Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Metal Gear Solid 3 Remake İle Orijinal Sürüm Karşılaştırma Videosu

 
 
Konami tarafından biz oyun severlere sunulacak olan Metal Gear Solid 3'ün yeniden yapım sürümü ile orijinal sürüm karşılaştırması yapıldı. YouTube platformu üzerinde içerik üreticisi olarak karşımıza çıkan Cycu1'in yayınladığı yeni video ile beraber iki sürüm arasındaki farkları ortaya koyuldu.
 
Metal Gear Solid 3 Remake orijinal oyuna sadık kalacak
 
 
 
Haberimizin en altından izleyebileceğiniz karşılaştırma videosu sayesinde yeniden yapım sürümü içerisinde hangi yeniliklerin ve değişikliklerin yer alacağını görebiliyorsunuz. Daha fazla detaya girecek olursak Metal Gear Solid Delta: Snake Eater orijinal hikayeye ve oyun tasarımına sadık kalacak. Bunun yanı sıra grafikler, animasyonlar, kullanıcı deneyimi ve daha fazlası iyileştirilecek.
 
Yeniden yapım sürümü sadece bu değişikliklerle kalmayacak. Aynı zamanda modern kontroller ve farklı renk stilleri de bizlere sunulacak. Uzun zamandır beklenen yeniden yapım sürümünün çıkışı ile beraber NVIDIA DLSS 3 ve AMD FSR 3.0 desteklerine sahip olup olmayacağı henüz bilinmiyor.
 
Öte yandan Metal Gear Solid Delta: Snake Eater'ın ne zaman piyasaya sürüleceğine dair herhangi bir bilgi de bulunmuyor. İlerleyen süreçte daha fazla detayı bekliyoruz.
 
 
 
Metal Gear Solid 3 Remake bizlere neler sunacak?
 
Gizlilik odaklı klasik oyun olarak karşımıza çıkan ve şimdi ise yeniden yapım sürümü ile beraber bizleri karşılamaya hazırlanan oyun, kült bir klasik olarak bizlere sunulmak isteniyor. Üçüncü oyunun yeniden yapım sürümüyle beraber karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde başladığımız macerayı yeniden bitirmeye çalışacak ve artık hem grafiksel anlamda hem de yeni teknolojiler anlamında üst düzey bir yapıyla oyundaki yerimizi alabileceğiz. Sürükleyici bir oyun deneyimi ile beraber aynı zamanda oyunda istediğimiz gibi ilerleyebilecek, insanlığın geleceğini tehlikeye sokabilen tüm unsurları araştırmaya koyulabilecek ve oyunda daha çok gizlilik odaklı yapı olduğundan dolayı düşmanları arkadan indirebilecek, onları istediğimiz gibi yok edebilecek ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebileceğiz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Çünkü oyunda yer aldığınız süre boyunca yapacağınız hamlelerin, görevleri, bakış açınızı, kullanabileceğiniz silahların ve çok daha fazlasını değişkenlik göstereceğini aktarabiliyoruz. Örneğin bir oyunda verilen görevle beraber, elbette düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğiniz tamamen size ait değil, ama bu sistemlerle beraber kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyor ve kendi gizlilik stratejinizi de oyuna dökebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda elbette üst düzey bir yapı olduğundan dolayı yeniden yapım sürümü içerisinde gizlilik aksiyon sisteminin çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde her türlü tehlikenin bulunduğunu aktarmakta fayda var.
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz, bu bölgeleri keşfedebildiğimiz yapımda her ortamın kendine özgü atmosferleri, yapıları, manzaraları, bölgeleri, keşfedilecek unsurları, düşmanları ve çok daha fazlası yer alıyor. Bir yandan bu bölgelere doğru adım atarken, diğer yandan ise buraları keşfederek neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda hikaye konusunda da elbette neler olup bittiğini öğrenmek için hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Aynı zamanda oyunda etraftaki şeylere çeşitli ipuçlarını rastlayabiliyor ve burada elde ettiğimiz noktalarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette hangi hikayenin bizlere sunulduğuna görebiliyoruz.
 
 

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz, unutulmaz casusluk sistemiyle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda düşmanların arkalarından yaklaşabiliyor, onları gafil avlayabiliyor ve elimizdeki bıçakla beraber düşmanları indirebiliyoruz. Aynı zamanda tabancamıza takabileceğimiz susturucu ile beraber düşmanı kafadan tek hamlede ortadan kaldırabiliyor, kalabalık bir bölgede kimse kimseyi duymadan tek tek düşmanları gafil avlayabiliyor, düşmanların dikkatini dağıtabilir ve farklı bölgelere doğru çekebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca gizlilik odaklı bir sistem olduğundan dolayı elbette farklı seslerin ve efektlerin de olduğunu vurgulayabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda nasıl bir şekilde yer almak istiyorsanız ve görevlere karşı nasıl davranmak istiyorsanız ona göre hamlelerinizi ortaya dökebiliyorsunuz. Efsanevi Metal Gear serisinin yeniden yapım sürümü içerisinde yer aldığınız süre boyunca hikayesini ve öyküsünü ortaya çıkarmaya çalışıyor ve yeniden yapım sürümü içerisinde elbette büyük oranda grafiksel ve diğer iyileştirmelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda aksiyon dolu sürükleyici bir oyun deneyimi bizleri bekliyor. Aynı zamanda düşmanlara karşı elbette burada acımasız bir şekilde davranmamız gerekiyor. Hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana çıkabileceğimizi, alabileceğimiz bıçaklarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor, onlara tek hamlede yok edebiliyor ve şiddetin dozunun gitgide artış gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
Bununla beraber elimize silahlar, tüfekler, keskin nişancı silahları ve çok daha fazlasını alabiliyor ve bununla beraber kendi silahlarımızı özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hangi silahı kullanabileceğimizi seçebiliyor, gidişatımıza yön verebiliyor, hangi düşmana nasıl öldüreceğimize karar verebiliyor ve çok daha fazlasıyla beraber oyunun tüm kontrolü bizim elimizde bulunuyor. Bu tarz detaylarla beraber yeniden yapım sürümü içerisinde elbette dönemin 1960'larda olduğunu ve ideolojilerin ve düşüncelerin savaşı ile beraber yer alabildiğimizi aktarmakta fayda var. Soğuk Savaş dönemini yansıtan ve jeopolitik koşullardaki değişimlerin tarihine tanıklık edebileceğimiz yapımdan maceradan maceraya koşmaya hazırlanıyor ve bu maceraları kendimize göre özelleştirebiliyoruz. Kitle imha silahlarını durdurmak için gizlilik ve hayatta kalma becerilerimizi ön plana çıkarabiliyor ve tüm becerilerimizden ve yeteneklerden aynı anda faydalanmamız gerekiyor.
 
 
Oyunda kullanabileceğimiz silahlarla beraber kendi stratejimizi ön plana çıkarabiliyor ve ortamın elbette farklı kısımlarını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Genel olarak ormanlık alanlarda ilerleyebileceğimiz, otların arasına saklanabileceğimiz, ağaçların arkasına geçebileceğimiz ve çok daha fazlasıyla beraber düşmanların üstesinden gelebileceğimiz yapımda sürüngenlerim bir nevi savaşı ile karşı karşıya kalıyoruz ve oyunda yapacağımız hamlelerle kamuflaj yapabiliyor, yakın dövüşlere adım atabiliyor, iz sürebiliyor, sorgulayabiliyor, yükseklere tırmanabilir, avcılıkla uğraşabiliyor ve yere tedavi becerilerimizle kendimizi iyileştirebiliyoruz. Düşmanları alt edebileceğimiz yapımda her bir ortamda yapacağımız hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Düşmanlarıyla avları kurulmuştu, uzakların yer aldığı oyunda elbette istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda tehlikelerin pusuda beklediğini söyleyebiliyor ve gürültülere karşı oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda her bir unsurun oldukça zorlu olduğunu aktarabilir ve bu zorluğun üstesinden gelmek için kendi becerilerimizi daha da üst seviyeye çıkarmamız ve düşmanların bölgelerine sızmamız gerekiyor.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca en iyi şekilde yer almaya çalışırken aynı zamanda Soğuk Savaş döneminin ve jeopolitik koşullarının ne kadar etkili olduğunu burada görebiliyoruz. Burada asker bölgesine yani düşmanların bölgesine sızmak için en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyor ve karakterimizin becerilerinden faydalanmaya çalışabiliyoruz. İçgüdülerin savaşı ile beraber yer aldığımız yapımda hayatta kalmak için büyük bir mücadele vermeye hazırlanıyor ve geniş çaplı bir savaşı tetikleyen unsurları ortadan kaldırmaya çalışabiliyoruz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca ana karakterimizin bir hedefi bulunuyor ve bu hedefi yerine getirmek için büyük mücadeleler vermeye hazırlanıyor. İşte bu noktada ana karakteri siz kontrol ediyor ve ne kadar çok planınız ve projeniz varsa burada tüm her şeyi ortaya dökmeniz gerekiyor.
 
 

Kötü grupların, ortamların, karakterlerin ve çok daha fazlasının yer aldığı yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda elbette düşmanların izlerini sürebiliyoruz. Bu iz sürme becerilerimizle beraber hangi düşmanın nereden geldiğini görebilir ve ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bununla beraber elde ettiğimiz düşmanları ve elimize geçirdiğimiz karakterlere sorgulama yeteneğimiz bulunuyor. Bu sorgulamalarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda istihbarat bilgilerini elimize toplayabiliyoruz.
 
Ek olarak kamuflaj becerilerimizle beraber elbette giyebileceğimiz ve özelleştirebileceğimiz kıyafetlerle düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde gelebiliyor ve hamlelerimizi daha keskin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Değişimlerle beraber tarihi tanıklık edebileceğimiz bu yapımın yeniden yapım sürümü oldukça beklenen projeler arasında bulunuyor. Serinin bir hayranıysanız veya yeniden yapım sürümü ile beraber seriye giriş yapmak istiyorsanız, muhakkak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
League of Legends 2024 Dünya Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Takımlar ve Karşılaşmalar Belli Oldu! VALORANT 2024 Ascension EMEA Turnuvasında Büyük Final Bugün!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmetalpertr

16.9.2024 19:45:54

0
Oynanış üzerinde pek bir değişiklik yapılmadı yalnız bildiğim kadarıyla MGS3 Deltada...

BSC Misafiri

16.9.2024 15:43:17

0
quote:

Orjinalden alıntı: -Dark Poison- Emulatorle pc de Silent Hill 3 oynuyorum... 20 senelik oyun tas gibi gorunuyor. Ps2 donemi bazi oyunlari yillanmis sarap.gibi yas almis.Mgs3 de onlardan biri...
Abartmasak iyi olabilir.MGS 3 adeta hurda gibi eskidi.Oynanmayacak vaziyette.Mübalanın dozunu kaçırmayalım.Ara sahneleri halen taş gibi olabilir.Oynanışına eski MGS'ciler bile katlanmıyor.Tüm seriye remake gerek 5 hariç.Yoksa unutulup gidecek yeni oyuncuların hiçbiri elini kıpırdatıpta oynamaz seriyi.

-Dark Poison-

16.9.2024 15:17:01

0
Emulatorle pc de Silent Hill 3 oynuyorum... 20 senelik oyun tas gibi gorunuyor. Ps2 donemi bazi oyunlari yillanmis sarap.gibi yas almis.Mgs3 de onlardan biri...

yaratıc1KLAVYE

16.9.2024 14:40:22

0
Bir adet "para söğüşleme" projesi daha.

BSC Misafiri

16.9.2024 11:01:43

0
Remake daha güzel görünüyor tabiki ama orijinalinde hala gideri yok değil. RE4 Remake gibi bişey olmuş.

BSC Misafiri

15.9.2024 23:26:14

0
Süreyya hanımın muhteşem değişimi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız