Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Final Fantasy XIV Mobil Sürümü Geliştirilme Aşamasında

 
 
Square Enix tarafından oyunculara sunulan çevrimiçi çok oyunculu açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Final Fantasy XIV'ün mobil sürümü yolda. Ortaya çıkan haberlere göre Final Fantasy XIV Crystal World adını alacak mobil sürüm, Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi tarafından onay aldı.
 
Final Fantasy XIV çevrimiçi bir deneyimi sunuyor
 
 
 
Niko Partners analisti Daniel Ahmad tarafından bildirilenlere göre Final Fantasy XIV: Crystal World, Square Enix ve Tencent işbirliği kapsamında Lightspeed Studios tarafından geliştiriliyor. Temmuz ayı başında bir eXputer raporu, Final Fantasy XIV'ün mobil versiyonunun Square Enix ve Tencent arasında ortak bir proje olarak geliştirildiğini iddia etti.
 
Square Enix ve Tencent henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da iki şirket Ağustos 2018'de stratejik bir işbirliğine girdi. Bu kapsamda Mayıs 2021’de Square Enix, Tencent ile "bazı projelerin" devam ettiğini doğruladı.
 
Mobil sürümden beklentiler neler?
 
Karakterlerin bir hayli ön planda olduğu ve açıklanan detaylara göre dünya çapında 30 milyondan fazla oyuncuya ev sahipliği yapan çevrimiçi çok oyunculu Final Fantasy oyunu, yukarıda bahsettiğimiz gibi mobil sürüme doğru yelken açmaya hazırlanıyor. Daha önce bildirdiğimiz üzere oyunun mobil sürümü arka planda geliştirme aşamasında olduğu söyleniyordu. Ancak şimdi ise resmi bir açıklama aldığını açıklayabiliyoruz.
 
Fakat her ne kadar arka planda resmi olarak açıklandığını söylesek de, geliştirici ekip ve yayıncı ekibin şu anda herhangi bir resmi açıklamasının olmadığını vurgulamak gerekiyor. Fakat kapalı kapılar ardında bu oyunun geliştirildiğini şu anda doğrulayabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabileceğiniz, farklı ortamlarda kendinizi hayatta tutmaya çalışabileceğiniz yapımda karakter odakta bir yapım bizleri bekliyor ve oyun içerisinde destansı mücadelelere doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Unutulmaz bir hikaye içeriğiyle beraber heyecan verici savaşlara katılım sağlayabileceğiniz, keşfedilecek sayısız ortama doğru ilerleyebileceğiniz ve daha fazla ortam keşfedebileceğiniz yapım içerisinde yeni başlayanlar için elbette oldukça destekleyici bir içeriğin ve paketin olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamlarda her bir ortam ve içerisindeki farklı atmosferler, karakterler, olaylar, hikaye görevleri ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla elbette kendi karakterinizi geliştirebiliyor, onu özelleştirebiliyor, diğer oyunculardan farklı olabilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı oyuncu sınıfları ile beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve buralarda yer aldığınız süre boyunca dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dilediğinizi gerçekleştirirken elbette kendinize özgü bir aksiyon sistemi benimseyebiliyor ve bu aksiyon sistemiyle beraber dilediğiniz komboları gerçekleştirebiliyor ve yolculuğunuz boyunca farklı ortamlara doğru geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Destansı ve sürekli değişen içeriklerle beraber ilerleyebileceğiniz ve sürekli olarak güncellenen içeriklerle beraber hızlı bir şekilde yerinizi alabileceğiniz yapımda oldukça fazla ortamda kendinizi bulabilir ve sayıda farklı ortamda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. En çok satan serinin tüm ayırt edici özelliklerinin bulunduğu yapım içerisinde çevrimiçi mücadelelere katılım sağlayabiliyor, diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor, irili ufaklı düşmanlarla haricinde bir de patron savaşları ile karşı karşıya kalabiliyor ve 30 günlük ücretsiz deneyimle beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz.
 
 

Eğer oyuna başlamak istiyorsanız, ilk etapta bir aylık ücretsiz deneme sürümü ile beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve daha sonrasında ise oyunu satın almaya koyulabilirsiniz. İlerlemeye çalışabileceğiniz ve sürekli olarak farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğiniz yapımda temel oyun ve oldukça farklı ek paketlerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu paketlerle beraber farklı hikaye DLC'leri ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyunda çevrimiçi bir deneyim olduğundan dolayı elbette yapacağınız görevlerle beraber karakterinizin seviyesini atlatabiliyor, yeni becerilerin sahibi olabiliyor ve bu beceriler üzerinde daha da fazla ustalaşmak durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda karakter odaklı yapı ile beraber kendi envanterinizi en iyi kaynaklarla doldurmaya çalışıyor, elinize farklı silahlar, büyüler, asalar, kılıçlar, kalkanlar ve çok daha fazlasını almak durumunda kalıyor ve bunlarla beraber yüksek istatistiklere ulaşmak durumunda kalıyorsunuz. Dikkat çekici heyecan verici özelliklerle beraber kendi ekibinizi toplayabiliyor, bunlarla beraber parti kurabiliyor veya oyuna tek başınıza doğrudan oynayabiliyorsunuz.
 
NPC müttefiklerinizle beraber ilerleyebileceğiniz ve onlarla beraber aslında bir harmoni yani uyum yakalayabileceğiniz yapımda savaşmaya çağırarak bu NPC'lerle beraber aslında müttefik olabiliyor ve düşmanlara karşı gelmek için onlardan yardım isteyebiliyorsunuz. Yolculuğumuz boyunca elbette daha yükseklere doğru tırmanmaya hazırlanıyor, ejderhalarla beraber büyük mücadelelere atılım sağlayabilir ve tuhaf yaratıkların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Dikkat çekici patron savaşları ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette parti kurduğumuz arkadaşlarla ve diğer NPC karakterlerle beraber bu patronları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Patronlar ortadan kaldırırken elbette güçlü ekipmanlara sahip olmamız gerekiyor ve onlardan düşen parçaları da envanterimize atabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber oyundaki düşmanları ortadan kaldırmak ve onları avlamak tamamen temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Zaten oyun içerisinde karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı bu düşmanları ortadan kaldırarak kendi karakterimizi seviyelendirebiliyor ve geliştirebiliyoruz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu bölgeleri istediğimiz gibi keşfedebildiğimiz yapım elbette sürekli olarak güncelleme alıyor ve bu güncellemelerle beraber oyun aktif olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Bitmek bilmeyen görev dizileri ile beraber ilerlemeye başladığımız ve yolculuğumuz boyunca elbette farklı olaylarla karşı karşıya geldiğimizde ejderhalarla beraber bitmek bilmeyen bir mücadeleye girmek durumunda kalıyor ve inzivaya çekilmiş bir grupta karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 
 
Ek paketlerle beraber farklı görevlere doğru adım atabileceğimiz ve ekstra görevler niteliğinde farklı unsurlarla ve silahlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda Kara Şövalye olarak güçlü bir büyü ve kılıç kullanabiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber dilediğimizi gerçekleştirirken oyunda farklı sanatlar üzerinde usta olmaya çalışıyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerdeki karakterlerle etkileşime girerek onların sorunlarını çözmek durumunda kalıyoruz. Heyecan verici savaşlara katılım sağlayabileceğimiz, unutulmaz hikayelere geçiş yapabileceğimiz ve keşfedilecek sayısız ortama doğru ilerleyebileceğimiz yapımda genel olarak oyuncuların kendi planlamaları ile beraber ön plana çıkan içeriklerin olduğundan bahsedebiliyoruz ve çok sayıda farklı ve büyüleyici ortamın burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyunu istediğiniz gibi parti kurarak arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor veya tamamen tek başınıza doğrudan ilerleme sağlayabiliyorsunuz. Bu durum elbette tamamen size göre değişkenlik gösterebiliyor ve oyunu nasıl oynamanız gerektiğini siz karar verebiliyorsunuz.
Genel olarak toparlayacak olursak, karakterlerin önemli bir rol oynadığı ve dünya çapında 30 milyondan fazla oyuncuya ev sahipliği yapan çevrimiçi çok oyunculu Final Fantasy oyunu, mobil sürüme doğru yelken açmaya hazırlanıyor. Daha önce mobil sürümünün geliştirilme aşamasında olduğunu biliyorduk, ancak şimdi resmi olarak duyurulduğunu açıklayabiliyoruz. Geliştirici ve yayıncı ekip henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, kapalı kapılar ardında bu oyunun geliştirildiği doğrulanmış durumda. Bu oyunda, karakter odaklı bir yapım sizleri bekliyor. Oyuncular, destansı mücadelelere katılacak ve keşfedilecek sayısız ortamda hayatta kalmaya çalışacak.
 
 
 
Oyunun yeni başlayanlar için oldukça destekleyici içerikler ve paketler sunduğu biliniyor. Her bir ortam, farklı atmosferler, karakterler, olaylar, hikaye görevleri ve çok daha fazlasını içeriyor. Oyuncular, kendi karakterlerini geliştirebilir ve özelleştirebilir, böylece diğer oyunculardan farklı bir deneyim yaşayabilirler. Farklı oyuncu sınıfları ile istedikleri gibi ilerleyebilir ve kendilerine özgü bir aksiyon sistemi benimseyebilirler. Bu aksiyon sistemi ile diledikleri komboları gerçekleştirebilir ve farklı ortamlara doğru geçiş yapabilirler. Destansı ve sürekli değişen içeriklerle dolu olan bu oyun, sürekli olarak güncellenen içerikler ile oyunculara dinamik bir deneyim sunuyor. Çevrimiçi mücadelelere katılabilir, diğer oyuncularla kapışabilir, irili ufaklı düşmanlarla ve patron savaşları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ayrıca, 30 günlük ücretsiz deneme ile oyunun yapısını keşfetme şansına sahipsiniz. Final Fantasy serisinin tüm ayırt edici özelliklerini barındıran bu yapım, oyunculara hızlı ve heyecan verici bir macera sunuyor. Dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve istediğiniz gibi karakterlerle ön plana çıkabileceğiniz yapım, oynanması gereken çevrimiçi çok oyunculu oyunlar arasında bulunuyor. Bu maceraya adım atmak istiyorsanız, elbette şu anda tam sırası diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Life is Strange: Double Exposure İçin Final Fantasy VII Paketi Tanıtıldı Sevilen Yarış Serisinin Yeni Oyunu Wreckfest 2 Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız