Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Harry Potter: Quidditch Champions PC Sistem Gereksinimleri

 
 
Warner Bros tarafından yayınlanacak olan Harry Potter: Quidditch Champions’ın çıkış tarihi bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün açıklandı. Açıklanan bilgilere göre 3 Eylül tarihinde oyun PC platformunun dışında PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Switch konsollarına gelecek. Ancak şimdi ekip oyunun PC sistem gereksinimlerini yayınlamış durumda.
 
Büyülü spora dayanan bir yapım 
 
 
 
Harry Potter: Quidditch Champions bildiğiniz üzere evren içerisinde yer alan bir spor müsabakasını bizlere sunmayı hedefliyor. Oyun doğrudan Harry Potter kitapları ve filmleriyle tanıtılan büyülü spora dayanıyor. Oyuncular yapım içerisinde çeşitli oyun modlarına geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda Beater, Chaser, Keeper veya Seeker olarak efsanevi arenalarda süpürgeleri ile uçabiliyor.
 
Oyunun açıklanan PC sistem gereksinimlerine bakacak olursak;
 
Düşük 1080p / 60 FPS
 
- 64 bit işlemci ve işletim sistemi
- İşletim Sistemi: Windows 10
- İşlemci: Intel Core i7-4790 veya AMD Ryzen 5 1600X
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 960, 4 GB veya AMD Radeon HD 7950, 3 GB veya Intel Arc A380, 6 GB
- DirectX: Sürüm 12
- Depolama alanı: 15 GB boş alan
 
Yüksek 1080p / 60 FPS 

- İşletim Sistemi: Windows 10
- İşlemci: Intel Core i5-8400 veya AMD Ryzen 5 2600X
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060, 3 GB veya AMD Radeon R9 290X, 4 GB veya Intel Arc A750, 8 GB
- DirectX: Sürüm 12
- Depolama alanı: 15 GB boş alan
 
 
Büyülü spor oyunculara neler sunacak?
 
Harry Potter evreninde geçen ve bu ortamlarda yer alabileceğiniz yapımda bildiğiniz üzere büyülü sporlara dayalı bir sistem bulunuyor. Evren içerisinde istediğiniz gibi dolanabileceğiniz ve saha içerisinde farklı rollere bürünebileceğiniz bu yapımda, elbette hayatınızın bir sonraki bölümüne kalkış yapmak durumunda kalıyorsunuz. Böylece dünyasını keşfederken aynı zamanda ister tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber bir aile oluşturabiliyor ve böylece arkadaşlarınızla bu sihirli deneyime adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Daha önce bildiğiniz üzere Harry Potter evreninde geçen bir aksiyon rol yapma deneyimi bizlere sunuldu. Şimdi ise bu evren içerisinde yer alan ve spor deneyimini bizlere sunan Quidditch karşımıza çıkıyor. Böyle sporla beraber atılabileceğimiz yapımda istediğimiz gibi süpürgemizi alabiliyor ve farklı rollerle beraber keyfimize göre oyun deneyimini yaşamak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde elbette kendi hayallerimizi yaşayabileceğimiz, aynı zamanda farklı rolleri deneyimleyebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu roller arasında kovalayıcı, arayıcı, tutucu ve vurucu gibi klasik mevkilere göre kendi yerimizi alabiliyoruz.
 
Elbette hangi mevkide ve rolde oynamak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirmeniz gerekiyor ve böylece takımınızı en iyi uyuma sağlamak durumunda kalıyorsunuz. Kendine özgü oynanışı ile ön plana çıkan yapım içerisinde el değmemiş bölgeleri keşfetmek durumunda kalıyor ve buraları keşfederken aynı zamanda bu spor dalından keyfini çıkarmak durumunda kalıyoruz. Dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz büyücülük dünyasının farklı bölgelerine doğru ilerleyebileceğimiz yapımda keyfimize göre oyun deneyimini yaşamak için elbette bu oyunu denemek gerekiyor. Oyunda bildiğiniz üzere ve geliştirici ekibin belirttiğine göre kariyer moduna bulunuyor. Ve kariyer modunda elbette arka bahçelere doğru adım atabilir, antrenmanlar yapabilir, kendinizi geliştirebilir ve daha fazla usta olmak için dünya kupalarına katılmak durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda burada Dünya Kupası içerisinde elbette kozlarınızı paylaşabilir ve risk ne kadar büyük olursa o kadar çok ödülün sahibi olabilirsiniz.
 
Dikkat çekici ortamları ve bölgelere ve hatta sahalara doğru geçiş yapabileceğiniz yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi dünya şampiyonalarına katılım sağlayabilir ve kendinize farklı kariyer modları oluşturabilirsiniz. Üst düzey bir yapıyla ilerleyebileceğiniz ve tek başınıza veya üç arkadaşınızla beraber oyuna dahil olabileceğiniz yapımda elbette tek başınıza oynarken farklı taktikler benimseyebilir ve kendi taktiklerinizi doğrudan kendiniz uygulayabilirsiniz. Ancak bunun yanı sıra elbette yanınıza arkadaşlarınızı davet edebilir ve böylece daha farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebilir ve istediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Aynı zamanda elbette arkadaşlarınızla beraber bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise farklı planlamaları ortaya çıkarabilir ve saha içerisinde hangi durumda olduğunuzu gözlemleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra pas atmanız gereken durumlarda pas atabilir, etrafı gözlemleyebilir ve doğru şekilde doğru hamle yapmak bu tarz oyunlar içerisinde oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda oyunda elbette yanınıza çağırdığınız arkadaşınızla beraber bir görev paylaşımı yapabilir ve hangi rolde oynamak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Bu tarz deneyimle beraber elbette hem çevrimiçi maçlara adım atabilir hem de kendinizi kariyer modunda bulabilirsiniz. Bu durum elbette tamamen size ait olarak değişkenlik gösterebiliyor. Eşli takımlarla beraber oynayabileceğiniz çevrimiçi mücadelelere katılabileceğiniz ve farklı şampiyonlarla beraber adım atabileceğiniz yapım elbette bir yandan da kariyer modunun haricinde gösterim amaçları yer alıyor. Gösterim amaçları içerisinde takımlarınızı, haritanızı, zorluk derecenizi ve istediğiniz gibi diğer tüm ayarlamaları siz yapabilir ve ona göre kendinize ayarlayabilirsiniz. Yine bu gösteri maçı içerisinde diğer spor oyunlarında olduğu gibi aynı şekilde ister yalnız başınıza isterseniz de çevrimiçi olarak üç arkadaşınızla beraber oynayabilirsiniz ve böylece maça çıkabilirsiniz. Oyuncuya karşı oyuncu sistemleri ile yer alabileceğiniz yapımda rekabetin üst seviyede olduğunu söyleyebilir ve istediğiniz gibi oyunda ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.

Çevrimiçi maçlarda diğer takımlara karşı büyük mücadelelere giriş yapabilir, kendi tarzınızı burada ortaya çıkarabilir ve gelişmişlik hissiyatıyla ve sistemi ile beraber elbette hem kendinizi hem süpürgenizi hem de istatistiklerinizi yükseltebilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz oyunlarda ne kadar çok yer alırsanız o kadar çok usta olabilir ve oyunun mekaniklerine daha fazla alışkanlık gösterebilirsiniz. Dolayısıyla ilk etapta zorlu bir deneyimin sizlere sunulacağını ancak yavaş yavaş alıştıktan sonra elbette oyunun dinamikleri ile beraber ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz. Fakat elbette ne kadar çok zaman geçerse o kadar çok diğer oyuncuların da usta olma yolunda ilerlediğini görebilir ve böylece sizin de daha fazla gelişme kat etmeniz gerektiği anlamına gelir. Dolayısıyla oyunun elbette çıkışıyla beraber ne kadar çok zaman geçerse o kadar çok oyuncuların usta olabileceği anlamına geliyor. Keyfinize göre oynayabileceğiniz ve kendi tarzınızı oyuna yansıtabileceğiniz yapımda kendi yaklaşımınızı özelleştirebilir, karakterlerinizi değiştirebilir, kişiselleştirebilir ve daha fazla detay ile beraber süpürgelerin seviyesini yükseltebilirsiniz.
 
 
 
Yine burada yer aldığınız süre boyunca süpürgeleri değiştirerek uçuş tarzınızı kendinize göre ayarlayabilir, kozmetik özelleştirmelerle beraber farklı unsurların keyfine çıkarabilir ve klasik karakter tasarımlarının yanı sıra aynı zamanda özelleştirme sistemleriyle de karşı karşıya kalabilirsiniz. Oyun içerisinde elbette kendi karakterinizi yansıtabileceğiniz ve farklı ve ikonik karakterlerle beraber de ilerleyebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsetmek gerekiyor. Dolayısıyla ister kendiniz olun ister Harry Potter karakterlerinden birinin, bunun seçimi tamamen size ait oluyor diyebiliriz. Kozmetik özelleştirme sistemleri elbette bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor çünkü bununla beraber oyuncular diğer oyunculardan farklı bir şekilde yer almak istiyor ve bu kozmetikleri elde etmek için büyük bir mücadele veriyor. Durum böyle olunca bu tarz oyunlarda kişiselleştirme ve özelleştirme sistemlerinin bir hayli önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Dolayısıyla bunları elde etmek için oyuncular hem oyunda vakit geçiriyor hem de kendi seviyelerini atlatmak için büyük bir mücadele etmek durumunda kalıyor. Bununla beraber süpürgelerin elbette seviyesini arttırırken hem istatistiklerini de yükseltebiliyor hem de diğer oyunculardan daha güçlü bir konuma gelebiliyorsunuz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, Harry Potter evreninde geçen ve büyülü sporlara dayalı bir sistem sunan bu oyun, oyunculara Hogwarts'ın büyülü dünyasında özgürce dolaşma ve çeşitli rollere bürünme fırsatı veriyor. Bu yapımda, hayatınızın bir sonraki bölümüne adım atarak evreni keşfederken tek başınıza ya da arkadaşlarınızla bir aile oluşturabilirsiniz. Önceden Harry Potter evreninde bir aksiyon rol yapma deneyimi sunulmuştu, şimdi ise Quidditch sporunu odak noktasına alan bu yapımla karşı karşıyayız.
 
Quidditch oyununda süpürgenizi alıp farklı rollerde oynayarak keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Oyunda, kovalayıcı, arayıcı, tutucu ve vurucu gibi klasik Quidditch mevkilerinden birini seçerek takımınıza en iyi uyumu sağlamaya çalışacaksınız. Hangi mevkide oynamak istediğinizi seçerek takımınıza katkıda bulunabilirsiniz. Kendine özgü oynanışı ile dikkat çeken bu yapım, aynı zamanda keşfedilmemiş bölgelere doğru ilerleme fırsatı sunuyor ve bu süreçte Quidditch sporunun keyfini çıkarmanıza olanak tanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun şu anda çıkış yapmaya hazırlanan projeler arasında yer alıyor ve dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
Starfield İçin Yeni DLC Yolda mı? İşte Gelişmeler EA Sports FC 25'in 5v5 Rush Modu Türkçe Seslendirmeyle Tanıtıldı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız