Söylenti: EA, The Witcher Yapımcısını Satın Alıyor! (Güncelleme)

Samet Konuksal


Güncelleme: Böyle büyük bir söylenti fazla ortada dolanmadan yalanlandı. Marcin Momot kendi Twitter hesabına gelen konuyla ilgili soruya, "Marcin Iwinski'ye danıştım ve bunu o da ilk kez duymuş. Sanırım 'içeriden' arkadaş CD Projekt kurucusundan daha çok şey biliyor." yanıtını verdi. Yine de Marcin Momot'un çıkış döneminde gelen downgrade haberlerini ısrarla yalanlayan ismin olduğunu hatırlatalım. 
 
    Oyun dünyasının itibarı olan sitelerinden DSO Gaming'e ulaşan ismi açıklanmayan bir CD Projekt çalışanı, kanıtını da ortaya sunarak gecenin bombasını patlattı. Eğer çalışanın söyledikleri doğruysa Electronic Arts, The Witcher serisinin yapımcısı CD Projekt'i satın alıyor.
 
    Siteye gönderdiği mailde adını vermeyen çalışan, "Ben CD Projekt Red çalışanıyım ve kötü bir haberim var. Yönetim ekibimiz EA ile devralma konusunu konuşuyor olabilir. Son günlerde EA yetkilileri sıkça stüdyomuza ziyaret etmeye ve üst yöneticilerimizle toplantılar düzenlemeye başladılar. Yakın zaman içerisinde çıkacak bir oyunumuz olmadığından bunun yayıncılık anlaşması olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla EA yetkililerinin burda olmasının tek sebebinin CD Projekt'i satın alma istekleri olduğunu düşünüyorum." cümlelerine yer vermiş.
 
    Kendisi maille beraber DSO Gaming'e Temmuz ayından kalma maaş bordrosunu da yollamış. Site ise çalışan kimliğinin ortaya çıkmaması adına bunu sansürlü bir şekilde paylaşmış;