Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Drive Club ve Gran Turismo 6, Rakip Değil"


    Sony'nin E3 konferansında yayınlanan bir videoya duyurusu gerçekleşen Drive Club, Gran Turismo serisine benzer bir şekilde gerçekçi bir yarış deneyimi sunuyordu. Geçtiğimiz hafta E3'te bazı açıklamalar yapan Drive Club'ın baş tasarımcısı Ben Gouldstone, bu benzerliğin rekabet doğurmadığını açıkladı.
 
    Gran Turismo serisinin büyüklüğünün farkında olarak bazı açıklamalar yapan Gouldstone, "Drive Club'ı geliştirirken amacımız yeniliklerle birlikte oyunu süslemekti. Club özellikleri, challenge sistemi gibi yeni özellikler bizim rengimizi ortaya çıkarıyor. Amacımız, Gran Turismo 6'nın karşısında bir çeşitlilik sunarak oyunu 'alınabilir' kılmak. Yani bu iki oyun her ne kadar aynı tarz olsalar da birbirlerine rakip değiller." sözlerini söyledi. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Evolution studios Playstation 4 Sony Racing Yarış
PS4'te Plus'a Para Vermeyenler Neler Yapabilecek? Söylenti: Fallout 4, E3'te Gösterildi!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

- The Stig -

25.6.2013 01:08:58

0
unutmaki fikirler ve düşünceler çoğunluğa göre değil doğrulara göre şekillenir.. Zamanında o çoğunluk dünyanın düz olduğunuda söylüyordu, güneşin dünya etrafında döndüğünü... daha neler neler, şimdi yazmaya kalkarsam konu başka yerlere gidecek neyse Tabuları yıkmaya çalışan her insan her zaman şiddetli tepkilerle karşılaşır ve suçlanır.. Ben bunun farkındayım ancak, (sözde) ''FANBOYLUĞUM'' benim gerçekleri görmeme engel değil, aksine sizin görmenize engel oluyor.. Satışlar ve yapılacak olan oylamada her ne kadar GT önde olsada bu onun daha iyi olduğu anlamına gelmez, sadece daha popüler, billinir olduğu anlamına gelir.. Şimdi anket yapılsa diyorsunda bu anketi oylayacak insanların her iki oyunu oynadığından emin olurmusun? neye göre nasıl oy vereceğini bilebilirmisin? Cevap; Hayır! İstatistik hiçbir zaman doğru ve kesin sonucu vermez, sadece tahmindir! Alex Ferguson'un istatistik için söylemiş olduğu çok güzel bir söz vardı; ''İstatistik mini etek gibidir, çok şey gösterir ancak göstermesi gereken asıl şeyi göstermez'' Yani GT burda mini etek oluyor, geri kalan ise Forza Neyse kısmet olursa tavsiyem her iki oyunuda oynayabilmeye çalışmanız.. Gereken kıyaslamayı zaten herkes kendi içinde yapacaktır diye düşünüyorum.. Bize düşen bu iki güzel oyunu oynayıp sonra ağız tadıyla iyi yönlerini kötü yönlerini tartışıp eleştirmek olmalı..

speederly

21.6.2013 05:06:11

0
the sting fanboyluğunu mantıklı bir şekilde gerçekleştiriyorsun bu açıdan iyi ama göremediğin noktalar var , senin kalite anlayışın farklı demekki senin kalite anlayışın genellemeye değil azınlığa giriyor farklı düşünenlerdensin diyebilirim yani %90 nın kabul ettiği ve %10 un reddettiği bir noktada sen %10luk kısımda kalıyorsun , ne diyim fikrin değişmicek ama dediğim gibi anket yapılsa %100 gt der insanlar MS nin yaptığı hiç birşeyden fayda gelmez .

- The Stig -

19.6.2013 16:55:22

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Merak etme diğer saydığım özellikleri, forzanın çok çok üstündedir.Aksini idda eden fandır.
ben sim-racing fanı,tutkunu olduğunu söylüyorum zaten.. fakat siz fan fan diyorsunuzda kendiniz acaba GT fanı değilmisiniz? doğru bir karşılaştırma için iki oyunu direksiyonla oynayıpta karşılaştırılması yapılması gerektiğini söylüyorum ve bunu böyle yapıpta mı söylüyorsunuz diye soruyorum aldığım tek cevap sen fansın, forza fanısın.. GT büyüktür forza küçüktür.. yani şimdi burda herkes yarış sever olarak bulunupta tartışıyorsak biraz mantığımızla hareket edelim.. bu böyle gameplay videolara bakılıp yada kontrolcülerle oynanıpta kıyaslanabilecek bir oyun değil ki! Elinde direksiyonu ve arkasındaki ff'i hissedip virajlarda girişi,çıkışı arabanın fiziğini dinamiğini hissetmekle alakalı diyorum.. peki iki oyunu FF'li bir direksiyonda oynamayan biri nasıl olurda karşılaştırma yapabilir? yapsa dahi sonuçları sizce güvenilir olur mu? doğru tespit olur mu? bunu soruyorum ve sorguluyorum vede yanlış olduğunu söylüyorum.. Her iki oyunu 1000 saatten fazla FF'li bir direksiyonda oynamış biri olarak OBJEKTİF bir karşılaştırma yapıyorum.. birinin fanı olarak değil! eğer ki fanlığımı soruyorsanız söyleyeyim, ASETTO CORSA fanıyım sonra İracing, Rfactor2 ve Forza ile GranTurismo...

- The Stig -

19.6.2013 16:26:50

-1
quote:

Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR çünkü fanatec csr elite bana ait değildi , gran turismo 5 ile deneyemedim lanet ps3'ümün lensi arıza yapmıştı ve tamir deydi ama g27 ile aktif olarak oynama şansım oldu hatta şuan ffb bozuldu servise gönderdim.. senin forza fanı olduğunu forza konusuna yazdığın koyu yorumlardan biliyorum.. başka oyunun fanı olman bu sonucu değiştirmez.. fanatec csr elite'ın g27 'de 2-3 nesil ötede olması direksiyonla ilgili bi özellik forza serisinin üstünlüğüyle alakası yok.. bu arada forza horizon hardcore arcade faciasını da unutmayalım.. gran turismo da asla böyle kalitesiz bi arcade oyun göremezsiniz..
Bak sen ne kadar beni Forza fanı olarak nitelendirmeye çalışsanda gerçeğin böyle olmadığını sende iyi biliyorsun.. Forza'yı övmem onu fanatiği yapmaz.. Ben sadece iyi olanı över kötü olanını eleştiriyorum FARK sadece bu! Ama sanada hak veriyorum tartıştığın insanlar yüzünden artık böyle bir ayrım yapan insanların olduğunu belkide unutmuşsundur.. ''fanatec csr elite'ın g27 'de 2-3 nesil ötede olması direksiyonla ilgili bi özellik forza serisinin üstünlüğüyle alakası yok'' bunu bu anlamda söylediğimi bilmen gerekiyordu, yine yanlış anlamışsın.. demek istediğim CSR Elite ile bir oyun oynayan insan o oyunun daha üstün olduğunu zanneder, çünkü o direksiyon zaten çok çok üstün bir direksiyon.. dediğim buydu; ''sadece elite ile bir oyunu oynamak o oyunu üstün kılar'' Yani g27 ile CSR elite arasında nfs ile iracing gibi fark var [:'(] Forza horizon sadece EĞLENCELİK bir action-arcade yarış oyunu.. Bunu konuşmamızın bir anlamı yok.. çünkü konuştuğumuz konu Forza 4 ve GT5 [:'(] Gran Turismo'nunda eğlencelik bir Horizon veya Crew tarzı yada en kötü Drive Club gibi bir open world olmasada pist dışında oynu olsun isterdim.. keyiflede oynarım Ben sıkı bir sim yarışcısı olarak ve GT6'nın PS4'e gelmemesi kadar üzücü birşey duymadım.. ps3'e çıkması benim işime geliyor bak üstüne basa basa söylüyorum.. İşime geliyor neden çünkü elimde t500rs direksiyon seti var.. ancak ben YENİ NESİL BİR GT istiyordum.. ve bu yüzden ps4'e gt6 çıksa bile kazannuriniye inat almayacağım.. ve o sevmediğim Xbox one'ı sırf Forza için alıp keyifle yeni thrusmaster direksiyon setiyle oynayacağım.. tabi birde asetto corsa'yı.. eğer sende bir Sim-Race hayranı ve fanatiğiysen sana şiddetle tavsiye edeceğim tek bir oyun var oda Asetto Corsa.. çıksın ne iracing nede rfactor kalacak demedi deme

GT_55

19.6.2013 16:19:51

0
Merak etme diğer saydığım özellikleri, forzanın çok çok üstündedir.Aksini idda eden fandır.

DeVaST@ToR

19.6.2013 16:07:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

ikna edemeyince mi? benim birini ikna etmeye çalıştığım filan yok.. sadece doğru bir kıyaslama için sorduğum sorular vardı acaba gerçekten oynayıpta mı bu yorumları yapan insanlar var mı diye? kaldı ki alıntıladığın mesajda SENİN NİCKİN yok sen niye üstüne alındın onu anlamadım?! ben ortaya konuşmam, kimle konuşuyorsam ona direk söylerim zaten.. sanada yukarda mesaj da sordum! acaba hangi direksiyon setleriyle oynadın diye? üslubumda her hangi bir saldırganlık yada çirkinlik olduğunu düşünmüyorum! seni buna iten şey acaba nedir? CSR elite ile Forza oynamışsan o setle neden gt5 oynamadın? g27 ve elite arasında uçurum farklar var.. sadece elite ile bir oyunu oynamak o oyunu üstün kılar Ben sadece forza fanı değilim, gt ve Sim-Racer fanıyım.. Ama sen sim-racer tutkunu değil GT fanı olmuşsun, bu yüzden başkaşarına fanboy demeden önce kendine bir bak
çünkü fanatec csr elite bana ait değildi , gran turismo 5 ile deneyemedim lanet ps3'ümün lensi arıza yapmıştı ve tamir deydi ama g27 ile aktif olarak oynama şansım oldu hatta şuan ffb bozuldu servise gönderdim.. senin forza fanı olduğunu forza konusuna yazdığın koyu yorumlardan biliyorum.. başka oyunun fanı olman bu sonucu değiştirmez.. fanatec csr elite'ın g27 'de 2-3 nesil ötede olması direksiyonla ilgili bi özellik forza serisinin üstünlüğüyle alakası yok.. bu arada forza horizon hardcore arcade faciasını da unutmayalım.. gran turismo da asla böyle kalitesiz bi arcade oyun göremezsiniz..

- The Stig -

19.6.2013 15:44:47

-1
quote:

Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR seni önceki nickinden de tanıyorum, bu yüzden zaten cevap yazmaya tenezzül etmedim başta yumuşak bir üslüpla yoklarsın sonrasında baktın ikna edemeyince gerçek yüzün olan çirkin yüzünü gösterirsin.. forza 4'ü fanatec csr elite ile gran turismo 5'i de g27 ile oynadım.. bu yüzden yazdıklarını gözden geçirmeni ve mesajdaki üslubuna dikkat edip haddini bilmeni tavsiye ederim.. gran turismo 5 her yönden forza'nın tüm serilerinden üstündür.. aksini iddaa eden fanboyluktan öteye gidemez.. ve bu fan boylardan forza konu başlıklarına çokca bulabilirsiniz..
ikna edemeyince mi? benim birini ikna etmeye çalıştığım filan yok.. sadece doğru bir kıyaslama için sorduğum sorular vardı acaba gerçekten oynayıpta mı bu yorumları yapan insanlar var mı diye? kaldı ki alıntıladığın mesajda SENİN NİCKİN yok sen niye üstüne alındın onu anlamadım?! ben ortaya konuşmam, kimle konuşuyorsam ona direk söylerim zaten.. sanada yukarda mesaj da sordum! acaba hangi direksiyon setleriyle oynadın diye? üslubumda her hangi bir saldırganlık yada çirkinlik olduğunu düşünmüyorum! seni buna iten şey acaba nedir? CSR elite ile Forza oynamışsan o setle neden gt5 oynamadın? g27 ve elite arasında uçurum farklar var.. sadece elite ile bir oyunu oynamak o oyunu üstün kılar Ben sadece forza fanı değilim, gt ve Sim-Racer fanıyım.. Ama sen sim-racer tutkunu değil GT fanı olmuşsun, bu yüzden başkaşarına fanboy demeden önce kendine bir bak

DeVaST@ToR

19.6.2013 15:33:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- Öncelikle sorduğum sorunun cevabının iki oyunuda FF'li oynamamış olmanızdan cevap almayarak anladım.. Kaldı ki speederly arkadaşım kendi ağzıyla oyunları videolarını izleyerek karşılaştırdığını söylemesi buna tuz biber oldu Yani tartıştığınız şeyi HAYATINIZDA FF'li oynamamış görmemiş arkadaşların kıyaslamalarından ibaret! Bu nekadar doğru ne kadar etik sizin kendi vicdanınıza bırakıyorum! GT_55 Sorduğum soruya cevap vermeni isterdim vermediğine göre demek ki söylediklerimde yanılmamışım.. Senin söylediklerine gelirsek! Doğru ve haklı bulduğum noktalar şunlar; - araç fizikleri (tüm arabalarda GT5 iyi olmasada çoğu arabada Forza'dan iyi) - dinamik gece gündüz döngüsü,gece yarışları ve bu yarışlarda, uzun kısa far açabilme imkanı,değişken yağmur,kar hava şartları ve bunların sürüşe etki etmesi - hemen hemen tüm direksiyon setlerine desteği evet sadece yukardaki 3 madde Gran Turismo'nun Forzadan üstün olan yanları Zaten bunları üstteki detaylı karşılaştırmamda söylemiştim Diğer saydığın tüm herşey Forza'da çok daha iyi.. Oynasan kendin görürdün aslında.. FF'li bir direksiyonla her iki oyunu oynadığınız zaman bence kıyaslama yapın.. Gameplay videolarına bakıpta, başkalarından duyma söylemlerle fikir sahibi olmayın
seni önceki nickinden de tanıyorum, bu yüzden zaten cevap yazmaya tenezzül etmedim başta yumuşak bir üslüpla yoklarsın sonrasında baktın ikna edemeyince gerçek yüzün olan çirkin yüzünü gösterirsin.. forza 4'ü fanatec csr elite ile gran turismo 5'i de g27 ile oynadım.. bu yüzden yazdıklarını gözden geçirmeni ve mesajdaki üslubuna dikkat edip haddini bilmeni tavsiye ederim.. gran turismo 5 her yönden forza'nın tüm serilerinden üstündür.. aksini iddaa eden fanboyluktan öteye gidemez.. ve bu fan boylardan forza konu başlıklarına çokca bulabilirsiniz..

- The Stig -

19.6.2013 15:29:02

-1
Öncelikle sorduğum sorunun cevabının iki oyunuda FF'li oynamamış olmanızdan cevap almayarak anladım.. Kaldı ki speederly arkadaşım kendi ağzıyla oyunları videolarını izleyerek karşılaştırdığını söylemesi buna tuz biber oldu Yani tartıştığınız şeyi HAYATINIZDA FF'li oynamamış görmemiş arkadaşların kıyaslamalarından ibaret! Bu nekadar doğru ne kadar etik sizin kendi vicdanınıza bırakıyorum! GT_55 Sorduğum soruya cevap vermeni isterdim vermediğine göre demek ki söylediklerimde yanılmamışım.. Senin söylediklerine gelirsek! Doğru ve haklı bulduğum noktalar şunlar; - araç fizikleri (tüm arabalarda GT5 iyi olmasada çoğu arabada Forza'dan iyi) - dinamik gece gündüz döngüsü,gece yarışları ve bu yarışlarda, uzun kısa far açabilme imkanı,değişken yağmur,kar hava şartları ve bunların sürüşe etki etmesi - hemen hemen tüm direksiyon setlerine desteği evet sadece yukardaki 3 madde Gran Turismo'nun Forzadan üstün olan yanları Zaten bunları üstteki detaylı karşılaştırmamda söylemiştim Diğer saydığın tüm herşey Forza'da çok daha iyi.. Oynasan kendin görürdün aslında.. FF'li bir direksiyonla her iki oyunu oynadığınız zaman bence kıyaslama yapın.. Gameplay videolarına bakıpta, başkalarından duyma söylemlerle fikir sahibi olmayın

GT_55

19.6.2013 09:47:24

-1
@DeVaST@ToR @speederly Arkadaşlara katılıyorum.Ek olarak, araç fizikleri,doğru pist tasarımları,pistlerdeki bumplardan ve aracın o bumplardan etkilenmesi ve sürüşe etki etmesi,aracın bir ağırlığının olması ve onu sana hissettirmesi,daha detaylı ve doğru araç çizimleri,araç renklerinin gerçekciliği,plastik gibi,oyuncak araba gibi durmaması,metali metal gibi gösteren doğru yansımalar ve ışıklandırması,kokpitin daha detaylı çizimleri,kokpit hissiyatının, yani yoldaki bumpların,kerblerin titreşimlerinin kokpitte hissedilmesi,yani sadece kokpit yapmak için kokpit yapılmamış,dümdüz yolda gidermiş gibi gidilmiyor,kariyer sistemi,bi çoğu standartta olsa, araç sayısının bir hayli fazla olması,dinamik gece gündüz döngüsü,gece yarışları ve bu yarışlarda, uzun kısa far açabilme imkanı,değişken yağmur,kar hava şartları ve bunların sürüşe etki etmesi,haftalık online müsabakalar,online araç galerisi,hemen hemen tüm direksiyon setlerine desteği ile forza serisinin kat kat üstündedir.Daha aklıma gelmeyen bir çok özellikleride vardır.Ama gt5 eksiklikleri olmasına rağmen,tüm forza serilerini toplasanda ondan çok daha iyidir.Gt6 ile o eksikliklerini de tamamlayıp, çok daha iyi bir oyun çıkacaktır.

speederly

19.6.2013 03:47:18

-1
quote:

Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR

bende en az senin kadar uzun zamandır oynuyorum, ve forza 3 ile forza 4 ve şuan forza horizonu da oynadım ve şu bende mevcutlar hatta forza 4'e hayatımda bir oyuna verdiğim en büyük meblayı ödedim yaklaşık 180tl civarında bir tutar , bu kadar para verince haliyle insan baya oynuyor ve bu oyunların hiçbiri gran turismonun yakınından bile geçemez..
+1 GT nerde forza nerde GT bir kere köklü oyun oynamasamda youtubedan gameplayları cokca izledim emanetten tutan çivi misali forza GT le kıyaslanamaz bile . + bir kişi hangi oyun daha iyi diye sorsa ve bir anket yapılsa genelleme GT der bu oran yaklaşık %70 e %30 kadar fark da atar en az bu da bundan adım gibi eminim .

- The Stig -

19.6.2013 01:31:40

-1
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Arkadaşa son sürat katılıyorum.Bende gt'den daha iyi bir yarış oyunu görmedim.Fm2,fm3,fm4 oynamış biri olarak söylüyorum.Açık ara gt5 daha iyi.
düşüncenize ve yorumunuza saygı duyuyorum ancak birşeyi öğrenmek istiyorum.. Forza ve GT'yi oynamış biri olarak acaba her iki oyunuda ff'li bir direksiyon seti ile oynayıpta mı bu karşılaştırmayı yapıyorsun yoksa tek taraflı mı!? Çünkü gerçekten her iki oyunuda FF'li bir direksiyonla oynamış birisinden şu zamana kadar GT daha iyidir lafını duymadım.. Keşke kıbrısta olmasaydım da benim gibi yarış oyunlarına meraklı arkadaşları (sizleri) evimde ağırlayıp bunları birlikte güzel bir sohbet eşliğinde hep birlikte yaşayarak, görerek yapsaydık.. Çevremde çokça GT hayranı ve sahibi arkadaşım var.. Nedeni burda TR'de olduğu gibi Xbox'un az bulunması hatta bulunamaması Benim birlikte oynadığım sim-racer arkadaşlarım var ki Forza oyununu bilmeyen, duymamış olanlar vardı.. taki ben söyleyip gösterene kadar.. 3 tanesine Forza 4'ü oynattıktan sonra dfgt'lerini ve ps3'lerini satıp koşa koşa Forza ve Xbox aldılar, üzerine birde CSR direksiyon seti getirdiler.. Yani ben mi onların etkisinde kaldım yoksa içten içe ona mı yakınlık duyuyorum bilmiyorum ama nedense Forza bana çok daha iyi geliyor..

- The Stig -

19.6.2013 01:20:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR bende en az senin kadar uzun zamandır oynuyorum, ve forza 3 ile forza 4 ve şuan forza horizonu da oynadım ve şu bende mevcutlar hatta forza 4'e hayatımda bir oyuna verdiğim en büyük meblayı ödedim yaklaşık 180tl civarında bir tutar , bu kadar para verince haliyle insan baya oynuyor ve bu oyunların hiçbiri gran turismonun yakınından bile geçemez..
merak ettim Forza'ları hangi direksiyon seti ile oynuyorsun? ve Gt5'i hangi set ile oynadın?

DeVaST@ToR

19.6.2013 01:07:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

işte sorun zaten bu.. GT dışında bir oyunu oynamamışsın anlaşılan.. Halbuki Forza'yı oynasan aradaki farkı hissedeceksin.. ben ne xbox fanıyım nede forza.. Kaldı ki sıkı bir PlayStation fanatiğiyim.. Ama üstüne basa basa yine söylüyorum benim hastalığım yarış oyunları.. kimileri strateji sever, kimileri fps'cidir cod hastasıdır yada bfcidir.. Bende işte sim-racing hastasıyım GT5'ide oynuyorum Forza'yıda.. ama şunu söylüyorum ki Forza GT'den iyi bir oyun.. [:'(]
bende en az senin kadar uzun zamandır oynuyorum, ve forza 3 ile forza 4 ve şuan forza horizonu da oynadım ve şu bende mevcutlar hatta forza 4'e hayatımda bir oyuna verdiğim en büyük meblayı ödedim yaklaşık 180tl civarında bir tutar , bu kadar para verince haliyle insan baya oynuyor ve bu oyunların hiçbiri gran turismonun yakınından bile geçemez..

GT_55

19.6.2013 00:23:03

-1
quote:

Orijinalden alıntı: speederly çıkış tarihi vs. hiçbirşeyi değiştirmiyor , ben oyunu oynadığımda gördüklerimin yorumunu kısaca belirttim , sesler bana hiçde absürt gelemdi grafiksel olarak harika bir oyun ayrıca araçların çoğu pre. değil çünkü pre. araçlar dibine kadar detaylı isteselerdi kıytırıktan hepsini pre. yapabilirlerdi adamlar ince ince dokuyarak gidiyorlar zamanla hepsi pre. olur . gt den daha iyi bir yarış oyunu görmedim duymadım .
Arkadaşa son sürat katılıyorum.Bende gt'den daha iyi bir yarış oyunu görmedim.Fm2,fm3,fm4 oynamış biri olarak söylüyorum.Açık ara gt5 daha iyi.

- The Stig -

18.6.2013 23:54:08

-1
quote:

Orijinalden alıntı: speederly çıkış tarihi vs. hiçbirşeyi değiştirmiyor , ben oyunu oynadığımda gördüklerimin yorumunu kısaca belirttim , sesler bana hiçde absürt gelemdi grafiksel olarak harika bir oyun ayrıca araçların çoğu pre. değil çünkü pre. araçlar dibine kadar detaylı isteselerdi kıytırıktan hepsini pre. yapabilirlerdi adamlar ince ince dokuyarak gidiyorlar zamanla hepsi pre. olur . gt den daha iyi bir yarış oyunu görmedim duymadım .
işte sorun zaten bu.. GT dışında bir oyunu oynamamışsın anlaşılan.. Halbuki Forza'yı oynasan aradaki farkı hissedeceksin.. ben ne xbox fanıyım nede forza.. Kaldı ki sıkı bir PlayStation fanatiğiyim.. Ama üstüne basa basa yine söylüyorum benim hastalığım yarış oyunları.. kimileri strateji sever, kimileri fps'cidir cod hastasıdır yada bfcidir.. Bende işte sim-racing hastasıyım GT5'ide oynuyorum Forza'yıda.. ama şunu söylüyorum ki Forza GT'den iyi bir oyun..

- The Stig -

18.6.2013 23:44:50

0
@Stygián ''GT simülasyon açısından bakarsak kesinlikle forza serisinden daha iyi.Ama zevk olayı değişir forza da çok keyifli bir oyun.Çıkar bir arkadaş onu daha çok sever kimse bir şey diyemez ama sırf xbox sahibi diye forza daha iyi gt çöp derse kusura bakmayın fanboy diyoruz böylelerine.'' Son cümlene katılıyorum fakat Altı çizili olan yorumunuza istinaden soruyorum 2 oyunuda ForceFeedback'li bir direksiyonla oynayıpta mı yapıyorsunuz yoksa kulaktan dolma yada izlediğiniz gameplay videolarına bakıpta mı? Ben yıllardır PLAYSTATİON (1,2,3) ve pc kullanıcısıyım.. Sırf FORZA için eski ps3'ümü satmış ve xbox360 almıştım.. Forza 3 ve 4'ü Fanatec'in Gt2 direksiyonla oynadım.. Ps3'te GT5 prologue'yi ve Gt5'i g25,g27,dfgt ve şuan sahip olduğum t500rs ile oynamaktayım.. Sana şunu rahatlıkla söylemeleyimki 2 oyunda güzel ve çok keyifli oyunlar.. Konsollarda oynanabilecek en iyi semi-sim racing oyundurlar.. Ancak! 6 senelik sim-racing oyunculuğun bana katmış olduğu şeylere nazaran, pc'de gerçek Sim nedir nasıl oluru bildiğimden 2 oyunda aslında gerçek sim ile yakından uzaktan alakası yoktur.. (gerçek sim racing oynamak isteyenler; Rfactor2 , İracing ve yakın zamanda ortalığı toz duman edecek olan ASETTO CORSA'yı oynamalarını tavsiye ederim) Konumuza gelecek olursak.. Burası GT ve Forza konuşmanın yeri değil ancak Sıkı bir FORZA ve GT hayranı olarak size şunu söylemem gerek ki FORZA özellikle GT5'ten üstün bir semi-sim! Aralarında uçurumlar yok fakat genel karnede forza 10 üzerinden 8 alırken GT ancak 7 alıyor.. Nasıl mı? Şöyle; (bu kesinlikle benim yaptığım bir karşılaştırmadır, hiçbir yerden alıntı değildir.. dediğim gibi yılların vermiş olduğu sim-racing oyunculuğumdan önem verdiğim kıyaslamaları içerir) Bir SİM-RACİNG oyununda olması gereken 12 tane konuyu ele alırsak sonuç şu çıkıyor (Her madde aynı puan değerine sahip değil, toplamda 100 puan) Araba Fizikleri (15puan) Forza 4; 11puan GT5; 13puan Araba Sesleri (10puan) Forza 4; 8puan GT5; 5puan Pistler ( 10puan) Forza 4; 8puan GT5; 8puan Grafikler (10puan) Forza 4; 8puan GT5; 7puan Araba Modellemeleri (10puan) Forza 4; 9puan GT5; 6puan (GT standart araçlar yüzünden bu puanı hak ediyor) Eğlence/Oynanabilirlik (10puan) Forza 4; 9puan GT5; 8puan Direksiyon/ ForceFeedback (10puan) Forza 4; 6puan GT5: 10puan (Forza hem direksiyon azlığı ve uyumsuzluğundan bu puanı hak ediyor! GT FF'te çok daha üstün) Yapay Zeka (5puan) Forza 4; 2 puan GT5; 5puan Multiplayer (5puan) Forza 4; 5puan GT5; 4puan Araba Hasarları/Hasar modellemeleri (5puan) Forza 4; 4puan GT5; 2puan oyuniçi çeşitlilik/kullanım kolaylığı vs (5puan) Forza 4; 5 puan GT5;1puan (modlada vs özelliklerinde Forza GT'den çağ niteliğinde üstün ve önde) Fiyat/DLC çeşitlikleri (5puan) Forza 4;4 puan GT5;3puan (sürekli arabalar ve ek özelliklerle Forza, GT'ye göre tüm arabaların Premium olması) Toplama baktığımızda; Forza 4; 100puan üzerinden 79puanı almaya hak eden bir oyun! GT5 ; 100puan üzerinden 72puan hak ediyor.. En iyi özelliklerini karşılaştıracak olursak GT5 ForceFeedback,yapay zeka ve araba fizikleri konusunda Forza'dan üstün.. Fakat Forza 4 ise geri kalan tüm özelliklerde GT5'den üstün.. Aralarında uçurum farklar yok belki fakat kişiden kişiye değişen zevkler doğrultusunda tercih etmek isteyenler dilediği gibi 2 oyunuda alıp keyifle oynayabilir.. Ve her zaman savunduğum nokta ise Kesinlikle Forza ve GT gibi oyunların FF direksiyonlarla oynanılması Kısmetse XO'nun veya PS4'ün CSR serisiyle uyumlu olmasını öğrenirsem üzülerek şunu söyleyebilirim ki yeni nesilde oynayabileceğimiz bir GT yok ve en az 2 sene olmayacak.. Bu benim için KAZANNURİNİN biz konsolda SİM-RACE oyunculara atılmış bir kazıktır! PS4'te bizi yeni nesil GT'den mahrum bırakan kazannuriye tepki olarak belki PS4'te GT6 çıksa bile almayacağım.. Ben söylediğimin Forza 3'ten beri arkasındayım.. Maalesef kazannuri bizi GT4'ten beridir bekletmeye devam ediyor.. GT5 ve 6 bana göre hayal kırıklığı!

speederly

18.6.2013 23:33:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- @speederly ''forza nedir ya adamlar gt5 için senlerce geliştirme yapıyorlar köklü araştırmalar vs. forza pat put oyun atıyor ms nin paradan başka bişey düşündüğü yok kalitenin olduğu yerde sony vardır , sony nin olduğu yerde ise kalite bu kadar .'' Arkadaşım bilip bilmeden işkembeden sallayarak konuşmayı kendine yakıştırıyorsan devam et böyle.. yokmuş gt5 için senelerce çalışma yapmışlar.. ne oldu o çalışmanın sonucu? oyunda ki arabaların 3te1'i premium geri kalanı gt4'den kopyala yapıştır.. pistler desen fotoğraf ile oyuna aktarılıyor.. 2007'de demosu çıkan (prologue) oyunun tam 4 sene sonra yarım yamalak çıkıyor.. Bu kadar mı! değil.. Araba sesleri desen felaket.. bf3 veya 4'ü yada cod'da eline aldığın ak-74'den cuv cuv diye bir ses duymak nasıl bir duyguysa Gt5'te de v10 motora sahip arabadan hover makinası sesi çıkmasıda bahsettiğim absürtlüğe denk.. Konsolun sözde çıkış oyunu olacakları dedi oyun 2 sene önce ancak çıkabildi.. Onda da yarım.. Şimdide sırıta sırıta gt6'yı yaptık diyorlar.. şaka gibi.. Sana ne olduğunu söyleyeyim.. Arabalar virajda sağa sola daha fazla eğiliyor, grafikleri biraz geliştirmişler o kadar.. Yani GT5 diye çıkması gereken asıl oyun GT6 adı ile çıkıyor! ps4 için GT7 ne zaman çıkar söyleyeyim PS5 duyurulunca anla kazannurinin ne kadar bizi ciddiye aldığını.. Gran Turismo 4'te bitti! Devir Forza'nın devri (konsollar için) PC'de oynamanı önereceğim 3 oyun var.. Rfactor 2, İracing ve Assetto Corsa (yakında çıkacak) tabi kontrollerle veya klavyeyle oyunları oynayan biri değilsen.. çıkış tarihi vs. hiçbirşeyi değiştirmiyor , ben oyunu oynadığımda gördüklerimin yorumunu kısaca belirttim , sesler bana hiçde absürt gelemdi grafiksel olarak harika bir oyun ayrıca araçların çoğu pre. değil çünkü pre. araçlar dibine kadar detaylı isteselerdi kıytırıktan hepsini pre. yapabilirlerdi adamlar ince ince dokuyarak gidiyorlar zamanla hepsi pre. olur . gt den daha iyi bir yarış oyunu görmedim duymadım .

bkaakco

18.6.2013 22:59:42

-2
İkisi de Sony oyunu. Rakip olamazlar zaten.

- The Stig -

18.6.2013 21:35:44

0
@speederly ''forza nedir ya adamlar gt5 için senlerce geliştirme yapıyorlar köklü araştırmalar vs. forza pat put oyun atıyor ms nin paradan başka bişey düşündüğü yok kalitenin olduğu yerde sony vardır , sony nin olduğu yerde ise kalite bu kadar .'' Arkadaşım bilip bilmeden işkembeden sallayarak konuşmayı kendine yakıştırıyorsan devam et böyle.. yokmuş gt5 için senelerce çalışma yapmışlar.. ne oldu o çalışmanın sonucu? oyunda ki arabaların 3te1'i premium geri kalanı gt4'den kopyala yapıştır.. pistler desen fotoğraf ile oyuna aktarılıyor.. 2007'de demosu çıkan (prologue) oyunun tam 4 sene sonra yarım yamalak çıkıyor.. Bu kadar mı! değil.. Araba sesleri desen felaket.. bf3 veya 4'ü yada cod'da eline aldığın ak-74'den cuv cuv diye bir ses duymak nasıl bir duyguysa Gt5'te de v10 motora sahip arabadan hover makinası sesi çıkmasıda bahsettiğim absürtlüğe denk.. [:'(] Konsolun sözde çıkış oyunu olacakları dedi oyun 2 sene önce ancak çıkabildi.. Onda da yarım.. Şimdide sırıta sırıta gt6'yı yaptık diyorlar.. şaka gibi.. Sana ne olduğunu söyleyeyim.. Arabalar virajda sağa sola daha fazla eğiliyor, grafikleri biraz geliştirmişler o kadar.. Yani GT5 diye çıkması gereken asıl oyun GT6 adı ile çıkıyor! [:'(] ps4 için GT7 ne zaman çıkar söyleyeyim PS5 duyurulunca anla kazannurinin ne kadar bizi ciddiye aldığını.. Gran Turismo 4'te bitti! Devir Forza'nın devri (konsollar için) PC'de oynamanı önereceğim 3 oyun var.. Rfactor 2, İracing ve Assetto Corsa (yakında çıkacak) tabi kontrollerle veya klavyeyle oyunları oynayan biri değilsen.. @DeVaST@ToR ''gel bide bunu forza konusuna yaz.. valla ergenler başlığı talan ederler.. genelde forza oynayan kesim 15-18 teenage grubu zaten..'' Düşüncelerin ve fikirlerin beni alakadar etmez, fakat GENEL'leme yapman sana bu yorumu yazmama neden oldu! (sen şimdi neden yorumuma cevap yazdın deme diye söylüyorum) [:'(] Adım Denizhan, 26 yaşındayım sıkı bir Araba, racing-sim hayranı ve tutkunuyum.. 13 yaşından beri aklına gelebilecek her türlü yarış oyununu oynamış biriyim.. Ve Nickiminde,avatarımında ne anlama geldiğini söylememe gerek yoktur sanırım.. Bilki DH'den tanıştığım en az 15 insan var ve hepsinin yaşları değişik.. 45 yaşından tut 14 yaşına kadar değişiklik gösteriyor.. Belliki SİM-RACİNG konusuna uzak birisin.. Ve araba tutkunluğunun yaşı olmaz.. 14 yaşında Forumdan tanışıp oynadığım kardeşlerimde var.. Fakat dediğim gibi genelleme yapman yanlış.. Sen FORZA konusuna girip Gran Turismo'tu veya başka oyunları övmelerini mi bekliyordun,hayırdır? Yukarda yazdığım kısa özettin manası şu.. Kimi insanlar kendini Knight'a,LOL'e, Dota'ya veya aklına gelen herhangi bir MMO oynuna vermiştir ve yüzlerce lira belkide binler harcamıştır.. Forza ve Gran Turismo öyle kontrolle oynanabilecek oyun değiller.. Ve konttollerle bu zamana kadar oyun oynayıpta gelip FORZA'yı yada Gran Turismoyu kimse karşılaştırmaya kalkmasın..Çok büyük yanılgıya düşerler.. (zaten olanda bu olduğu için, sürekli bizde bu insanlara durumu anlatmaya çalışıyoruz) 6 seneden beri aktif bir Sim-Racing oyuncusuyum..ayıptır söylemesi g25,g27,dfgt ve şuanda T500 RS ile oyunlarımın çoğunu oynamaya devam ediyorum.. Konu ile alakalı; Drive Club bir ARCADE yarış oyunu..uzun zamandır SİM-RACİNG oyunlarında olması gereken multiplayer özelliğini taşıyor..hatta Forza ve GT'de olmasını dilediğim bir özellik.. Çünkü AI'ye harcanan ve ayrılan çoğu şey araba dinamiğine ve fiziğine harcanana bilir.. Grafikleri iyi olabilir ama ne Forza ile nede GT ile kıyaslanamaz.. Bunu çok değil 3-5 ay sonra göreceksiniz.. Bu oyunun rakibi kendisidir.. Crew ve Drive Club oynanması gereken güzel ve eğlenceli ARCADE oyunlardır.. [:'(]

Stygián

18.6.2013 19:23:34

-1
GT simülasyon açısından bakarsak kesinlikle forza serisinden daha iyi.Ama zevk olayı değişir forza da çok keyifli bir oyun.Çıkar bir arkadaş onu daha çok sever kimse bir şey diyemez ama sırf xbox sahibi diye forza daha iyi gt çöp derse kusura bakmayın fanboy diyoruz böylelerine.

aykut291

18.6.2013 18:57:55

0
Aynen çok doğru rakip değiller. GT gerçek zamanlı similasyon oyunu. Bu oyun ise similasyon olmıycak.

speederly

18.6.2013 18:50:36

-1
forza nedir ya adamlar gt5 için senlerce geliştirme yapıyorlar köklü araştırmalar vs. forza pat put oyun atıyor ms nin paradan başka bişey düşündüğü yok kalitenin olduğu yerde sony vardır , sony nin olduğu yerde ise kalite bu kadar .

DeVaST@ToR

18.6.2013 18:42:29

-2
quote:

Orijinalden alıntı: ejderha720

Allah Allah öyle mi ? Bak sen. Kaç tane Forza oynayan tanıdığın var ? Onu bırak Türkiye'de kaç tane 15-18 yaş arası Xbox sahibi var ? Hadi onu da bırak Türkiye'de kaç tane Xbox sahibi var ? Lütfen bir şeyler bilmeden yorum yapmayalım!
forza başlıklarına bir gir de gör ; kaynadığını göreceksin..

Veyron720

18.6.2013 18:38:33

-1
quote:

Orijinalden alıntı: DeVaST@ToR

gel bide bunu forza konusuna yaz.. valla ergenler başlığı talan ederler.. genelde forza oynayan kesim 15-18 teenage grubu zaten..
Allah Allah öyle mi ? Bak sen. Kaç tane Forza oynayan tanıdığın var ? Onu bırak Türkiye'de kaç tane 15-18 yaş arası Xbox sahibi var ? Hadi onu da bırak Türkiye'de kaç tane Xbox sahibi var ? Lütfen bir şeyler bilmeden yorum yapmayalım!

DeVaST@ToR

18.6.2013 18:29:24

-2
quote:

Orijinalden alıntı: speederly doğru demiş tam bir simülasyon olarak yapmıyorlar rakip bir oyun değil , zaten gt serisine rakip olabilecek bir oyunda yok zaten forzaymış oymuş hikaye ...
gel bide bunu forza konusuna yaz.. valla ergenler başlığı talan ederler.. genelde forza oynayan kesim 15-18 teenage grubu zaten..

speederly

18.6.2013 18:26:19

-1
doğru demiş tam bir simülasyon olarak yapmıyorlar rakip bir oyun değil , zaten gt serisine rakip olabilecek bir oyunda yok zaten forzaymış oymuş hikaye ...

Veyron720

18.6.2013 18:20:35

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri GT6'ya hiçbir oyun rakip olamaz. Forza 5'te gece hava şartı bile yok FAIL oldular. DriveClub kardeş oyun, GT6 ile birlikte alacağım
Saçmalığın daniskası. Gt serilerinde de bilmem kaç bin araba oluyor ama 40-50 tanesi arabaya beziyor. Tamam bende PS4 alıcam, Xbox One saçmaladı ama Forza en iyi yarış simülasyonlarından biridir belki de en iyisidir. Drive Club'e yorum yapamayacağım çıksın değerlendiririz. Bu arada ikisini de almandaki mantığı açıklar mısın ? Biri PS4 diğeri PS3 oyunu hatta biri simulasyon diğeri arcade tabanlı. Senin ki nasıl bir kafa ?

BSC Misafiri

18.6.2013 18:05:54

-2
GT6'ya hiçbir oyun rakip olamaz. Forza 5'te gece hava şartı bile yok FAIL oldular. DriveClub kardeş oyun, GT6 ile birlikte alacağım

GoldPunch

18.6.2013 17:55:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pscosocial Arkadaşlar drive clup ps4'te plus üyelere hemen ücretsiz mi verilcekti sanki öyle birşey okumuştum ???
Evet ama PS PLUS Edition ücretsiz verilecek. Normal sürüme göre biraz kırpılmış versiyonu olacak. Ama normal sürüme para vererek upgrade yapabilecekmişiz.

oxlayer

18.6.2013 17:54:30

0
bir araba uzmanı ve hastası olarak dünyadaki çoğu arabaların tüm motor cinslerini beygirlerini performanslarını bilirim.o yüzden bu iki oyunu oynayamamak üzücü.sadece ps oyunu.bu 2 oyun arasında bence gran tourismo 6 daha iyi bir seçenek.

pscosocial

18.6.2013 17:42:46

-1
Arkadaşlar drive clup ps4'te plus üyelere hemen ücretsiz mi verilcekti sanki öyle birşey okumuştum ???
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
DriveClub
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız