Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman

 
 
Dark Point Games yepyeni bir duyuru ile beraber aksiyonlu rol yapma oyunu Achilles: Survivor'ı resmi olarak duyurdu. Achilles: Legends Untold dünyasında geçen oyun, tek oyunculu bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor. Ortaya çıkan bilgilere göre 2024'ün sonlarında Steam platformu üzerinden PC için erken erişim olarak piyasaya sürülecek.
 
Binlerce düşmana karşı mücadele edebileceğimiz bir deneyim 
 
 
 
Achilles: Survivor, kısa oyun sekansları ile beraber binlerce düşmanla karşılaştığımız bir yapıyı bünyesinde barındıracak. Oyunda yıkıcı yapılar inşa edebilecek, daha güçlü kılıçlarla karşılaşabilecek ve karakterimizi geliştirebileceğiz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere karakteri ve silahları geliştirmek oldukça önem arz ediyor. Üzerinize gelen düşmanlara karşı kılıçları, baltaları ve daha fazlasını kullanabiliyorsunuz.
 
Gelişim mekaniklerinin bir hayli ön planda olduğu yapımda tuzaklar kurabiliyor, etrafınızı genişletebiliyor ve silah cephaneliğinizi artırabiliyorsunuz. Farklı karakterlerin yer aldığı oyunda her bir karakterin benzersiz savaş gücü bulunuyor ve onların arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz.
 
Dinamik bir aksiyon sisteminin yer aldığı yapımda binlerce düşmanı ortadan kaldırmaya çalışıyor ve çeşitli boss savaşlarına geçiş yapabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici savaş mekanikleriyle sürekli olarak sağlayabileceğiniz atak sistemleri ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve etrafınıza dolaşan binlerce orduyu yok edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde hızlı bir aksiyon sistemi yer alıyor ve otomatik olarak savaşabileceğiniz ve etrafa doğru saçılabileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Binlerce düşmanla aynı anda savaştığınız ve onları ortadan kaldırmaya çalıştığınız yapım içerisinde düşman dalgalarından sağ kurtulmak için büyük oranda hayatta kalma mekaniklerinden faydalanmaya çalışıyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca tamamen tek oyunculu bir deneyimle kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
Bunun yanı sıra oyun içerisinde etrafınızda dönen kılıçların, baltaların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebilir ve her oyun sekansıyla beraber farklı şekillerde bonuslar, avantajlar ve yükseltmeler elde edebiliyorsunuz. Sadece elinizdeki silahları değil, aynı zamanda karakterinizi de geliştirebiliyor ve bu sayede istatistiklerinizi yükselterek daha güçlü ordular ve yüksek sayılı düşmanlara karşı mücadele verebiliyorsunuz. Bununla beraber oyunda elbette karakterinizi belli bir seviye atlatabiliyor ve seviye atlattıktan sonra daha farklı becerilere, yeteneklere ve çok daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz. Tek oyunculu bir yapıya sahip olan yapımda ilerlerken aynı zamanda oyunda etrafı keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve akabinde kendi yolunuzu bulmaya başlayabiliyorsunuz.
 
Oyunun arka planındaki hikaye bu tarz oyunlarda pek fazla ön plana çıkmıyor; zaten oyun hikaye konusunda herhangi bir şey sunmaya da vaat etmiyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere aksiyon sistemi ve gelişim sistemi oldukça önem arz ediyor. Zaten oyun içerisinde ne kadar çok gelişebilirsiniz, o kadar çok güçlü duruma gelebiliyor ve daha fazla güçlü makinelerle savaşmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor. Patron savaşlarında daha fazla zorlanabiliyor ve bu sayede onları ortadan kaldırmak için ne kadar gelişmek durumunda olduğunuzu oyunda görebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek ve sağa sola doğru bakmak oldukça önem arz ediyor ve bu sayede kendi karakter sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde dinamik bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve aksiyon sistemi içerisinde yer aldığınız süre boyunca düşman dalgalarından sağ kurtulmak için büyük bir mücadele veriyorsunuz. Bu mücadeleyle beraber her bir yıkım makinesi ile elinizde ilerlemek durumunda kalıyor ve yıkıcı yapılar inşa ederek hem karakterinizi hem de silahlarınızı yükseltebiliyorsunuz. Binlerce düşmana karşı mücadele verdiğiniz yapımda etrafı olabildiğince temizlemeye çalışıyor ve bununla beraber güçlü bir yıkım makinesi olarak oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Her bir düşman dalgasından sağ kurtulmak için büyük oranda mücadele veriyor, etrafı keşfedebiliyor, düşmanlardan uzaklaşarak birkaç taktiği yapabiliyor ve hızlı oyun sekanslarını doğru adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere gelişim sistemi oldukça önem arz ediyor ve her bir oyuncu farklı gelişim mekanikleriyle ve teknoloji sistemleriyle ön plana çıkabilir.
 
Yeni becerilerin kilidini açarak kendi gidişatına yön verebiliyor. Bu tarz oyunlarda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken aynı zamanda hangi becerileri açmak istiyorsa ve hangi bonuslarla beraber ilerlemek isterse ona göre kendi seçimlerini yapabiliyor. Dolayısıyla yapacağınız seçimlerle beraber gidişatınızı yön verirken aynı zamanda karakterinizin de kaderini tayin edebiliyorsunuz. Karakterinizi daha güçlü bir yıkım makinesi haline getirmek için güçlü bir şekilde savaşmak durumunda kalıyor, vur kaç taktiği ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve ne kadar çok düşmanı ortadan kaldırırsanız o kadar çok gelişim seviyesine katkıda bulunabiliyor ve bununla beraber dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan roguelike unsurları olduğundan dolayı sürekli olarak farklı şeyler deneyebiliyor, sürekli olarak oyun içerisinde belki de ölebiliyor ve karakterinizin hayatını kaybettiğini görebiliyorsunuz. Ancak daha sonrasında daha güçlü bir şekilde uyanmak için büyük bir mücadele veriyor ve her biri ölümle beraber kendinizi daha güçlü bir şekilde ayakta bulabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlarda sürekli olarak yeni şeyler denemek, yeni becerilerin kilidini açmak ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkmak zaten oyunun temelini oluşturuyor. Bununla beraber oyunda hızlıca vakitler geçirebiliyor, ne kadar çok vakit harcarsanız o kadar çok güçlü duruma gelebiliyor ve her bir düşman dalgasıyla beraber farklı şekillerde savaşabiliyorsunuz. Her bir düşman dalgası sizlere farklı şekillerde zorluklar sunabiliyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlarda ve düşmanlarla kendinizi bulabiliyorsunuz. Aynı zamanda ortamların ve temalarının değiştiğini burada söyleyebiliyoruz. Etrafınızda dönen kılıçlardan, baltalardan, kalkanlardan ve çok daha fazlasıyla beraber yer alabileceğiniz yapımda aynı zamanda inşa etme mekaniği de bulunuyor. Bu mekanikle beraber kendinize oyuna kaptırabiliyor ve benzersiz bir inşa mekanı ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda kurabileceğiniz oldukça farklı binalar ve yapılar bulunuyor. Bu yapılar her biri farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ve bu yapıların farklı şekillerde atakları ve saldırıları bulunuyor.
 
 
 
Bunun yanı sıra tuzak binaları da yer alıyor. Bu tuzakları kurarsanız düşmanların üzerinize geldiğini görebilir ve onlarla beraber binaları yok etmeye çalışan düşmanların ortadan kaldırılışına tanıklık edebiliyorsunuz. Bununla beraber hayatta kalma mekanikleriyle ön plana atılabildiğiniz yapım içerisinde binlerce düşmanı öldürmek durumunda kalıyor ve aksiyonun hiç durmadığı bir sistemle karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Karakterinizi geliştirebileceğiniz ve daha güçlü bir şekilde geri dönebileceğiniz yapımda oyundaki ölüm sistemi aslında bir son olarak yer almıyor; sadece bir başlangıç olarak bulunuyor. Dolayısıyla ne kadar çok ölürseniz, o kadar çok daha güçlü bir şekilde tekrar geri dönüş yapabiliyor ve farklı ortamlara doğru ilerleyebiliyorsunuz. Oyunda çeşitli patronlar ve düşmanlar bulunuyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek aynı zamanda buraları keşfedebiliyor ve yüzlerde düşmanın olduğu bir bölgede kendinizi bulabiliyorsunuz.
 
Yine diğer oyunlarda bahsettiğimiz gibi her ortamın içerisinde farklı düşmanlar, manzaralar, yapılar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Aynı zamanda kuracağınız yapıyı hangi kısma doğru kurmak istiyorsanız ona göre kendi hamlenizi gerçekleştirebiliyor ve elbette bu binaları kurmak için belli oranda kaynak gerekiyor. Bu kaynakları elde etmek ve aynı zamanda kendi binanızı kurmak oldukça önem arz eder. Binaları kurduktan sonra düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde gelebiliyor ve binaların yanına giderek elbette onlara tuzağa çekebiliyorsunuz. Bu şekilde dinamik bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve her biri benzersiz savaş yeteneklerine sahip olan karakterler arasında da seçim yapabiliyoruz. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken aynı zamanda kendi karakterlerini belirleyebiliyor ve ona göre kendi seçimlerini yaparak oyuna dahil olabiliyor. Bu kapsamda her bir oyuncu oyuna girişle beraber farklı karakter benimseyebiliyor, o karakteri istediği şekilde geliştirebiliyor ve daha güçlü bir şekilde oyuna adapte olabiliyor. Aynı zamanda kendi aksiyon sisteminizi, planınızı ve projenize oyuna dahil edebiliyorsunuz ve hangi aksiyon sistemine dahil olmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Cephanenizi genişletebileceğiniz farklı silahlar, kılıçlar, baltalar ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda patronları ortadan kaldırmak için elbette onların nasıl saldırdığını öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber oyun içerisinde diğer oyunlarda olduğu gibi patronların oldukça zorlu olduğunu vurgulayabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadele vermek durumunda olduğumuzu da aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde patronların nasıl saldırdığını öğrenebiliyor ve onların saldırılarından kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebiliyoruz. Bununla beraber kendi kombo sisteminizi ortaya dökerek patronların canını bir hayli azaltabiliyor ve bu kaç taktiği ile beraber onun canını azalttıktan sonra artık yok etmek durumunda kalıyorsunuz. Patronlar ortadan kaldırdıktan sonra büyük oranda kaynakların sahibi olabilir ve gelişiminize katkı sağlayan birçok bonus ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Her biri benzer savaş yeteneklerine sahip olan karakterleri kullanabildiğiniz yapımda inşa mekaniği ile beraber hayatta kalma sisteminin birleştiğini söyleyebiliyor ve bizleri daha da güçlendirecek hazinelerle geri dönmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla her bölgeye doğru ilerlediğimiz zaman ortaya çıkarabileceğimiz gizli hazinelerin olduğundan bahsedebiliyor ve oyunda belli bir ilerleme sisteminin olduğunu da aktarmakta fayda var.
 
Farklı biyomlara, güçlü patronlara ve çok daha fazlasına karşı gelebileceğimiz yapımda gerçekten de ilgi çekici ortamlara geçiş yapabiliyor. Ancak oyun içerisinde farklı ve kendine özgü bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber kendinizi koynunda daha hızlı hissedebiliyor ve kahramandan yıkım makinesine dönüşebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda elbette belli bölgeler içerisinde hakimiyet kurmaya çalışıyor, bu bölgeleri en iyi şekilde korumaya çalışıyor ve daha fazla detay ile beraber düşman ordularını daha etkili bir şekilde yok edebiliyoruz. Stratejik destek sağlanabilecek binalarla beraber ön plana çıkabileceğiniz yapımda mevcut kaynaklarımızı en üst düzeye çıkarmak için elimizden geleni yapabiliyoruz.

Farklı kaynaklarla, yıkıcı büyülerle ve kılıçlarla ortaya çıkabileceğimiz yapımda mevcut kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve aynı zamanda binaların yanı sıra koruma sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda savaşın gidişatını değiştirecek çeşitli stratejilere sahip olduğunu da aktarabiliyoruz. Dinamik eylemleri ön planda çıkarabileceğiniz yapımda birçok canavarın olduğundan bahsedebiliyor ve bu canavarları ve yaratıkları ortadan kaldırarak onlardan hızlı bir şekilde ilerleme sistemi alabiliyoruz.
 
 
 
Sayısı düşman dalgasına karşı savaşabileceğimiz ve gerçek bir kahraman gibi hissedebileceğimiz yapımda hayatta kalma mekaniklerinin farklı strateji sistemleri ile harmanlandığını görebiliyor ve düşman dalgaları ile yüzleşmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Çeşitli patronların ve düşmanların yer aldığı yapımda her seviyeden sonra farklı patronların karşımıza çıktığını ve her bölüm sonu içerisinde farklı canavarların olduğunu söyleyebiliyoruz. Kendi yapımızı hazırlayabileceğimiz, bölgemize inşa edebileceğimiz ve bu yapılarla beraber kendi bölgemizi koruyabileceğimiz oyunda her bölge içerisinde aşmamız gereken farklı düşman dalgaları yer alıyor. Bu düşman dalgalarını aşmak için türlü hamleler gerçekleştirebilir ve çeşitli saldırılarla beraber ön plana çıkabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde farklı şekillerde aksiyona dahil olabiliyor, hızlı bir şekilde gelişmek tamamen temel hedefimiz oluyor ve oyunda sürekli olarak ölmek aslında başlangıcı oluşturuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarla ilerleyebiliyor, ilerleme sisteminin oldukça ilgi çekici olduğundan bahsedebiliyor ve daha çok Orta Çağ sistemiyle beraber oyuna atılabiliyoruz. Oyunda daha çok gladyatörlerin, kılıçların, kalkanların, baltaların ve çok daha fazlasının yer aldığı bir aksiyon sistemi ile karşı karşıya geliyor ve elimizdeki karakterleri en iyi şekilde kullanabiliyoruz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu yeni oyun 2024
PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları

mahsur kalan adam

12.9.2024 23:00:47

0
Aslında iyi deneme. Orijinal oyundan tam istediğimi (GOW tadını) alamadım. Bu da teması güzel, eğlencelik bir oyun
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Yeni Oyun Duyuruları
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız