Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox 360 Beşinci Yılını Doldurdu


 
     Xbox 360'ın Avrupa raflarında yer alması üzerinden bugün itibari ile tam beş yıl geçti. Microsoft'un Xbox'tan sonra büyük bir atılım gösterdiği Xbox 360 bu beş yıllık süreç içerisinde 40 milyondan fazla satarak dünya genelinde de büyük bir başarıya imza atmış oldu. 
 
     2 Aralık 2005'te Avrupa çıkışını yapan konsol, iki Rare oyunu Perfect Dark Zero ve Kamoe Elements of Power dışında Call of Duty 2, Need for Speed: Most Wanted, Project Gotham Racer 3 ve Ridge Racer 6 ile birlikte çıkışını yapmıştı. Konsolun en büyük patlamasını ise tabi ki Halo oyunları yaptı. Serinin özellikle üçüncü oyununun çıkışı, Xbox 360'ın tam anlamıyla altın dönemi olmuştu. Ayrıca Microsoft'un Xbox ile temellerini attığı Xbox Live'ın da konsolun en büyük avantajlarından biri olduğunu söylemek gerek.
 
     Geçtiğimiz ay çıkışını yapan Kinect ile daha da ileriyi gitmeyi hedefleyen Xbox 360, Amerika'da ise 23 Kasım'da çıkış yapmıştı. Halo, Call of Duty, NFS, Mass Effect ve Gears of War gibi seriler dışında daha sayamadığımız bir çok oyuna da ev sahipliği yapan ve üç kırmızı ışık hatası ile de sık sık gündeme gelen Xbox 360'a nice seneler diliyoruz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Xbox 360 Microsoft Xbox Live
KH: Birth By Sleep Final Mix'in Kapak Tasarımı Donkey Kong'un Tarihi Bu Videoda
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

.:SyLaR:.

3.12.2010 00:54:22

0
Sony psn i birdahaki nesilde live ile aynı seviyede tutmazsa sony nin işi zor.Hadi ben türkçe oyun,türk psn,takas için aldım ama amerikalı,avrupalı bunu kriterine koymaz adam altyapıya bakar.

On.E

2.12.2010 20:53:10

0
MS bu neslin en büyük atılımını yaptı konsol piyasasında neredeyse adı anılmazken birden başa güreşmeye başladı önceki 2 konsolu 100'ü deviren Sony ile satışlarda başa baş olması bile inanılmaz bir başarı..Yeni gelecek Xbox'larla bu başarı artar umarım..

Project Scorpio

2.12.2010 14:27:05

0
Tebrikler Microsoft böyle müthiş bir konsolu bize yaptığın için, nice 5 yıllar daha diliyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız