Söylenti:Yeni Xbox Daimi Online Bağlantı İstemiyor

Talha Aynacı

 
   Görünüşe göre yeni nesil Xbox duyurulmadan bu konu hakkındaki dedikodu ve yorumlar tükenmeyecek. Kaynağı VGLeaks olan yeni bir rapor yeni nesil Xbox'ın sanıldığı gibi bir daimi online bağlantı istemediğini söylüyor.

   Daha önce yayınlanan dedikodularda yeni nesil Xbox'ın daimi online bağlantıya ihtiyaç duyduğu ve internet bağlantısı olmazsa hiç bir şekilde oyun oynayamayacağımızı öngörüyordu. Bu sistem sadece korsa oyunlara değil, 2. el oyunlara karşı alınmış bir önlem olarak kulağımıza gelmişti.

   Ancak gelen bu son dedikoduya göre yeni nesil Xbox ne oyunları çalıştırmak için daimi online bağlantı istiyor ne de 2. el oyun kullanımını engelliyor.Yeni nesil Xbox'da daimi online olacak ama bu sizin oturma odanızda internet yoksa oyun oynayamamanıza veya 2. el oyun kullanımına engel olmayacak.
 
   Rapor, daha önce yayınladığımız dedikoduları doğrular nitelikte Xbox'ın Tv ile daha içli dışlı olacağı (ilgili haber) ve yine daha önce yayınladığımız dedikodularda olduğu gibi bir ek parça ile Xbox 360 oyunlarını destekleyeceğini doğruluyor.  Xbox 360 oyunlarını oynamak için özel olarak tasarlanmış yeni Xbox 360 piyasaya sürülecek (149$) ve bu ek parça ile geriye uyumluluk sağlanacak.
 
   İlginç olan ise yeni Xbox 360'ın kendine ait bir disk sürücüsü olmayacağı ve oyunları tamamiyle dijital olarak indirmek zorunda olduğumuz. Ancak bu parça Durango ile iliştirikdiğinde diskli Xbox 360 oyunlarımızı oynayabileceğiz. Dijital olarak edindiğimiz XBLA oyunlarına da bu yolla kavuşacağız.
 
   Nihayetinde bunların daha önce yayınlanmış her söylenti gibi dedikodu olduğunu ve resmi açıklamaları beklemekten başka bir çaremiz olmadığını belirtelim.