Oyun Endüstrisi Nereye Gidiyor?

Levent Polater

 
 
    Oyunlara 100 YTL civarlarında para ödemek çoğumuz için zor bir durum. Herkesin bütçesi buna doğal olarak yetemeyebiliyor. Oyun endüstrisinden anlayışlı (!) bazı yetkililerde bu zor durumumuzu görüp yeni bir öneri getirdiler. Oyunun yarısını yarı fiyatına satmak gibi... Nasıl fikir ama?
 
    Bu düşüncenin baş mimarı Namco Bandai CEO'su Shukuo Ishikawa verdiği açıklamada, "Bir oyunu 70$-80$ dolara satmak (Japon fiyatları) iyi sonuç getirmiyor. Eğer 25$'a satarsanız, hatta bedavaya verirseniz, daha sonra bölümleri ve diğer nesneleri online olarak satabilirsiniz."  
 
    Bu fikri sadece Ishikawa benimsemiyor, Codemasters CEO'su Rod Cousens'da bu görüşü destekleyenlerden. Cousens, bu sistemin ayrıca korsan oyunculuğunda önüne geçeceğini düşünüyor ve sıcak bakıyor. 
 
    Bunlar onaylanırsa, oyun oynamak bambaşka bir boyuta geçecek. Ucuza satın alınan oyunu bitiremeyeceğiz, çünkü kalan yarısını yine para vererek internetten indirmek zorunda kalacağız. HDD'miz DLC ve dosyalar ile dolacak taşacak, interneti ağır olan çıldıracak. Oyun satışları zarar mı görür, yoksa artış mı gösterir bilemeyiz ancak korsana büyük bir darbe vurulabilir.Tabi bunlar şimdilik birer teori...
 
    Sizce bu nasıl bir düşünce, değerli yorumlarınızı bekliyorum... 
 
 
PS3.Blog