Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo NX'e, PS4 ve Xbox One Oyunları Rahatça Uyarlanabilecek

 
   Nintendo'nun "NX" kod adıyla bilinen yeni konsolunun bu yıl içinde piyasaya çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hem masa üstü, hem de taşınabilir bir parçası olacağı söylenen bu konsolun en az Playstation 4 ve Xbox One kadar güçlü olacağı iddiası da gündemde.

    Yeni ortaya çıkan iddialara göre Playstation 4 ve Xbox One oyunları neredeyse sıfır kod değişimi ile bu konsolda çalışabilecek. Konsolun güçlü emülasyon ve derleyici sistemi sayesinde geliştiricilerin orijinal kaynak kodlarını değiştirmeden rahatça oyunları bu cihaza uyarlaması mümkün olacak. Özellikle Android işletim sistemi ve Unreal Engine 4 kullanan oyunlarda bu iş daha da kolay olacakmış.

   Cihazın bir başka özelliği ise kablosuz HDMI adapörü olacak gibi. Artık görüntüyü kablo kullanmadan doğrudan televizyona aktarabileceğiz. Bu teknolojinin Wii U ve bu konsolun tablet kontrolcüsü arasındaki etkileşimle benzer bir sistemle çalışacağı söylenmiş.

    Son olarak ise NX'in kontrolcüsünün analoglarında küçük motorlar bulunacağı ve parmak hareketlerine tam tepki vereceği iddia ediliyor. Örneğin oyunda bir duvara vurduğunuzda analoglar tam tersi yönde parmaklarınızı itecek. Bu sistem silahla ateş ederken, hasar aldığımızda veya zorlu bir arazide hareket ederken de kullanılabilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak tweaktown Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Playstation TV'nin Üretimi Durduruldu HTC Vive'ın Avrupa Fiyatı 900 Avro Olarak Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

AttackHane

10.4.2016 13:11:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: BERGX

Hatta Nintendo eğer Konsol pazarında bende varım demek istiyorsa... demişssinde nintendo 3ds ve oyunları ps4 xboxone konsolundan veya herhangi bir oyundan daha cok satıyor. Türkiyede cihaz, oyun yok. Nx ayrı bir olay 3ds ayrı wii u yenılenme gerektırıyordu suan guclu bır konsol yaptılar. Düzgün şekilde yapılırsa dagıtım sunucu oyun destegı vs.. 3. bi konsol olacak o kadar.
Varım demek istiyorsa dedim çünkü orda yanlış anlaşılmış olabilirim.Ordaki kastım Şuanda PS4 ve X1 ile yarışacak bir cihaz.Tamam oyun satışları çok iyi ancak konsol satışı PS4 veya X1'den çok daha düşük seviyede.Ayrıca PS 4.5 olayının birazda Sony'nin Nintendo korkusundan dolayı NX'e rakip geliştirildiğini düşünüyorum.Nintendo'nun kitlesi belli.Multiplatforma destek ile alır götürür.Bunuda kimse istemez rakiplerinden. Birde düzeltme 2013 sonunda geldi Konsollar orda yanlış bilgi yazmışım.

BERGX

19.3.2016 20:05:01

+1
quote:

Orijinalden alıntı: AttackHane Burda kasıt ; Oyunların NX'tede rahatça çalışacağıı dile getirmek.Yani PS4'ten alıpta oynatmayacaklar elbette optimizasyon süreci olacaktır.Konsolun gücüne değilmek istenmiş.Burdan bunu anladım.Ancak Konsollar 2014 sonunda çıktılar.Yıl oldu 2016.Bir zahmet çıkaracakları konsol PS4 ve X1 gibi performasn versin yani.Bunu abartmak doğru değil.Hatta Nintendo eğer Konsol pazarında bende varım demek istiyorsa 4k abartı olsada, en azından 1440pleri görecek bir konsol yapmalı.Ayrıca multiplatform oyunlardaki desteğide önemsemeliler.Sırf Zelda ve Mario ile bitmiyor artık oyun pazarı.Her kitleye hitap eden oyunlar olmalı.Ayrıca yeni şeylerde görmeliyiz.Örneğin kablosuz HDMI olayı gibi.
Hatta Nintendo eğer Konsol pazarında bende varım demek istiyorsa... demişssinde nintendo 3ds ve oyunları ps4 xboxone konsolundan veya herhangi bir oyundan daha cok satıyor. Türkiyede cihaz, oyun yok. Nx ayrı bir olay 3ds ayrı wii u yenılenme gerektırıyordu suan guclu bır konsol yaptılar. Düzgün şekilde yapılırsa dagıtım sunucu oyun destegı vs.. 3. bi konsol olacak o kadar.

Bowser Zeki

15.3.2016 17:15:07

0
Yeni bir smash oyunu çıkmaz ise almayı düşünmüyorum. :/

Allen_Bradley

15.3.2016 14:50:12

0
sanırım nx alırız artık özellikle Wii U'da kaçırdığımız mario serilerinide aynısı veya remaster olarak nx platformuna taşırlarsa süper PS4 + NX yeter 5 yıl :D

copyhaluk

3.3.2016 12:56:53

+4
Sizin küçümsediğiniz Mario serisi oyunların her biri pokemon serisi oyunları sadece 3ds de bile ayrı ayrı 10'ar milyonun üzerinde satmış durumda. Nintendo'nun sadık oyuncuları var. Sağlam bir pokemon oyunu nx'e gelsin o zaman görün satışları.

The_Rahip

3.3.2016 12:44:32

0
Nintendo bu konsol ile hem grafik olayına bakış açısını değiştiriyor hemde diğer oyun firmalarınida kapılarını tam olarak açıyor. Hem çıkan kaliteli multiplatform oyunlar hemde kendi bünyesindeki ex'ler ile çok iyi iş çıkaracaktır. Biraz geç kalmış olabilirler ama NX'in Nintendo'nun yeni bakış açısının başlangıcı olacağını düşünüyorum.

efrasiyab42

2.3.2016 22:08:22

0
Wii u çok güzel ama kullanışsız bir konsoldu. O ekran kırılsa nolcak hiç düşünmediniz mi? Nintendo'dan yine devrim gibi bir konsol bekliyorum. Çok iyi bir şey olursa ps4 yerine alabilirim.

onur89tr

2.3.2016 21:40:05

0
Ne oynanacak bu konsolda? Mario Kart mı? Pokemon mu? Zelda mı? Güldürmeyin. Nintendo devri bitmiştir. Kendini tekrar ediyor sürekli.

mertvontrier

2.3.2016 18:04:58

0
Düzgün bir distribütör çıkar umarım.

Jack Rabbit Slims

1.3.2016 18:23:31

+2
Konsol dünyasını kurtarırsa bu konsol kurtarır. Hadi Nintendo, eski günlerine dönmen dilekleriyle...

TR_mahmutpek

1.3.2016 17:00:46

0
Hocam şimdi bu sene nx çıktı iyi hoş da iki ya da 3 sene sonra ps5/xbox2 falan çıkıp özellikleri nx ten daha iyi olursa işte bu yine sıkıntı olur. Wii u ve ps4/xbox1 da da aynı şey oldu. Yani nx çıktı mı muhteşem özelliklerde olmalı ki 2 ya da 3 sene sonra çıkacak olan konsollarla kapışabilsin.

efrasiyab42

1.3.2016 16:48:23

+1
Fiyatı pahalı olmasın da . Gamecube da çok iyiydi ama ps2 tokatladı. Önemli olan oynanabilirlik ve ucuz maliyet. 350 euro'dan düşük olursa çok iyi olur.

Source

1.3.2016 16:29:04

0
Xbox One ve PS4 güçlü olmaması saçma olurdu eğer bu konsollarla rekabet etmek istiyorsa onlardan güçlü bile olmalı.

Kevin Garnett

1.3.2016 14:51:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: Holy-Ghost Bu kadar güzel pohpohlanıyor sonunda hüsran olmasın
Böyle söylentiler olduğu için pohpohlanıyor :D Yoksa ekranlı gamepadla 4 gb ramle falan gelecek deseler kimse pohpohlamazdı.

The_Rahip

1.3.2016 12:09:15

+1
O cihazda Zelda, Mario ve Metroid Prime oyunları oy oy oy. İnşallah ülkemize resmi olarak getirecek bir şirket çıkar.

- The Stig -

1.3.2016 11:50:34

0
bu sefer olacak galiba! hadi be nintendo gözünün yağını yiyeyim, yap şöyle 10 numara bi konsol. :)

Holy-Ghost

1.3.2016 01:02:43

+1
Bu kadar güzel pohpohlanıyor sonunda hüsran olmasın

DubSteq

29.2.2016 22:51:37

+2
quote:

Orjinalden alıntı: michael01 Aklıma bir de şu soru geliyor.PS4 veya XBOX1'da aldığımız oyunları tekrar almak zorunda kalacak mıyız? Steamlink gibi bir şey çıkartmasınlar da ortaya
Tabiki de tekrar alacaksın. Adam xbox one oyun cd sini tak oynatsın dememiş ki. Xbox da yada ps4 deki oyunu birazcık derlemeyle NX'e port edebilirsiniz demiş.

BSC Misafiri

29.2.2016 22:40:49

+1
Japonya ve abd kaynaklı en az 5-6 donanım ve yazılım firmasının tüm söylentilerinin ortak noktası NX'in bu yıl içinde ve hatta bazılarına göre yaz aylarında çıkacağı yönünde. Ne zaman çıkarsa çıksın özellikle ülkemizdeki genel oyunsever kitlenin bir şekilde kaliteli Nintendo oyunlarını oynamalarını ve eğlence amaçlı geliştirilen oyunlar yüzünden kimsenin bir başkasının kalbini kırmamasını veya zevkleri yüzünden dalga geçmemesini isterim. Keyifle oyunlar oynamak için bir platformu ululaştırıp diğerlerini hiçe sayılmasından gına geldi artık. Sırf bu yüzden oyunların eğlencesi, artısı veya eksisi değil çıktığı donanım veya çözünürlük ile FPS değerleri aylarca tartışılır hale geldi. Şahsen hiçbir oyun platformunu es geçmedim, gerektiğinde bir konsolumu ve oyunlarımı sattım diğer firmanın konsolunu ve oyunlarını satın aldım yada bilgisayarıma donanım takviyesi yaptım. Sonuçta kaybettiğim hiçbir şeyim olmadığı gibi Nintendo'nun ülkemizde pek bilinmeyen en az 8-9 kaliteli oyununu bile keyifle oynadım. Herkese öneririm.

BSC Misafiri

29.2.2016 22:16:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: aytugsasal Arkadaşlar bu haberden anlayacağımız multiplatform oyun üreten firmalar nintendoya soğuk bakmayacak artık. Yani konsolun hem donanımı yetecek yeni nesile hemde oyunları kolay port edebilecekleri için stüdyolarda NX'e desteğini verecek. Yani nintendonun en büyük eksiği olan 3. parti oyun desteği sağlanmış olacak. Özel oyunları falan oynatacağı yok nerenizle okuyorsunuz haberi? Ama mesela istense Microsoft kendi stüdyosuna yaptırdığı bir oyunu NX'e rahatça çıkarabilir veya Sony içinde geçerli bu kastedilmiş. Nintendo hep teknolojik işlere imza atıyor helal olsun eğer konsol böyle çıkarsa müthiş bir olay olur. Nintendonun el konsolunda ki başarısını gördük NX ile birlikte evdeyken wii u benzeri dışardaykende merkez sisteme ihtiyaç duymadan el konsolu gibi kullanabileceksek ve bu el konsolu özelliği xbox one ve ps4 gücüne benzerse resmen devrim niteliğinde olur.Zaten Nintendo özel oyun anlamında müthiş kaliteli işler yapıyor. Tek ama en önemli eksik cihazın Türkiye distribütörü olmaması...
3DS piyasada 6. yılında ve söylentilere bakarak tahminimce Nintendo bu yıl hem masaüstü hem el konsollarının ikisini birden yenileyecek. Tabii ki her ikisi de haber içeriğindeki gibi birbiriyle tamamen uyumlu olacak yoksa Wii U'nun en büyük başarısızlığı tablet kontrolcünün maliyeti aşırı derecede yükseltmesiydi. Tablet yerine normal kumanda olsa ve 200 dolardan satılsaydı şimdikinin en az 3 katı satardı çünkü seninde dediğin gibi özel oyun konusunda çok başarılı bir konsol firması. Yani NX'in dahili bir tablet ile değil yeni el konsoluyla birlikte çalışması büyük ihtimal.

BSC Misafiri

29.2.2016 22:06:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: Fingolfin. Bu konsol konusunda çok umutuluyum ama bakalım.Final Fantasy 15 ve Kingdom Hearts 3'ü falanda buna çıkarırlar umarım, böyle basit olucaksa.
Final Fantasy XV ve Final Fantasy VII remake NX sürümlerinin yapım aşamasında olduğuyla ilgili 2 hafta önce Japonya kaynaklı bir sitede söylenti ortaya çıkmıştı. Zaten

Tam35tr

29.2.2016 21:54:17

+1
Arkadaşlar bu haberden anlayacağımız multiplatform oyun üreten firmalar nintendoya soğuk bakmayacak artık. Yani konsolun hem donanımı yetecek yeni nesile hemde oyunları kolay port edebilecekleri için stüdyolarda NX'e desteğini verecek. Yani nintendonun en büyük eksiği olan 3. parti oyun desteği sağlanmış olacak. Özel oyunları falan oynatacağı yok nerenizle okuyorsunuz haberi? Ama mesela istense Microsoft kendi stüdyosuna yaptırdığı bir oyunu NX'e rahatça çıkarabilir veya Sony içinde geçerli bu kastedilmiş. Nintendo hep teknolojik işlere imza atıyor helal olsun eğer konsol böyle çıkarsa müthiş bir olay olur. Nintendonun el konsolunda ki başarısını gördük NX ile birlikte evdeyken wii u benzeri dışardaykende merkez sisteme ihtiyaç duymadan el konsolu gibi kullanabileceksek ve bu el konsolu özelliği xbox one ve ps4 gücüne benzerse resmen devrim niteliğinde olur.Zaten Nintendo özel oyun anlamında müthiş kaliteli işler yapıyor. Tek ama en önemli eksik cihazın Türkiye distribütörü olmaması...

VulonViing

29.2.2016 20:43:15

0
Bu söylentiler doğru ise konsol pazarına ne kadar güçlü bir rakip çıkacağının farkında mısınıs? Analog olayı aşırı dikkatimi çekti. Eğer gerçekleşirse Nintendo konsollar sağlam satış fiyatlarına ulaşıp tek el olabilir.

Vinewood

29.2.2016 20:39:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: TTumen Türkiye'ye gelecek mi?
Resmi olarak gelmeyecek , Yurtdışından almak zorunda kalıcaz .

mahsur kalan adam

29.2.2016 20:30:09

0
o arkadaşın baya egzantirik yorumları var buda onlardan biri

Kevin Garnett

29.2.2016 20:03:41

0
2 farklı konu var Koldaki olay çok güzel olur demiştim öbür konu da PS'de CoD oynayan Mario'ya bebek oyunu diyen arkadaşlarımın tepkisi oha oldu.

Master_Evil

29.2.2016 18:19:00

0
bu da remaster konsolu olacak desene

Redunay

29.2.2016 17:23:57

0
Her haberiyle ümitlerim ve beklentilerim daha da düşüyor bu konsol için.

demo22

29.2.2016 16:49:13

0
Apple yada samsung yada diğer büyük markalar konsol yapsa nasıl olur acaba merak ettim.

KoRnTuNeS

29.2.2016 15:53:45

0
Titanfall 2 Confirmed [link=http://store.donanimhaber.com/4b/3b/09/4b3b092570d0d8197bb1f4e288091ccd.jpg:large]büyük hali için[/link]

Hoid

29.2.2016 15:52:36

0
Almanların deyişiyle Gesamt Bullshit . Tamamen saçmalık ...

Fingolfin.

29.2.2016 15:33:23

0
Bu konsol konusunda çok umutuluyum ama bakalım.Final Fantasy 15 ve Kingdom Hearts 3'ü falanda buna çıkarırlar umarım, böyle basit olucaksa.

skulz

29.2.2016 15:32:57

+8
quote:

Orjinalden alıntı: michael01 Lisans davalarını şimdiden görebiliyorum.PS4 ve Xbox1'daki ex oyunların başka bir konsolda anlaşma olmadan çalışması nintendoyu davalık edecek gibi.
Adamlar direk xbox one , PS4 oyunlarını çalıştırabileceğiz dememişki firmalar isterse oyunlarını kolayca NX emule edebileceğinden bahsetmiş nerenizle okuyorsunuz anlamadım arkaadaş.

aterikasedi

29.2.2016 15:32:31

0
Daha kolay port edilecek desek daha doğru olur sanırım.

Bernhard

29.2.2016 15:16:50

+1
Arkadaşlar olayı biz yanlış anlamadık, ama başlık bir karışıklığa neden olmuş. Açıkçası kimsenin PS4 ve Xbox One'a özel oyunların NX'te doğrudan çalışacağını düşüneceğini düşünmemiştim. Yani böyle bir şey tabi ki imkansız. Orada kasıt rahatça uyarlanabilecek olması. "Çalıştıracak" yerine "uyarlanacak" sözcüğünü kullanmak daha doğru olur sanırım. O nedenle başlığı değiştirdim. Zaten haberin içeriğinde bir sorun yok. (Alkan)

dikiştutmazsabri

29.2.2016 15:11:52

+1
Olayı yanlış anlatmış editor yada kaynagı. Burdaki olay şu nintendo nx konsolu x86 tabanlı bir işlemciye gelecek. Bilindiği üzere xbox one ve ps 4 de aynı mimari üzerine kurulu. X86 yazılan bir kod bütün x86 tabanlı cihazlarda çalışır. Yani ps 4 ve Xbox one yapılan bir 3. Parti oyun direk olarak nintendo nx aktarılabipecek. Zaten durum xbox ps4 ve pc durumda aynı ortak kodlama var.

Les Livres Noire

29.2.2016 15:09:04

0
Bir suredir takip ediyorum ama cok fantezik bir alet gibi duruyor umarim beklentileri bosa cikarmaz.

AttackHane

29.2.2016 15:07:44

0
Burda kasıt ; Oyunların NX'tede rahatça çalışacağıı dile getirmek.Yani PS4'ten alıpta oynatmayacaklar elbette optimizasyon süreci olacaktır.Konsolun gücüne değilmek istenmiş.Burdan bunu anladım.Ancak Konsollar 2014 sonunda çıktılar.Yıl oldu 2016.Bir zahmet çıkaracakları konsol PS4 ve X1 gibi performasn versin yani.Bunu abartmak doğru değil.Hatta Nintendo eğer Konsol pazarında bende varım demek istiyorsa 4k abartı olsada, en azından 1440pleri görecek bir konsol yapmalı.Ayrıca multiplatform oyunlardaki desteğide önemsemeliler.Sırf Zelda ve Mario ile bitmiyor artık oyun pazarı.Her kitleye hitap eden oyunlar olmalı.Ayrıca yeni şeylerde görmeliyiz.Örneğin kablosuz HDMI olayı gibi.

abstract-a

29.2.2016 15:01:09

+3
Sence Nintendo bunu düşünmemiş midir? Öyle bir şeye kim izin verir. Ne Sony ne Microsoft ne de Nintendo zaten böyle bir şey yapmaz. öyle ex oyunları çalıstırabilecegini kastettiklerini sanmıyorum sıfır kod değişimi ile. Belki benzer şekilde Nintendoya da oyun yazmanın aynı kolaylıkta olacagı kast edilmiştir. Ben senin anladıgın gibi anlamadım okuyunca. Bu mantıkla o zaman Sony ve Microsoft ta aynısını yapar ex oyun diye bir şey kalmaz. Son olarak ekleyecegim Exclusive oyunlarda firmalar normalde bile karşılıklı anlaşmalar sağlayamıyorlarken ( Bir zamanlar Sony 1 mario ya da pokemon oyununa karşılık bir şeyler önermişti nintendoya detaylı hatırlayamıyorum anlaşamadılar) senin dedigin gibi bir şeyin olması çook ama çook imkansız.
quote:

Orjinalden alıntı: michael01 Lisans davalarını şimdiden görebiliyorum.PS4 ve Xbox1'daki ex oyunların başka bir konsolda anlaşma olmadan çalışması nintendoyu davalık edecek gibi.

michael01

29.2.2016 14:30:15

0
Aklıma bir de şu soru geliyor.PS4 veya XBOX1'da aldığımız oyunları tekrar almak zorunda kalacak mıyız? Steamlink gibi bir şey çıkartmasınlar da ortaya

michael01

29.2.2016 14:26:09

0
Lisans davalarını şimdiden görebiliyorum.PS4 ve Xbox1'daki ex oyunların başka bir konsolda anlaşma olmadan çalışması nintendoyu davalık edecek gibi.

Ginga Bishounen

29.2.2016 14:23:19

0
Nintendo bir zahmet Full HD'de 60 FPS verebilecek bir konsol yapsın.

Chirrut Imwe

29.2.2016 14:21:50

0
Cihazin donanimi bekledigim gibi cikar ve sacma sapan kontrolcü isine bulasmazlarsa ön siparisi basarim.Yillardir Zelda'ya hasretim

mementopolis

29.2.2016 14:01:44

0
Bu Basligi okuyunca sasirdim :D "Nintendo NX, PS4 ve Xbox One Oyunlarını Rahatça Çalıştırabilecek" ... Cikinca Görecegiz marifetlerini . Sirf Yeni Zelda icin düsünüyorum bu konsolu.

mehmet4428

29.2.2016 13:52:50

0
Devir Nintendo devri tabi yeni konsollar gelene kadar.

alito

29.2.2016 13:52:46

+1
İlginç iddalar gerçekten. Cihazı oldukça merak ettim, çıksada görsek bir an önce.

Chris Traeger

29.2.2016 13:47:32

0
Türkiye'ye gelecek mi?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız