Hirai "Sony İşi Ciddiye Almalı Yoksa Sonu Kötü"

Talha Aynacı

Oyun dünyasında da önemli bir kitleye sahip olan Sony'i bakalım gelecekte neler bekliyor.

 
     Mevcut finansal yılını geçtiğimiz ay sonu itibariyle kapatan Sony yaptığı duyuruda 1 nisan tarihinde şirketin yeni CEO'su olarak Kaz Hirai'yi ilan etmişti. 12 aylık dönemde 1.8 milyar $ kayıp bekleyen şirket, kurulduğu 1958 yılından bu yana ilk defa bu kadar yüksek bir rakam kaybına uğruyor.
 
    Sony'de ilk olarak CBS / Sony ortaklığındaki müzik işinde - şimdilerde fesh edilmiş olan bir anlaşma- görev alan Hirai, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada kariyerini ve şu andaki durumu şöyle özetledi: "Playstation işinin hayatımın en zor mücadelelerden biri olacağını düşünüyordum, ama sanırım durum öyle değil. Derdin biri biterken öteki başlıyor ve ben de kendi kendime 'sırada ne var' diye soruyorum."
 
    Şirketin, bazıları bunu Sony'den beklese de büyük bir donanım satıcısı gibi hareket etmeye  devam edemeyeceğini belirten Hirai, 168.000 çalışanın "kullanıcı deneyimi" sunmak üzere çalışmak zorunda olduğunun altını çizdi.
 
"İşi ciddiye almalı ve gerçekci olmak zorundayız. Herkes benimle aynı fikirde mi bilemem ama insanlar bana gelip eğer durumu düzeltmezsek gerçekten de ciddi bir sıkıntı içinde olacağımızı söylüyor."