahsettiğimiz element güçleri oyunda kullanabileceğimiz en iyi özellikler arasında bulunuyor. Ve dövüşler esnasında bunları kullandığımızda elbette onların gücünden en iyi şekilde yararlanabiliyoruz. Örneğin buz elementi ile beraber düşmanları dondurabiliyor, onları bir kalıp buzun içine sokabiliyor ve hareketsiz kalmasını sağlayabiliyoruz. Böylece oldukça rahat bir şekilde hareket edebilir ve buzu kırdıktan sonra onları elbette alt edebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz element güçleriyle beraber düşmanlara karşı farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve diğer taraftan elektrik gücü ile beraber düşmanlara elektrik verebilir ve onlara bir nevi çarpabiliyoruz. Bu sayede onların herhangi bir şekilde hareket etmesini kısıtlayabilir ve hamle yapmasını sona erdirebiliyoruz. Bu sayede oyunda yer aldığımız süre boyunca yapacağımız hamlelerle beraber gerçekten düşmanların üstesinden gelebileceğimiz üst düzey bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve yakın dövüş silahları ile ve menzilli dövüş silahları ile beraber düşmanların tamamen yok olmasını sağlayabiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi aynı zamanda arka plan hikayesi bulunuyor. Arka planda yer alan hikaye hem kısa kısa ara sahnelerle beraber hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Bu tarz detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde elbette hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda hikayenin nereye varacağı konusunda fikir sahibi olmaya çalışabiliyoruz. Oyunda çevre unsurları ile beraber oldukça fazla etkileşime giremiyoruz ve bunların elbette kısıtlı bir şekilde yansımasını burada görebiliyoruz. Mars'ın sırlarını açığa çıkarabileceğimiz ve Mars'ta olayların da savaşabileceğimiz yapımda elbette farklı ortamlarda kendimizi ve bu ortamları keşfetmek, buralarda dolanmak, neler olup bittiğini öğrenmek ve çok daha fazlasını açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Özel yeteneklerimizi kullanabileceğimiz bir Çavuş rolünü üstlenebileceğimiz Mars'taki Uzay kolonisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapım genel olarak bu tarz bir deneyim sunuyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde yer almak ve kendimizi geliştirmek tamamen bizim işimiz oluyor. 
 
Kısaca toparlayacak olursak dikkat çekici ortamları ve yandan görünümlü yapısıyla nişancı aksiyon deneyimini sunan bu yapım, ilgi çekici platform zorluklarıyla dolu. Klasik oyunlardan ilham alınarak geliştirilen bu oyunda, dövüş sistemleri oldukça ön planda. Hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş mekanikleriyle harmanlanan oyun, farklı bölgelerde çeşitli zorluklar ve düşmanlarla karşılaşmamıza imkan tanıyor. Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Her bölgede farklı ortamlar, zorluklar, düşmanlar ve daha fazlası ile karşılaşıyorsunuz. Dövüş sistemlerinin ön planda olmasıyla, oyunda istediğiniz şekilde ilerleyebilir, kendi oyun tarzınızı yansıtarak zorlu patron savaşlarıyla karşı karşıya gelebilirsiniz. İrili ufaklı düşmanların yanı sıra, devasa güçlere sahip patron savaşlarında zorlu mücadeleler sizi bekliyor.
 
 

Her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Patronlara karşı nasıl savaşmanız gerektiğine ve hangi silahları kullanacağınıza tamamen siz karar verebilir ve çeşitli seçeneklerle bir takım özgürlüklerin tadını çıkarabilirsiniz. Dikkat çekici ortamlar ve farklı manzaralar eşliğinde, devasa canavarlar ve yaratıkların bulunduğu bilim kurgu temalı bir dünyada hayatta kalma deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu deneyimi kendinize göre ayarlayarak, gerçekten üst düzey bir yandan görünümlü kamera ve platform deneyimi ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu oyun, hem klasik dövüş mekaniklerini sevenler için hem de modern grafik ve hikaye anlatımını tercih edenler için ideal bir seçenek sunuyor. Macera dolu bu yolculukta, stratejinizi belirleyip düşmanlarınızı alt etmek tamamen sizin elinizde.
 
Mars kolonisini keşfedebileceğimiz ve yol boyunca yeni biyomları, ortamları ve çok daha fazlasını ortaya çıkarabileceğimiz bu yapımda, çeşitli tehditler karşımıza çıkıyor ve düşmanlarımızla sürekli yüzleşmek durumunda kalıyoruz. Oyunda farklı ekipmanlar ve yetenekler kullanabiliyor, Mars kolonisini keşfedebiliyor, çeşitli yükseltmelerle beraber karakterimizi güçlendirebiliyor ve yeni beceriler bularak karakterimizi daha da fazla yükseltebiliyoruz. Ölümcül robotlardan devasa canavarlara kadar oldukça destansı savaşlara katılabileceğimiz bu yapımda ekranın bir anda karman çorman olduğunu ve kendimizi tuhaf ortamlarda bulduğumuzu söyleyebiliriz.

İstediğimiz gibi oynayabileceğimiz, kendi oyun tarzımızı oyuna yansıtabileceğimiz ve aynı zamanda oyun hızımızı kendimize göre ayarlayabileceğimiz bu yapımda çeşitli erişilebilirlik seçenekleri de mevcut. Oyuna çeşitli kombolar ekleyebiliyor ve ihtiyaçlarımıza göre karakterimizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz ve bir şans verebilirsiniz.

Oyuna şu anda Steam Platformu üzerinden 10 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Tam sürümle beraber bu fiyatın artış yapacağını da söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız şu anda almanızın tam sırası. Oyun ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmuyor. Son olarak, Steam Platformu üzerinde başarımlar elde edebileceğiniz bir sistemin de olduğundan bahsedebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek Enotria: The Last Song Fiziksel Sürümleri Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız