Yıllardır Türkiye'de oyun sektörünün çok fazla ön plana çıkamamasından yakınmış olsak da, son dönemlerde devlet kurumlarının da içinde bulunduğu haberleri sıkça okumaya başladık. Karşımızda bir yenisi daha. Kalkınma Bakanlığı'nın yayınladığı yeni rapora göre Türkiye, dünyadaki 100 milyar dolarlık oyun pazarından 2 milyar dolarlık pay almak için çalışma başlatacak.
Açıklamalara göre önümüzdeki dönem içerisinde Türkiye'deki yapımcılar kültür ve tarihe dayanan yeni oyunlar geliştirerek hem oyun ihracatı arttırılacak, hem de ülkenin tanıtımı yapılacak. Bakanlığın raporuna göre oyunlar sadece eğlence amaçlı değil, savunma, sağlık ve eğitim gibi amaçlarla da kullanılacak. Örneğin FATİH projesi için oyun tabanlı bir eğitim planı yapılmakta.
Oyun sektörü için özel bir stratejinin belirlenmesi gerektiği söylenen raporda, "Oyun sektörünün mevcut durumu, gelişiminin önündeki engeller, gelişme alanları belirlenip bir yol haritası oluşturulacak. Oyun sektörüne yönelik teşvikler, yabancı yatırımların çekilmesi, oyun sektöründe ihtiyaç duyulan insan kaynağının oluşumu gibi adımlar atılacak." cümleleri yer alıyor.
Günümüzde ise Türk oyun sektörünün 300 milyon dolarlık bir pazar payına sahip olduğu, Türk oyuncularının günde 39 milyon saat boyunca oyun oynadığı belirtilmiş.