Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Japonya'da Korsan Oyunun Cezası 20.000€


    Her ülke kendi çapında korsana bazı yaptırımlar uygulayarak yayılmasını önlemeye çalışıyor. Bu yaptırımlar çoğu zaman yeterli olmasa da Japonya'da yürürlüğe konan yasa epey caydırıcı görünüyor.
 
    Zira eğer Japonya'da artık oyun indirirseniz 20.000€ gibi oldukça devasa bir bedeli ödemek zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca bu karar 2 yıl hapis cezası olarak da verilebiliyor. Yani siz 2 senenizi içeride geçirirken indirdiğiniz oyunun yeni versiyonu çoktan piyasaya çıkmış oluyor.
 
    Bu rakamlar korsan içeriği yükleyen kişi için değişiklik gösteriyor. İllegal içerik yükleyen kişilerin hapis cezası 10 yıla kadar çıkabiliyor.
 
    Yaptırımlar ne kadar büyük olsa dahi, sistemin takibi bir o kadar zor oluyor elbet. Böylesine çok kullanıcının kontrol altında tutulması büyük masraflar gerektiriyor. Umarız gerçekten bu tarz sistemler doğru bir şekilde işler ve korsan kullanım azalır.

Bu haberin bağlantısı
URL
Japonya Korsan ceza yasa para hapis
Mojang "En İyi Ofis" Ödüllerine Aday Oldu I Can Football 2 GameX'de Gösterilecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

CWaRRioR

4.10.2012 01:32:50

0
@pastadanadam Orjinal oyun kullanma taraftarıyım ben de. Steamde baya oyun arşivledim, tabi vpn ve steam indirimlerinin de büyük katkısı var bu arşivde. Yoksa distribütör fiyatlarıyla PC'de şu an taş çatlasa 10 oyunum olurdu. Hayatımda oyun konusunda yaptığım en büyük hata Black Ops gibi bir oyunu distribütörden almak oldu. 120lira para verdim o optimizasyondan mahrum, hatadan geçilmeyen oyuna ve sonrasında kafamı duvarlara vurdum. O yüzden korsan deneyip beğendiğimde oyunu almak benim için alışkanlık oldu. Hakikaten neye para verdiğini bilmek gerekiyor.

Vernon Schillinger

3.10.2012 20:03:14

+1
quote:

Orijinalden alıntı: arda529 darısı Türkiye'nin başına, müslümanız diye geçiniriz ama halkın sahte oyun oynarken kul hakkına girdiklerinin farkında olmadıkları çok açık
nasıl bir düşünce yapısına sahipsin?Cahil cahil yorumlar bscnin kalitesini düşürmekten başak bir iş çıkarmıyorsunuz! Türkiyeyle japonyayı bir tutacak kadar bilgi sahibiysen hiç yorum yapma be!!!!!!! Türkiyenin %90 açlık sınırındayken kimin orjinal oyun alması söz konusu olabilir evladım? ben bile 28 yaşında elektrik mühendisi olan adam yılda 4 5 oyun anca alabiliyorum ve sen gelmişsin baban holding sahibi yada fabrikatör durumu yetersiz insanları görmezlikten geliyorsan ama sen kimsin oğlum!Öbür tarafta zebaniler kırbacı zengine iyi geçirir.Komşusu açken tok yatan bizden değildir sözünü hatırlaman gerekirdi madem müslümansan.

kartyler

3.10.2012 16:54:09

0
türkiyede dert o kadar çok ki kimse korsan oyunları takmaz + biz zaten oyundan para kazanan bir ülke degiliz kimsenin umrumda degil :D mgs zeroesi oynarım gider içerde paşa paşa yatarım :))

BSC Misafiri

3.10.2012 16:06:32

0
"Zira eğer Japonya'da artık oyun indirirseniz" kulak tırmalayan bir cümle olmuş..

BSC Misafiri

3.10.2012 15:42:29

0
ani siz 2 senenizi içeride geçirirken indirdiğiniz oyunun yeni versiyonu çoktan piyasaya çıkmış oluyor. adam half life aldıysa?? kaçyıl??

John Voxville

3.10.2012 14:55:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: arda529 Evde internet bağlı bilgisayarı olan kişi bana burda orjinal oyuna para bulamıyorum demesin arkadaş.
Aylık 49 TL olan interneti kesip 7 saat senaryosu olan oyuna 70 TL verelim, değil mi? Hem orjinallerin online sistemi var. Süre sınırı yok. İnternet yokken serverlara da dumanla bağlanıveririz canım, değil mi?

MiyopBey

3.10.2012 11:33:51

+2
quote:

Orijinalden alıntı: CWaRRioR

Hayır ne alakası var. Durumdan memnun olduğum çıkarımını yapmanız çok anlamsız. En iyi örnek PS3 oyunları... Oyunların fiyatlarını görmüyor musunuz? Adam makineyi kırdıramazsa nasıl alsın o oyunları. Kimi oyunlarda takas bile yapılamıyor. Önceki mesajımda yazdıklarım görüşlerim değil şu andaki durumdur. Ayrıca yapımcının her şekilde kazancı olmayacak demişsiniz. Hiç mi paranız varken ben oyunu korsan oynayayım, boşuna para vermeyeyim diye düşünmediniz? Açık konuşmak gerekirse ben dedim, bir sürü kişi bunu diyor. Yani görüşünüze katılmıyorum. Fakat şu da bir gerçek ki fiyatlandırma politikası hatalı. Burada 120liraya satılan oyunu Rusya'dan 30liraya alıyoruz. E şimdi düşününce sadece oyunda mı böyle? Cep telefonunda konuştuğundan fazla vergi ödüyorsun, bir zam geliyor elektrik doğalgaz %10 pahalanıyor. Her yıl böyle. Şimdi önceki mesajıma bakınca fakir adamın hakları elinden alınmış olunmuyor mu gerçekten? Sanırım beni yanlış anladınız, ben fakir adam oynamasın demiyorum ama oynatmıyorlar işte...
Uzun oldu biraz içimi iyice döktüm :D Ben orjinal kullanan biriyim ama her oyun için değil.Samimi söylüyorum,hiç bir zaman korsan varken boşuna para vermeyeyim diye düşünmedim.Korsan oynarım hak ediyorsa gider orjinalini alırım.Sömürmeye çalışan firmaların oyunlarını orjinal alamam.Angry Birds mesela.COD mesela. Her yıl aynı şeyleri sunuyorlar ve her yıl fiyatı artıyor.DLC diye oyunu parçalayıp pahalıdan satıyorlar,Elite diye bişey getirdiler oyuna para verdiğim halde yine para harcatıyorlar.Birde en sinir olduğum,Xbox kullanıcısıda PS3 kullanıcısıda PC kullanıcısıda oyuna Elite aynı parayı verdiği halde,DLC'ler Xbox'a önce çıkıyor,Neden ?!!Sonra gelde orjinal oyun al böyle firmalardan. Ama insanlar sırf ''ismi'' yüzünden her yıl COD'a rekorlar kırdırtıyorlar.Her yerde söylerim,MW2 ilk duyurulduğunda COD'a dahil bir oyun değildi.O zamanlar bir anket vardı ''Hangi oyunu alırsınız'' diye.MW2 altlardaydı.Sonra Activision başına COD'u ekletti,ankette hemen fırladı birinci oldu.Yani inanılır gibi değil.COD'un bu ''ismi'' yüzünden yapımcılar yeni şeyler denemeye korkuyorlar satmaz diye,kendileride söylemişlerdi zaten. Durum böyleyken ben orjinal ALMAM arkadaş :D Oyunlar,film gibi değilki saatlerimizi harcıyoruz.Neye para harcadığımızı bilmek isteriz ve saatlerimizi harcamamıza değecek bişey isteriz.Videolardanda bir oyun güzel mi değil mi anlaşılmaz.Defalarca örneğini yaşadık,videolarda mükemmel görünüp aslında tırt olan,yada videoda kötü aslında harika olan oyunları.Korsan bu yöndende kurtarıcı,ben korsan indiririm beğenirsem gider alırım. Korsan kullanımının azalması için,oyunculara orjinal oyunlardan alcakları nimetleri göstermeleri gerekir.Eski filmleri nasıl TV'de bedava izliyorsan,eski oyunlar Steam'de bedava olmalıki,oyuncular orjinal oyun nimetlerini görsünler.Bu Free 2 Play'le olmaz.Free 2 Play dahada soğutur oyuncuyu.Ondan sonra orjinal kullanımı artacaktır bence.Çünkü orjinali gördükten sonra korsana geçmek zordur.Orjinal kullanımı artar,oyunların fiyat aralığı genişler.Bu oyuncuların aleğine olan çözüm. Firmaların alehine olan,internet çok gelişir bütün firmalar Onlive gibi bir sisteme geçer,korsan kökten çözülür.Free 2 Play sistemine geçerler,güzel eşyalar için para isterler,bol bol DLC çıkartırlar,reklamalar alırlar,kasalarını doldururlar.Ve en azından benim için oyun sektörü biter.

BSC Misafiri

3.10.2012 11:21:55

+1
Fakirin araba zevki var diye Ferrari, Lamborghini çalmaya hakkı yok. Oyunlar da, müzikler de, vs. hepsi aynı. Zevk için yapılan birşeyin hırsızlığını hiçbir şekilde aklayamazsınız. Asgari ücretle geçiniyor, bir oyun zevki var oynamasın mı diye bir mantık olamaz. Ayağını yorganına göre uzat demiş atalarımız, hakkıyla alamıyorsan kimsenin hakkını yemiyeceksin, hırsızlık yapmayacaksın. Ayrıca, oyunu yapan kişiler, kuruluşlar oyunu satarken istediği fiyatı da koyabilir, bu bir ticarettir, ki çok satmak istediğinde zaten fiyatları da düşük tutuyor. Kimsenin alma zorunluluğu yok ayrıca oyunlar gereklilik değil bir lükstür, çünkü zevk işidir. Oyun alamazsan ölmezsin, ekmek alamazsan ölürsün. Ticaret yapan bir çok firma var, kıyafet alırken gidiyorsun kesene uygun olanı alıyorsun, asgari ücret alan bir kişi Yves Saint Lauren'den 20000TL'ye herhangi birşey almıyor. Oyunlarda da aynı, paran yoksa ücretsiz oyunlar yada bir çok ucuz-eski oyunlar var onlardan al, 50-60$'lık oyunlara gözünü dikme, fakir edebiyatı yapıp duygu sömürüsü yapma. Ayrıca, oyun piyasası hızlı değişen bir piyasa, zamanla oyunların fiyatları düşüyor, hiçbir oyunu çıkış fiyatı ile almak zorunda değilsin. Şahsen ben oyunları 1-2 yıl hatta daha fazla gecikmeli olarak alıyorum. Bir çok oyunu 15-20TL'ye aldım hepsi de orijinal, hepsini de zevkle oynadım, oynuyorum. Herkes kendi hesabını yapacak, hiçbir şekilde hırsızlığa kılıf uydurmaya çalışmayacak. Yetkililerin bu konuda sağlam durup, yavuz hırsız ev sahibi bastırır misaline izin vermemeleri gerekmektedir.

wichtking

3.10.2012 01:23:36

-1
quote:

Orijinalden alıntı: S!rJohN Site yönetimi yazdığım mesajı silmiş. Bu ne sığ bir davranıştır! İnternetin özgürce fikirlerin beyan edildiği yer olduğu unutulmuş. Hepinize mutlu akşamlar diler, bu sansürcü zihniyetten bir an önce ayrılmanızı temenni ederim.
bence haklıydın şimdide haklısın

speederly

3.10.2012 01:14:47

+1
oyun linki paylaşan siteleri kaldırmak lazım eğer korsan engellenicekse asıl bu tarz siteleri kuranlara ceza verilse daha cabuk sönümlenir bu korsan işi

CWaRRioR

3.10.2012 01:11:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: S!rJohN Site yönetimi yazdığım mesajı silmiş. Bu ne sığ bir davranıştır! İnternetin özgürce fikirlerin beyan edildiği yer olduğu unutulmuş. Hepinize mutlu akşamlar diler, bu sansürcü zihniyetten bir an önce ayrılmanızı temenni ederim.
Arkadaşım, yazdığın mesaj hakaretlerle doluydu. Hangi özgürlükten bahsediyorsun?! Okumadan anlamadan dizmişsin lafları...

Labomba

3.10.2012 00:50:17

-3
bazıları fiyatlar 80 liranıın altına düşse alırım felan demiş , yapmayın arkadas 50 lira bile olsa almam ya , o oyuna para vermeye gönlüm razı olmaz vicdan azabı cekerim *mk . hayatım boyunca korsan takıldım böylede devam eder , sonuna kadar korsancıyım. Şimdi bazıları snn yüzünden oyunlara türkçe dil desteği yapılmıyor felan derler la onca parayla kursa gider ing ögrenirim , yabancı dilde yanıma kar kalır :D

S!rJohN

2.10.2012 23:57:50

0
Site yönetimi yazdığım mesajı silmiş. Bu ne sığ bir davranıştır! İnternetin özgürce fikirlerin beyan edildiği yer olduğu unutulmuş. Hepinize mutlu akşamlar diler, bu sansürcü zihniyetten bir an önce ayrılmanızı temenni ederim.

BSC Misafiri

2.10.2012 23:48:40

0
onlarda para çok uygulasınlar tabi bizde 700 tl asgari ücretle kim nasıl alsın adam günde 12 hatda 14 saat çalışıyor evde interneti falanda yok bir oyun zevki var onuda oynamasın bu kadar faşist olmayın ya Fakir ölsün zengin yaşasın dimi ne güzel dünya

Celtic Warrior

2.10.2012 22:34:44

-6
TR'de de olmalı bence. Bilemle kaç milyarlık bilgisayarlar alıyorsunuz ama oyunlar korsan peki o bilgisayara nasıl para buldunuz ?

BSC Misafiri

2.10.2012 22:33:18

0
Gereksiz bir yasa Gerçekten Korsan Kullanmak İsteyen varsa kullanır Hiç bir sistem engelleyemez bu olayı Kaldı ki Türkiye de bu sistem İmkanı yok işlemez 700 küsür lira askeri bir maaş alan insan Evini zor geçindiriyor Kaldı ki Bilgisayar Alsın Hadi aldı Diyelim Kaldı ki Oyun Alsın internete bağlansın Parası Olan varsa Zaten gider Orjinal Alır Aslında Korsan a En iyi Çözüm Firmalar Free to Play Sistemli Bir şeyler yapması gerekiyor ki Parası Olmayanlar da oynasın Olanlar da Mesela Bir Oyun Çıkartıyor ken Single Player Kısmı Free to Play Multi Player Kısmı Paralı olucak Yaca Coop Kısmı Yada Ne bileyim Oyunda Bağzı Öğeler İçin Orjinal CD keyler... Bunun gibi Çalışmalar Hem Daha Çok gelir sağlar hemde Korsan diye birşey kalmaz...

Guest-56D7221EF

2.10.2012 22:05:43

+2
Korsan her zaman olucak kimse korsanı engellemeye oyunlar bu fiyata satıldığı sürece kurtuluşu yok her zaman bi yolu bulunur ve korsan gene devam eder onun için gereksiz polemik yaratmayın

CWaRRioR

2.10.2012 21:27:24

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam @CWaRRioR Bu durumda,korsan olmazsa fakirler oyun almayacaklar ve orjinal oyun alımı yine aynı kalacak ve firmaların bi kazancı olmayacak.O zaman neden bu kadar çırpınıyorlar.Bırakın oynasınlar,korsan olmasa oynamayacaklar zaten. Bana CoD gibi oyunları satmaya çalışırlarsa,sonra oyunları parçalayıp DLC diye satmaya çalışırlarsa,birde oyunu ikinci el olarak satmamı,almamı engellerlerse bende gider korsan oynarım,hiç acımam.Her oyunda aynı şeyleri yap sonra ağla. Bir Markus Persson olamıyorlar,olamıyorsunuz.Yazıklar olsun.
Hayır ne alakası var. Durumdan memnun olduğum çıkarımını yapmanız çok anlamsız. En iyi örnek PS3 oyunları... Oyunların fiyatlarını görmüyor musunuz? Adam makineyi kırdıramazsa nasıl alsın o oyunları. Kimi oyunlarda takas bile yapılamıyor. Önceki mesajımda yazdıklarım görüşlerim değil şu andaki durumdur. Ayrıca yapımcının her şekilde kazancı olmayacak demişsiniz. Hiç mi paranız varken ben oyunu korsan oynayayım, boşuna para vermeyeyim diye düşünmediniz? Açık konuşmak gerekirse ben dedim, bir sürü kişi bunu diyor. Yani görüşünüze katılmıyorum. Fakat şu da bir gerçek ki fiyatlandırma politikası hatalı. Burada 120liraya satılan oyunu Rusya'dan 30liraya alıyoruz. E şimdi düşününce sadece oyunda mı böyle? Cep telefonunda konuştuğundan fazla vergi ödüyorsun, bir zam geliyor elektrik doğalgaz %10 pahalanıyor. Her yıl böyle. Şimdi önceki mesajıma bakınca fakir adamın hakları elinden alınmış olunmuyor mu gerçekten? Sanırım beni yanlış anladınız, ben fakir adam oynamasın demiyorum ama oynatmıyorlar işte...

BSC Misafiri

2.10.2012 21:08:21

0
Fakir oyun oynayamaz mı demişsinizde. O oyunun yapılabilmesi için bir emek harcanıyor. Adamlar belki yıllarını veriyorlar çok büyük miktarda para harcıyorlar. Siz korsan kullanarak onların hakkını yiyorsunuz, yok param yok alamıyorum diyorsan oynayamayacaksın kardeşim. Ya da paranı biriktirip alacaksın pekala bir oyunun çıkış süresini göz önüne alırsak rahatlıkla bir oyunu alabilecek kadar para biriktirebilir. Korsancılığın mazereti olmaz.

BSC Misafiri

2.10.2012 21:05:52

-1
Günde 1 tl biriktirin. Öyle oyun alın. Benimde gelirim iyi sayılmaz. Ama gündü 1-2 tl biriktirerek orjinal oyun alabiliyorum.

BSC Misafiri

2.10.2012 21:02:35

+3
eğer türkiyede rusya gibi özel fiyat uygulanırsa kesinlikle orjinal alırım yüksek kur farkı ve vergiler büyük sorun örneğin call of duty 120 lira üstü olacağına 80 lira olsa alırım.

arda529

2.10.2012 20:54:01

-1
Evde internet bağlı bilgisayarı olan kişi bana burda orjinal oyuna para bulamıyorum demesin arkadaş.

BSC Misafiri

2.10.2012 20:46:18

-1
CWaRRioR hocam sadece senin adına üzülüyorum sadece parası olan bir yoksul olarak yaşamak zor.

BlackBeasT

2.10.2012 20:14:57

+3
TR oyuncusu işini bilir..!! Merhum Özalın dedği gibi benim memurum işini bilir...wink wink..:D Orjinal oyun alırsın o senin problemin ,Torentden oyun indirenin problemi seni neden gerer..? adam fakir diye kendine bakamaz mı..? yada adam fakir diye kendini şımartamazmı ? pardon'da yobazmısın? Şevki Kayaturan dizelerinde ne güzel ifade etmiş Cehalet, cesaret verse de sana Yüklenirsen zarar verir imana Hak bilip de uymaz isen Kur-an’a Karun kadar, zengin olsan ne fayda. Firavun dünyayı kendinin sandı Vereni unuttu nefsine kandı Bir sineğe ancak biraz dayandı Dünya senin, senin olsa ne fayda. Denizin üstünde alsan da ada Katlar diksen bahçen olsa orada İnsana verdiği değer parada Adam denmez, insan olsan ne fayda. Adil ol emin ol doğrudan şaşma Diline sahip ol haddini aşma Çağlayanda olsan bentlerden taşma Düzeltmeye kalksan, artık ne fayda. Kayaturan görüntüye aldanma Mala mülke bakıp adamdır sanma Söylediği söze kırılıp yanma Kendini meczuba vursa ne fayda.

cahitdikici

2.10.2012 19:15:00

-1
tayyip duymasın sistemi buraya getirir getirdiği bişe değil 20000€ cezayı keser birde üstüne vergi alır :D

BSC Misafiri

2.10.2012 19:11:40

0
Acaba Japonyada oyun fiayları ne kadar?Büyük ihtimalle uçuk bir fiyat

MiyopBey

2.10.2012 19:11:29

0
@CWaRRioR Bu durumda,korsan olmazsa fakirler oyun almayacaklar ve orjinal oyun alımı yine aynı kalacak ve firmaların bi kazancı olmayacak.O zaman neden bu kadar çırpınıyorlar.Bırakın oynasınlar,korsan olmasa oynamayacaklar zaten. Bana CoD gibi oyunları satmaya çalışırlarsa,sonra oyunları parçalayıp DLC diye satmaya çalışırlarsa,birde oyunu ikinci el olarak satmamı,almamı engellerlerse bende gider korsan oynarım,hiç acımam.Her oyunda aynı şeyleri yap sonra ağla. Bir Markus Persson olamıyorlar,olamıyorsunuz.Yazıklar olsun.

BalrogTR

2.10.2012 19:09:14

+1
Senelerdir orjinal oyun alırım fakat şu bir gerçek rusya gibi türkiyenin'de gelir düzeyine göre özel oyun fiyatları belirlenmezse oyun sektöründe senelerce yerimizde saymaya devam ederiz malesef.

alito

2.10.2012 19:07:07

0
ben önce korsan indirip daha sonra oyunu beğenirsem gidip orijinalini alan biriyim. bir oyunu oynamadan tam olarak beğenip beğenmeyeceginizi anlayamazsınız. bu gibi durumlarda korsan bir kurtarıcıdır. yapımcılar emek verdik diyorlar... kusura bakmayın ama gidip dandik bir oyun yapıp sonra hakkımı ver demek doğru birşey değil. bir oyuncu önce o oyunu deneyip daha sonra almalıdır. şimsi diyeceksinizki demosunu indirsin baksın. evet haklısınız ama her oyunun malesef demosu olmuyor yada demosundan tam olarak bir haz alınamıyor. sonuç olarak evet korsan kötüdür ama neye göre kötüdür. bence korsan biraz göreceli bir olgu. kime göre korsan kötüdür, kime göre iyidir bunu anlamak her zaman kolay olmuyor. bana göre korsan doğru kullanıldığında, hem oyun şirketleri için hemde oyuncular için yararlıdır.

CWaRRioR

2.10.2012 18:58:15

-4
quote:

Orijinalden alıntı: drakula_ss fakir oyun oynayamaz mı, gülemez mi, eğlenemez mi arkadaşım?
Fakir adam üst model telefon kullanamaz mı, fakir adam villada yaşayamaz mı, fakir adam lüks arabalar kullanamaz mı... Kullanamaz kardeşim. Herkes parasına göre hayatını yaşamak durumunda, dünyanın gerçeği bu. Korsan oyun yasalarla engellendiği taktirde yani sıkı denetim altına alındığında onu da oynayamaz. Bu durumda ya para biriktirip alırsın, ya dışarıda cafelerde oynarsın ya da free to play tercih edersin. Kimse de oyun yaptık dağıtalım karşılığını almayalım demez. Kimse çıkarsız emek sarfetmez. Fakir de olsan zengin de olsan senin durumun seni ilgilendirir.

drakula_ss

2.10.2012 18:32:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: arda529 millet fakirleri düşünmeye çalışmış kimsede demiyorki ayda 600tl alanın ne işi olur oyunla
fakir oyun oynayamaz mı, gülemez mi, eğlenemez mi arkadaşım?

arda529

2.10.2012 18:24:43

-4
millet fakirleri düşünmeye çalışmış kimsede demiyorki ayda 600tl alanın ne işi olur oyunla

gokselc12

2.10.2012 18:12:32

+1
Bende korsan taraftarı değilim, orjinal oyun oynamanın tadı bir başka. Yüksek gelirim olsa bazı oyunlara gözüm kapalı veririm bu paraları,örneğin Skyrim. Dediğiniz gibi gelirler önemli. Ama sürekli kullanıcılara yönelik kanunlar çıkması sinirime dokunuyor. Başka bir konuda da şöyle demiştim; " Firmalar istediği gibi piyasada at koşturuyor. Birisinin dizginleri elinde tutması gerek." Herşeyden para istiyorlar, oyunları sırf DLC satmak için eksik-kırpık çıkarıyorlar ... Başlangıç için, en azından dijital oyunlar uygun fiyatlı olsun. Kutu, DVD, dağıtım masrafı olmuyor ne güzel, yapın biraz daha uygun fiyatlı. Ama yok dijital sürümlerde kutulular ile aynı fiyatta. Ne oldu tüketicinin korunmasına, hakka,hukuka?

BSC Misafiri

2.10.2012 18:07:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: aydogdu1453 Geç kardeş Türkiye'yi.Biz ne Asya'ya Ne de devşirme Avrupa'ya benzeriz.Biz özgürlükler ve vergi ülkesiyiz. :)
Çok güzel söylemişsin sonuna kadar haklısın

atsuma

2.10.2012 18:06:34

+2
konsol dan port yapıp pc oyuncularına optimizasyon özürlü oyun kakalayan firmalara da ceza var mı o kanunda bende ödediğim paraları geri istiyorum. şöyle geriye dönük 5.000 TL. olmuştur. firmalarda iğneyi biraz kendilerine batırsın.

BSC Misafiri

2.10.2012 18:06:02

0
Her oyunu oynamak zorunda değilsiniz bu sene 3 oyun aldım biri mass effect 3 arkham city ve yakında çıkacak olan oyunlardan birini sececeğim. Bu oyunları günde bir tarafa 1 tl atarak alıyorum

Sacrer

2.10.2012 17:51:08

0
gokselc12 +1 verdim ama sana katılamayacağım bir nokta var: Şu an bize pahalı gelen oyunları Avrupa'da bizim nüfusumuz kadar kişi oynuyor. Yani Türkiye'de herkesin geliri aynı değil. Amerika'da min. maaş 2000$ (yaklaşık 3500 TL ediyor), Türkiye'de ise yaklaşık 800 TL.

bocekgrafik

2.10.2012 17:46:06

+1
Ek olarak; 20.000 € da ne abi. Kiralık katil tutmaya kalksan bile bu kadar para istemezler. Adam vurana bu kadar ceza verilmiyor.

Tevez51

2.10.2012 17:43:47

0
Beyler çok komik durmuyomu Oyun 65$ Korsan indiriyo 65$=20.000€ 65$ neye dönüşüyor neye

bocekgrafik

2.10.2012 17:43:37

+4
Korsan oyuna da, yüksek fiyatlı satılan orjinal oyuna da HAYIR! Herşeyin orta yolunu bulmak gerek. Bu işin orta yolu ise orjinal oyunları daha uygun fiyatlara satmaktan geçiyor. En azından bu şekilde başlıyor. Ben de zamanında çok korsan oyun oynadım. Hatta orjinal oyunun ne olduğunu bile bilmiyordum. Etrafımda bilmeyen çok kişi var hâlâ. Ancak orjinalini alma imkânım olduğunda da orjinal aldım. Ha şu da var. Oyun var, oyun var. GT5 gibi bol emek sarfedilen bir oyun belki 80-100 TL'yi hak eder* ama mesela yıllardır aynı grafik motorunun farklı senaryo ve haritalarla önümüze çıkan ve MW2'nin DLC'si diye dalgası bile geçilen MW3 gibi bir oyun ancak 30-40 eder; fazla etmez. Özetle: Orjinal kullanıma evet ama her oyuna hakkı kadar fiyat. * Ülkemizde olması gereken üst sınır fiyatı yazdım.

aygun61

2.10.2012 17:14:20

0
Tamam orjinal oyun almalıyız ki Türkiye piyasası oyun sektöründe bir yerlere gelebilsin. Ama bunu ülkemizde sadece oyunculara bu tarz uyarılar ile bildirmek gerekir diye düşünüyorum. Japonya'nın maddi durumunu bilemem ancak Türkiyeyi az çok biliyoruz. Bence Türkiye'de kimseye Orjinal ürün kullanmıyor diye hukuki bir zorunluluk yapılmamalı mantıken yapılamaz da! Amerika da aylık geliri en az 2000$ olan bir kişiyi düşünün; bunun yanında oyun fiyatları da 40-50$. Bir de Türkiye'yi düşünelim; 700-750 TL geliri olan birisi ve oyun fiyatları da 180 TL (yavaş yavaş 200'e kayıyor), bu para ile kaç kişi geçiniyor ayrıca. Şimdi bu adam 1 ayda kaç tane oyun alsın :). Bu iki vatandaşı aynı kefeye koyup aynı cezayı veremezsiniz. Ayrıca Amerika'dan örnek verdim ancak kişi başına kazanılan paranın çok daha fazla olduğu ülkelerde var.

|Perseus|

2.10.2012 17:08:00

0
Bir oyun 150-200 lira olunca tabi korsan indirilir türkiye'de yapmazlar öyle bi yasak.

gokselc12

2.10.2012 16:36:59

+5
Oyunlar ülkemizde 150-200 liraya satılırken kul hakkı yenmiş olmuyor herhalde. Geçin bu kul hakkı tavırlarını. Ben orjinal oyun alıyorum ama ya steamde uygun fiyata olursa ya da rus keyi olarak. Kalkıp en fazla 10 saat oynayacağım bir oyuna 200 liraya kadar para veremem. Ayrıca biraz da firmalara çeki düzen verecek kanunlar çıksa. DLC çılgınlığına bir dizgin vurulsa mesela. Ya da gereksiz yere premium,gold, elit vs. servisleriyle hali hazırda oyunu almış oyunculara oyunu tekrar satmak gibi haksız kazançların önüne geçilse.Ama olmaz tabii, zengin daha da zengin olmalı. Kul hakkından, haramdan konuşurken bunlar da dile getirilmeli. Tek taraflı düşünmemek gerek.

Sebastian Black

2.10.2012 16:24:59

+1
Bize oyunlar firmalar tarafından ücretsiz gönderilmiyor. Yeni çıkan 4 tane oyunun bir asgari ücret tutarında olduğunu da bildiğinizi düşünerek sizi Ömer Hayyam'ın şu dizeleriyle baş başa bırakıyorum. Aral yollar Tiglon yollar sen bakma onlara Orjinal almaya kalkarsan düşersin darlara Bugün bir oyun 199 lira 99 kuruştur Yazıcıoğlu yolu yokuştur, jelatinleri tokuştur

arda529

2.10.2012 16:19:22

-1
darısı Türkiye'nin başına, müslümanız diye geçiniriz ama halkın sahte oyun oynarken kul hakkına girdiklerinin farkında olmadıkları çok açık

Psychotechnic

2.10.2012 16:19:16

0
Torrent Mod: ON

aydogdu1453

2.10.2012 16:17:23

+1
Geç kardeş Türkiye'yi.Biz ne Asya'ya Ne de devşirme Avrupa'ya benzeriz.Biz özgürlükler ve vergi ülkesiyiz. :)

Rylets

2.10.2012 16:14:45

0
Türkiyede korsan oyun oynamak gelenek hale geldiği için insanlar takmıyor burda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız