Eurogamer: Playstation 4.5 Gerçek, ama 4K Oyunlar için Yeterli Değil

Alkan Adakaner


    Playstation 4.5 söylentileri bir süre önce ortalığı bayağı karıştırmıştı. Sony'nin geliştiricilere oyunları 4K olarak çalıştırabilecek, daha güçlü bir cihazdan bahsettiği belirtiliyordu. Şimdi ise bu söylentinin gerçek olduğu ile ilgili yeni iddialar var.
 
   Oyun dünyasının en büyük otoritelerinden Eurogamer, Playstation 4.5 adlı cihazın söylentinin ötesinde gerçek olduğunu söylüyor. Sony bu cihazla oyunları 4K çalıştırma amacındaymış ve şuanki 1080p oyunlar da çok daha iyi bir performansla çalışacaklarmış.
 
    Eurogamer'ın iddiasında en çok dikkatimizi çeken şey ise Playstation 4.5'un daha ince olacağı, ama şuanki AAA kalitesindeki Playstation 4 oyunlarını (Uncharted 4, inFamous: Second Son veya The Order 1886 gibi) 4K çalıştırmasının mümkün olmadığı belirtilmiş. Yani bu oyunlar 4K olduklarında Playstation 4.5'un gücünü aşıyorlar. O nedenle Playstation 4.5'taki 4K oyunların grafik detay seviyesinin bu oyunların altında olmaları gerekecek gibi görünüyor. Aksi halde sistem çok zorlanabilir.
 
    Sony mühendisleri hala bu cihaz üzerinde çalışıyorlar ve şu an donanımsal özellikleri kesinleşmiş değil. Yine de cihazda GTX 980 gibi bir kart beklemek biraz hayalcilik olacaktır; çünkü böyle bir konsolun fiyatı son kullanıcıyı kaçırabilir.